Седмичен хороскоп 18-24 юни 2018

nept ribНептун ретрограден от 19 юни

Слънце в Рак от 21 юни

Голям воден тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица отново е разнообразна и твърде живописна. Вторник, четвъртък и събота са дните с най-много астрологични събития.

Във вторник Нептун навлиза в ретроградната си фаза. Това се случва всяка година за период от повече от пет месеца. Повече за планетата в този период в „Ретрограден Нептун“. През тази година ретроградността на Нептун продължава от 19 юни до 25 септември, като той ще се придвижи назад само 3 градуса, между 16 и 13 градуса в Риби. Началото на пътешествието назад на мистичната планета е белязано от голям воден тригон. В него двете планети Юпитер и Нептун са ретроградни едновременно до 10 юли, когато благодетелят гигант тръгва в права посока, но поддържат хармоничния аспект помежду си няколко месеца. Дори когато тръгне в права посока Юпитер, тригонът му с Нептун е активно действащ почти до края на месец септември. Към него ще правят аспекти няколко планети, подсилвайки или отслабвайки влиянието му, но в основата си то е балансиращо и хармонично сферите свързани с човешките вярвания, социални нагласи, фундаментални разбирания за живота.

Във вторник, 19 юни, при Луна в Дева се оформя Голям воден тригон между Меркурий-Юпитер-Нептун. Той ще влияе активно до петък. Хармоничните връзки във водните знаци носят успокояване на страстите породени от напрегнатите аспекти. На тях разчитаме да задават благоприятен фон за разбирателство и договаряне, за взаимно изгодни сделки при зачитане интересите на всички страни. Макар да се движи бързо, в понеделник и вторник нарастващата Луна от Дева прави множество аспекти, активирайки и голям земен тригон със Сатурн и Уран. Така астрологичната картина в началото е много благоприятна за бизнес начинания, за договаряне на условия по трудов договор, за намиране удачно решение на сложни въпроси.

Във вторник Венера преминава през позицията на СЛВ. Аспектът внася голямо оживление в емоционалния живот на много хора. Някои ще усетят прилив на алтруизъм, готовност да се включат без отплата в обществено значими каузи, да раздават енергия, време и средства за другите. При други съвпадът Венера СЛВ провокира моменти на изповед, обяснения в любов, романтични жестове и такива демонстриращи вярност и отдаденост. Но, срещу този прекрасен астрологичен акцент стои планетата воин в съвпад с ЮЛВ.

В сряда обаче е квадратът на Слънцето и Луната, който подсеща за наближаващи два важни напрегнати аспекта. В средата на седмицата, преди Слънцето да премине в следващия знак, ще трябва да вземем важно решение, да се определим по въпрос, касаещ нашите възможности съпоставими ли са с целите, които сме си поставили, дали можем „да си платим обяда, който сме си поръчали“.

Опозицията Венера-Марс е в съвпад с оста на лунните възли – Лъв и Водолей, което е рядко срещано астрологично събитие. За последно се е случило преди около 51 години, в края на март 1967-ма, но по оста Телец-Скорпион. Под влияние на тази астрологична комбинация ще наблюдаваме остра поляризация на чувствата, ярка демонстрация на отношение към някого и към нещо случило се, сблъсъци между хора защитаващи различни гледни точки. Марс управлява военните, охранителите, хората на закона, полицията, а Венера е светски ориентирана. СЛВ е новото, прогресивното, бъдещето, а ЮЛВ е старото, отживялото, ретроградното, задържащото.

Едновременното влияние на големите тригони и силните опозиции са отражение на процеси които текат- тези на обединението, и тези на разделението. Всеки трябва да направи своя избор в кой от тях, къде, кога и как ще вложи жизнената си енергия.

В четвъртък, 21 юни, Слънцето преминава в Рак, лятното слънцестоене и най-дългия ден в годината, началото на астрономическото лято. Слънцето в Рак огрява дома и семейните взаимоотношения, прави ни повече свързани с корените, повече интересуващи се от миналото и от връзките ни с най-близките хора. Преходът на Слънцето през кардиналния знак е белязан от няколко периода,в които то прави напрегнати аспекти с други планети. Първият е квадратът с Хирон през тази седмица, следвани от опозицията със Сатурн и тази с Плутон. В края на месеца идва голям воден тригон със слънчево участие, който ще балансира до известна степен дисхармонията и противоречията. За родените в кардиналните знаци – Рак, Везни, Козирог и Овен, и със сила там от присъствието на рождени планети, настъпва период на по-големи изисквания за търпение, разбиране, отговорност към себе си и околните, и разум.

До петък големият воден тригон, и този на светилата, внасят нотки на разбиране и приемане в напрегнати ситуации, но в събота Луната в Скорпион разбунва духовете. В неподвижния кръст се струпват множество напрегнати аспекти и в съчетание с тези от кардиналния между Меркурий и Плутон, и начеващата опозиция Слънце Сатурн, можем да очакваме буреносен край на седмицата.

В неделя е Еньовден, време за дъхави билки и радостни преживявания сред природата.

Нека да е лято!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои вълнуваща седмица. Много емоции ще провокира опозицията на планетния управител с планетата на красотата и хармонията. Вашата марсова упоритост е пословична, но в следващите дни се опитайте да погледнете на някои обстоятелства от друга гледна точка. Изместете фокуса. Нептун става ретрограден в зоната на вашите подсъзнателни стремежи и амбиции,но също така засилва интуицията, което ви прави по-прозорливи и адекватни на конкретните обстоятелства. Съвпадът на Венера и СЛВ в зоната на творчеството, успеха, любовта, светските амбиции, децата, е изключителен мотиватор да се раздадете изцяло на нещо, с което сте се захванали, или предстои да започнете. В четвъртък Слънцето започва прехода си в зоната на семейството, дома, връзките с рода и корените. Търсете близост с роднините, ходете на гости, посрещайте гости.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои противоречива седмица. Венера от вашия знак прави съвпад със СЛВ в 6-я градус. Аспектът е силен, и влиянието му сте усетили още в предходната седмица. Носи прилив на идеи, въодушевление от планове ориентирани към близкото бъдеще, големи очаквания и надежди за успех. Преминалото новолуние във въздушните Близнаци и нарастващата Луна подкрепят еуфорията. Но, срещу всичко това се изправя Марс и все още действащия съвпад с ЮЛВ. Така пречките все повече се показват на повърхността и в едни случаи могат да доведат до още по-голяма амбиция за справяне, а в други да угасят въодушевлението в зародиш. Изпитание за силата на характера ви и проверка на това доколко сте научили уроците от миналото и сте ориентирани към бъдещето. СЛВ ви напуска през ноември, дотогава имате подкрепата му да положите основите на нещо ново в живота си. До ноември е и ретроградната фаза на Нептун, която започва във вторник. Ретрограден Нептун в зоната на споделените собствености, инвестиции и финансови ангажименти, е провокатор на заблуди, съмнения и търсене на първопричините за проблеми и несправяне,както и на осъзнаване на някои истини,което ще ви бъде полезно сега и за в бъдеще.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои добра в професионално отношение седмица. Луната в Дева от понеделник по обяд влияе организиращо с големия земен тригон, който прави с Уран и Сатурн. Планирайте седмицата си, за да не разпилявате напразно време и енергия. Към това ще ви привлича съвпада на Венера със СЛВ, насочвайки мисли и желания в неща, които ви правят радостни и щастливи. Периодът е подходящ повече за емоционални и ментални пътешествия, отколкото за физически такива. Ретроградният Нептун от вторник и големият воден тригон, в който той се забърква заедно с Меркурий и Юпитер, правят възможно да обърнете поглед към себе си, към взаимоотношенията с най-близките и там да търсите отговори на въпросите си, както и успокоение за тревогите. Слънцето навлиза в Рак в четвъртък, осветявайки зоната на споделените собствености, инвестиции, задължения, общи сметки и финансови планове. За да имате успех, съсредоточете се в наистина печеливши начинания, и затворете кранчетата, от които изтичат ресурсите ви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Дева. Тя е участник във важни астрологични конфигурации през първата половина на седмицата. Понеделник след обяд и вторник са добри за бизнес, но в сряда ще ви се наложи да правите трудни избори. Планетният управител през тази седмица е в сложни отношения с другата планета свързана с емоциите – Марс, но също така и с амбициите за себедоказване. Желаното не винаги е възможно, а възможното не винаги достатъчно желано. Предприемането на пътуване през втората половина на седмицата изисква много добра организация и предвидливост. Бъдете внимателни в отношенията с роднини, не изисквайте повече, отколкото могат да ви дадат, не злоупотребявайте с отзивчивостта и добрината им.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. От понеделник на обяд Луната е във вашия знак, включена в хармонични аспекти с няколко планети. Така делата ви са благословени с успех, можете да разчитате на подкрепата на околните и да реализирате планираното. Във вторник Нептун от срещуположния знак навлиза в ретроградна фаза. Това не е новост доколкото планетата от 2012 година е там, и всяка година прави пет месечен ход назад. За пръв и последен път, за обозримо бъдеще, планетата започва ретроградната си фаза с тригон с Юпитер, който също е ретрограден. Хармонията, която носи този аспект, изисква много фина настройка на сетивата и дълбоко разбиране на собствените движещи мотиви. Участието на управителя на знака през тази седмица също е показателно. Меркурий задейства голям воден тригон с Юпитер и Нептун, което захранва чувствата, емоционалността, привързаността, емпатията към хора от близкия ви кръг- роднини, приятели, съседи. На материално ниво отражението е върху желания и проекти, в които можете да разгърнете цялата си творческа енергия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, работната седмица започва с Луна в другия земен знак Дева. Това става в понеделник по обяд, като нарастващата Луна задейства голям земен тригон. Макар за кратко,влиянието е обновяващо и подкрепя добрите идеи. Другият голям тригон, който се развива през седмицата, също ви касае, включвайки намиращия се в срещуположния знак Меркурий. По този начин родените във втората декада се намират във фокуса на влияние на благоприятната конфигурация. За някои се очертават пътувания, нови перспективи за реализация и развитие на възможностите. Давайте си повече време за общуване с околните, особено с хората, които са на вашата вълна, с вашите разбирания. В четвъртък Слънцето навлиза в Рак. От зоната на партньорството Слънцето ще изнася на повърхността всичко, което можете да правите за другите, и съответно те за вас. Можете да разширите социалния си кръг, да си освободите време за групови участия, за работа, но и празненства с повече хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои ангажирана седмица. Мистичният Нептун се обръща във вторник, в зоната на професионалната изява, както това се случва вече няколко години, откакто той навлезе в Риби. Ретроградната фаза е удачен период да изясните приоритетите си, да не се водите по външни ориентири, а да осъзнаете какво точно искате да бъдете, да правите. В рамките на пет месеца имате удачно време да наместите пъзела на живота си, тъй като нептуновото влияние е в съчетание с юпитеровото. Късметът каца веднъж на рамото, но ако сте твърде разсеяни и разфокусирани, ще пропуснете момента. Планетният управител заедно с господаря на кармата ви преподаде някои уроци през последната седмица. Сега Меркурий преминава от опозицията със Сатурн към опозиция с Плутон. Това ви поставя на прага на сериозен житейски избор. Намесени са пари, доходи, собствености, но и житейски ценности, на които държите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Акцент върху емоционалната сфера поставя съвпадът на Венера и СЛВ в зоната на вашите мечти, желания и планове свързани с повече хора. Планетният управител прави съвпад със СЛВ в тази зона веднъж на 19 години, което придава на аспекта голяма сила и значимост. Умението ви да възпламенявате публиката, да привличате вниманието на хората върху мащабни цели, сега е в апогея си. И привърженици ще имате, защото в зоната на професионалната изява нещата се развиват добре. Имате подкрепата на Меркурий,който прави голям воден тригон с Юпитер и Нептун. Но от четвъртък и Слънцето огрява всички възможности, които се отварят пред вас. Съпротива няма да липсва, тя е показана от Марс,който прави съвпад с ЮЛВ. Ще трябва да преодолявате съпротивата на човек, или хора, с които сте силно емоционално свързани. Или които сега или в бъдеще биха имали претенции по линия на „авторско право“. Сатурновото предизвикателство в случая е да надмогнете предразсъдъците, старите нагласи, консервативните разбирания, да разрушите някои привидно сигурни опори в живота си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на предизвикателствата. За това се е погрижила Венера, която прави съвпад със СЛВ в зоната на партньорството. Тук изненади щъкат отвсякъде. Бъдете нащрек, макар че някои романтични жестове е добре да бъдат изненадващи. Но други не, защото Венера и Марс в опозиция по оста на лунните възли са способни да ви „изправят на нокти“. Макар да сте прогресивни като цяло, по някои въпроси се придържате към старото и стабилното, което среща яростна емоционална съпротива у отсрещната страна. А финансовите аспекти също е са за подценяване. Нептун от зоната на доходите става ретрограден. Нестабилността в тази зона ще се засилва, но не и през тази седмица, когато мистичната планета е в голям тригон с благодетеля Юпитер и гъвкавия Меркурий. Хармоничният аспект с планетата гигант ще се задържи още около три месеца, през което време ще имате добрия шанс да намерите решение на финансови проблеми или на такива от морално етично естество. Последното е важно и през тази седмица, когато в четвъртък Слънцето преминава в Рак. От зоната на здравето и комфорта в работната среда то ще ви подсеща да обръщате повече внимание на себе си, как и с какво се храните, спортувате ли, движите ли се достатъчно на чист въздух сред природата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои навлизане в новата астрологична година. Преди това обаче, във вторник, Нептун става ретрограден. Мистичната планета прави това всяка година за повече от пет месеца. Различното сега е включването на Юпитер, който също е ретрограден, като така двете планети са в тригон продължително време, до септември. През тази седмица Меркурий прави с тях голям воден тригон, обединявайки в едно любовта, романтиката, но и практичната страна на живота като доходите и плановете за лично или семейно устройване. Ще усетят по-силно това влияние родените през първата десетдневка на месец юли. В понеделник и вторник Луната от Дева придава повече сила на меркуриевото участие. Можете да пазарувате икономично, да договаряте по-ниска цена за стоки и услуги. В четвъртък Слънцето идва при вас, полагайки началото на новата слънчева година за родените в първите градуси на знака. Началото е неспокойно и изисква от вас много търпение и здрав разум.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои вълнуваща седмица. Планетата на любовта прави съвпад със СЛВ в зоната на професионалната изява, кариерата, амбициите, шефовете. Аспектът е показателен за отношенията ви с хората от тази сфера. Там се разгарят, или могат да се разгорят бурни страсти,които ви изправят пред важни житейски избори. В основата си те са между напредъка в кариерата и комфорта на домашната среда. През тази седмица имате успокояващото влияние на големия воден тригон между Меркурий, Юпитер и Нептун. С него могат да дойдат добри предложения и възможности, които да развиете в следващите месеци. Ретроградността на Нептун, която започва от вторник, обаче ще ви кара да търсите и съответно да намирате много разминавания между обещано и реално, между очаквания и реализация, между фасадата и същността. В четвъртък Слънцето ще огрее зоната на новите възможности, амбиции и цели. Намирате се в юпитеровия период на годината, най-благоприятният за професионалната ви реализация.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на голям воден тригон. Хармоничният аспект между планетния управител и Юпитер е дългата база, върху която идва преминаването на Меркурий през Рак, с тригони към тях. Големият воден тригон е в силата си до петък. Но по-важното е,че той полага началото на ретроградната фаза на Нептун, а по този начин дава тон на нейното влияние. То е насочено навътре, повече към вашите нужди, потребности на момента, и всичко онова, което би ви направило вътрешно хармонични и устойчиви. Тригонът Нептун-Юпитер в Риби ви се случва един път в живота, давайки ви шанс да преформулирате някои фундаментални правила, да осъзнаете основите на вярата и убежденията си, да съберете сили за важни житейски промени. Най-силно влиянието ще усетят тези с рождено Слънце около 13-16 градус на Риби. В четвъртък, в най-дългия ден на годината, Слънцето навлиза в зоната на любовта, творчеството, амбициите, и децата. Това е най-динамичния, марсовия период на личната година, изпълнен с много и запомнящи се преживявания.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

На 19.06.2018/2:27/Нептун навлиза в ретроградната си фаза от 16°Риби

На 21.06.2018/13:07/ Слънцето преминава в Рак

Венера в съвпад със СЛВ на 19.06.2018 /15:38

Меркурий в тригон с Юпитер на 19.06.2018 /22:42

Меркурий в тригон с 120 Нептун на 21.06.2018 / 6:58

Венера в опозиция с Марс на 21.06.2018/ 19:54

Меркурий в опозиция с Плутон на 23.06.2018 /12:26

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Скорпион, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

18.06.2018 / 6:25 – 18.06.2018 /11:40

20.06.2018 /13:51 – 20.06.2018 /15:29

22.06.2018 / 4:34 – 22.06.2018 /22:10

24.06.2018 /17:00 – 25.06.2018 / 7:29

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии