Седмичен хороскоп 19-25 юни 2023

2023 06 19

Лятно слънцестоене на 21 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с квадрата на Слънцето и Нептун. Усетихме го в предходната седмица по обилните дъждове и дори порои в някои части на страната. Всяка година Слънцето застава в квадрат към Нептун два пъти, а откакто Нептун е в Риби това се случва през пролетта и през есента. През тази година обаче и Сатурн е в Риби, което усилва кармичния елемент на водната стихия. През следващата година ще бъде същото. По този начин, ако се продължава с безразборното изсичане на горите ни, все повече селища ще бъдат заляти след проливните дъждове и то не само през пролетта. Безстопанствеността и безхаберието привличат сатурнова намеса. Мнозина имат и ще имат проблеми с водата. Освен приливната вълна от дъждовете, проблеми с хидросъоръжения, са възможни течове в дома, аварии във водопреносната система, но също така и инциденти във водни басейни,било то малки или големи.

В понеделник също така е хармоничният аспект, секстил, между Юпитер и Сатурн. Този много добър аспект за взимане на социално значими управленски решения ще ни подскаже дали и кои избрани хора наистина мислят за доброто на народа си.

Цикълът на двата гиганта на слънчевата система, планетите с най силно събитийно присъствие, е 20 годишен. През две десетилетия Юпитер и Сатурн правят съвпад и започват следващия си цикъл. Този, в който сме сега, започна през 2020 година със съвпад в Козирог,знакът под чието влияние е земята ни. Затова този 20 годишен цикъл е много важен за нас. Предстоят ни съдбовни събития до лятото на 2040 година,когато е следващия им съвпад, във Везни.

Двата гиганта се движат бавно, с орбита от 12, Юпитер и близо 30 години-Сатурн, правят дълги ретроградни фази от по 4-5 месеца, затова аспектите между тях са продължителни като влияние, понякога две до три години. Настоящият секстил ще влияе през май-юли с точен аспект на 19 юни. В края на годината отново планетите обединяват хармонично влияние, но без точен аспект, от декември 2023-та до април 2024 година.

Юпитер в Телец в съюз със Сатурн в Риби оказва подкрепа на всички нива, особено силно там където се влагат, чувства, реализъм, прогресивна мисъл, чувствителност и отговорност. Юпитер е планета на разширението. В Телец внася в живота ни много желания за радости и удоволствия, за многоцветност и изобилие на форми и текстури. Най-доброто време за устройване на дом, за преобзавеждане,за цветно оформяне на двора и градината. Рай за работливите земеделци и майсторите на ръчната изработка. Сатурн е планета на ограниченията, в Риби позволява повече фантазност и въображение, но в границите на традиционното. Търси се средната точка между разкрепостеност и традиционализъм.

Марс от Лъв е активен през тази и следващата седмица, отивайки към съвпад с Лилит и в двоен квадрат с Уран-Селена и Прозерпина. Тази му позиция ще внесе объркване и много емоции в IT сектора. Растящата Луна и включването на вътрешните планети Венера и Меркурий омекотяват влиянието и помагат за намирането на решения.През втората половина на седмицата ще се усеща влиянието на квадрата Марс-Уран, в рамките на горната конфигурация, който аспект ще стане точен в началото на следващата седмица. Конфликтност, раздразнителност, незачитане правата на другите, самоуправство са в контекста на този аспект. В края на седмицата са възможни повече от обикновено аварии и катастрофи, терористични актове, и съответно на това реакция на природата със земетресения, свлачища, изригване на вулкани, природни аномалии.

Предстои ни да посрещнем лятното слънцестоене и най-дългият ден на годината. В сряда, на 21 юни, Слънцето стъпва на прага на Рак. Повече от месец, 32 дни, Слънцето ще се движи през най семейния знак на зодиака. Да си пожелаем слънчеви дни, хубаво настроение и плодородие

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на семейството и подкрепата,която получавате от най-близките. Луната е нарастваща и в сряда, в най-дългия ден на годината, когато Слънцето влиза в Рак, тя ви радва с възможности за изява и високи постижения. Чудесен период за раздвижване в личния живот. Марс от Лъв ви подтиква към смели постъпки. Във финансовата сфера обаче бъдете сдържани и разумни в разходите.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Квадратът на Слънцето и Нептун в началото може да е свързан с известно разочарование от развитието на проект или дейност, в която сте включени. Юпитер и Сатурн от своя страна дават добри бизнес очаквания, свързани с инвестиции. В сряда Слънцето е в предходния знак. В сатурновия период на личната година, последния, се прави равносметка и се влага повече енергия за неща започнати, но недовършени.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с безпокойство по дома и битови проблеми с участието на вода. Хармоничният аспект на планетния управител и Сатурн ще ви помага да намерите удачното решение. В юпитеровия ден на седмицата, четвъртък, бъдете внимателни както в отношенията с околните, така и при работа с остри предмети и електрически уреди.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Подгответе се за неочаквани пътувания, предимно наблизо, до съседния град, или село. За мнозина в средата на седмицата предстоят семейни събирания. Нарастващата Луна подтиква към инициативност в личните дела. Подходящ период за годеж, за кръщенка или друго събитие, което да ви направи съпричастни към роднински вълнения. Добър период за учащите, особено за тези, на които предстои избор на посока, на друго,по-високо ниво учебно заведение, или на професионално поприще.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица насочена към приятелството и подкрепата. Квадратът на Слънцето и Нептун задава безпокойство и неустановеност в професионалната сфера, идващи от предходната седмица и развиващи се през тази. Хармоничната връзка Юпитер Сатурн открива нови възможности в полето на партньорските отношения. В „бялото петно“ се натрупва енергия, която ще се изрази посредством Марс по неочакван начин през тази и следващата седмица. В края на седмицата Луната е във вашия знак, това подсказва нейният позитивен завършек.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Отношенията с партньора ще бъдат най-важното в началото на седмицата. Доколкото и планетният управител е във воден знак, то предстои ви взимането на важни решения за общото ви бъдеще. Хармоничната връзка на Сатурн и Юпитер ще ви кара да мислите разгърнато и мащабно. Несемейните или току що обвързалите се да планират много деца например. Добър период за създаване на дълготрайни съюзи, за обвързване в брак или във фирмено съдружие.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на проверка на личните убеждения, на собствените представи за добро и зло. Квадратът на Слънцето от вашия знак и Нептун от Риби влияе от миналата седмица и през тази. При някои може да се изрази като разочарование от значим човек, при други като подвеждане в очакванията към шеф, висшестоящ или институция. В сряда Слънцето ви напуска, но ще бъде повече от месец в зоната на финансите, където ще осветява възможностите за финансова стабилност. Това е времето, в което по-ясно можете да заявите собствената си позиция. В слънчевия период на годината заявете себе си, рекламирайте се.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица с акцент върху професионалните ангажименти и изяви. Възможно е да има проблеми с организацията и промени в първоначалния график. За занимаващите се с техника в средата на седмицата ще има и някои изненади. В сряда Слънцето влиза в зоната на кариерата. До 23 юли ще бъде там като в края на месец юни прави хармоничен аспект със Сатурн. Постарайте се да бъдете на точното място в точното време.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ангажирана седмица. При добра вътрешна нагласа ще успеете да свършите всичко, което сте планирали. Ще има и доста неща, които ще ви пречат- недостиг на финансови и други материални ресурси, но не само. Имате сериозна опозиция в лицето на колега или партньор, особено ако се „простирате извън чергата си“. Юпитер в Телец увеличава желанията значително над възможностите, но и тук ще намирате решение по време на хармоничния аспект помежду им.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, чудесно начало с Луна в Рак. Квадратът на Слънцето и Нептун може да ви изненада с интересни, дори прогностични сънища или да ви сюрпризира с нереални, мистични преживявания. Не са изключени разочарования от хора надалеч, или от такива, с които дълго време не сте общували. В сряда, в най-дългия ден на годината, Слънцето идва в знака ви. Започва новата астрологична година при добро разположение на светилата.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица за пътешествия. Подходящо време да тръгнете на дълъг път, да посетите други страни, да опознаете нови хора. Нарастващата Луна в другия воден знак Рак подканя и подкрепя да направите стъпката към промяна. А Слънцето от сряда 21 юни до 23 юли вдъхновява за нови преживявания и осветява пътя ви. В четвъртък на хоризонта има тъмни облаци, запасете се с търпение и изчакайте разсейването им.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с нарастваща Луна в другия воден знак Рак. Квадратът Слънце и Нептун от вашия знак може да е свързан с известно безпокойство от битови проблеми или неудовлетвореност от отношенията с близки хора. Сатурн от знака ви се сдружава с Юпитер от Телец, а това е плодоносно и подобряващо отношенията в най-близката среда. Имате зелена светлина за учене и сключване на важни за вас договори. От сряда Слънцето е в Рак, в марсовия период на личната година имате много ангажименти и възможности за изява.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 90 Нептун на 19.06.2023 в 5:54

Юпитер 60 Сатурн на 19.06.2023 в 17:54

На 21.06.2023 в 16:58 ч

Луната е без курс на:

21.06.2023 0:43 – 21.06.2023 1:04

22.06.2023 20:00 – 23.06.2023 13:35

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии