Седмичен хороскоп 19-25 декември 2016

Retr-Merk16 в Риби от понеделник

Меркурий ретрограден от понеделник

Слънце в Козирог от сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата на Коледа е интересна в астрологично отношение. Хронологично първият акцент на седмицата е навлизането на Марс в следващия знак – Риби. В понеделник,в 11:23 часа бг.време планетата воин напуска въздушния Водолей, за да се гмурне в дълбоките води на знака Риби. Преминавайки в подвижен марсовата енергия става по-мобилна и непостоянна. Можем да очакваме намаляване на директната конфронтация,там където има противоречия. Но там, където има стремеж към власт и доминиране, по-често използвани са други техники, тези на притъпяване на вниманието, или неговото разсейване по незначителни теми, и скрити замаскиращи действия. В следващите дни Марс отива към секстил със Слънцето, който ще стане точен през следващата седмица. Това подкрепя обмислените и разумни действия, с предвидени последствия.

Друг акцент на седмицата е ретроградността на Меркурий. Планетата на комуникациите навлиза в своята поредна, четвърта за тази година, ретроградност на 19 декември, понеделник, в 12:55 бг.време. Меркурий тръгва назад от 15 градуса Козирог и ще се движи така до края на годината, става директен на 8 януари 2017 година. В кардиналния знак и в зоната на действащия все още квадрат Уран-Плутон ретроградният Меркурий не е за подценяване, много неща могат да се объркат по празниците.

Колкото и да сме свикнали да мислим за Козирог като за консервативен и сдържан, то ретроградният Меркурий е вероятно да ни изненада с повече. В някои случаи това може да има позитивен ефект и да предпази някои хора от прибързани действия. При всичко трябва добре да се обмисля, прецизно да се борави с документи, да се следи за спазване на графици, срокове и резервации, да се избягва поемане на дългосрочни ангажименти – и лични, и професионални. Има много писано по тази тема, повече ще намерите в статията ми „Ретрограден Меркурий“.

В сряда,21-ви декември, Слънцето сменя знака, преминава в Козирог, започва слънчевата година на козирозите.

И както подобава на една коледна седмица, , планетата на любовта, красотата и хармонията, е във вихъра на планетарния танц. В края на седмицата тя е в центъра на вниманието на двете далечни планети Уран и Сатурн, които застават в тригон, но също така тя се свързва хармонично с другата планета носеща късмет и щастие – Юпитер. Цялата конфигурация е трапец, натрупала енергия, която иска да се изрази и намира подходящия път и начин за това. Опозицията Юпитер-Уран може да поднесе изненади и разочарования, но останалите планети ще ни радват с оригинални идеи, умни решения и вдъхновени послания в последните седмици на годината.

Весела Коледа!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Планетният управител преминава във водните Риби и пред вас се появяват както трудности, така и нови възможности. Важно е да действате предвидливо, да не реагирате импулсивно, да обмисляте добре плановете си. Имате време от около три седмици докато ретроградния Меркурий се изправи, на 8 януари. Дотогава планирайте, правете графици и схеми,разговаряйте с когото трябва, проследявайте различни варианти, за да сте готови с за действие. Опозицията на Юпитер от срещуположния знак и Уран от вашия предстои да стане точна в началото на следващата седмица, което може да наелектризира отношенията с партньора точно по Коледа. Но имате подкрепата на омайницата Венера, търсете приятелска подкрепа, и ще я получите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва успешно. В първите дни ще имате добри оферти и чудесен шанс да пазарувате изгодно. Но,както в поговорката „дяволът е в детайлите“, се намесва ретроградният Меркурий,за да напомни, че понякога нещата не са така, както изглеждат на пръв поглед. Не се подвеждайте от лъскави опаковки и красиви обещания. Особено, ако целта вие придобиване на нещо скъпо и дълготрайно. Изчакайте Меркурий да стане директен на 8 януари 2017-та и тогава сключвайте окончателен договор. Марс преминава в Риби и насища със страст личния ви живот до края на този и през следващия месец,дайте си заслужена почивка, помислете за себе си, за своето здраве и кондиция.

Благоприятни дни през седмицата –сряда, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои напрегната седмица. Марс навлиза във водния знак Риби, в зоната на вашите домашни ангажименти. Това веднага води до повишаване на емоционалния градус на семейната атмосфера, безпокойство за недовършена работа, промени в условия и графици, грижи по деца и родители. Марс ще ви мотивира да не се отказвате, и да се справите с предизвикателствата. Не са изключени конфликти с роднини или гости, дошли да прекарате празниците заедно. Ретроградният Меркурий в зоната на личните доходи и притежания прави тази зона нестабилна. Не поемайте по-големи финансови ангажименти, отколкото можете да си позволите, тоест – „простирайте се според чергата си“. В сряда Слънцето влиза в Козирог, което може да означава за мнозина късмет в паричните дела и придобивки. В петък ви очакват добри новини.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Марс от Риби насища с енергия приятелската среда, като колективният дух ще ви влияе повече, от колкото бихте искали за времето, през което той се движи през водния знак, до края на януари 2017 година. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, най-силният за професионална реализация и социални изяви. В него сега се разполага и ретроградната фаза на Меркурий, а това може да ви създаде грижи, заради чести промени в предварително добре планирани дейности. Венера, вашият планетен управител, през тази седмица взема активно участие във всичко, което се случва, помагайки и да намерите верния тон и в крайна сметка да постигнете своето.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Луната е все още във вашия знак,което ви дава усещането, че нещата се случват според вашия план. Но, планетният управител е на път да внесе някои промени. Последната ретроградност на Меркурий за тази година започва в понеделник,ще продължи до края на годината и ще седмица след това. Той се движи назад в зоната на емоционалния живот и там ще се наложи да направите някои ретроспекции, да преразгледате текущата си връзка или да се върнете към стари взаимоотношения, в които все още виждате потенциал. Марс преминава в срещуположния знак, което ви поставя за периода до края на януари в предизвикателни отношения с околните. В сряда Слънцето влиза в сродния по стихия знак Козирог, осветявайки марсовия период на личната ви година. Ще трябва умело да съчетавате романтичните пориви с потребността от активно включване в случващото се около вас.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои забележителна седмица. Меркурий е в ретроградност във вашия знак от понеделник. Тя ще продължи до 8 януари. Това е период,в който ще ви се налага да бъдете по-внимателни и съсредоточени в взаимоотношенията си с околните, както в личните дела, така и в служебните. Вероятността за недоразумения е значителна, затова използвайте всякакви начини за запазване на това, което обсъждате, и за което се договаряте, така че при необходимост да имате доказателства. В сряда Слънцето идва във вашия знак, започва слънчевата година на зодията ви. В петък и в почивните дни планетният управител Сатурн участва в хармонична астрологична конфигурация, което може да ви даде повод за радост и удовлетворение.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, акцентът на седмицата е Меркурий. Планетният управител става ретрограден в понеделник, 19 декември и ще се движи назад до 8 януари 2017 година. Цялата ретроградна фаза попада в земния знак Козирог, това е указание за преразглеждане на някои ваши планове, за обръщане на повече внимание на подробностите,които в даден момент могат да се окажат от голямо значение. Това е важно защото от началото на седмицата Марс навлиза в зоната на професионалната изява. Той ще активира амбициите и стремежът към по-висока служебна позиция, или разширяване на пълномощията на тази, на която сте сега. Стига да държите на обещанията си, през тази седмица ще получавате подкрепа от много страни. Ще бъде в сила поговорката „Каквото повикало-това се обадило“. Затова не повтаряйте стари грешки, бъдете коректни и честни с околните и ще имате своите радости по празниците.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои неспокойна седмица. До сряда имате чудесната възможност да направите своите покупки на изгодна цена. Ретроградният Меркурий предупреждава да гледате за скрити дефекти, особено за техника и стоки за бита. Марс навлиза в Риби и подсеща да обърнете внимание на здравето си, да планирате повече време за себе си, за релакс и почивка сега и през месец януари. За някои от групата седмицата може да бъде много романтична с активното участие на планетата на любовта Венера. В празничните дни някои стари приятелства могат да прераснат в нещо ново и красиво.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои спокойна седмица. Марс ви напуска в понеделник,за да премине в Риби, в зоната на вашите лични доходи и притежания. Сега тази сфера ще бъде активирана с помощта на планетата войн, карайки ви да търсите начини за подобряване на материалното си състояние. Марс в Риби може да ви изправи и пред някои проблеми от морално етичен характер. За това ще допринесе и ретроградният Меркурий от зоната на тайните в слънчевия . Намирате се в последния, сатурнов период на личната си година, време за равносметка,корекция или приключване на някои дела. А също така време за почивка и отдръпване от активна комуникация с околните. Венера, планетата на красотата и хармонията ще ви подсказва най-добрият начин за това.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. И това не е чудно, предстои Коледа. Но, и астрологичната картина задава безпокойство. Марс преминава в сродния по стихия знак Риби,което раздвижва зоната свързана с плановете за бъдещето, пътешествията, и духовните преживявания. Кардиналният тао квадрат на Юпитер-Уран и Плутон е в силата си с включването и на Меркурий към него. Планетата на комуникациите обаче става ретроградна от понеделник, а това води до някои забавяния и усложнения в партньорските взаимоотношения. Ретроспекцията на моменти от връзката ще ви помогне да си изясните картината. От сряда Слънцето е в срещуположния знак Козирог и ще ви помага в тази посока.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. В понеделник Меркурий става ретрограден и това може да обърка нечии планове за пътуване. Търсете подкрепа на приятел или на човек със сходни планове и намерения. Също в понеделник Марс преминава в зоната на любовта,страстта, децата, творчеството и изявите. Планетата войн,макар във воден знак, изпълва с позитивна енергия тези сфери от живота, което го прави разнообразен, динамичен и интересен сега, и през следващите няколко седмици. За хората на изкуството настъпва благодатен период на интерес към творчеството им и много ангажименти, стига да съумяват да реагират бързо, и да променят графика си в движение. Венера се грижи за комфорта в дома ви и за подкрепата на близките.

Благоприятни дни през седмицата вторник, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, има важно астрологично събитие през тази седмица. Марс навлиза на ваша територия, като това се случва веднъж на около две години. Гостуването на Марс е едновременно тонизиращо и провокиращо спокойната ви водна природа. Планетата воин ще ви прави по-мотивирани и амбициозни, по-неотстъпчиви и напористи за постигане на поставена цел. А ако нямате, ще ви помогне да си намерите такава. От понеделник Меркурий е ретрограден. Бъдете внимателни в контактите си в социалните мрежи, пазете си личните данни, пароли, ограничете достъпа, изчистете си приятелската листа от фалшиви профили, пазете се от телефонни измамници и некоректни онлайн търговци, или клиенти. Тригонът Венера-Юпитер ще ви дари с много радостни преживявания в празничните дни.

Благоприятни дни през седмицата петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 19.12.2016 / 11:22 часа Марс преминава в Риби.

На 19.12.2016 / 12:55 часа Меркурий става ретрограден от 15°Козирог.

На 21.12.2016 / 12:44 часа Слънцето преминава в Козирог

Сатурн в тригон с Уран на 25.12.2016

Венера в тригон с Юпитер на 25.12.2016

Венера в секстил с Уран и Сатурн на 25.12.2016

Луната през периода се движи между знаците Дева и Скорпион, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

21.12.2016 / 3:56 – 21.12.2016 / 4:39

22.12.2016 / 21:31 – 23.12.2016 / 16:32

25.12.2016 / 9:22 – 26.12.2016 / 5:19

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии