Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

2021 10 20Юпитер и Меркурий директни от 18 октомври

на 20 октомври

от 23 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Богата на астрологични събития седмица. Дългоочакваният момент дойде. Някъде в мъглата пред нас се появи знакът „край на ограниченията“. Поредните две ретроградности за годината приключват в понеделник. Остават Нептун, изправящ се на 1 декември, Уран,който ще се движи назад до 18 януари следващата година,а Венера ще започне своята ретрофаза на 19 декември.

В понеделник, 18 октомври, сутринта, първи Юпитер изправя походката. След като измина 10 градуса назад за близо четири месеца, планетата гигант тръгва в права посока от 22Водолей. Ще се движи през въздушния знак почти до края на годината, на 29 декември преминава в Риби.

За това време, през последните два месеца на годината, му предстоят три квадрата – със Слънцето, Меркурий и Марс. Директният Юпитер във Водолей ще бъде източник на вдъхновение и опора за големи маси хора, отстояващи свободата си. Това няма да намали поляризацията, защото друга група хора ще станат още по-активни, и разгърнати, в лъжите и манипулациите си, с цел да ограничават свободата им, включвайки нови технологии и неизвестни практики. Тъй като и Сатурн е в този знак, а предстои и последния му квадрат с неговия управител-Уран, тази борба навлиза в своята най-ярка и значима част, от която зависи крайният изход.

Също в понеделник, 10 часа по-късно, Меркурий тръгва в права посока. В кардиналните Везни планетата вестоносец на боговете взима в свои ръце свързването на хората, там където то е било прекъснато. Контактите и общуването ще стават по-леко, но и езикът на дипломацията ще стане предпочитаният и отварящ много врати. Директният Меркурий в кардиналния знак на любовта, в хармонична връзка с Венера,която го управлява, ще помогне на много хора да изразят по най-добрия начин чувствата си, да намерят разбиране и подкрепа, там където са получавали отказ и отхвърляне. Небесният учител Хирон в срещуположния знак Овен,ще изисква това да става по искрен начин, изпълвайки думата „почтеност“ със съдържание.

Въздушните знаци са отново във вихъра си през тази седмица. Две планети се обръщат на тяхна територия, но също така Марс и Юпитер правят точен тригон във вторник.. До средата на седмицата, но особено в марсовия ден тази бълбукаща въздушно огнена енергия ще „избие тапите“ на много сдържани досега под похлупак емоции, както между отделни хора, така също между групи и институции.

В сряда, 20 октомври, е пълнолунието в Овен. Слънцето и Луната застават в точна опозиция в 27-я градус на кардиналните знаци Везни-Овен. Пълнолунието е време за реализация и открита борба, особено когато е в кардиналния кръст. Пълната Луна е близо до астероида на разрушение Ерис и в квадрат с Плутон. В огнения Овен всичко това придобива червен цвят, много яркост, амбиция и пословично упорство. Започнало през март начинание, сега дава ясни признаци на живот, както и всяко нещо тръгнало преди шест месеца, или на следващите новолуния. Участието на Плутон в пълнолунието подсказва разкриване на тайни, дълбоко законспирирани.

В средата на седмицата страстите могат да станат твърде горещи, да ескалират в непредсказуема посока, затова дръжте ги под контрол, или намирайте начини за разтоварване от напиращите емоции. Редом с опозицията на светилата се развива квадратът Марс-Плутон, който става точен на 22 октомври, петък. Аспектът е не просто силен, а направо експлозивен. Всъщност с него се оформя двоен квадрат с участието на Ерис. Преди дни, в неделя, Слънцето беше включено в такава астрофигура. Вероятността за аварии и инциденти е много голяма, както и желанието за саморазправа. Квадратът на двамата управители на Скорпион подклажда към насилие, но също така и самоубийствени импулси.

Един ден след тао- квадрата Слънце-Плутон-Ерис, в събота, Слънцето влиза в Скорпион, почти едновременно Луната прави ежемесечния си съвпад със СЛВ. В неподвижния воден знак слънчевата енергия е приглушена на повърхността и силно проявима в дълбочина. В Скорпион пътят на Слънцето е противоречив, защото попада в орбиса на влияние на напрегнати аспекти със Сатурн, Уран и Юпитер. Животът на всички става по-интензивен, пълен със страсти и силни емоции, с амбиции и желание за повече сила и контрол както над себе си, така и над околните.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на пълнолуние в Овен. Зоната на партньорството е изключително активна в следващите дни. Тук, във Везни, се случва обръщането на Меркурий в понеделник. Планетата на комуникациите тръгва в права посока обаче едва вечерта, затова денят може да се окаже твърде напрегнат и изпълнен с превратности. Луната влиза във вашия знак към 13 ч,което ви дава предимство в следобедните часове. Обръщането на Юпитер в зоната на приятелството и в тригон с Марс ще ви помогне да разширите приятелския си кръг, както и подкрепата за общата ви работа. Пълнолунието във вашия знак е в сряда, на 20 октомври. Чудесен момент да заявите себе си, да получите похвали и награди за труда си, да се радвате на правотата си. През втората половина на седмицата, в зоната на силно влияние на тао квадрата Марс-Плутон-Ерис бъдете внимателни с включванията си към групи и ситуации, които възпламеняват огнената ви природа. Избягвайте претоварване и участие в рискови обстоятелства.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия знак Овен. Двете огнени пълнолуния през годината очертават периоди на възход, на подем на жизнения тонус и активно включване в потока на живота. Доминирането на въздушната стихия, както и обръщането на двете планети в нея, Юпитер и Меркурий, правят да намалят и отпаднат някои ограничения, които са ви спирали да придвижвате делата си напред. Въздухът владее зоните за комуникация и партньорство. Добър период за учене и преподаване, за сключване на договори, за разширяване на кръга от съпричастни хора, познати, клиенти. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст изискват повече внимание към детайлите и добре обмислени решения по важни въпроси, без да се допуска натиск отвън. Слънцето е в Скорпион от събота, огрявайки с позитивната си енергия зоната на дома и отношенията с най-близките.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна седмица. Пълнолунието в другия огнен знак Овен подкрепя участия, изяви, включване в презентации, ревюта и шоу програми заедно с Венера от вашия знак. Управителят на Стрелец се изправя в понеделник и това създава подемна сила, която ви бута напред и нагоре. Дори нещо повече, Юпитер е в тригон с Марс, което придава на всичко, с което се захващате, много страст и приповдигната емоция. Изправянето на Меркурий, също в понеделник, укрепва приятелските редици, с който сте се разделили, разделили, в ход е процес на привличане и разширяване на кръга от нови подкрепящи ви хора. Напрежението в кардиналните знаци може да ви подтикне към категорични мнения, и решения, свързани с финансови въпроси, доходи и притежания. Грижете се за собственост и вещи, възможни са щети. Отношенията с близки на сърцето ви хора могат да станат твърде обтегнати през втората половина на седмицата.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на приятелството и подкрепата. Двете планети, които се завъртат на пети и тръгват в права посока, Юпитер и Меркурий, правят това в понеделник, във въздушните знаци Водолей и Везни. По този начин в зоните свързани с работната среда и кариерните условия имате предпоставки за благоприятно развитие и удовлетворяване на очакванията. Пълнолунието в Овен попада в скритата зона на слънчевия хороскоп, което ще подсили проявлението на тайни опасения, притеснения и ще даде храна на недоверие в нечия оценка или съвет. В петък емоциите може да са в повече и страстите по-ярки. В събота Слънцето преминава в срещуположния знак. Намирате се в меркуриевия период на личната година, време на разнообразие в ежедневието и на значими промени.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е забележителна с обръщането на планетния управител. Меркурий се изправя в понеделник, 18 октомври, към 18 часа, десетина часа след Юпитер. Директният Меркурий в зоната на доходите и притежанията е обещание за отпушване на каналите на ресурсите, които са били затлачени. Двете,вече директни, планети повлияват добре и работната среда, както и приходите от дейност, особено ако работите сами, и за себе си. Някои здравословни аспекти могат също да тръгнат в благоприятна посока. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст създават някои рискови условия при боравене с финанси, сметки, движение на стоки и пари. С преминаването на Слънцето в Скорпион навлизате в период на повече движение и промени. Бъдете внимателни на път в почивните дни.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои претоварена седмица. Пълнолунието в другия кардинален знак Овен е подбудител на активност, която ви завърта в центрофуга от емоции и отношения. Особено остро те могат да бъдат развити в зоната на дома и отношенията с най близки хора. Юпитер от зоната на финансите става директен в понеделник и в тригон с Марс създава добри условия за личните доходи и материалната стабилност. Меркурий от своя страна също изправя ход, също в понеделник, като неговото влияние се простира върху кариерата, престижа, подкрепата на значими за вас хора. Отношенията с администрация, документация, институции вече могат да бъдат по-продуктивни и успешни. Напрегнатата конфигурация в кардиналния кръст може да ви постави в сложни отношения с близки хора, но също така и с такива, с които имате професионални отношения.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои отново седмица, в която въздушната стихия е силно проявена. Плувайки в свои води имате подкрепата на още две планети, които излизат от ретроградните си фази. Юпитер, а десетина часа по-късно и Меркурий, в понеделник изправят ход. Движейки се през най-жизнените сектори на слънчевия хороскоп те внасят мощна позитивна енергия,която подема идеите и начинанията ви. Пълнолунието в открития Овен е в компанията на Ерис, което прави приятелската зона непредсказуема, пълна с изненади и противоречия. Възможно е да чуете неприятни неща, или да ви сюрпризират с неадекватни постъпки близки хора. В края на седмицата Слънцето преминава в Скорпион, в зоната на натовареното ежедневие и грижите за здравето. Луната минава през позицията на СЛВ във вашия знак, което дава старт на новото, очаквано или не, но променящо ви по забележим начин.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. Слънцето от вашия знак застава в опозиция на Луната в сряда, това прави средата на седмицата много динамична и емоционална. Меркурий, който прекара цялата си ретроградна фаза на ваша територия, в понеделник се обръща. Това определено ще повлияе в добра посока, да изразявате по-ясно и разбрано личното си мнение, за да можете с присъщата ви дипломатичност да придвижвате делата си в желаната от вас посока. Слънцето ви напуска в събота,за да влее за месец напред, позитивната си енергия в зоната на доходите и притежанията. Като кардинален знак сте под влияние на напрегнатите аспекти Марс-Плутон-Ерис, чиято сила е по-голяма през втората половина на седмицата. Избягвайте места, където има струпване на много хора и напрегнати отношения. Бъдете внимателни, ако трябва да пътувате в края на седмицата.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Въздушната стихия е в силата си, а в понеделник две планети във въздушни знаци поемат напред. Юпитер от вашия знак, а след него Меркурий от Везни, стават директни, което повлиява благоприятно личните дела, но още повече дейностите, които ви свързват с повече хора. Пълнолунието в зоната на ученето и комуникациите носи реализация в тази посока, издаване на книги, организация на хора за работа, обучение, подобряване на квалификацията, шофьорски курсове, или закупуване на мпс, на офис техника, или оборудване за учебни зали. Напрегната конфигурация в кардиналния кръст предупреждава за повече внимание при придвижване, или при работа с движещи се уреди и инсталации. Избягвайте включване в екстремни занимания и попадане в рискова среда.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Юпитер и Меркурий от въздушните знаци Водолей и Везни стават директни в понеделник. С тяхно участие се освобождава сдържана енергия в зоните на домашните дела, имотните сделки, наеми, покупко-продажба, разчистване на задължения и промени в средата на живот. Раздвижването на въздушната енергия изкарва на повърхността тайни и скрити обстоятелства, които са ви задържали и дори пречили. Пълнолунието в Овен в зоната на кариерата ви дава шанс да се заявите като компетентен специалист, и че си тежите на мястото. През седмицата кардиналния кръст става зона на остри противоречия, които се засилват с напредването на дните. В събота, 23 октомври, Слънцето влиза в Скорпион. В зоната на сърдечните дела ще се движи до 22 ноември като през това време има няколко напрегнати аспекта с далечни планети, които повлияват личния живот.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои натоварена с ангажименти седмица. Меркурий и Юпитер от въздушните знаци Везни и Водолей стават директни в понеделник. Така отпадат всякакви ограничения пред желание и намерение да учите, да обогатявате знанията си и да трупате нов опит. Пълнолунието в зоната на здравето изисква от вас сериозно отношение. Не подценявайте появата на първите симптоми, търсете информация и адекватна помощ. Квадратурата на планетните управители в кардиналните знаци Везни-Козирог бележи важен житейски момент. В някои случаи ще трябва да бъдете категорични и да заемете определена, ясна позиция. В други случаи е по-добре да избегнете пряката конфронтация, особено ако не са ви ясни всички факти и подозирате нечестни намерения. Избягвайте рискови ситуации, не е време за екстремни спортове.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои неспокойна седмица. Силното въздушно огнено влияние ви поставя в непривична среда и отношения. Юпитер тръгва в права посока в понеделник. Като съуправител на знака директната му фаза е време за подкрепа и успех в начинанията, подготовка за времето, когато след два месеца ще дойде на ваша територия за по-дълго време. Меркурий от понеделник нататък ще се движи в права посока през скритата зона на слънчевия хороскоп където идва материалната подкрепа отвън, ще се справяте по-лесно с финансови задължения и ангажименти, както и с тези на партньора. Напрегнатите кардинални аспекти влияят върху зоните на приходите и разходите, както и на притежанията, затова през седмицата бъдете внимателни с всичко, което е свързано са пари и разплащания. В събота Слънцето преминава в Скорпион, навлизате в юпитеровия период на личната година, време за постижения и успехи.

Дати на някои астрологични събития

На 18.10.2021/8:30/Юпитер директен от 22°Водолей

На 18.10.2021/18:16/ Меркурий директен от 10°Везни

На 20.10.2021/ 17:56/ пълнолуние в 27°Овен

Марс 90 Плутон на 22.10.2021/ 6:19

На 23.10.2021/ 7:51/Слънце в Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби и Близнаци, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

18.10.2021 2:24 – 18.10.2021 13:04

20.10.2021 17:57 – 20.10.2021 22:59

22.10.2021 23:35 – 23.10.2021 10:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

15 коментара so far »

  1. Р- Роси каза,

    Писа на октомври 18, 2021 @ 10:29

    Ситуацията е драматична.Здравият разум напълно е изоставен.Емоциите са пренаситени.Картинката е много много скрита.Новите политически проекти са еманация на всичко описано.Боя се, че до края на годината няма да си отдъхнем, нито ще видим стабилен знак за надежда към завръщане на чисто човешки параметри.И тук според мен ролята на юпитер изобщо не е на добротворец.

  2. Svedtski каза,

    Писа на октомври 19, 2021 @ 2:06

    Все пак сме във война, на 15-ти октомври тя навлезе в своята решителна фаза. Предстои сривът. Нужно е. Казарската мафия трябва да бъде унищожена веднъж завинаги. Палачинката ще се обърне, спокойно, но едва, когато изглежда всичко вече е загубено. Още не сме там. Душите се каляват. Плявата се отсява. Всичко негодно трябва да си отиде. Нужно е за да се роди новото. Нови хора идат. Нови времена.

  3. Archibal каза,

    Писа на октомври 21, 2021 @ 14:58

    Трябва ли да изчакаме до 29 декември 2021 г за да се подобрят нещата?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 21, 2021 @ 19:09

    Archibal ,
    зависи за какво.
    Попитали един мъдрец:
    – Дълго чи ще чакаме промяна към по-добро?
    Отговорил:
    – Ако ще чакате, ще е дълго.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 22, 2021 @ 10:13

    Нелеп инцидент, Алек Болдуин е Овен, роден на 3 април 1958 г., тао квадратът се разполага в кардинелните му 4-7-10 домове, като Ерис е в зоната на кариерата 10 дом. https://dariknews.bg/novini/sviat/alek-bolduin-prostrelia-smyrtonosno-zhena-na-snimachnata-ploshtadka-2287885

  6. Kami каза,

    Писа на октомври 23, 2021 @ 19:26

    Родена съм на същата дата ка Болдуин! Само че вероятно часът не е същия, защото при мен тази тао квадратура се разполага в 4-6 и тъй като не мога да определя Ерис къде е при мен, може би е в 10, но може и в 9 дом да е! Докога ще седи тази конфигурация? На 29.12.2013 когато Шумахер /макар че той е Козирог/ пострада и аз имах инцидент със счупване на китка, дори часът беше почти същия! Тогава май пак имаше тао квадрат обаче с участието на Уран в 10 дом.

  7. Kami каза,

    Писа на октомври 23, 2021 @ 19:31

    Дааа! Сега видях на вашата картинка къде е Ерис и при мен е в 10 дом!

  8. svetski каза,

    Писа на октомври 26, 2021 @ 3:09

    Само дето е постановка, а не инцидент. Знаехте ли, че жертвата на Алек Болдуин е работила по документален филм, фокусиран да изобличи холивудския педофилски елит и е написала в Туитър, броени дни преди “инцидента”, че има доказателства, с които да вкара една скорошна кандитат-президентка в затвора. “Случайност”? Ами Брандън Лий, Бурдейн, Исак Капи, Пол Уокър..Твърде много случайности, докато накрая станат математически невъзможни.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 28, 2021 @ 23:11

    svetski,
    да, няма случайност. Първо, защо пистолетът е зареден с истински патрони. Второ, защо той стреля в оператора и режисьора, те не играят във филма, предполагам. Трето, който е направил постановката, без Болдуин да знае, как би могъл да е сигурен, че той ще насочи пистолета точно към тях. Ще видим резултата от разследването. Важно, от астролгическа гледна точка, е че събитието се случва в обясним момент.

  10. svetski каза,

    Писа на ноември 1, 2021 @ 1:14

    Сега разбрах какво искате да кажете. С прогнозата си, буквално с всяко изречение в нея, а и някои много точни ключови фрази като “открита борба” и “червен цвят” (ритуално сатанинско убийство в църква на връх Хелоуийн, празник, който те много тачат) уцелихте развитието на събитието като по “филмов сценарий” :), право в десятката – поздравления!

    “ В сряда, 20 октомври, е пълнолунието в Овен. Слънцето и Луната застават в точна опозиция в 27-я градус на кардиналните знаци Везни-Овен. Пълнолунието е време за реализация и открита борба, особено когато е в кардиналния кръст. Пълната Луна е близо до астероида на разрушение Ерис и в квадрат с Плутон. В огнения Овен всичко това придобива червен цвят, много яркост, амбиция и пословично упорство. Започнало през март начинание, сега дава ясни признаци на живот, както и всяко нещо тръгнало преди шест месеца, или на следващите новолуния. Участието на Плутон в пълнолунието подсказва разкриване на тайни, дълбоко законспирирани.”

    Очаквам последното изречение най-сетне да започне да се случва на бял свят, но с тези предстоящи Скорпиони, май битката ще продължи да се води задкулисно (където ври и кипи, та даже и цял вулкан активираха). Дали като влезем в Стрелец нещо ще излезе “наяве”, имам предвид на масмедиите кога най-сетне ще им спрат тока (в буквален и в преносен смисъл :), тази мъгла все още Нептун ли я ръси (нямам предвид кемтрейлс :) и коя планета управлява истината – Сатурн, Венера?; и кога тази планета най-сетне ще започне да добива надмощие? Нещо ми се струва, с този Юпитер дето ще влезе в Риби и ще съвпадне с Нептун, че мъглата ще продължи, но пък там може да стане духовно пробуждане (е, то вече си върви де, но може би нещо “по-така”, някой “скок” например)? Сякаш и планетите са в хватка и не могат да се освободят, имам някакво такова усещане, поне за някои от тях .. а че предстоят “клещи” между Сатурн-Уран, ясно, и много хубаво го следите и описвате, но сякаш “трусовете” предизвикани от тези квадрати са слаби, или само така изглежда наяве, а всъщност отдолу цели пластове се преместват? Всъщност, бих ви попитал кога скритото ще стане явно, ама явно-явно, да няма “пет-шест”, така че всички да го видят, щат-не щат, има ли някаква конфигурация, която да сигнализира такова събитие и ако има – кога долу-горе (най-сетне)?

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 3, 2021 @ 22:22

    svetski,
    когато Нептун и Плутон дружно сменят знаците, и Нептун започне новият си цикъл в Овен – 2025 г.

  12. svetski каза,

    Писа на ноември 18, 2021 @ 18:27

    Ето и свидетелски показания за съвсем умишленото, хладнокръвно убийство, в което аз (и май доста други :) бях убеден:

    https://conservativebrief.com/baldwin-2-54800/

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 20, 2021 @ 0:11

    svetski,
    Дано да го докажат, нека си понесе последствията.

  14. SVedZki каза,

    Писа на май 26, 2022 @ 5:01

    Надявам се, а и почти напълно съм убеден, че е вярно:

    https://realrawnews.com/2022/05/military-sentences-alec-baldwin-to-death/

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на май 26, 2022 @ 11:32

    SVedZki,Не го харесвам, но чак пък толкоз.Пише, че е фалшива новина. И на мен ми се стори прекалено черно-жълто. https://leadstories.com/hoax-alert/2022/05/fact-check-alec-baldwin-was-not-arrested-sentenced-to-death-by-military-on-May-16-2022.html

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии