Седмичен хороскоп 2-8 април 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарс и Сатурн в съвпад

Меркурий в квадрат към Марс-Сатурн

Венера в тригон със Сатурн в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на седмицата е също така оцветен в ярки цветове, както краят на предходната. Астрологичната картина е много съответстваща на страстната седмица.

Съвпадът Марс-Сатурн става точен, в 8-я градус на Козирог, в понеделник, но влиянието му остава силно до края на седмицата, с активното участие на Меркурий. Съвпадът на Марс и Сатурн се случва веднъж на две години и всеки път в различен, следващ знак. Така например за последен път Марс и Сатурн са се срещнали на 24 август 2016 година в 9 градуса Стрелец. За последен път Марс и Сатурн са имали съвпад в Козирог на 1 март 1990 година, в 22-я градус на знака.

Съвпадите по принцип обединяват енергиите на планетите в едно общо цяло. И тъй като в случая имаме две планети с лоши досиета, много различни като проявление, то и излъченото от срещата им ще бъде много противоречиво. Марс е планета на волята и амбицията, а в Козирог се усилва стремежът и за доминиране и надмощие със сила по възможно най-бързият начин. Сатурн е също планета свързана със силата и властта, но не и с бързината. Докато Марс може да бъде бърза далекобойна ракета, то Сатурн мачка тежко и бавно като верижен бронетранспортьор. Сравненията не са случайни, защото и двете планети могат да са нападателни. Но Сатурн е бавен и предпазлив в своя знак, оттам и разминаването между първоначален импулс и реално действие.

Напрежението в кардиналните знаци повлиява много аспекти на битието, в международните отношения и в живота на всеки отделен човек. Първата половина на седмицата, включая четвъртък, на практика цялата работна седмица, е под влияние на квадратите на Меркурий със съвпада Марс-Сатурн. „Бързай бавно“ е най-добрата формула за успех. На това, което по време на пълнолунието в кардиналните Везни, е набрало скорост, трябва да му се сложи ограничение на скоростта, задържане за две седмици и след това скок напред.

Ретрограден Меркурий в Овен не е добър съветник за словесно изразяване на мнение. Неговото участие прави хората много раздразнителни, може да нажежи дискусии и спорове, да превърне дребни противоречия в драматични скандали. Закани, обиди, разчистване на стари сметки, провокиране на определен тип поведение, манипулации от висок порядък, и други от този вид изражения на тези аспекти могат да се очакват до четвъртък. Човешката енергия влияе и на климатичните процеси. Затова някои резки промени във времето, катаклизми, нехарактерни за сезона явления могат да бъдат следствие на разбунените страсти. Също така се повишава вероятността за аварии, инциденти, пожари, катастрофи по пътищата. Хората със сърдечни проблеми, с хипертония, преживели наскоро критични състояния, трябва да бъдат в спокойна среда и далеч от новините по ТВ-тата.

В четвъртък тригонът на светилата внася известно успокояване на страстите в следобедните часове. Петък и събота са под влияние на друг тригон, този между Венера и Сатурн в земните знаци Телец и Козирог. Чудесен великденски подарък, който внася здрав разум и спокойствие там, където е имало напрежение. Хармоничният аспект на Венера и Сатурн помага за балансиране на отношенията, за повече дипломатичност и проява на грижа към хората, които имат нужда от топлина и съпричастност.

Великденско настроение и усмихнато слънце!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Меко казано за тези от първите две декади на знака. Съвпадът на Марс и Сатурн е в 8-я градус на Козирог, но прави квадрат към другия все още деен съвпад – на Меркурий и Слънцето от вашия знак. Влиянието на аспектите е върху личните желания и планове, дали са в съответствие или в противоречие с възможностите на настоящето. Вашият директен в дълбоката си същност знак, през тази седмица ще бъде подтикван да казва и прави неща, които не се разбират, не се приемат от околните, или са неадекватни към момента. Може би искате твърде много срещу твърде малко, или никак. Преценката ви за определени ситуации през тази седмица може да ви подведе в погрешна посока. Ретроградността на Меркурий ви пречи да видите новите възможности и как да се разположите в тях, като ви вкарва в стари коловози, и вече отработени, но неуместни, схеми на поведение. Придържайте се към златната българска поговорка „девет пъти мери, един път режи“, ако искате да запазите авторитет и самоуважение.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои неспокойна седмица. Съвпадът на Марс и Сатурн в Козирог внася известно напрежение в работната среда. Някои графици са твърде сгъстени и сроковете кратки, отношенията с клиентите изискват повече яснота и конкретност, а ретроградният Меркурий често разбърква плановете по невъзможен начин. Ако за кардиналните знаци намирането на адекватно решение е трудна задача, то за вас като неподвижен знак улеснения се намират. В началото на седмицата Слънцето прави хармонични аспекти с лунните възли. СЛВ е в Лъв, който е под управлението на Слънцето, затова и помощта ще бъде точна и навременна, или прозрението как да постъпите в сложна ситуация. В юпитеровия период на годината сте, важно е да се представите успешно на всички нива, за да затвърдите позицията си в професионалната сфера. Разчитайте предимно на себе си, а това което вършат сътрудниците ви, проверявайте многократно за качество и коректност. Получавате внимание и подкрепа от някого, и тази връзка има развитие в бъдеще.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на предизвикателствата. Провокативният съвпад на планетата войн и господарят на кармата в началото на седмицата е съпроводен със силни емоции от негодувание и гняв. Някой или нещо ще предизвика чувството ви за справедливост, прекрачвайки строгите ви рамки за чест и морал. Гневът по начало не е добър съветник, а тук има намесен и квадрат на ретрограден Меркурий, което подсказва неточна или преднамерено изкривена информация. Постарайте се да обуздаете емоциите, променете фокуса, отстранете се от ситуацията, за да я видите с обективни очи. Искайте доказателства, аргументи, допълнителни данни, искайте време, за да помислите и вземете решение. От сряда до петък Луната е във вашия знак и това ви помага да насочите събитията в желаната от вас посока. В празничните дни планетата на любовта е в ползотворна връзка с разумния Сатурн, което ще ви донесе успокояване на отношенията и много добри идеи.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Скорпион. Въвлечени сте в социален ангажимент, или обсъждане по важни за вас и околните въпроси, отправени са очаквания към вас и някои предложения, на които е добре да обърнете внимание. Съвпадът Марс-Сатурн е катализатор на вижданията за близкото бъдеще, за конкретни планове и проекти, на които трябва да дадете ход. Активният ретрограден Меркурий е провокатор на недобре обмислени изказвания и може да ви вкара в обяснителен режим, от който трудно да излезете. Не избързвайте с решенията през тази работна седмица. В събота Сатурн и Венера от вашия знак са в хармоничен аспект, което ви дава предимството да имате на своя страна подкрепата на хора, които имат подобни на вашите разбирания, на вашия ментор, издател, на този, при когото се обучавате, или с когото имате дългосрочни ангажименти. Земната енергия ще ви подскаже практични решения в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Съвпадът в кардиналния Козирог на Марс и Сатурн подлага на изпитание чувствата ви към даден човек. Марсовата провокация, усилена от квадрата с Меркурий, пришпорва за бързи и категорични действия. Сатурновото влияние е носител на разсъдливост и изчакване на развитие на събитията. На кое ще се поддадете зависи от вас и от конкретните условия. Но общата препоръка е да се обърне достатъчно внимание на детайлите. Като меркуриев знак имате нагласата да подлагате всичко на анализ, но сега планетният управител е ретрограден и тази ви способност донякъде е замъглена. В допълнение активният Меркурий ви кара да бързате и да действате повече под влияние на импулсите, отколкото според предварителния план. Празничните дни ще ви дадат нужното време за обмисляне и събиране на парчетата от пъзела. Венера и Сатурн от другите земни знаци Телец и Козирог обединяват сили, за да ви преведат по каменистия път към зелените поля на собствените избори и личните решения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои уникална седмица. Всъщност влиянието на акцента – съвпада Марс-Сатурн е от предходната седмица и знаците са ви дадени. В понеделник е точният аспект, пика на разгръщането му. Съвпад на Марс и Сатурн в Козирог е имало преди много години, за последно на 1 март 1990 година в 22-я градус на знака. Тези, които имат спомен за оня момент, ще търсят аналогия, но тя е частична, защото общата астрологична картина е съвсем различна. Аспектът е изключително противоречив и подбужда към подобни действия, необмислени и неадекватни. Да се съчетаят импулсивност и разсъдливост, бързина на реакциите и изчакване и трудно. Но се налага. Масло в огъня налива ретроградния Меркурий и за съжаление не ви помага да бъдете гъвкави и изобретателни. Вашият планетен управител е стабилизиращият фактор сега. Разчитайте на вродената си сдържаност, търпение, разсъдливост и умение да изчаквате развоя на събитията преди да се намесите. Изяснете си желанията и приоритетите, за да може в края на седмицата тригонът на Венера и Сатурн да ви дари с подкрепата на близък на сърцето ви човек.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на предизвикателствата. Те могат да бъдат както в професионалните взаимоотношения, така и в личните. В основата е активираният планетен управител. Меркурий влиза в напрегнати взаимоотношения с двойката Марс-Сатурн през първата половина на седмицата. От случайно подхвърлени думи и невинни забележки могат да последват много горчивина и разочарования. Парите са в основата на човешките радост, мъка, страсти и желания, но през тази седмица ще бъде подложено на изпитание отношението ви към тях. Особено към тези, които са на други хора, или имате отношение към тях, общи средства, сметки, инвестиции, заеми, задължения. За емоционалните взаимоотношения предстоят противоречиви дни на възход и падение. Там където силите са надценени, следва корекция в петък и събота. През празничните дни тригонът Венера-Сатурн внася баланс, където има напрежение, и успокоява страстите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Безпокойството в близкото обкръжение достига своя максимум в първите дни на седмицата, когато е съвпадът на Марс и Сатурн в Козирог. Аспектът е в състояние да генерира силна доза гняв и възмущение от нечие действие, или бездействие, заради погрешна или манипулирана информация. За да не действате първосигнално, дайте си време и възможност да проучите всички подробности, обстоятелства, източници. Не бързайте да съдите и да взимате страна. В сряда и четвъртък това ще ви се удава много по-лесно, ще можете да включите способността си да намирате равновесната точка в противоречията, и да стигате до истината по своя начин. В празничните дни покровителката на знака ви прави подаръци. Можете да установите отношения на мир и разбирателство с членове на семейството, но също така да се договорите за бъдещо решение на имотен проблем, или мирна делба на наследство, както и да намерите точните наематели, или наемодатели.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак – Скорпион. Зоната на професионалната реализация привлича вниманието с някои нови възможности. Акцентът на седмицата обаче е съвпадът на Марс и Сатурн в Козирог в понеделник, който дава противоречивата астрологична окраска няколко дни преди и ден два след точния аспект. Срещата на планетите е в най-скритата зона на слънчевия , затова влиянието му е повече на психологично и интуитивно ниво, отколкото на физическо. Възможно е да се чувствате твърде уморени и потиснати, да се активират някои стари страхове, което ще ви пречи да бъдете активни участници в случващото се, а по-скоро да сте наблюдатели, или посредници. През втората половина на седмицата и в празничните дни тригонът на Сатурн и Венера от Телец ще стимулира творческата енергия, подтиквайки ви за съзидателност в полза на близкото обкръжение и за радост на хората, с които споделяте жилищно пространство.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои нелека седмица. Съвпадът на Марс и Сатурн в срещуположния знак Козирог се случва за пръв път от близо 28 години, когато за последно Сатурн е транзитирал тази зона. По точно, на 1 март 1990 година е бил последният съвпад на планетите в зоната на партньорството. Аспектът е противоречив като влияние. Обединени двете планети могат да се свържат с разочарование от очаквания вложени в общо начинание. Може би сте работили усилно по партньорски проект, направили сте всичко, което се е искало от вас, и сега резултатите би трябвало да са налице. Но не са, или не са по начина, който ви удовлетворява. Включването на ретроградния Меркурий с квадратури от другия кардинален знак Овен внася още повече безпокойство и обърканост за причините. Тъй като съвпадът е в 8-я градус на Козирог, то най-чувствителни към него са родените в края на юни или началото на юли. Колкото и да е сложен проблема, не бързайте да действате без да сте взели всички възможни данни, информация предварителни условия. В празничните дни освен да си почивате, търсете решения.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, работната седмица започва с Луна в Скорпион. Имате усещането,че сте инициатор и водач на случващото се около вас. В голяма степен това не е така, защото има значимо влияние от съвпада Марс-Сатурн, който внася промени във всяка предварително набелязана програма. Имате смели идеи, имате готовност веднага да започнете тяхната реализация, но Сатурн ви кара да намалите темпото и да изчакате по-добро време за стартирането им. Ако му обърнете внимание, ретроградният Меркурий ще ви подскаже пробойните в предварителния график, и че е необходимо преразглеждане и промяна. Не правете прибързани заключения, говорете, обсъждайте, анализирайте, на всеки проблем се намира решение, стига да се подходи по подходящ начин. Венера е в зоната на партньорството и в края на седмицата се свързва хармонично с разумния и практичен Сатурн. Добър момент да направите своята равносметка, да претеглите плюсовете и минусите на ваша връзка или професионален ангажимент.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и четвъртък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион. Това в съчетание с доброто разположение на планетния управител прави началото на седмицата въодушевено и радостно. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци се отразяват повече на отношенията ви с хора от приятелския кръг и такива от социалните мрежи. Някои разочароващи моменти могат да вгорчат предпразничните дни. Бъдете настоятелни, но коректни в искането да ви бъдат разплатени поръчаните стоки и услуги. Не е подходящ период за включване в нова социална среда, в нов екип, или вие да сформирате такъв. Ако имате такава необходимост, изчакайте оттичането на влиянието на напрегнатите аспекти и тогава направете обединение на идеи и ресурси с подходящия човек, или хора. Добро време за сближаване и опознаване със сериозни хора може да имате в петък и събота.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и събота.

 

Дати на някои астрологични събития

Марс в съвпад със Сатурн на 2.04.2018/ 18:44

Меркурий в квадрат с Марс на 4.04.2018/ 10:05

Меркурий в квадрат със Сатурн на 5.04.2018 /11:22

Венера в тригон със Сатурн на 7.04.2018 /16:36

През тази седмица Луната се движи между знаците Везни и Козирог, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

3.04.2018 /18:06 – 4.04.2018 / 8:55

6.04.2018 /15:36 – 6.04.2018 /20:01

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии