Седмичен хороскоп 2-8 декември 2013 година

Новолуние в Стрелец

Меркурий в Стрелец

Марс във Везни

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Астрологичната обстановка през тази седмица е противоречива. Най-важното събитие е новолунието в Стрелец във вторник. Светилата ще се срещнат за пореден път през тази година, но сега това става в 10 градуса Стрелец.

Новолунията бележат границата между старото и новото. Характерното за новолунието в Стрелец са възможностите на всеки поотделно и на всички заедно да надскочим ограниченията и да разширим хоризонта на нашите знания, амбиции и цели.

Мнозина ще изпитат желание да правят добро, да бъдат в помощ на някого, да бъдат полезни на повече хора. Този благотворителен импулс може да обедини много хора в името на обща голяма кауза в дните до края на годината. С успех ще се реализират кампании в защита на отделни хора, пострадали животни или природата.

Новолунието в Стрелец ще ни кара да се интересуваме повече и да се вълнуваме от това какво става извън нашите граници, в другите страни. Ще ни прави да бъдем съпричастни с чуждите тревоги, да взимаме присърце чуждата болка. За това в голяма степен ще допринесе и Меркурий, който в четвъртък навлиза в Стрелец.

Управителят на знака Стрелец – Юпитер, в картата на новолунието е на върха, в силна позиция. Юпитер е свързан с авторитета на властта, социалните вълнения, обществените норми и ценности, нравствеността, вярата и религията. Съвпадът с Лилит в Рак и все още действащата опозиция с Венера в Козирог в следващите дни ще поддържат огъня, пламнал заради гей-скандала в църковните среди.

Другият важен астрологичен момент е смяната на знака на Марс. В събота срещу неделя Марс преминава в знака на своето изгнание – Везни. На всеки близо 2 години Марс е във Везни за около месец и половина. Сега Марс прави ретроградност във Везни и ще се задържи в този знак близо 8 месеца, до 26 юли 2014 година. През март- април и юни-юли, когато Слънцето се движи през кардиналните Овен и Рак, Марс във Везни и двойката Уран-Плутон ще образуват Голям планетарен кръст. Енергията на Марс не се изразява добре във Везни. Затова марсовите хора и марсовите дейности ще изпитват ограничения в следващите месеци и особено в периода на ретроградност на Марс между 1 март и 20 май 2014 година.

 

Нека новолунието в Стрелец ви подкрепи в добрите дела!

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична и интересна седмица. Новолунието в Стрелец в първите часове на вторник дава старт на важни проекти. Това, по което е работено в последните месеци, независимо дали касае деловата сфера или личните взаимоотношения, сега дава резултат. Пред вас се отварят затворени врати или нови такива, тоест хоризонтът се отдалечава и перспективите стават по-мащабни. Бъдете готови да посрещнете предизвикателствата. А те ще са,ако не много, то поне достатъчни,за да провокират марсовата ви природа. Марс, управителят на знака, има голям принос за това. В събота той преминава в срещуположния знак на зодиака-Везни. Това се случва на близо всеки две години, но особеното сега е, че в тази опозиционна на вас зона, той ще се задържи продължително време, до края на месец юли 2014 година. През което време ще бъде ретрограден за близо три месеца -от 1 март до 20 май. Марс ще насити с енергия връзките ви, ще ви провокира посредством конкуренти, съперници и инакомислещи хора. Ще поддържа състезателният ви дух в непрекъсната бойна готовност. Но, всичко това от следващата седмица нататък. Сега Марс е хармонично свързан с Меркурий, а това значи в следващите дни да си настроите сетивата за новини отблизо и далеч.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на новолуние. Всяко новолуние за вас отваря нова врата. Но, сега срещата на светилата в сродния по стихия знак Стрелец, е много по-значима и обещаваща важни промени в живота, които ще са предимно с положителен знак. В понеделник може да се чувствате излъгани в очакванията си. Във вторник обаче нещата си идват на място. Новолунието в зоната на любовта и късмета от слънчевата ви карта, зарежда с позитивизъм и амбиция за следване на целите. В средата на седмицата Меркурий също преминава на територията на огнения Стрелец. Това внася разнообразие в контактите, много шум около вас, интерес към това, което сте или което правите, любов и признание. Бъдете внимателни обаче в петък, особено що се отнася до пари, сметки, покупки, разплащане и т.н. Моментът е подходящ да отправите своите желания, да планирате бъдещи проекти, да се понесете на крилете на вдъхновението и да сътворите шедьовър. За необвързаните, Новата Луна идва с обещанието за запознанство с интересни хора, за нова връзка, за нова любов.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

На родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Такава я прави новолунието във вашия знак,което се случва един път в годината. По новолуние се отправят желания към Вселената, а когато то е в собствения знак, по-голямата част от тях се сбъдват до шест месеца. Доколко е сериозно това, сами можете да се убедите. Меркурий, който в четвъртък идва при вас на гости, ще ви помага да формулирате добре мислите си, да отправяте ясни и смислени послания, да се разбирате по-добре с околните. Новолунието в Стрелец може да даде старт на ваша идея, план, проект, да ви отвори нужната врата, да ви насочи към подходящите хора. Бъдете себе си, имайте смелостта да заявите присъствие, собствено мнение, да заемете определена позиция. Периодът е подходящ да направите промени във външния си вид, да подобрите маниерите си, да утвърдите добрия си имидж. За родените в първата декада на Стрелец, новата Луна подкрепя себерекламата.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, понеделник е продължение на предходната седмица. Постарайте се да приключите с определени задължения и да изпълните поети обещания, които са на дневен ред. Някой „приятел“ може да ви поиска заем, който няма намерение да връща. От вторник новолунието задава нови задачи, особено такива свързани с интимния свят. В личния живот назряват промени. В тази сфера напрежението намалява с оттеглянето на Марс от Дева в края на седмицата. Периодът е добър за по-голяма близост с партньора, за планиране на съвместни начинания, за споделяне на проблемите от различен характер и заедно намиране на начин за справяне. С новолунието в Стрелец в работната среда също настъпва раздвижване, което ще се усети по-силно през втората половина на декември и през януари. Моментът е подходящ за инвестиране в добре премислен нов проект. Към нестандартни предложения и към такива със спекулативен характер, подхождайте с резерви. Някои дела свързани със собственост, имоти и наследства, могат да получат с своето решение.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата изцяло е ориентирана към дома и семейството, към хората от най-близкото обкръжение и условията на живот. Всичко онова,което ви дава сигурност, ще бъде обект на внимание, на анализ и планиране. Новолунието в Стрелец ви прави чувствителни към домашната среда, взаимоотношенията с близките, взаимното доверие и подкрепа. В средата на седмицата Меркурий, управителят на знака, влиза в зоната на срещата на светилата – знака Стрелец. Това бележи началото на нов житейски период, в който въпросът за жилището, като собственост и/или обитаване, става приоритетен. В рамките на шест месеца вашите планове в тази посока могат да се осъществят, стига да положите нужните усилия, настойчивост и търпение. Близки хора-родители, братя, сестри, деца и други роднини, отправят към вас известни очаквания. С новата Луна, от вторник нататък, необвързаните навлизат в благоприятен период за личния живот – връзка, семейство, деца. В края на седмицата Марс излиза от вашия знак, което носи освобождаване от непосилна отговорност или неприятен ангажимент.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата очертава период на затишие. Новолунието в предходния знак Стрелец е време за анализи, сравнения, разчети, планиране, правене на отстъпки и компромиси в името на по-голяма цел, към която да се пристъпи след месец. Моментът е подходящ за разчистване на обстоятелства, които задържат напредъка, които ви поставят в условия на подчиненост и зависимост. Намирате се в сатурновия период на личната си година – време за изкристализиране на визията за важното и същественото. Сега не виждате пълната картина, много от това, което ви касае, са процеси, развиващи се „скрито от очите“.Периодът в същото време е много добър за творческа работа. Музата ще споходи мнозина, интересни идеи могат да намерят практическо приложение, а други активно да съзряват, изчаквайки подходящия момент.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица носи поредните предизвикателства. Новолунието във вторник ви прави по-въздушно емоционални. Мислите и въображението ви се вълнуват от неща свързани с нови проекти, с начинания ангажиращи и някого отдалеч, или пък с някой, който малко познавате, но към когото сте силно привлечени. Новата Луна може да ви накара да погледнете на другия по различен начин, да намерите основателни причини да продължите партньорство, да вземете решение да узаконите връзката си. Обединяването на повече хора около една идея, която първоначално е била ваша, ще даде шанс за нейното развитие, разгръщане и в крайна сметка пълноценна реализация. Ще се наложи да се съобразявате с мнението, вижданията, преценките и изискванията на отсрещната страна. В четвъртък Меркурий преминава в Стрелец, противоположния зодиакален знак. От там до Коледа ще ви подтиква да се включвате по-активно в социалния живот и да намирате баланса между вашите интереси и тези на другите хора, с които ви свързват работни или лични взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на изявата. Натрупаната енергия сега, по време на новолунието, ще си намери канал за изразяване и ще ви постави в особена ситуация – в центъра на вниманието. Периодът е добър за всякакъв вид комуникация, за разширяване на контактите, на кръга от приятели – реални или виртуални. Новолунието в Стрелец може да ви подтикне да намерите нови начини за придвижване до месторабота или до учебното заведение. Обновяването на машинния парк е добра идея, смяната на колата с по-нова, или с изцяло нова, е в контекста на астрологичната ситуация от четвъртък нататък. В края на седмицата Марс идва на ваша територия. Това е забележителен момент като се отчита факта, че Марс ви посещава един път на малко повече от две години. Сега обаче ще се заседи не както обикновено за около месец и половина, а ще бъде във вашия знак близо осем месеца, до 26 юли 2014 г. Влиянието на планетата има плюсове и минуси, които ще коментирам в следващи седмични хороскопи. Сега известно напрежение могат да усетят родените в първите градуси на знака.

Благоприятни дни през седмицата – вторник и петък.

 

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои успешна седмица. Новолунието в Стрелец бележи период от време, в който ще се радвате на подкрепа. Вашето мнение, становище, решение, ще бъде прието без особена съпротива. Пристъпвайте към реализация на ваш проект или намерение, касаещо повече хора, от вторник нататък. Можете да станете обединителен център на обществена инициатива, да се включите в мащабна благотворителна акция, да намерите с лекота привърженици на значима кауза. Кръгът ви от познати и приятели ще се разширява в следващите седмици и месеци дори, било то индиректно в социалните мрежи, или директно чрез личните контакти и срещи. Това ви поставя в позиция да се интересувате повече за мнението на околните, за техните предпочитания и интереси. Вашата находчивост и упоритост, с помощта на Меркурий от Стрелец могат да направят изпълнима и приложима на практика и най-нереалистичната (на пръв поглед) идея. През втората половина на седмицата бъдете внимателни по финансови въпроси.

Благоприятни през тази седмица – вторник и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстоящата седмица изисква да обърнат повече внимание на някои обстоятелства от ежедневието. Новолунието във вторник и нарастващата Луна в следващите дни ще ви отворят очите за някои промени,които можете да направите в работната си среда, за да се чувствате по-уютно. Използвайте зимните намаления, за да се снабдите с топли дрехи или с необходимите ви уреди. Вашата сръчност и специални умения ще ви направят желан съекипник за изпълнение на спешна задача. Периодът е добър да заработите нещо допълнително, или да се договорите за добре платен ангажимент по празниците. Обърнете внимание на хранителния си режим, защото зимните месеци са време за натрупване на килограми, а и Юпитер в Рак ви кара да си слагате повече в чинията. Периодът е подходящ да вземете някои профилактични мерки за подобряване на физическата си и емоционална кондиция. Нова гледна точка към потребностите на физическото тяло, ще ви насочи към подходящия за това начин. В края на седмицата Марс преминава във Везни,зона от която ще направи квадрат към вашето рождено Слънце. До края на месец юли 2014 г., той ви обещава много емоции в близката среда. Но, това ще коментираме в следващи хороскопи.

Благоприятни през тази седмица – вторник и сряда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, астрологичната картина е пъстра. Новолунието във вторник в Стрелец насочва вниманието главно върху доходите. Финансовите въпроси в края на годината за много хора са от важно значение, но за вас новолунието ги осветява по различен начин. Сатурн във вашия знак ви поставя във време на активно учене на кармични уроци. Единият от тях е този за парите, доходите, придобивките, натрупването на материални блага и начините, по които това е ставало и става. Преразгледайте финансовите си планове за следващите шест месеца, поставете си реалистични цели в този посока, и се настройте за много работа. Идването на Меркурий в зоната на доходите ви носи очакване за движение и намиране на нови възможности, допълнителен източник от нова работа, повече находчивост и гъвкавост. Някои идеи, които ви хрумваха, докато той се движеше през вашия знак, сега могат да намерят практическа реализация. Но, други ще отпаднат. Периодът е подходящ за реклама, инвестирайте в нея време и средства, и ще се радвате на добра възвращаемост съвсем скоро.

Благоприятни през тази седмица – вторник и сряда.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, астрологичната обстановка обещава успех. Новолунието в Стрелец във вторник бележи важен житейски период. Подкрепата е най-вече за професионалната реализация, за постигане на лични цели, за поемане на нови отговорности. Вашите амбиции за растеж в кариерата са напълно изпълними, стига да сте били активен, а не пасивен участник. Бъдете целенасочени и последователни, не разпилявайте енергия в много посоки,тогава и резултатите ви ще бъдат по-скорощни, но и по-мащабни. С навлизането на Меркурий в Стрелец в четвъртък, социалният ви живот ще стане много разнообразен. Очаквайте нови колеги или смяна в шефския тим. Към начинания,свързани с влагане на повече средства, подхождайте с резерви, искайте обосновки и доказателства. В интимния живот настъпва промяна, емоционалните ви взаимоотношения ще станат много интензивни от неделя нататък, когато Марс ще се настани за дълго време във Везни.

Благоприятни през тази седмица – вторник и сряда.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 3.12.2013 г., в 2:22 ч. Новолуние 10°Стрелец

На 5.12.2013 г., в 4:42 ч. Меркурий преминава в Стрелец.

На 7.12.2013 г., в 22:41 ч. Марс преминава във Везни

Луната през тази седмица се движи между знаците Скорпион и Риби, четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

2.12.2013 г., в 3:34 ч.- 2.12.2013 г., в 8:31 ч.

4.12.2013 г., в 5:45 ч. – 4.12.2013 г., в 8:49 ч.

6.12.2013 г., в 7:31 ч.- 6.12.2013 г., в 8:53 ч.

7.12.2013 г., в 14:11 ч.- 8.12.2013 г., в 10:34 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

5 коментара so far »

  1. E. каза,

    Писа на декември 2, 2013 @ 15:05

    Здравейте,Муси!
    Новолунието в Стрелец при мен е в съвпад с Луната и Нептун в 11 дом. Какви събития могат да се очакват?

  2. натали каза,

    Писа на декември 3, 2013 @ 0:07

    Здравейте,
    Новолунието е точно върху луната в 6 дом,която у управител на Асц ми.Какво начало мога да очаквам?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 3, 2013 @ 11:05

    натали,
    очакванията трябва да са в посока темите на 6 дом- здраве, умения, ежедневни грижи, отношения с най-блозкото работно обкръжение. Зависи и какви аспекти има Луната, но възможно е и да се насочите към справяне със здравословен проблем.

  4. E. каза,

    Писа на декември 3, 2013 @ 11:27

    Да допълня,че при мен луната е У7.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 3, 2013 @ 12:55

    E.,
    разгледайте си картата. Събитията,ако ги има, би трябвало да са в сферата на общуването с другите, включване в благотворитерлни инициативи, или запознанство с някой,което най-напред минава като приятелство, а по нататък може да стане нещо по-сериозно по линия на 7 дом.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии