Седмичен хороскоп 19-25 септември 2022

Estik22Слънце-Плутон в тригон

Меркурий в Дева

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през изпълнена с астрологични събития седмица. Важни аспекти и транзитна смяна на знаците ще създават завихряне, което ще ни движи в една или друга посока, но няма да ни остави на едно място и неангажирани.

В понеделник до обяд стават точни опозицията Меркурий-Юпитер и тригонът Слънце-Плутон.

Меркурий застава срещу Юпитер един път в годината, всеки път в различен знак. Сега особеното е, че и двете планети са ретроградни. Както писах в предишния седмичен хороскоп, меркуриевата ретроградност във Везни протича изцяло във времето на още няколко ретроградности, тези на далечните планети. Доколкото опозициите предполагат съгласуваност, намиране на сходство в противоречията, те имат позитивна окраска. Ретроградността на участниците в опозицията Меркурий-Юпитер подсказва връщане назад, задълбочаване на вече започнали процеси. В комбинация с все още силната опозиция на Слънце и ретрограден Нептун усещането е за ненадеждност, нестабилност, несигурност, колкото и оптимистично да изглеждан нещата на пръв поглед. Предателството към хора, идеи, ангажименти е добре подчертано.

Слънцето пренася нови идеи и реформаторски подходи от тригона си с Уран към тригона с Плутон,който става точен също в понеделник. Дървото се превива докато е младо, така някои новопораждащи се процеси ще бъде направен опит да бъдат насочвани в услуга на статуквото. Подготвят се нови законови рамки, които да гарантират успех. За някои странни такива можем да чуем в средата на седмицата.

В четвъртък, 23 септември, Слънцето навлиза във Везни. Навлизаме в сезона на любовта. Есенното раздаване на картите на съдбата започва,но с предупреждение за изчакване за резки движения и отскоци докато Меркурий не се обърне, а и планетата на любовта е в твърде условната Дева,която ще напусне в края на месеца, на 29-ти.

Също в четвъртък Меркурий прави долен съвпад със Слънцето. Странна планетарна среща. Слънцето влиза във Везни, а Меркурий излиза от знака, заднешком. Долният съвпад на Меркурий е добър момент за промяна, в посока, изоставяне на нещо ли някой и обръщане на поглед към друго- ново, различно.

В следващите 30 дни, докато Слънцето се движи през Везни, обръщаме повече внимание на другите, на хората около нас, които са с нас, или против нас, но са тук и сега. Можем да си сътрудничим, може и да се сбием. Аспектите му дават възможност всеки да прояви себе си в отношението си към другите.

Опозицията на Венера-Нептун,ретрограден, в края на седмицата ще ни покаже, че няма нищо случайно в живота ни. Верността и предателството,макар и с различен знак, са ни еднакво полезни, учат ни да разбираме себе си и другите.

Завършвайте, приключвайте, разчиствайте непотребното!

В първия час на понеделник,26 септември, е новолуние в 2 градуса Везни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. Грижите по семейството и най-близките хора са в центъра на вниманието. Юпитер в знака ви изисква и насочва към повече толерантност, дори когато претенции и провокации надхвърлят границите на вашата търпимост. В някои случаи ще ви се наложи генерално да промените отношение и подход към друг човек, или ситуация, в която сте попаднали. В петък Слънцето преминава в зоната на партньорството, където ще се движи в следващите 30 дни. В меркуриевия период на личната година сте и ви предстоят много промени. Подобряване условията на работа, както и хармонизиране на отношенията е едно от тях.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои относително спокойна седмица. Всички планове търпят отлагане и пренареждане. Раздвижване настъпва в сряда с идването на Луната във вашия знак. Ако се движите твърде бързо, ще ви се налага да спирате и изчаквате другите. По-добър синхрон с околните ще постигате с влизането на Слънцето във Везни, в петък. Слънцето прави съвпад на прага на въздушния знак с Меркурий, а това раздвижва полето на ученето и боравенето с информация. Някои непристигнали писма или пратки се появяват, както и хора от които сте очаквали информация или обратна връзка. В центъра на вниманието засяда всичко свързано с учене, квалификация, придобиване на права по документи.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на задълженията. Имате да изчиствате както парични задължения, като заеми, осигуряване, застраховки, данъци, така и емоционално-психологически. В седмицата преди новолунието в знака на хармонията- Везни, времето е удачно за разчистване. Освобождавайте се от натрупан негативизъм, неудовлетворение, обида, недоверие, съмнения, разчиствайте вътрешната си стая, за да започнете на чисто. Пътувайте, излезте сред природата, радвайте се на тишината и спокойствието, което тя носи. Търсете среда от приятели с подобна нагласа.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Есента е не по-малко добра за почивка от лятото. Венера е в Дева, и Меркурий се завръща там, затова наблягайте на прецизното планиране, за да си спестите някои изненади. Слънцето напуска зоната на сърдечните дела, за да премине 30 дневен поход през полето на новите умения, грижата за здравето и комфорта на работното място. През втората половина на седмицата активността в зоната на любовта се повишава. Миналото ви застига, възможно е да срещнете стара любов, стари приятели, някой с когото сте се разминали преди време.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на приятелството. Дали ще имате нужда от помощ и подкрепа, или ще трябва да давате такава, пряко или от дистанция, комуникацията с приятелите ще бъде особено динамична в следващите дни. С аналитичния си ум намирате решение във всяка ситуация, а Венера от вашия знак в тригон с Уран, в сътрудничество с Меркурий в нейния знак, са извор на точните идеи за справяне. В края на седмицата, в подножието на новолунието, когато Слънцето и планетният управител са в братска прегръдка, ще ви се налага да решавате финансови ребуси. Не бързайте, изчакайте Луната да започне да се пълни.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Другите са фокус на внимание и предизвикват пъстра гама от емоции. В юпитеровия период на личната година професионалните ангажименти носят предизвикателства, но и удовлетворение. В петък Слънцето влиза в зоната на кариерата, а ретроградния Меркурий излиза. Срещата им може да бъде белязана със запомнящо се събитие- важна среща, новост, интересно предложение за съвместна работа. Преди новолунието в понеделник разчистете служебните си ангажименти. Каквото може -приключете, каквото не- разгледайте отново и отстранете грешките.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица обърната с лице към решаването на финансови въпроси. Марс от знака ви прави всичко да изглежда като бойно поле и да решавате проблемите с натиск и сила,но от петък Слънцето е във Везни. Точно в марсовия си период на личната година ще печелите повече, ще успявате повече с помощта на разбирането, което можете да проявите към позицията на другите и дипломацията. Планетният управител се връща в зоната на дома и семейните отношения. С него идват спомените, и миналите противоречия, които започват да звучат на нов глас.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата е с акцент в професионалната сфера. Нови моменти се появяват, което изисква да бъдете добре информирани и точно ориентирани. Ретроградният Меркурий във вашия знак с аспектите си ще ви кара един път да се съмнявате в себе си и в правилността на това, което правите, после да си повярвате, а след това отново да изпаднете в объркване. До новолунието във вашия знак пробвайте да се отърсите от съмнения и страхове, които ви задържат и пречат. В петък Слънцето е на прага ви,започва новата астрологична година на зодията. Съвпадът му с ретроградния Меркурий връща за преразглеждане решение, стъпки, начинания.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ангажирана седмица. Повечето неща ще са познати и рутинни, поне през първите дни. Раздвижване идва със Слънцето, когато стъпи във Везни. В началото на въздушния знак то се среща с ретроградния Меркурий, срещат се и се разминават се и всеки по пътя си. Тази среща може да се окаже съдбоносна за някои от групата,когато в събота и неделя се присъединят Венера и Луната. В деня – предноволуние се разтоварете от неприятното, нежеланото, непосилното. Изхвърлете ненужното от живота си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Личните предпочитания ще бъдат водещи в следващите дни. Предстоят ви активна комуникация, много срещи, активности, в които играете важна роля. В петък Слънцето преминава в зоната на рода, дома и семейните ангажименти. За месец напред ще се фокусирате в решаването на въпроси, касаещи най-близката среда и отношенията с хората, с които сте под един покрив. Очакват ви и интересни предложения от приятели и добронамерени хора. В края на седмицата се връщате към спомените си, посредством събитие или среща с някой от миналото ви.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционално приповдигната седмица. Луната от другия воден знак Рак в първите дни ви зарежда с ентусиазъм и очакване на новини от важни за вас хора или отдалеч. Планирайте пътуване, почивка някъде или весело изкарване с приятели сред природата-всичко, което ще зареди батериите ви. Възможности има. Слънцето е в дружески отношения с планетния управител и подкрепя всяка ваша инициатива. В личния живот се появяват някои неразрешени въпроси, които привличат внимание и изискват разчистване на наслоявания и недоразумения.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица с център сърдечните дела. Луната в полето на любовта прави началото и чувствително към всичко случващо се в интимната сфера. Опозицията на Слънцето към ретроградния планетен управител, движещ се през знака ви, създава усещане за нереалност и неяснота за неща касаещи партньор или хора, с които имате общи ангажименти. В последните дни на седмицата ще си дадете по-ясна сметка за ставащото. В дните преди новолунието можете да затворите страница, да откажете нечие искане, да кажете истината за нещо или за някого, да разчистите натрупаното във вас, което ви измъчва, да се освободите от чужди тайни и обременености.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 180 Юпитер/19.09.2022/ 0:34

Слънце 120 Плутон /19.09.2022 / 5:58

На 23.09.2022/ 3:03/ Слънце във Везни

Слънце 0 Меркурий / 23.09.2022 / 8:50

На 23.09.2022 / 14:04/ Меркурий в Дева

Венера 180 Нептун /24.09.2022/ 10:51

Луната е без курс на:

20.09.2022 18:57 – 20.09.2022 23:37

22.09.2022 14:07 – 23.09.2022 10:53

25.09.2022 15:49 – 25.09.2022 19:43

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Таня Петрова каза,

    Писа на септември 20, 2022 @ 7:34

    Здравейте Муси,радвам се,че се върнахте.Имам въпрос къде мога да прочета за личната година 22022 и 2023г.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 21, 2022 @ 19:55

    Таня Петрова,
    не съм пускала хороскопи за личните години за 2022 -ра.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии