Седмичен хороскоп 18-24 януари 2016

Слънце във Водолей от сряда

Пълнолуние в Лъв в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през този седмица е противоречива и емоционално приповдигната. В понеделник Венера от Стрелец застава в средната точка между възлите на Луната и в квадрат с ретроградния Юпитер, който е в съвпад със СЛВ. Конфигурацията предупреждава за разминаване в очакванията за справедливост, там където това става чрез официалната защитничка на справедливостта – съдебната система.

Венера по принцип управлява правото и ареала на Темида, а Юпитер е сигнификатор на съдебната власт, на законотворците и мислителите на реформи в тази област. Някои конкретни казуси може да предизвикат остри дебати и необходимост от законови промени.
Към тази тема се включва ретроградния Меркурий, който отново провокира квадрата Уран-Плутон. В средата на седмицата, от сряда до петък, планетата на комуникациите отива към квадрат с Уран и съвпад с Плутон. Това се е случвало вече – в средата на месец декември, м.г., при директен Меркурий и ретрограден Уран.

Слънцето навлиза във Водолей в сряда, вдъхновявайки повече хора към съпричастност и взаимопомощ. Активна, обмислена подкрепа за нуждаещите се идва и от хармоничния аспект между управителите на Водолей – Сатурн и Нептун. Тригонът между двете космични тела ще влияе през зимните и пролетните месеци, помагайки ни да бъдем по-осъзнати и мъдри в мисли,намерения и действия.

Пълнолунието в Лъв в неделя подкрепя тази тенденция с много ентусиазъм и жар, като прави възможни за реализация нещата, в които са вложени добри намерения.

Красива снежна зима навън и топлина в сърцата ви!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои мистична седмица. Планетният управител Марс в следващите дни, движейки се през своя знак Скорпион, застава в хармоничен аспект с Нептун, който е също в своя знак. Тази космична връзка се случва един път на година, но не всяка година. Откакто Нептун е в Риби тригонът свързва водните знаци и зоните в слънчевия , в които се активират подсъзнателните импулси, интуицията, свръхсетивността. Не бързайте да реагирате на всеки външен дразнител, вслушвайте се в интуицията си. А ще имате нужда от нея, защото в работната среда имате предизвикателства, които ще изискват от вас голям себеконтрол. В понеделник големият земен тригон, който заформя Луната със Слънцето и Юпитер, благоприятства паричните дела, личните доходи и притежания. Възползвайте се от добрите влияния в първата половина на седмицата. В четвъртък и петък имайте повече търпение в общуването с най-близките.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние в собствения знак. Както знаете, това обикновено се случва веднъж в годината. Пълна Луна в знака, особено ако е близо до рожденото Слънце или асцендента, дава достатъчно поводи за празнуване и похвали. Седмицата обещава положителни емоции не само на тези от първите градуси на знака, където се разполага оста на светилата. Втората декада на Лъва, от своя страна е под влияние на чудесния аспект между Уран и Сатурн в средата на знаците, съответно Овен и Стрелец. Тази подкрепа е както за неща свързани с образование и кариера, така и за личните дела, особено ако там намеренията са сериозни. Венера в зоната на любовта ви кара да се определите, да изберете една от две възможности. За скрепяване на намеренията ви с договор, в писмена или в устна форма, изчакайте Меркурий да стане директен, което ще се случи съвсем скоро, в началото на следващата седмица, на 25-ти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата предлага серия от запомнящи се преживявания. Вече сте наясно, че когато управителят на знака – Юпитер е ретрограден, не можете да разчитате нещата да ви се получават според планираното и според очакванията. Винаги имайте едно на ум и не тръгвайте с „голямата кошница“ до средата на месец май. Сега Юпитер е не само ретрограден, но и в развалени отношения с Венера. Двете планети заедно могат да ви бъдат полезни в материалните дела, но когато са в квадрат, по-голяма е вероятността от загуби. Сега, когато Юпитер е в съвпад със СЛВ в зоната на професионалната изява можете да стъпите на нова територия, да се огледате за нови възможности, на които да дадете ход в края на януари и през месец февруари.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е напрегнато. В понеделник планетният управител – Венера е в напрегнати аспекти към Юпитер и лунните възли. Луната е във вашия знак в понеделник и във вторник до обяд, време през което инициативата е във вашите ръце, и отговорността съответно за това, което се случва. На някои ще се наложи да взимат важни решения. Други ще поправят грешки сторени преди време. Всякакви графици,свързани с обучение и преподаване могат да претърпят промяна. През цялата седмица, но най-силно като влияние от сряда до петък, ретроградният Меркурий включва квадрата Уран-Плутон. Неблагоприятно време за изпити, разочарование от оценки, разминаване във времето и др. Пълнолунието в Лъв в края на седмицата ще постави на изпитание отношенията с най-близките като ви кара да правите компромиси в полза на професионалните ангажименти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е успешно. Ще се справите с битови проблеми и такива, свързани с хора от семейството. Някои ще пътуват спешно, други ще се занимават с ремонт на автомобили. До сряда имате попътен вятър, единствено ретроградността на Меркурий може да ви създаде някои недоразумения с техници и механици. В четвъртък и петък ще ви се наложи да заемете твърда позиция по даден въпрос,който ви занимава от доста време. Текущи проблеми с деца, или оставени нерешени досега, ще ви карат да преразгледате мнението си по даден въпрос. В сферата на личните взаимоотношения също има ретроспекция и оценка към настоящия момент, която ще трябва да оформите за себе си като категорично становище. В почивните дни избягвайте прекомерно физическо натоварване, отделете достатъчно време за почивка и сън.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата е обещаващо. Мнозина са получили утвърдителен отговор на свои очаквания. Макар и с много уговорки, можете донякъде да планирате ходовете си в близкото бъдеще. През тази седмица приятелите, реални и виртуални, ще играят много важна роля в това отношение. Разчитайте на тяхната активна подкрепа. Вашият управител – Сатурн навлиза в зона, в която ще си партнира с покровителя на техниката и още повече на новите технологии – Уран. На тяхното съвместно благоприятно влияние и подкрепа могат да се облегнат родените в средата на зодията, в първата десетдневка на месец януари. Тригонът Сатурн -Уран ще ви дава сила в новите начинания, или в прилагането в практиката на вече разработени идеи, сега и през пролетта, поне до месец април. През тази седмица обаче ретроградният Меркурий се вихри на ваша територия, като за втори път прави съвпад с Плутон. Внушенията,които идват от тази комбинация не са за добро, затова бъдете предпазливи,особено в четвъртък и петък.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, динамиката от предходната седмица се пренася и в тази. Планетният управител Меркурий продължава шествието назад в сериозния Козирог. За разлика от предходната седмица на усмихнати срещи и запознанства, през тази му предстои отново да включи квадрата Уран-Плутон. Деструктивната сила на тази конфигурация ще повлияе отношенията с приятелите, или с хора, с които сте свързани в социалните мрежи. Някои съвместни проекти могат да се озоват в критична ситуация, и да се наложи повторно влагане на време и усилия. Навлизате в чудесен период на личната си година – юпитеровия. Време е за възход и постижения, за справяне със сложни служебни проблеми и за разширяване на дейността. Във вторник малко преди обяд Луната влиза във вашия знак и ще се движи през него до четвъртък. Получавате пълномощия да движите нещата според собственото си виждане. Разбира се всичко това под строгия контрол на Сатурн от срещуположния знак. Не бързайте с решенията, обмисляйте всяка своя крачка. Петък е неблагоприятен ден за финансови операции.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. Във вторник Луната е в сродния по стихия знак – Близнаци, подкрепяйки ви да изразявате своите намерения по-категорично и мотивирано. В сряда Слънцето преминава в другия въздушен знак – Водолей, така подкрепата става още по-силна. Ако успеете да се настроите на тази вълна от позитивна енергия, ще видите много възможности пред себе си. Венера точно това ви кара да направите в следващите дни, да престанете да се колебаете, а да вземете твърдо решение по важен за вас въпрос. Тригонът на Сатурн и Уран от огнените знаци също ви „дава рамо“ за сериозни начинания, които за някои хора отстрани могат да изглеждат странни и безразсъдни. Към решаването на стар проблем, особено такъв касаещ семейството или обстоятелства в дома, ви връща отново съвпада на ретроградния Меркурий с Плутон в кардиналния Козирог, през втората половина на седмицата. От следващия понеделник Меркурий е директен, планирайте за тогава важните си дела.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с решаване на семейни проблеми, най-вече от битово естество. В сряда Слънцето влиза във вашия знак и започва новата ви слънчева година. Първите месеци от нея ще са под благотворното влияние на тригона на Сатурн към управителят на знака. Този аспект ще ви подкрепя в много посоки, за да получавате удовлетворителни резултати от там, където сте насочили усилията си. През тази седмица обаче бъдете внимателни за интриги, които се плетат зад гърба ви. Не разпространявайте информация, която може да навреди другиму. Когато подкрепяте някого, уверете се, че той е правата страна. Не бързайте да влагате свои средства в непознати и непроучени сфери. С навлизането на Слънцето в знака ви вашата роля като инициатор и участник нараства, както и отговорността. Пълнолунието в срещуположния знак Лъв ще ви помогне да се запознаете и с други гледни точки.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва с острата нужда от помощта на приятел. Той/тя на вас, или обратно, но както се казва „приятел в нужда се познава“. Планетата на комуникациите се движи през срещуположния ви знак Козирог, назад. Отново ѝ предстои среща с мистичния Плутон и съответно конфликт, със стоящия на квадрат спрямо него – Уран. Подобна ситуация имаше преди месец, но тогава Уран бе ретрограден, а Меркурий директен. Сега ви се дава втора възможност за контакт, среща, сериозен разговор, с намерение за бъдещо обвързване с договор за работа или друг ангажимент. Ще трябва да пренаредите графика си, да се съобразите с възможностите на отсрещната страна. От четвъртък до събота Луната е във вашия знак и това ви „развързва ръцете“ за действие според вашите правила. В последния ден от седмицата е пълнолунието. Слънцето и Луната са в опозиция в 3 градуса Водолей-Лъв, което може да създаде емоционални проблеми на по-чувствителните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, романтичната тема продължава и през тази седмица. Марс, вашият планетен управител, се движи през знака като навлиза в „зоната на комфорт“ с Нептун от Риби. Този аспект се случва по принцип един път на две години, а във вашия знак – за трети път от 2012 година насам. Марс ви прави по-мотивирани и амбициозни. В аспект с Нептун от Риби той активира креативната страна на вашия характер, умението да правите красиви неща, да се занимавате с изкуство, да намирате красивото у другите и да му придавате значение. За да се случват нещата така както ги искате обаче трябва да бъдете активни участници, а не пасивни наблюдатели. За тези, които искат дете, тригонът Марс-Нептун подкрепя сбъдването на това желание. В първата половина на седмицата вниманието ви е заето предимно с другите – брачен или служебен партньор, работодател или колеги. Важните си срещи насрочвайте за вторник. Втората половина на седмицата предполага повече подвижност, готовност за пътуване и за ярки преживявания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с активна комуникация. Някои пречки в това отношение ще преодолеете бързо, но за други ще трябва да отделите повече време и усилия. В тази посока имате подкрепата на Марс, който в първите дни на седмицата е в хармоничен аспект към Нептун от знака ви. Можете да разчитате на добрата воля на институциите, и на облечените във власт хора. Сатурн тръгва на пътешествие през зоната на професионалната изява в слънчевия хороскоп, откъдето прави хармонична връзка с Уран от зоната на вашите лични доходи. При някои усилията ще дадат материален резултат в повече приходи сега и в следващите месеци. Други ще успеят да наложат собствената си концепция по важен въпрос в професионалната сфера. Петък е неблагоприятен ден за финансовите ви дела.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат с Юпитер на 18.01.2016/7:10 ч.

Марс в тригон с Нептун на 18.01.2016/13:02 ч.

Венера в квадрат с лунните възли на 18.01.2016/15:05 ч.

Меркурий в квадрат с Уран на 20.01.2016/20:26 ч.

На 20.01.2016 /17:27 часа Слънцето преминава във Водолей.

Меркурий в съвпад с Плутон на 22.01.2016/11:59 ч.

На 23.01.2016 / 22:31 часа Венера преминава в Козирог.

Юпитер в съвпад със СЛВ на 23.01.2016/12:48 ч.

На 24.01.2016/3:45 часа пълнолуние в 3°29′ Лъв.

Луната през периода се движи между знаците Телец и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

19.01.2016 / 8:50 – 19.01.2016 /11:13

21.01.2016 /10:01 – 21.01.2016 /15:28

23.01.2016 / 8:21 – 23.01.2016 /21:21

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии