Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2018

Kokiche16

Меркурий и Нептун в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в най-романтичната седмица на най-любовния месец на годината. Планетите на любовта – на земната и на небесната, се сближават през тази седмица. В сряда Венера и Нептун правят точен съвпад.

Аспектът се случва веднъж в годината в зоната на Риби, от 2011 година насам. Емоционалният съвпад ще бъде в 13-я градус на Риби и всички, които имат рождени Слънце, Луна, Венера, АС, 5 и/или 7 дом в средата на водните знаци ще усетят неговото нежно влияние. Риби са знак на опрощението и съвпадът на Венера-Нептун е подтик да изгладим недоразуменията, да простим там,където трябва по начина, който ни допада, и да продължим напред.

Този романтичен съвпад се развива паралелно с благоприятните аспекти на Марс към лунните възли. Във вторник Марс прави тригон към СЛВ и секстил към ЮЛВ. Този вид аспекти на планетата воин се случват в неравномерен ритъм от около 2 години/ 6 месеца. За тази година Марс обаче ще направи отново тригон/секстил,съответно към СЛВ/ЮЛВ, заради ретроградната си фаза след 10 месеца, на 26 декември 2018 година. Позитивната енергия, резултат от това влияние, сега през тази седмица, ще се отрази на мъжките знаци – Стрелец, Лъв, Овен, и Водолей.

Ще ни се наложи бързо да свалим розовите очила защото от четвъртък нататък се развива напрегнат аспект на Венера и Марс. Квадратът в подвижните знаци се засилва до края на седмицата,когато в събота и Луната в Близнаци допринася за разпалването на малките искри в бързо горящи огнища на неудовлетвореност и разочарования при някои от представителите на подвижните знаци- Риби, Дева, Близнаци и Стрелец. В неделя е в силата си хармоничният аспект на Слънцето и Сатурн който ще внесе обилна доза реализъм и мъдрост, с която да се загърбят противоречията и да се търси това,което ни обединява.

В неделя Меркурий прави ежегодния си съвпад с Нептун-един приятен завършек на седмицата,когато е важно какво се казва, но още по-важно е как се казва.

Много слънце да огрява февруарските дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Като „водач на стадото“ имате правото, но и отговорността да давате тон на случващото се около вас. Съвпадът на Венера и Нептун в предходния знак Риби настройва към съпричастност и разбиране на проблемите на околните, което може да ви въвлече в ситуации, в които да се чувствате задължени да раздавате справедливост. Вторник не е ден за разумни стъпки. Ако позволите да бъдете изцяло под влиянието на нечия истина през първата половина на седмицата, то през втората монетата се обръща и показва другото си лице. Квадратът на Венера с планетният управител в края на седмицата ще ви накара да видите една и съща ситуация от коренно различен ъгъл.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои страстна седмица. Акцентът на седмицата – съвпадът на Венера и Нептун се случва в зоната на тайните, еротиката, споделената интимност,финанси и притежания. Тук можете да очаквате както улеснения в началото на седмицата, до сряда, така и предизвикателства през втората половина, особено в четвъртък и петък. Бъдете сдържани относно плановете си. Ще ви се иска да узнаете чужди тайни и намерения, или те ще ви бъдат поднесени за информация и оценка. Активността в Риби понякога замъглява реалистичната преценка, затова не бързайте да се ангажирате с нещо, което ви включва в двойка, или в съюз, в дългосрочен аспект. Дайте си време да размислите, най-малко до края на тази седмица, а после планирайте действията си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Така началото на седмицата е динамично и мотивиращо. Активността в другия подвижен знак Риби прави домашната среда много ангажираща. Отношенията с близките е на преден план, с някои от домашната среда те са много активни поради различни обстоятелства. Получавате и давате внимание и подкрепа, както и множество знаци за обич и привързаност от и към членове на семейството. Имате потребност от хармония във взаимоотношенията, за да се чувствате стабилни. Домът ви става зона на енергийно изчистване, но и на обновяване с красиви неща, които внасят уют и хармония. Марс е във вашия знак,а в петък и събота предстоят предизвикателни аспекти към него. Така може да се озовете в центъра на противоречия, за което ще са ви нужни много разум и мъдрост, за да успокоите страстите и да възстановите мира.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на обединението. Активността в зоната на приятелството ви прави съпричастни към кауза, която обединява много хора, и съответни ви зарежда с позитивна енергия и благородни пориви. Съвпадът на вашия планетен управител с планетата на емпатията и опрощението е краткотрайно лирично отклонение за вашия прагматичен знак. Превръщате емоционалната енергия в творческа, окрилени от музата до средата на седмицата, особено в сряда, когато Луната е във вашия знак. Отзовавайте се на зов за помощ, на акции в подкрепа на нуждаещи се. В петък и събота Венера ще покаже другото си, не особено приятно, лице под влияние на квадрата с планетата на войнствената чувственост и страст -Марс. Върху нещо речено или направено ще ви се наложи да мислите и премисляте, но да реагирате през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционална седмица. За вашия рационален знак настъпват дни на промени. Промени в нагласите, очакванията, предположенията как биха постъпили другите. Съвпадът на Венера и Нептун в зоната на партньорството е монета с две страни. Имате шанса да преживеете прекрасни моменти с партньора си, да се радвате на внимание и взаимност, на нещо което ви обединява и ви задава обща цел. В служебното партньорство също можете да получите внимание и мили жестове. В петък избягвайте конфликтни разговори на тема имоти, собственост, ремонти, семейни празници и домашни ангажименти. Отлагайте проблемните теми за неделя и началото на следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва със семейни ангажименти, или недовършена работа от предходната седмица. Отношенията с близки роднини стават по-интензивни. Във вторник е възможно да бъдете сюрпризирани от новина, обстоятелство или намерение на близък роднина. Насрочвайте срещи и разговори по интересуващи ви теми за сряда. Възможно е да имате много приятни моменти на радост и удовлетворение в средата на хора със сходни на вашите разбирания и интереси. Добър период за посещение на обучителни активности с духовна нагласа, на премиери на книги и театрални спектакли. Чувството ви за реализъм се съчетава успешно с духовните ви стремежи. В края на седмицата се погрижете за здравето си, избягвайте емоционални претоварвания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои творческа седмица. Срещата на Венера и Нептун в зоната на професионалната активност е уникален момент на творческо вдъхновение. Можете да намерите отговори на множество въпроси, както и разковничето на добрите взаимоотношения в работната среда. Отпадането на един дразнител от работното обкръжение също може да бъде вдъхновяващо и да внесе успокоение за перспективите и възможностите, които биха се открили за вас в близкото бъдеще. Бъдете инициативни и комуникативни, готови за много срещи, разговори, обмен на мисли, идеи и планове. Разчитайте на интуицията си, за да попаднете на точните хора в точния момент. До сряда включително. В следващите дни се раздвижват енергии на опозиционерството и конфликтността. Възможно е да бъдете главен участник в тях.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Овен. Първите дни на седмицата са ориентирани към другите, техните нужди и потребности, с които трябва да се съобразявате. Здравето на близък човек предизвиква емпатия и чувствителност, която ви кара да търсите повече уединение, отколкото контакт с много хора. За някои съвпадът на Венера и Нептун в Риби насочва вниманието към места,където могат да получат подкрепа, или облекчение на болежките. Почивка и релакс са най-доброто като препоръка през тази седмица, особено за дните до сряда,включително. В почивните дни бъдете внимателни на път, следете пътната обстановка и сдържайте реакциите си.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Активността е най-вече в сферата на финансите. Струпването на четири планети в зоната на Риби е добра предпоставка да се раздвижат пластове, които да заредят полето на приходите и притежанията с повече възможности. Монетата има две страни. Късметът може да ви споходи в първата половина на седмицата, да ви зарадва, но също така и ангажира. Някои могат да получат допълнително възнаграждение, или отговор на искане за увеличаване на възнаграждението. Срядата е добър ден за срещи, разговори, договаряне на заплащане на хонорар. В петък и събота не предизвиквайте съдбата с конфронтация с човек, с когото сте имали, имате или вероятно ще имате емоционални взаимоотношения. Отклонявайте разговорите за изясняване на отношения за неделя, когато астрологичната обстановка е по-благоприятна.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда,четвъртък и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои вълнуваща седмица. Срещата на Венера и Нептун в другия воден знак ви прави отпуснати и склонни повече за почивка, отколкото за активна работа. На творческите натури съвпадът на двете планети ще донесе вдъхновение и продуктивност. Интуицията работи на пълна скорост и ще ви води в правилната за вас посока. Прозренията ще ви следват насън и наяве. Намерете си душеприказчик, споделяйте насъбралото се с близки и доверени хора. А ако нямате такива, пишете в дневник, или в специален файл за съкровени мисли. Добра седмица за обучение, за подобряване на квалификацията. В четвъртък и петък имайте готовност за предизвикателства в работната среда. Ще трябва да доказвате компетентност, да защитавате професионална позиция. В неделя страстите утихват, Луната е във вашия знак,в тригон със Слънцето.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Активността в другия воден знак Риби е благодатен период за личния живот, семейните планове, собствените амбиции и творческите планове. Отделете време за партньора си, търсете взаимност и възможности да прекарате повече време заедно, през първата половина на седмицата. Насрочвайте интимни срещи за сряда, разчитайки на по-висока степен на привлекателност и магнетичност от обичайното. В петък някои ще бъдат объркани от финансови възможности, които се появяват, и които изискват бърза реакция. Не бързайте да взимате окончателни решения, дайте си време да обмислите предложението и вариантите.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота и неделя.

 

Ri12

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои невероятна седмица. На ваша територия се събират четири космични тела. Вътрешните планети Венера и Меркурий правят съвпад с Нептун, който е в 13-я градус, но през цялата седмица заедно със Слънцето се образува голям стелиум, обхващаш зоната от 4 до 15 градуса на знака ви. Така първата половина на Риби е много енергетизирана и родените с планети в тази зона ще бъдат под нейното силно влияние. Подсигурени сте за харесване от околните, за приемане на това, което сте, което правите, което имате намерение да правите. Хората ви гледат, слушат и разбират. Може правилно, може и погрешно, но без съпротива. През втората половина на седмицата вътрешните ви противоречия могат да се предадат на околните и това да създаде дисхармония в отношенията с човек,на когото разчитате, или към когото имате определени професионални, а в някои случаи и лични взаимоотношения. Неделята е ден за баланс и хармония, които да пренесете в следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

Марс в тригон със СЛВ на 20.02.2018 /1:25

Венера в съвпад с Нептун на 21.02.2018 /20:42

Венера в квадрат с Марс на 25.02.2018 /14:02

Меркурий в съвпад с Нептун на 25.02.2018 /14:26

През тази седмица Луната се движи между знаците Овен и Рак, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

20.02.2018/13:11 – 20.02.2018/21:12

22.02.2018/13:46 – 23.02.2018/2:07

24.02.2018/21:58 – 25.02.2018/5:06

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Моника каза,

    Писа на февруари 19, 2018 @ 2:01

    Здравейте Муси,
    Аз имам Венера на 13 гр. В телец.
    Съвпада на Венера и Нептун как ще ми се отрази?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 21, 2018 @ 10:44

    Моника,
    зависи от това в кой дом се намира и какви аспекти с други планети има Венера.

  3. Моника каза,

    Писа на февруари 22, 2018 @ 6:57

    Венера е в телец 10 дом, тригон юпитер в 6ти.
    Управлява 4ти и 11 домове.
    В момена е в съвпад с прогресивно слънце.
    Благодаря Ви.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии