Седмичен хороскоп 19-25 април 2021

Tulp21Слънце и от 19 април

от 23 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица попада изцяло в първата половина на лунната фаза. Луната е растяща и това носи позитивни очаквания вятърът на промяната да подкрепи добрите начинания.

В понеделник сутринта Слънцето и Меркурий правят пореден съвпад, този път в последния градус на Овен. По този начин задават и едно много експресивно начало на седмицата, с новини, словесни изблици, високопарни слова, демонстрация на интелектуална сила и вербални умения.

Картината се променя през втората половина на деня, когато най-напред Меркурий, по обяд, а през нощта и Слънцето, прекрачат прага на земния знак Телец. От вторник нататък земната енергия става доминираща. В земни знаци са пет планети,Слънце, Венера, Меркурий, Уран в Телец, Плутон в Козирог, а в петък и събота, когато Луната е в Дева, стават шест. За сметка на огъня.

Доминирането на земната енергия има много плюсове – внася разум, практицизъм, умереност, охлажда страстите, слага рамки на разхищението на ресурси, на потенциал и на произвола. Стъпване здраво на земята, придържане към надеждното и сигурното е в земната нагласа, а също така връщане към природата, осъзнаване на връзката със земята и корените. Земната стихия ще бъде в силата си до средата на месец май, след това хорото повежда въздухът.

Отмина пикът на квадратът на Слънцето и Плутон, който през изминалата седмица отбеляза поредната точка на пресичане на пътищата на доброто и злото, но влиянието на аспекта е продължително и ще се усеща и през тази седмица. Голямата борба, в която всички сме въвлечени, е дълъг процес на изчистване на земята и на хората на нея, предстоят още много знакови астрологични аспекти и съответни на тях земни битки. През 2021 година събитийно определящ е квадратът на Сатурн и Уран, който прави три стоящи вълни през февруари, юни и декември.

От сряда до края на седмицата се оформя стелиум, най-напред с Венера и Уран, към които се добавят Меркурий, а по-късно и Слънцето. Големият стелиум в Телец е своеобразна сила, обединяваща енергиите на съставящите я планети. Обединение на основата на общия интерес. „Каквото горе, това и долу“ един от херметическите принципи управляващи света, който познаваме.

Планетите от земния стелиум са под строгия поглед на Сатурн от Водолей. Квадратурата му подлага на проверка силата на характера и почтеността на намеренията. Все още сме под влияние на първия квадрат Сатурн-Уран. На неговия фон ще се развият квадратурите на вътрешните планети и на Слънцето към господаря на кармата.

В петък, на 23 април, Марс напуска Близнаци, където се движеше от 4 март, и преминава в Рак. Във водния знак планетата на волята и амбицията, ще бъде до 11 юни. В Рак планетата воин не е в добра позиция, в падение е, налага се да успокои експанзивната си енергия и да не се втурва презглава във всяка битка. Марс ще даде подкрепа на водните знаци като най-вече ще освободи от сценична треска срамежливия Рак, но ще даде също така по-висок тонус на Риби и Скорпион. По време на транзита си през водния знак огнената планета ще направи два важни аспекта, тригон към Нептун от Риби и опозиция с Плутон от Козирог.

Меркурий и Венера имат важна среща с Уран в края на седмицата, управителят на земния знак прави съвпад с него в петък, а планетата на комуникациите в събота. Тези срещи са ежегодни, но имат своето значение в астрологичния спектакъл. Венера-Уран е вдъхновяващ аспект за творците и може да подтикне към оригинални решения и интересни произведения. Меркурий-Уран в съвпад активират ума, правят хората много изобретателни, но също така и настойчиви в реализация на идеите си.

Уран провокира скритите желания и амбиции да се проявят, всеки да си каже претенциите и дори … цената. Все пак Телец е знакът на парите. Откакто стъпи Уран в него електронните пари набират скорост с намерение да изместят хартиените. Планетата анархист прави хората, с които се свързва, изобретателни, а съвпадът с Меркурий и Венера – дребнаво користни. В неделя при точния квадрат на Сатурн към двете вътрешни планети ще се тегли чертата.

През следващата седмица предстои пълнолуние в Скорпион на 27 април, когато едни тайни ще се разкрият, а други ще бъдат зарити още по-дълбоко.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица ангажираща с домашни дела и с проблемите на най-близката среда. Слънцето и Меркурий напускат вашия знак, като за месец напред се установяват в зоната на практичните дела, на разполагането със собствените ресурси. Там се събират група планети в голям стелиум и естествено темата лични средства, доходи, притежания, морал, ценности става най-важна за тази и следващите седмици. Нарастващата Луна е силен катализатор на намерения и планове за навлизане в нови територии, за изява в нова среда и в ново поприще. До четвъртък това ще ви се удава по-трудно. В петък и през почивните дни усилията дават резултат.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична в професионално отношение седмица. В понеделник Слънцето и Меркурий са в зоната на кариерата, като допълват хорът на намиращите се там Уран и Венера. Четири планети в стелиум, в професионалната част на слънчевия хороскоп, са рядко астрологично събитие. Предстоят ви възможности за промяна и растеж, но също така и подкрепата да се възползвате от тях по най-добрият начин. От вторник до четвъртък нарастващата Луна е във вашия знак, вдъхвайки самоувереност. Сатурн от срещуположния знак Водолей обаче налага филтри, през които трябва да минат желанията ви, за да се сбъднат.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои изпълнена с ангажименти седмица. Активността в работната среда се увеличава с навлизането на Слънцето и Меркурий в Телец, в началото на седмицата. Големият съвпад на планети ви натоварва с планове, графици и очаквания, за което ще ви е необходима много добра организация и дисциплина, за да се справите и да бъдете лично доволни. С излизането на Марс от срещуположния знак Близнаци, което става в петък, ще се подобри и жизненият тонус и мотивацията ви за движение и активности. Доминирането на земната стихия може да ви е полезно за решаване на някои материални дела, с имоти, собствености, дялове.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. В понеделник планетата на комуникациите, а след това и Слънцето влизат във вашия знак. С последното започва новата астрологична година на зодията. И началото е бурно. На ваша територия до края на седмицата се формира стелиум от четири космични тела. Всички те внасят своите енергии, но също така имат претенции да им се обръща внимание. Така натоварени с очаквания и лични амбиции времето ще лети бързо, всеки ден ще ви носи различна гама от емоции. Най-удовлетворяващ е краят на седмицата, от петък нататък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. В понеделник, планетният управител преминава в другия земен знак Телец, а до края на деня същото прави и Слънцето. В следващите дни в тази зона се оформя голям съвпад от четири планети. Влиянието им е силно и особено съсредоточено в сферата на личните планове, намеренията за професионален растеж, за разширяване на спектъра от знания и умения, които сте усвоили. Нептун е в срещуположния знак и подвежда в преценката по отношение работодатели и трудови договори най-вече при тези от втората половина на знака. В петък и събота, когато Луната е във вашия знак ще стигнете до яснота как да постъпите.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. В понеделник Слънцето и Меркурий увеличават силата на земната стихия с преминаването си в Телец, и присъединяването им към Венера и Уран. Големият съвпад в земния знак ще движи събитията около вас. Влияе добре на кондицията, самочувствието и желанието да се включвате в нови начинания. Не е нужно да отреагирате на всичко, не се разпилявайте. В специален момент сте, когато добре премисленото поведение ще направи много за вас в бъдеще.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. В понеделник Слънцето влиза в предходния знак Телец, като часове преди него там се настанява и Меркурий. В тази най-скрита от погледа зона,до края на седмицата се формира стелиум от четири планети. Това е голяма планетарна сила стояща зад гърба ви. Тя може да бъде в подкрепа, но също така и да работи срещу вас. До петък, 23 април, Марс е във вашия знак и в тригон с Юпитер от Водолей, което ви дава сила и самоувереност, на която да разчитате до края на тази седмица. В края и, бъдете сред най-близките си.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои ангажирана седмица. Нарастващата Луна от Рак в първите дни ще ви подтиква към професионална активност и поемане на повече ангажименти. В петък Марс влиза в Рак и от зоната на кариерата ще привлича внимание и енергия за справяне с проблеми в тази сфера. Марс тук е настроен твърде опортюнистично и не търпи чужди заповеди и изисквания. Земният стелиум, който се оформя през седмицата е силна подкрепа по отношение съвместни инвестиции, общи задължения и съдружески финанси. Възможно е да ви бъдат отправени претенции и искане за ревизия.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои противоречива седмица. В понеделник тези от последните градуси ще получат интересни новини. С навлизането на Слънцето и Меркурий в Телец, в понеделник, корените и домашната среда стават изключително важни. Всичко свързано с тях ви засяга и мотивира за коментар или действие. Проблемите на близките ви стават и ваши, както и техните успехи. Поетите ангажименти и сключените договори трябва да се изпълняват. В домашната среда се случват радостни събития, очаквани промени, нови хора се присъединяват.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Има отправени очаквания към вас да „водите дружина“ и в това отношение доминирането на земните знаци, особено стелиумът от четири планети в Телец, ще ви даде подкрепата на групата, колектива, средата от хора, с които сте на една вълна. На 23 април, в петък, Марс идва на ваша територия, като все още поддържа добри отношения с Юпитер от Водолей. До края на седмицата това е допълнителна сила и укрепване на самочувствието, което носи гостуването на планетата воин. На някои ще се наложи да вземат бързо решение за пътуване.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Нарастващата Луна от другия воден знак Рак ви прави чувствителни и отзивчиви в личните отношения. Преминаването на Слънцето и Меркурий в зоната на партньорството задейства много струни в отношенията с другите. Коя ще звучи по- или най- силно зависи от конкретните условия, но в меркуриевия период на годината всичко се променя много бързо и изисква адекватност. Земният стелиум задържа внимание повече в партньора, в неговите ангажименти, професия, проблеми и успехи, и доколко те влияят добре върху семейния живот. Резултати ще има през следващата седмица около пълнолунието в Скорпион.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Добро начало на една много динамична седмица. Струпването на четири планети, в съвпад в Телец, предполага голяма активност в контактите през цялата седмица, отвореност за комуникация, за нови идеи и начинания, за привличане на повече хора и много пътувания-реални или виртуални. Доминирането на земната стихия е във ваш интерес. Добър резултат от работа с клиенти, партньори или колеги можете да имате в четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

На 19.04.2021/13:29/Меркурий в Телец

На 19.04.2021/23:33/

На 23.04.2021/ 14:48/ Марс в Рак

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Везни, през първаи втора четвърт.

Луната е без курс на:

20.04.2021 3:03 – 20.04.2021 9:10

22.04.2021 15:05 – 22.04.2021 16:08

24.04.2021 13:50 – 24.04.2021 19:06

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии