Седмичен хороскоп 19-25 октомври 2015

724Стелиум Венера-Марс-Юпитер

Меркурий в двоен квадрат

Слънцето в Скорпион от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в интересна, по своему уникална, есенна астрологична седмица. А уникалността е в стелиума от три планети в тригон с далечния и мистичен Плутон. За стелиум говорим,когато три или повече планети са в съвпад. В понеделник Венера навлиза в орбисата от пет градуса и актуализира съвпада си с Юпитер и Марс, които в края на миналата седмица се срещнаха в 14-я градус на Дева. А в понеделник Луната,която преминава през позицията на Плутон, внася допълнителна емоционална енергия към най-хармоничния астрологичен аспект тригон.

Седмицата изцяло преминава под знака на този подсилен,от участието на Венера-Юпитер-Марс, тригон в земните знаци Дева-Козирог. Можем да говорим за романтика и страст, но всичко това през призмата на земната стихия. Много хора ще усетят тази енергия като хармонизираща и уравновесяваща,внасяща порядък в обърканите мисли и чувства. Някой ще се влюби в някого „от пръв поглед“, не толкова страстно и безумно, ако тригонът бе във водните знаци например, а с тихата надежда и осъзнатата нужда от приятелство, подкрепа и сигурност, които земята щедро може да даде.

Всичко щеше да бъде прекрасно през тази седмица, ако не се намесваше Меркурий. Бързоногият вестоносец на боговете се навлиза в критичната зона,която е средната част на кардиналните знаци. В средата на седмицата Меркурий прави квадрат към Плутон, а към края и опозиция с Уран. По този начин втората половина на седмицата е под влиянието на двойната (тао-) квадратура Меркурий-Плутон-Уран, която ще окаже по-значимо влияние върху кардиналните знаци Везни, Козирог,Овен и Рак,от втората декада,както и при тези, които имат там планета, Асцендент или МС в тази зона. Квадратурите пораждат конфликти между хората, а с участието на Меркурий те по-често са на ниво словесни нападки, заплашителни писма, спорове, които преминават във физическа саморазправа.

Слънцето,макар да се движи в кардиналните Везни, не се замесва в дребнавите конфликти на Меркурий,защото е на път да излезе от кардиналната въздушната стихия и да премине в дълбоките води на Скорпион. Това се случва на 23-ти,в петък. Още с встъпването си на водна територия дневното светило се захласва по нежния и тайнствен Нептун. Ежегодният тригон предстои да се случи в края на следващата седмица, но това което става под негово влияние е да намалява напрежението там,където го има. Активирането на Скорпион провокира промени и трансформация на различни нива, природата се променя, цветовото разнообразие е голямо, пастелно и есенно красиво.

Многоцветна и усмихната седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната работна седмица. Меркурий и Лилит са все още в съвпад в понеделник в срещуположния знак Везни. Но масло в огъня налива Луната, която се движи през амбициозния Козирог. Така в полето на работните взаимоотношения предстоят предизвикателства. Недоволството от съвместна работа може да е двупосочно, което е основа за спор и разваляне на отношения. Търсете допирни точки в съвместната работа. Давайте висока оценка, там където я заслужават, търсете одобрение за вашия труд. Обединените усилия дават повече, а и вашето не се губи. Управителят на знака -Марс е под покровителството на благодатния Юпитер, а и Венера го прегръща в следващите дни. Една уникална за вас седмица, когато най-подкрепящите планети ви отдават енергията си, приемете я с благодарност.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. В понеделник някои ще получат интересни предложения свързани с пряката работа, местоработата или отношенията с колегите. Проблемът е, че няма да имате много време за мислене, ще трябва да дадете бърз отговор, до ден-два. Периодът е добър да смените работата си. В петък Слънцето навлиза в Скорпион и всичко, което не ви харесва, което ви притеснява на работното място, ще изплува на повърхността. Миналото ви следва, може би трябва да погледнете от друг ъгъл на страховете и притесненията си. „Всяко зло – за добро“ може да бъде в основата на по-позитивен поглед върху домашните дела. Циганското лято ще ви даде още време за ремонт в апартамента или къщата, както и да си обзаведете офис в дома. Добро време за „гнездене“,за създаване на семейство, за устройване на собствен дом.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица ориентирана предимно към финансите. Доходите ви ще заемат важно място в плановете за настоящето и бъдещето. Тенденцията може да се определи като благоприятна доколкото върху нея оказва влияние тригонът на земния стелиум от Венера-Марс-Юпитер и Плутон. Някои ще получат приходи в повече от очакваното. Други ще имат интересни предложения в понеделник, отново свързани с получаване на повече средства. Някои въпроси свързани с приятелите ви живо ще ви интересуват. Избягвайте разпространението на клюки, към което ви подвежда Меркурий с неговите напрегнати аспекти през втората половина на седмицата. Слънцето навлиза в предходния ви знак Скорпион в петък. Имате месец време за равносметка и наваксване на пропуснатото. Интуицията ви става по-силна както в будно, така и в спящо състояние.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12Родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, през тази седмица са във вихъра си. Във вихъра на емоциите и страстта, на романтиката и дълбоките чувства. Венера се отправя на незабравима среща, която се случва един път на много години, но никога по този начин. В понеделник тя прави решителната крачка към големия съвпад (стелиум) с Юпитер и Марс. Сам по себе си той носи увереност в собствените възможности, в правотата си, а с подкрепата на Плутон от другия земен знак Козирог, вътрешна сила,която при умело използване може да ви донесе много. Бъдете съзидателни, включете творческата си природа и дайте на света най-доброто от себе си. Не оставайте сами през тази седмица, търсете приятелска подкрепа и сътрудничество. Дори да имате дребни конфликти с хората, с които работите заедно, то те са преодолими. В петък Слънцето преминава в срещуположния ви знак Скорпион – време за нови партньорства и нови творчески ангажименти.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Вашият знак става пресечена точка на три планетарни цикъла, на Венера, на Марс и на Юпитер. В зоната между 9-я и 14-я градус на Дева през следващите дни ще се срещнат планетата на любовта, планетата на волята и амбицията, и планетата на изобилието. Всички те подкрепени от планетата на трансформацията -Плутон. Стелиумът във вашия знак ще ви прави в голяма степен романтични, готови да се отзовете на всяка прищявка на партньора си. Седмицата е добра за годеж и вричане, за романтични преживявания, и за зачеване. В петък Слънцето навлиза в Скорпион и добавя още сексуална енергия в астрологичната картина. Също така ще подсилва стремежа ви за учене, за придобиване на нови умения,ще ви прави по-отворени за контакт, за разговори и обсъждане, за включване в общи начинания. През втората половина на седмицата бъдете внимателни с финансите.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до петък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои въодушевена седмица. Много рядко бих я определила като такава във връзка с вашия знак, но наистина имам основание за това. Отпадат някои ангажименти, които са ви отнемали много време. Имате свободата да избирате какво да правите и какво не. Усещането за лекота и справяне идва от хармоничната картина в земните знаци – тригонът на стелиума от планети в Дева с Плутон от вашия знак. Седмицата започва с Луната във вашия знак. Ако не са ви поставили на пиедестал, поставете се вие. Има за какво след усилията,които сте вложили и получения краен резултат. Мечтайте, правете планове за бъдещето, включете в графика си повече забавления и поне едно далечно пътуване. В сряда някой от служебното ви обкръжение може да ви опъне нервите с припряност или клюкарски напев, както и в следващите дни до неделя. В петък Слънцето навлиза в зоната на вашата социална активност посредством технологиите. Разширявайте контактите си, бъдете по-активни и отворени за комуникация сега и през следващите няколко седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои напрегната седмица. В понеделник Венера все още е под влияние на размиващия действителността Нептун, и то в полето на отношенията ви с най-близките. А Луната, движеща се през кардиналните Везни, застава в квадрат към управителя на знака – Меркурий. Бъдете готови за остри емоционални реакции на нещо написано и казано от вас, дори то да е с най-добри намерения. Вашата истина си е ваша истина, поглед от вашата камбанария. Понякога думите са жестоко оръжие, използвайте ги внимателно. Приканвам към това заради предстоящата напрегната конфигурация, в която навлиза управителят на вашия знак. Меркурий прави напрегнати аспекти с Плутон най-напред, в сряда, и с Уран на границата на тази и следващата седмица. Така втората половина на седмицата е трънлива. Само Слънцето преминаващо в Скорпион в петък може да ви помогне да погледнете под повърхността, да осветите някои тъмни ъгли на битието си и да направите оздравяваща трансформация.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои още една интересна в астрологично отношение седмица. Планетната управителка на знака ви-Венера е в невероятната компания на планетата на волята и страстта Марс и планетата на изобилието Юпитер. Стелиумът от планети в прагматичния знак Дева е хармонично свързан с планетата на трансформацията Плутон, трайно установила се в зоната на вашите родствени взаимоотношения и устройването на бита. При наличие на добра воля и умело планиране ще успеете да се възползвате по най-добрият начин от тази планетна конфигурация, поне до средата на седмицата. Тогава влиза в действие напрегната такава, в която участва Меркурий, който ви е на гости. Избягвайте спорове и конфликти, които не водят доникъде. Заредете се с много търпение и добронамереност, и така ще преминете невредими през меркуриевите препъни камъни, заложени от сряда до неделя. От петък нататък,в рамките на един месец, Слънцето ще ви радва с повече доходи и финансова стабилност.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на дълбоките прозрения. Вашата интуитивна природа е деликатно стимулирана от хармоничен аспект свързващ няколко планети, и обединяващ двете мистични зони в слънчевия ви . Няма тайни за вас, няма „скрито-покрито“, ако вие не се досетите, ще се намери кой да ви уведоми. В сряда Луната е във вашия знак, което значи,че вие „командвате парада“. Ако имате нужните средства, периодът е добър за инвестиции в перспективни проекти. В петък Слънцето преминава в дома на кариерата,което значи много работа в следващите четири седмици и повече. Увеличава се социалната ви активност, нарастват отговорностите, ако имате амбиции в политиката, очаква ви успех.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. В понеделник Луната е в срещуположния ви знак Козирог, мотивираща ви за сериозна работа, ориентирана към бъдещето. Използвайте момента да установите важни за вас контакти. Стелиумът от планети активира дома на комуникациите. Бъдете активни на всяко ниво – словесно и физически, ментално и емоционално. Не се жалете, не се крийте в черупката си, взимайте важни решения на часа, не отлагайте. През втората половина на седмицата Меркурий и неговите напрегнати аспекти могат да изострят отношенията ви с близък човек, затова търсете мярката и сдържайте кардиналната си природа. На помощ ви идва Слънцето, което в петък преминава в зоната на любовта и забавленията, на децата и радостта от живота.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата е забележителна с преминаването на Слънцето във вашия знак. Това ще се случи в петък, когато започва и новата астрологична година на зодията ви. Но началото на седмицата е доминирано от друго астрологично събитие, в което участват и двамата господари на знака ви – Плутон и Марс. Тригонът между тях се оформи в предходната седмица, което мнозина са усетили като подкрепа да наложат себе си и собственото си мнение в общуването с околните. Към тази тенденция сега се добавят енергиите на Венера и Юпитер а в понеделник и тази на Луната. Влиянието е омекотяващо острите нотки в комуникации от формален характер, в социалните мрежи и интернет, чрез поща или куриер. Някои ще получат отговори на въпроси,които са задали устно или писмено, други ще се включат активно в обществен диспут по злободневни теми, и ще се сдобият с необходимата им подкрепа. Между сряда и неделя Меркурий става ненадежден и провокативен, бъдете внимателни с думите, реченото и писаното оставят следа.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои активна седмица. Стелиумът от планети в срещуположния и знак Дева няма да ви остави на спокойствие през цялата седмица. Обещанието е за много срещи, запознаване с интересни хора, представяне пред публика и събиране на овации. Дори напрегнатият Меркурий, който ще се опита да наруши хармонията в средата на седмицата, няма да постигне много. Защото в петък Слънцето преминава в сродния ви по стихия знак Скорпион. Движейки се през вашия юпитеров период на слънчевата година то ще подава достатъчно храна на въображението, но също така и реални възможности за разширяване на кръгозора и по дълбокото себепознание. Макар Сатурн да ви гледа строго от дома на кариерата, то е само за стимул да повярвате в себе си и да направите важна житейска крачка.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в квадрат с Плутон на 23.10.2015 г в 0:22 ч.

Венера в тригон с Плутон на 23.10.2015 г в 10:43 ч.

На 23.10.2015 г в 20:46 ч Слънцето преминава в Скорпион.

Венера в съвпад с Юпитер на 25.10.2015 г в 23:03 ч.

Меркурий в опозиция с Уран на 26.10.2015 г в 1:59 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Козирог Овен, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

20.10.2015 / 23:31 – 21.10.2015 / 4:38

23.10.2015 / 7:22 – 23.10.2015 / 8:18

24.10.2015 / 14:18 – 25.10.2015 / 9:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

 

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на октомври 19, 2015 @ 6:24

    Е, Муси, поздравления както винаги, но този пък и благодарност, че ме разсмяхте рано-рано, защото прихнах като си представих, как “Слънцето се ЗАХЛАСВА по оня ми ти тайнствен Нептун”!
    Чудесно е, че това, което е “горе на небето” ще омекоти в голяма степен крайно обтегнатите ни човешки взаимоотношения във връзка с изборите в неделя.
    Бъдете жива и здрава!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 19, 2015 @ 12:52

    Благодаря Варта! :)

  3. мими каза,

    Писа на октомври 19, 2015 @ 14:44

    Дано е така за рибите.
    Аз започнах развод, дано имам попътен вятър, защото съм съвсем сама и нямам роднини,а съм и с дете.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии