Седмичен хороскоп 19-25 декември 2022

2022 12 23

Слънце в Козирог

Новолуние в Козирог

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през седмицата на последното за годината новолуние, на 23 декември, в петък. Преди да настъпи то се случват две важни ингресии (преминаване на планета в нов знак), с които центърът на тежестта се измества от подвижния в кардиналния кръст. Във вторник, 20 декември, Юпитер преминава в Овен, а на 21 декември Слънцето преминава в Козирог.

За радост на огнените знаци Юпитер ще се движи през Овен между 20 декември 2022 и 16 май 2023, около пет месеца, след което ще премине в земния Телец. За тези пет месеца, движейки се през кардиналния кръст Юпитер ще има среща с Хирон и Ерис, но с далечните планети няма да има конфронтация. Плутон, който се движи през Козирог се изнася от знака по-рано и техният квадрат ще се случи на 8 май, но първия градус на неподвижните знаци Телец-Водолей. От Овен Юпитер внася много импулсивност в поведението на хората, творческо вдъхновение и самонадеяност, на която могат да устоят само най-здравомислещите. Юпитер започва новата 12 годишна обиколка около Слънцето. Планетата благодетел е силна и приемайки нейната подкрепа могат да бъдат извършени мащабни дела, с които се захващат смелите хора, готови да рискуват себе си в името на значима кауза.

На 21 декември е зимното слънце стоене. С най-краткият ден на годината започва преходът му през кардиналния знак Козирог. Последният месец на текущата година е време за равносметка на изминалите и планове за следващата година. Точно в последните дни на годината много неща могат да се объркат, заради ретроградния Меркурий в знака на реда, затова бъдете предвидливи, изтеглете организацията на празника по-рано, или се застраховайте с няколко варианта.

В началото на прехода на Юпитер в новия знак, и в новия цикъл, за мнозина е възможен фалстарт. На 22 декември много преди изгрева, Юпитер и Слънцето са в точен квадрат. Там където има голямо изхвърляне, прекомерни очаквания, много самонадценяване и хвалби, е възможно и голямо разочарование.

Висок адреналин, в предпразничните дни ще поддържа и опозицията на Плутон и Лилит, аспект който е в силата си през цялата седмица. Каквото имате да казвате на близък човек, казвайте го. Дните до новолунието са подходящи за изясняване на отношения, разчистване на приятелски листи, освобождаване от времеядни и енергоемки ангажименти, за премитане с голямата метла. Земната стихия е доминираща. Като прелюдия към новолунието в земния знак е земният тригон на Венера и Уран в Козирог-Телец,силната страна на който е търпението и съграждането, правенето на нещата по-красиви, но надеждни, по-здрави.

На 23 декември, по обяд, е последното за годината новолуние, като за пръв път от три години е в кардиналния знак. Слънцето и Луната се срещат в първия градус на Козирог. Така Луната в Козирог възобновява претенциите на квадрата от предния ден, давайки възможност проблемите да се изчистят напълно и страницата да се затвори. Новолунието в Козирог е чудесен момент за активна умствена работа в полето на големите планове, очертаване на рамки, форматиране, работа по архитектурата на мащабни проекти и дългосрочни дейности.

Интересна е картата на новолунието с координати София. Асцендент в 28Риби и Юпитер в 0Овен на АСЦ в квадрат с новолунието. Иносказателно: „ желателна, но невъзможна“, противоречие между желанията и предопределеностите на момента.

Весела Коледа!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на идването на Юпитер в Овен. За втори път тази година голямата планета прекрачва прага ви. На 11 май стъпи за пръв път, на 28 юли се обърна, на 28 октомври се върна в Риби, на 24 ноември тръгна напред в последния знак на зодиака. Това второ посещение планетата гигант ще продължи от 20 декември тази година до 16 май следващата. За влиянието на Юпитер съм писала и преди, сега ще напомня плюсовете и минусите. Юпитер е щедър, когато е в огнен знак,дава толкова много, че понякога човек може да прегори от страсти и амбиции, от грандиозни планове и самохвалство. Юпитер кара хората под силно негово влияние да искат и да искат – колкото се може повече преживявания, и притежания. Той изпълва хората с много благородство и желание да се раздават без остатък. Под негово влияние се разпиляват собствени ресурси и чужди. Подтиква към прекаляване, с храна, с напитки, с удоволствия, и съответно води до напълняване. Същевременно ще ви прави привлекателни и популярни. Новолунието в Козирог носи нови възможности в кариерата, но и разочарование от неспазени шефски обещания.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, през тази седмица домашните грижи и поправянето на неща, които са развалени или счупени, ще бъдат с предимство. Слънцето е все още в зоната на романтиката, когато Юпитер влиза в другият щастлив сектор на слънчевия хороскоп- Овен. За втори път тази година далечната планета ще го пресече на прав ход и с голяма скорост, особено през пролетта. Не пропускайте шансовете, които идват с него, те ще са в много посоки, защото планетата разширява кръгозора, но и прави желанията мащабни. На 22 декември, в най-краткия ден, Слънцето влиза в зоната на здравето и организираните почивки. В средата на седмицата, с участието на Венера и Уран, едновременно ще се случват разочарования и щастливо стечение на обстоятелствата. Новолунието в Козирог ще ви даде нов поглед върху въпроси касаещи собственост.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Планетният управител сменя знака като отново влиза в другия огнен знак Овен. През следващите пет месеца Юпитер ще зарежда с позитивната си енергия зоната на любовта, творчеството и децата. Очаква ви творчески подем и желание да се включвате активно в случващото се около вас, да пътувате, да разширявате кръгозора да имате повече приятели и хора, които ви харесват. Другата добра новина за знака носи Слънцето. В сряда, на 21декември, то е вече в Козирог, и денят започва да расте. С него и възможностите за подобряване на материалния статус. В полето на личните доходи Слънцето отваря очите за нови възможности, за по-добро справяне с финансовите дела. Новолунието в Козирог ви подканя да помислите за нов източник на лични доходи, а също така да си потърсите заработеното.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Скорпион. Разширява се ангажираността ви с други хора. Във вторник Юпитер влиза в потайната ви къща, там където са скритите от чужди погледи тайни и съкровища. През следващите пет месеца ще ви бъде трудно да ги криете от любопитни погледи, а след това ще се радвате да ги споделите. На 21 декември, Слънцето влиза в Козирог и открива сезона на големите планове и дългите пътешествия. Не отлагайте организация и резервации, идва меркуриева ретроградност. Земният тригон на Венера и Уран, а също така новолунието в Козирог ще ви помагат да намирате най-точната дестинация, най-доброто решение за вас и близките.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Спешно пътуване може да промени плановете за следващите дни. Във вторник Юпитер влиза в огнения Овен, насищайки с много пламенност личните отношения. За втори път през тази година, сега за близо пет месеца, планетата на благоденствието ще се носи с голяма скорост, карайки ви бързо да реагирате на възможностите, които се появяват. Голяма част ще бъдат в сферата на партньорските отношения, а друга в материалните дела, инвестициите, съдружията. На 21-ви Слънцето преминава в зоната на сърдечните дела, творчеството и децата като за месец напред огрява всичкия потенциал заложен там. С Венерино участие в средата на седмицата очаквайте изненади и жестове на внимание. Новолунието в Козирог ще раздвижи някои изоставени проекти свързани с дома.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на зимното слънцестоене. Преди него Юпитер се настанява отново в Овен. За втори път през тази година, и то за близо пет месеца големият благодетел ще се движи през зоната на дома,семейството, родствените връзки. С помощта на Юпитер в дома ви ще има повече позитивизъм, добра нагласа един към друг, желание за подобряване на условията на живот, значими придобивки, обогатяване по различни начини. В сряда, на 21 декември, Слънцето влиза в знака ви. Настъпва новата година на зодията. На 23-ти е новолунието в Козирог. Стартирайте новите си идеи, работете по нови проекти, привличайте нови хора към себе си. Рекламирайте се, разказвайте за себе си, показвайте постиженията си. Земната енергия е доминираща, а в нея Козирог е водачът с движещи се четири планети. Тригонът на Венера и Уран може да ви поднесе изненади в средата на седмицата.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои ангажирана седмица. Във вторник Юпитер влиза за втори път тази година в зоната на екипната работа и приятелската подкрепа. От Овен планетата на изобилието ще ви подтиква да разширявате приятелския си кръг, да създавате нови партньорства с хора от вашия бранш, със сходни интереси и мироглед. Преди да разширявате, разчистете. Сега, в дните преди новолунието е точното време за прочистване. В това поле планетата на разширението ще ви създава много връзки в IT средите, или в социалните мрежи. Там където има много обаче, има и много отпадък (фира). На 21 декември Слънцето влиза в Козирог и за месец напред ще огрява зоната на финанси и притежания, които споделяте с други хора. Новолунието тук ще ви отвори очите за нови възможности за инвестиции или за контрол върху общите ресурси. Личните отношения ще станат по-интензивни и емоционално наситени.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с решаване на финансови проблеми. Във вторник Юпитер за втори път влиза в зоната на партньорството. За близо пет месеца планетата благодетел е вашият рекламен агент, спонсор, водещият партньор, ще ви отваря врати, ще привлича подходящите за вас хора и среда. Когато мрежата е с големи отвори, влиза всякаква риба. Затова е добре да обмисляте и подлагате на критичен анализ всяка нова възможност. При всички случаи, до средата на май, настъпва добър период за необвързаните да намерят подходящ партньор. На 21-ви Слънцето влиза в Козирог и в зоната на дома, семейството и родата. Новолунието в Козирог задава време за домашни празници и близост със семейството. Венера е подготвила изненада в средата на седмицата.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на професионалните предизвикателства. В сатурновия период на личната си година имате много какво да преразгледате и оцените поновому. Във вторник Юпитер преминава в Овен. В зоната на близките приятели и роднини планетата гигант разширява обсега ви на действие, но все пак в границите на близкия кръг от приятели, съученици, съседи, някои роднини като братя,сестри, племенници, братовчеди. Много движение наблизо, до съседния град или село, се очертава в следващите дни и месеци. Слънцето влиза в предходния знак Козирог на 21 декември. Тук е и новолунието в Козирог на 23 декември. Има неща, които е добре да държите далеч от хорските очи и обсъждания. Скриването в сянката за около месец е добро време за усилена вътрешна работа,за обучение, за развиване на специфични качества и умения.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. В партньорската сфера настъпва промяна. Служебните контакти се изпълват с много емоции, в голямата си част позитивни. Юпитер влиза в зоната на кариерата във вторник. Вярно за втори път, и сега могат да се изпълнят със съдържание проекти, които не са били готови за това през лятото. Юпитеровото влияние благоприятства връзките и увеличава възможностите. Слънцето влиза в партньорската зона на 21 декември. За месец напред, в меркуриевия период на личната година, ще натрупате опит, ще увеличите контакти и можете да направите значими промени. В средата на седмицата Венера от тази зона предлага идеи излизащи от приятелския кръг. Новолунието в Козирог внася нови обстоятелства в партньорската сфера.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Много неща ще ви се удават по-лесно от на другите. От вторник Юпитер е в зоната на здравето, диетите, добрата организация на времето и ефективността на заниманията. С юпитеровата подкрепа можете да правите всичко по много, с голяма доза позитивизъм и много вяра в крайния успех. В сряда, на 21 декември, Слънцето преминава в най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп. За месец напред то ще огрява и най-скритите възможности за напредък, за социализация, за обучение и подобряване на мобилността. С новолунието в Козирог идват и добрите оферти за купуване или продаване на превозно средство.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва вдъхновяващо с Луна в другия воден знак Скорпион. От трите главни астрологични събития първи, хронологично, е излизането на Юпитер от вашия знак и преминаването му в Овен. Благодатната планета не ви изоставя, а премества акцента на своето влияние върху личните доходи и притежания. Те търпят добро развитие в следващите няколко месеца. Слънцето влиза в зоната на приятелите и подкрепата от сродната по интереси среда. За работещите в IT сферата идват плодоносни дни, разширяване на контакти и активност, нов проекти и нови възможности. До новолунието на 23-ти довършете каквото сте започнали, разчистете ненужното,подгответе се да стартирате новите проекти с нарастването на Луната.

Дати на някои астрологични събития

На 20.12.2022 в 16:32 ч Юпитер преминава в Овен

Слънце 90 Юпитер на 22.12.2022 в 2:50

На 21.12.2022 в 23:48 Слънцето преминава в Козирог

На 23.12.2022 в 12:16 новолуние в 1°Козирог

Луната е без курс на:

19.12.2022 0:35 – 19.12.2022 5:30

21.12.2022 4:45 – 21.12.2022 9:12

22.12.2022 22:16 – 23.12.2022 9:49

25.12.2022 5:11 – 25.12.2022 9:13

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии