Седмичен хороскоп 19-25 юни 2017

НЛ 24 6 17Слънце и Меркурий в Рак от сряда

Новолуние в Рак в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни разнообразна астрологична седмица. Най-активен, и атрактивен, е денят сряда.

В сряда е лятното слънцестоене.

В сряда сутринта Слънцето преминава в Рак, последван от Меркурий. Планетата на комуникациите постави личен рекорд, прекосявайки своя знак Близнаци само за 14 дни. На бърз ход Меркурий ще прекоси и водния знак Рак между 21 юни и 6 юли,когато ще премине в огнения Лъв.

В сряда, навлизайки в Рак, Меркурий прави съвпад със Слънцето. Това е така нареченият горен съвпад на Меркурий и Слънцето, когато планетата е най-отдалечена от Земята и в средата на зоната между предишната и следващата ретроградност. Горният съвпад на Меркурий и Слънцето бележи важен момент от цикъла на общото движение на двете космични тела. От този момент Меркурий от източен спрямо Слънцето става западен спрямо дневното светило, като започва да изгрява след него на хоризонта.

Докато през юни бързият Меркурий ни е карал да преминаваме понякога повърхностно през достигащата ни информация, да подминаваме нещата, които не ни харесват, то сега, още повече след новолунието в Рак, способността ни за концентрация се усилва. За тези, които са чувствителни към влиянието на планетата, настъпва чудесен период на творческо вдъхновение, на улавяне на онези бързо преминаващи идеи, спиране на махалото напред-назад, а съсредоточаване в тяхното практическо приложение.

Бързият Меркурий в Рак ще ни прави по-социални, по-отворени към нуждите на бита и отзивчиви към потребностите на най-близките. Настъпва отличен период за сръчните и находчивите, за тези,които се занимават със занаяти и приложно творчество, а също така и с обгрижване на деца, или производство на стоки и услуги за деца.

Другият акцент на седмицата е събота. Хронологически първото е съвпадът на светилата. Новолунието е в 5:30 часа, в 2 градуса Рак. Новата Луна в Рак,в следващите дни, ще ни прави чувствителни към всичко свързано със семейството и с най-близките ни хора. Периодът е добър за планиране на семейни тържества и участие в такива, за мили жестове между близки и приятели.

Много топлина, грижовност, но също така и драматизъм съпровожда тригонът на Венера и Плутон в земните знаци Телец-Козирог, който се развива през втората половина на седмицата, и става точен в събота.

Лъжица катран в кацата с мед в неделя слага квадратът на Марс и Юпитер в кардиналните знаци Рак-Везни, което може да накара някой да се чувства пренебрегнат и да вгорчи нечий семеен празник. Квадратурите на Марс често съпътстват избухването на пожари, там където има предпоставки за това – високи температури, запалими течности. На помощ обаче се притичва всеопрощаващият Нептун в Риби с тригон към Марс, което задава спокоен завършек на седмицата-всичко е добре, когато завършва добре.

Много слънце и летни радости в следващите дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна във вашия знак. Така в понеделник сте начело в групата, водите нещата по начина, който е най-добър за вас, стремейки се да намерите най-прекия път и най-рационалното решение. Вторник е ден за финансови постъпления, някои от които със задна дата. В сряда, със Слънцето в Рак навлизат нови теми в ежедневието ви. Имайте нагласата да бъдете домакин, да се ангажирате с организация на семейни събития, да влагате много марсова енергия в това домашната среда да бъде добре организирана и защитена. Новолунието в Рак в събота може да даде старт на идеи свързани с дома и корените. Периодът е добър за купуване и продаване на жилище, или наследствен имот. Жените в обкръжението ви ще заемат централно място. В почивните дни планетният управител кръстосва шпаги с гиганта Юпитер. Някои взаимоотношения могат да бъдат разочароващи, или плановете да не се осъществят според очакванията ви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с позитивни нотки. Луната е в другия огнен знак Овен,което ви прави активни в контактите и отзивчиви към тези, с които общувате в ежедневието. Планове за пътуване в летните месеци сега са във фокуса на вниманието. Новолунието в предходния знак Рак, в края на седмицата, предполага известна пасивност и оставяне на течението, или на това което другите направят за вас. Свободните сърца са податливи на изкушенията на планетата на любовта. Венера в своя знак Телец сега е склонна да свърже хората работещи в един и същ професионален кръг,като създава съответните условия за това посредством приятели и колеги. За обвързаните, любовта на работното място е бомба със закъснител,която ще гръмне в следващите месеци. Новолунието в Рак ви прави по-чувствителни и интуитивни, и нека това е компасът, който да ви води във вярната посока.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,четвъртък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е под влияние на Луната в другия огнен знак Овен. Очакват ви събития, които ще предизвикат огнената ви природа да откликнете или да се включите активно на нечия страна. С навлизането на Слънцето и Меркурий във водния знак Рак,в сряда, нараства и чувствителността ви към недостига или липсата на справедливост, към погазването на правилата и нормите на обществото, към неблагодарността на някои хора. Новолунието в Рак, в кроя на седмицата, ще изведе на преден план общите ресурси, семейните, или фирмените сметки, съвместните инвестиции,а също така кой, и как, се разпорежда с тях. Новата Луна в следващите седмици ще ви подкрепя да подобрите някои аспекти на общите финанси,както и да намерите по-добри изразни форми на личните си взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои комуникативна седмица. Във вторник и сряда Луната е във вашия знак и повеждате хорото. Лятното слънцестоене бележи особен момент в годишния ,когато ставате по-отворени към света около вас. Вашата креативна натура има сега чудесната възможност да намери подходящата среда на подхранване на новите идеи, но също така и реализация на тези, които са вече в ход. Новолунието в Рак носи обновление на много нива. Добър период за писане, учене и преподаване, за пътуване и създаване на нови познанства и приятелства. През втората половина на седмицата Венера застава в хармоничен аспект с Плутон от другия земен знак Козирог. Съвместните начинания сега носят материална полза и удовлетворение.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Във вторник Луната вече в другия земен знак -Телец, което ви поставя в много бързо променящо се обкръжение. С навлизането на Слънцето, а след него и Меркурий, в най-социалния зодиакален знак Рак, основна тема става приятелството. Законът за даването и получаването ще заработи осезаемо и то в реално време. Какво давате и какво получавате в замяна от близки и далечни приятели. И обратно,доколко те могат да разчитат на вас в трудени моменти от живота си. Тук простата аритметика не важи,макар че е възможно да се сблъскате с нея, или да се опитате да я прилагате. Работата в екип ще ви носи радост и удовлетворение от общия резултат,стига да сте направили добри разчети на съвместните финанси. Известна нотка на разочарование може да се появи в края на седмицата, когато Марс и Юпитер от зоната на финансите застанат в квадрат, и разходите надскочат предвиденото.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои натоварена с ангажименти седмица. Предизвикателствата, на които ви подлагаше планетата войн от срещуположния знак, се увеличават. Към Марс в сряда добавят своята енергия Слънцето и Меркурий, които преминават в Рак. Така зоната на партньорството става фокус на вниманието, изисквайки както интерес към това какво се случва при другите, така и активно включване в социалния живот. Излизате от период на изолация за няколко седмици. Новолунието в Рак идва с обещанието за нова работа, нови работни ангажименти, нови партньори. Промени се очакват както при необвързаните, така и при обвързаните. Свободните сърца могат да намерят някой, който се вмества в тесните рамки на техните предпочитания, ако разширят кръга на търсене, и променят началните условия. При тези, които имат връзка, предстои задълбочаване, излизане на друго ниво на обвързване.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на предизвикателствата. Слънцето и Меркурий ви напускат, за да преминат в съседния знак -Рак в сряда. Съвпадът им отключва нови моменти в личната година. Новолунието в Рак задава старт на някои от тях. Фокусът на вниманието се измества върху личните доходи, материални и нематериални притежания, както и способността практически да се справяте с предизвикателствата на живота. Едни ще искат по-високо заплащане а други ще търсят забавени или неизплатени възнаграждения от предишни работодатели. Активната водна енергия ви прави по-чувствителни към настроенията на околните, по възприемчиви за фините честоти, на които приемат и предават някои хора. Това от своя страна ви помага да настроите собствения си сензометър по адекватен начин.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и четвъртък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. В деня на лятното слънцестоене освен Слънцето, и Меркурий преминава в зоната на професионалната изява. За седмици напред кариерата ще бъде във фокуса на вниманието ви. Всичко,което се случва в работната среда сега ще има последващо влияние. Затова бъдете внимателни в общуване с колеги и шефове, на срещи, изяви, форуми и презентации. Новолунието в края на седмицата събира заедно четири космични тела, при това в квадратура с Юпитер от вашия знак, което може да преекспонира някои обстоятелства, да ги изведе от предварително набелязания план и да ги отклони от предварителните очаквания. Новолунието в Рак обаче може да стане и пробен камък за това доколко тежите на мястото си, дали се справяте със задълженията си и дали може да се разчита на вас за в бъдеще.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Луната в Овен в понеделник ще ви кани на път, търсейки решение накъде и как, с участието на близък роднина. Някои проблеми със съседи ще изискват повече отговорност от ваша страна. Активирането на зоната на Рак, в слънчевия хороскоп, е червена лампа за нуждите на вашето тяло, и душа. Сезонът позволява прилагане на плодова диета и това е чудесен начин да се разтоварите, и да подобрите физическата си кондиция. Новата Луна, в края на тази, и през следващите две седмици, ще изисква да бъдете гъвкави в ежедневния си график, да имате готовност да поемете ангажиментите и на друг човек,срещу заплащане, или на разменни начала. В края на седмицата избягвайте прекаляването с храна и напитки, както и крайности в поведението на обществено място.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои забележителна седмица. Каквото и да се случва през тази седмица все ще бъдете активно включени. Слънцето и Меркурий ви идват на гости в сряда, а с тях и много ангажименти, в по-голямата си част приятни, и забавни. Съвпадът им на ваша територия ви прави инициативни и готови да поемете повече товар и ангажименти, отколкото е необходимо, или справедливо. Разчиствайте старите сметки до събота, когато е новолунието във вашия знак. Срещата на светилата във вашия знак се случва веднъж годишно и бележи началото на нов цикъл, част от личната ви жизнена година. Бъдете готови за старт, поставете си високи цели и тръгвайте към тях. Ще имате съпротива и повод за разочарования, но ще имате и силна подкрепа, която ще ви връща позитивизма отново и отново.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. В сряда към Марс, от другия воден знак Рак, добавят своята енергия Слънцето и Меркурий. В деня на лятното слънцестоене Меркурий прави съвпад с дневното светило, което привнася повече ментална енергия в зоната на пътешествията и опознаване на други култури, на високите цели и себеобразоването. Мнозина са тръгнали, или се канят да тръгнат на път. Чудесен период за смяна на средата, за разтоварване и презареждане задава новолунието в сродния по стихия Рак в края на седмицата. Освободете се от това, което ви задържа и ограничава, правете реалистични планове, в които да има и малко фантазни елементи за колорит.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои романтична седмица. Активността в другия воден знак Рак насища с емоции дните ви. И те ще се усилят многократно в сряда, в деня на лятното слънцестоене. Слънцето и Меркурий имат среща в тази зона на зодиака, което прави денят много специален, както за вас, така и за някой близък на сърцето ви възрастен, или дете. Новолунието в Рак, в зоната на любовта, страстта и забавленията, отваря нова страница в личния живот. Новата Луна сега, и през следващите две седмици, ви ще подкрепи творческата страна на вашата личност, както и стремежът ви за изява, и печелене на популярност. Бъдете внимателни в края на седмицата, когато някои постъпки могат да бъдат приети по различен от очакваното начин, и да внесат разногласие в партньорските ви взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 21.06.2017 / 7:24 часа Слънцето преминава в Рак.

На 21.06.2017 /12:57 часа Меркурий преминава в Рак.

Слънце в съвпад с Меркурий на 21.06.2017 /17:14 часа.

На 24.06.2017/ 5:30 часа, Новолуние в 2°Рак.

Марс в квадрат с Юпитер на 25.06.2017 / 9:07 часа.

През тази седмица Луната се движи между знаците Овен и Рак, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

19.06.2017/ 22:42 – 20.06.2017 / 0:53

21.06.2017 / 7:26 – 22.06.2017 / 1:44

23.06.2017/ 21:45 – 24.06.2017 / 1:07

25.06.2017 /21:44 – 26.06.2017 / 1:06

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии