Седмичен хороскоп 18-24 февруари 2013 г.

Сатурн ретрограден от понеделник

Меркурий ретрограден от събота

 

Муси Дачева

 

Обща характеристика на седмицата

Предстои ни една сложна в много отношения седмица. В понеделник Слънцето навлиза в Риби и попада в хлъзгавите прегръдки на Нептун. Точният съвпад е в четвъртък, като дотогава в дълбоките води на вълнения и страсти ще плуват заедно пет небесни тела. Това само по себе си е достатъчно да внесе неяснота и объркване в плановете на много хора.

Някои ще се опитват да насаждат своята истина, да се възползват от ситуацията,“в мътна вода риба да ловят“ и най-вероятно това ще бъде успешно. При толкова много говорещи ще ни бъде трудно да виждаме истината през булото на лъжата, да отсяваме здравото, защото критичното ни мислене ще бъде блокирано от емоции.

В понеделник Сатурн навлиза в ретроградната си фаза, която продължава около 5 месеца. От 18 февруари до 8 юли Сатурн ще се движи назад между 11-я и 4-я градус на Скорпион. Ретроградният Сатурн влияе върху социалните процеси задържащо и води до кризисни моменти, в които управляващите трудно поддържат авторитета си и способността да се справят с проблемните ситуации. Ако не се подходи с достатъчно разум и далновидност, лавината на общественото недоволство ще нараства и усещането за нестабилност на властите също.

През следващата седмица, по пълнолуние, и при квадрата на Слънцето с Юпитер, объркването, хаосът и невъзможността за справяне ще стигнат своеобразен връх. Отново ще се връщаме към стари ситуации, към грешки от миналото, с много обвинения и „удари под кръста“. Тук важна роля ще играе Меркурий, който в края на тази седмица, в събота, тръгва назад,навлизайки в ретроградната си фаза.

Меркурий ще бъде ретрограден от 23 февруари до 17 март, като ще измине назад разстоянието от 19-я до 5-я градус на Риби. Ретроградният Меркурий ще направи отново поредица от аспекти с външните планети, нещо което ще поднови някои от актуалните теми от началото на годината.

Тъй като Меркурий е ретрограден три-четири пъти в годината, неговото влияние е разглеждано от много страни и едва ли би могло да ни изненада с нещо. В Риби, в който знак е през период около шест години, се усилва елемента на объркване и неяснота в човешкото общуване. Отслабване на концентрацията и разсеяност, пренебрегване на детайлите във важен момент, умишлено насочена манипулация и злоупотреба с наивността на хората, подвеждане с думи и действия и ред други ефекти от ретроградността на Меркурий може да се очакват.

В сряда е тригонът на светилата, който задава по-хармоничен тон на втората половина на седмицата.

Слънчево настроение и успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва успешно. Понеделник е силен ден за вас. Планирайте срещи, разговори с важни за вас хора, мислете новаторски, мащабно и конкретно. Не отлагайте за други дни,това, което можете да свършите в понеделник, не прехвърляйте важни дела на непроверени хора и на такива, на които нямате доверие. В някои от ангажиментите, които сте поели или сте на път да поемете, има много неясни моменти. Постарайте се да си изясните картината добре, преди да сключвате договор. И го направете до четвъртък, защото от петък нататък до средата на март е неблагоприятно за сериозни и дълготрайни ангажименти. Разчитайте не само на аналитичния си ум, но и на добре активираната към момента интуиция,която ще ви напътства в сложни ситуации.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва вълнуващо. На път е да се сбъдне ваше съкровено желание, мечта, идея или творчески план. Всичко,свързано с други хора, ще ви носи вдъхновение и немалко тревога. Бъдете щедри в следващите дни, не пестете усилия, време и средства, за да помогнете някому, който ви е помолил за това. Но не се бъркайте в живота на хора, които не са ви потърсили за помощ,“непоискано добро не се прави“, защото може да „избодете очи, вместо да изпишете вежди“. Ще се справите успешно с административни пречки, ако намерите верния подход за конкретната ситуация. Повече внимание е необходимо при разпореждане с чужди средства или общи- ваши и на партньора ви. Някои противоречия в дома ви могат да се възобновят, и да се разгърнат с нова сила.

На родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои делова седмица. Понеделник може да бъде забележителен ден, в който да получите интересно предложение за работа, да сключите изгодна сделка или да ви се окаже внимание, което да ви поласкае. Възползвайте се от възможностите на момента, защото в следващите дни ситуацията се променя. Вниманието ви ще бъде ангажирано с домашни дела, ще трябва да разпределяте по-прецизно времето си, за да успявате с всичко и навсякъде. С някой от близките си имате да изчиствате стар проблем. Бъдете коректни към поетите ангажименти и внимателни към детайлите, особено през втората половина на седмицата. В почивните дни не се заседявайте на затворено, излезте сред природата, бъдете сред повече хора.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. От вашата лична активност, зависи успешният завършек на всяко нещо, с което сте ангажирани. Моментът е благоприятен да заявите вижданията си и това, което планирате, да обедините приятели, хора, с които имате общи интереси, около една идея, цел, кауза, нещо важно за вас или за близкия ви кръг от хора. Ще имате нужда от средства, за да обезпечите намисленото. Настъпило е време за изпитание на приятелството ви с някой, на когото разчитате. Ретроградният Сатурн изисква от вас почтеност в намеренията, коректност при поемане на задължения, търпение и стриктно изпълнение на обещанията. В емоционално отношение в следващите дни към вас има отправени очаквания, на които трябва да отговорите,съобразявайки се с човека и ситуацията. Благоприятни дни са четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои резултатна седмица. Вниманието ви ще бъде изцяло погълнато от служебни задължения, поети отговорности, изпълнени или неизпълнени ангажименти. Това какво други правят, какво искат, планират, какви са намеренията и претенциите им, ще определя посоката на физическата и емоционална активност в следващите дни. Меркурий и Сатурн, които през тази седмица стават ретроградни, ще са в основата на някои проблемни ситуации, свързани с доработка, довършване или поправяне на грешки. Ще ви е необходима добра съсредоточеност, ако се явявате на изпити, или ако провеждате такива. В личния живот има раздвижване, нови хора, нови впечатления и емоции. Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои удовлетворителна седмица. В следващите дни върху вас ще се насочат очаквания на близки и колеги, за помощ и съдействие при решаване на важни за тях проблеми. Вниманието ви ще бъде ангажирано с някой роднина, възможно е да има поводи за радост, конкретни събития с участие на повече хора. Сатурн, управителят на знака, става ретрограден и това до известна степен ще забави някои ваши планове, особено такива свързани с комуникации, премествания, пътуване, транспорт на стоки, изпращане и получаване на пратки по поща или куриер. Последните ще бъдат по-видими след като и Меркурий тръгне назад. Някои финансови задължения ще ви притесняват в средата на седмицата.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои напрегната седмица. С навлизането на Слънцето в Риби пред вас изникват важни въпроси за разрешаване. И те не търпят отлагане, независимо от сложността им и от пречките, които се появяват. Моментът не е подходящ нито за прекалено доверие, нито за прекомерна мнителност, при всички случаи те не ще ви отведат никъде. Главният акцент на седмицата е Меркурий, управителят на знака, който става ретрограден в събота. Това ще донесе някои обърквания в работните планове, възобновяване на работата по неща, които сте смятали за приключени, стоварване на гърба ви на чужди проблеми. В средата на седмицата остро ще бъде поставен въпросът за финансиране на ваш проект, идея, начинание. Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. В понеделник ще ви трябва отлична организация и бързина, за да успеете с всички ангажименти. При някои добре се подреждат неща, свързани с пътувания, макар че няма да липсват проблеми и неуредици. Работата, работните взаимоотношения, психологическият климат в работната среда сега са в центъра на вниманието. Ще ви се иска да изгладите недоразуменията и да балансирате противоречията между вас и някой колега и то по най-добрият начин. Това ще изисква повече усилия във вторник и сряда. В четвъртък и петък обстановката ще бъде по-спокойна. Периодът е добър за начало на диета, за промени в хранителен режим, но при много голямо внимание към вида и качествата на храните и напитките. В почивните дни бъдете сред повече хора, приятели, с които се чувствате спокойни и уверени.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. В понеделник и вторник интересът към вас и към това, което правите ще е забележителен. Имате шанс да се представите отлично, да покажете силните страни на вашата личност, да демонстрирате талант и амбиция за успех. Във финансово отношение също има добри възможности, но обръщайте повече внимание, ако трябва да сключите договор, точно на точките касаещи суми и време за разплащане. Не приемайте за даденост стари уговорки, там предстоят корекции и нови неща.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои успешна седмица. Нищо няма да върви гладко, очакват ви недоразумения, пречки, неразбиране, отлагане и задръжки, но въпреки това, астрологичната обстановка за вас е подкрепяща. Силата е във водните знаци и на вас е дадено сега да поемете кормилото на живота си, да взимате важни решения и да водите другите към целта. В понеделник и вторник стойте малко настрана, наблюдавайте, размишлявайте и планирайте. Следвайте „знаците на съдбата“. Обръщайте внимание на сънищата си и на това, което ви подсказва интуицията. В сряда, четвъртък и отчасти в петък вземете инициативата в свои ръце, бъдете там където трябва и не отстъпвайте от позициите си.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица поднася редица предизвикателства. Намирайки се в подемен период, марсовият, на личната си година, ще ви се иска всичко да става според вашите правила и планове. Стремежът ви да контролирате случващото се обаче ще намира противодействие от хора и обстоятелства. Затова контролирайте най-напред себе си, вслушвайте се в интуицията си, и тогава пристъпвайте към действие. През тази седмица Сатурн, който се движи през вашия знак, става ретрограден и това съответно води до някои задръжки в плановете. Нещо което ще забележите отчетливо във времето, когато и Меркурий се движи назад. Съсредоточете се в собствените си дела, работете усилено върху свой проект, себеусъвършенствайте се. Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои забележителна седмица. Слънцето влиза във вашия знак и добавя своята позитивна енергия към останалите планети, плуващи във ваши води. Ще усетите този импулс като по-голяма увереност в себе си, желание за започване на нещо ново или за налагане на волята си там,където досега сте отстъпвали. Някой се е възползвал от вашата отзивчивост и примирение, и вероятно ще иска нещата да останат така. Но, моментът е назрял да заемете твърда позиция и да отстоявате правата си. Бъдете внимателни при работа с документи. Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 18.02.2013 г., в 14:01 ч. Слънцето преминава в Риби.

На 18.02.2013 г., в 19:02 ч. Сатурн навлиза в ретроградната си фаза от 11°Скорпион.

Слънце в съвпад с Нептун на 21.02.2013г.

На 23.02.2013 г., в 11:40 ч. Меркурий навлиза в ретроградната си фаза от 19° Риби.

Луната през тази седмица се движи между знаците Телец -Лъв, през втора четвърт.

Луната е без курс на:

19.02.2013 г., в 20:48 ч.- 20.02.2013 г., в 12:45 ч.

22.02.2013 г., в 4:08 ч.- 23.02.2013 г., в 0:12 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

6 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 18, 2013 @ 13:05

    18.02.2013 11:20 |


    Симеон Дянков си отива, Томислав Дончев става финансов министър

    Премиерът Бойко Борисов предлага Томислав Дончев за министър на финансите, а регионалния министър Лиляна Павлова – за вицепремиер
    Симеон Дянков Симеон Дянков

    Премиерът Бойко Борисов ще предложи на народните представители в парламента да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство, съобщиха от правителствената информационна служба.

    Предложенията на министър-председателя предвиждат Симеон Дянков да бъде освободен като заместник министър-председател и министър на финансите, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана и за вицепремиер, а Томислав Дончев да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС.

    Според агенция “Фокус” вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е подал оставка. Според някои медии обаче самият Дянков бил в чужбина.

    “Дясното правителство на България уволни финансовия министър Симеон Дянков, който водеше строга фискална политика в момент, когато най-бедната държава членка на ЕС се възстановява от рецесия. Това става ден след националните протести заради сметките за ток” – така агенция Ройтерс съобщи да промените в кабинета. Уволнението на Дянков идва в момент, когато правителството се опитва да спечели подкрепа с наближаването на изборите през юли, отбелязва Ройтерс.

    Това ще бъде деветата поред персонална смяна в кабинета “Борисов” и първа смяна на вицепремиер в този Министерски съвет. Преди по-малко от месец бе сменен министърът на образованието и науката заради скандалите във Фонд “Научни изследвания”.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 18, 2013 @ 17:54

    ГЕРБ спусна “тези за говорене“ по промените в МС и протестите
    17:17 | 18.02.2013 |

    Малко след като депутати от ГЕРБ дадоха извънредна пресконференция и обявиха безрезервната си подкрепа за смяната на финансовия министър Симеон Дянков, се разбра, че те стриктно са се придържали към спуснатите от партийния пресцентър “тези за говорене” по темата.

    Инструкциите бяха изпратени погрешка и до някои медии, макар че са предназначени само за депутатите от ГЕРБ. “Колеги, изпращаме ви тези за говорене по темата с персоналните промени в МС и протестите срещу ЕРП-тата. Моля, ползвайте ги!”, се посочва в имейл съобщението, изпратен от официалния адрес на партия ГЕРБ..

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 20, 2013 @ 11:51

    Бойко хвърли оставка!
    Премиерът обяви падането на кабинета в парламента
    Публикувано: 20 февр. 2013, 09:19 |
    София, България

    Премиерът Бойко Борисов хвърли оставка, ще я депозира по обяд след заседанието на Министерския съвет. Това той обяви от парламентарната трибуна.”В никакъв случай не искам да носиме пасивите на ДПС. Нито искам да виждам кръв по улиците. Нито искам да виждам полицаите на България да бият някого. Не мога да гледам окървавен “Орлов мост”. Всяка капка за нас е петно. Не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Не ни е това целта”, заяви Борисов. “Съветвам ви това да направите и вие”, обърна се той към парламента.

    “Няма да правиме структурни промени. Програмно правителство с ДПС няма да правя, нито с вас г-н Костов, вие сте едно и също”, каза още премиерът от трубината. Той се обърна към БСП и ДПС: “Това ще ви се върне. Хората дават власта, сега им я връщаме. Няма да участвам в управление, при което полицията си бие с хората”.

    В края Борисов каза на вътрешния министър Цветан Цветанов да благодари на полицаите за добре свършената работа.

  4. Чаво каза,

    Писа на февруари 21, 2013 @ 13:00

    И сега какво ще стане изболи до д0 дупка ли ще има??

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 22, 2013 @ 19:37

    Вероятни и невероятни искания от протестите

    В неделя предстои национална среща на инициативни комитети на протестиращи от цялата страна. Целта е да обсъдят исканията си, които да бъдат събрани на едно място. Някои от заявените до момента искания са лесни за изпълнение, други са почти невъзможни, а трети си противоречат с останалите.

    Протестите започнаха като недоволство от високите сметки за ток, постепенно се насочиха срещу монополите и непрозрачността в енергетиката, а в последната седмица бяха формулирани и искания за смяна на политическата система.

    Велико народно събрание/Нова конституция/Намаляване броя на депутатите

    Великото народно събрание (ВНС) може да избере нова конституция, както да прави промени в настоящата, свързани с изменение на територията и с формата на държавно устройство. То може да бъде свикано от две трети от депутатите от обикновено Народно събрание.

    Т.е. лесно може да бъде свикано, но все още предстои изясняване на въпроса каква нова конституция искаме и какво изменение на формата на държавно устройство по-конкретно си представяме. Парадоксът е, че искането за намаляване на броя на депутатите може да мине през увеличението им – по Конституция ВНС е от 400 души.

    Отзоваване на депутати/Мажоритарни избори/Право на индивидуална жалба до Конституционния съд

    И трите искания на протестиращите могат да бъдат приети от обикновено Народно събрание. От тях третото би дало реално повече власт на гражданите, защото дори когато всички институции са постигнали договореност за някаква законова промяна, ще има кой да оспори нейната конституционност. Приемането зависи само от това дали достатъчно депутати ще поискат да го направят, а това важи както за обикновено, така и за Велико събрание.

    Мажоритарно избиране на депутати беше въведено паралелно с пропорционалното на два пъти – през 1990 г. и 2009 г. Този модел дава предимство на най-голямата партия. Ако резултатите от последните избори се преизчислят през мажоритарна система, това означава в парламента да попаднат само ГЕРБ и ДПС.

    Отзоваването на депутати вече беше обещано на избирателите от Симеон Сакскобургготски през 2001 г., но не беше реализирано. Въпросът е доколко това не нарушава принципа на мандатността и няма да бъде използвано от заинтересовани организации или бизнеси, които така да изнудват депутатите. Подобно е и искането за отмяна на чл.69 от Конституцията, който освобождава депутатите от наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията им в Народното събрание.

    Смяна на модела/Отмяна на партийния модел/Забрана на старите партии

    Тези искания все още са далеч от конкретното. Предстои да чуем какво точно ще предложат представителите на протестиращите за промяна или за смяна на модела на партийната демокрация. Забраната на партии, само защото са участвали в управлението, е недемократично. Законите и сега предвиждат възможност за забрана на политически организации при сериозни нарушения.

    Исландски модел/Гражданско управление/Кръгли маси

    От няколко дни сред исканията се появи и това България да тръгне по пътя на Исландия и управлението да се осъществява с участието на граждани. През 2008 г. малката островна държава пострада сериозно от кризата, фалираха банки и безработицата се повиши. В следващите две години исландците излязоха на масови протести, виновниците за кризата бяха осъдени, гражданите излъчиха свои представители, които с помощта и на социалните мрежи изготвиха нова конституция, а в парламента има т.нар. гражданска квота.

    Осъждането на виновните за кризата и фалита на банките е въпрос на работещо правосъдие и политическа воля. Гражданското участие в процеса на вземане на решения би увеличило властта на хората в България, но отново предстои да чуем предложенията как може да стане това и какво различно да има в новата конституция, която всички заедно да изработят.

    Национализация/Прозрачност/Посредници в енергетиката

    Всъщност протестите започнаха от тази тема. Национализация в класически вид в правова държава от ЕС е трудно мислима. Одържавяване чрез изкупуване обратно на компаниите е възможно. Въпросът е колко ще струва това на данъкоплатците, дали промяната в собствеността ще промени практиките и дали крайният резултат от подобно действие ще бъде в полза или във вреда на потребителите.

    Прозрачност и търсене на отговорност обаче са необходими и отново са въпрос на политическа воля и работещо правосъдие. Премахването на всички посредници между производител и потребител на електроенергия също е невъзможно. Първо, токът няма как сам да стигне до домовете на хората и второ, ЕС не разрешава инфраструктурата и производството да са собственост на една и съща компания, точно за да не се злоупотребява с монополно положение.

    Това са основните искания на протестиращите в страната. В близките дни те трябва да бъдат по-ясно подредени. Ако това бъде направено, разговорът започва. Президентът Росен Плевнелиев вече обеща да покани легитимни представители на протестиращите да участват в Обществен съвет към служебното правителство.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 22, 2013 @ 19:38

    Чаво,
    има процедури,които трябва да се спазват и няма да е спокойно в следващите месеци.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии