Седмичен хороскоп 2-8 декември 2019 година

ЮпКоз 2 12 2019 от 2 декември

Слънце-Нептун в квадрат на 8-ми

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на декември ще запомним със смяната на знака, в който се движи Юпитер. Това се случва всяка година, когато планетата преминава в следващия знак. На 2 декември Юпитер навлиза в Козирог. В този знак благодатната планета се установява през около 12 години. Последният транзит през Козирог е бил от 18 декември 2007 до 5 януари 2009 година. Интересното в настъпващия транзит обаче, е срещата на Юпитер с ЮЛВ, Плутон и Сатурн. Това е астрологично събитие от висока класа, и то ще се развие през идващата година. Венера също е в Козирог, но тя се движи по-бързо и среща с Юпитер няма да има преди да премине във Водолей на 20 декември. На 27 декември Юпитер прави съвпад със Слънцето.

Първа за тройката в Козирог е срещата на Юпитер с ЮЛВ. Това е съвпад, който се случва достатъчно рядко, по един на столетие. За последно Юпитер и ЮЛВ са били в един и същи градус на Козирог на 17 декември 1925 година. Сега съвпадът Юпитер-ЮЛВ ще се състои на 8 януари 2020 година в 8 Козирог, придружен от съвпад на Меркурий-Слънце и този на Сатурн -Плутон, който става точен на 12 януари.

Юпитер се среща с Плутон три пъти през 2020 година. Първият съвпад е на 5 април 2020 година в 24 Козирог, в период, когато Сатурн е на кратко гостуване във Водолей. Втората среща е на 30 юни отново в 24 Козирог, когато и Юпитер, и Плутон са ретроградни. Третата среща е най-значима,защото е в компанията на Сатурн. Съвпадът е в 22Козирог на 12 ноември 2020 година. Стелиум (голям съвпад) между Юпитер, Плутон и Сатурн се формира два пъти през следващата година. Първият е в средата на месец март, в съучастие с Марс. Вторият е в средата на октомври, когато трите планети се разполагат в малка зона между 20 и 25 градуса Козирог. Юпитер напуска земния знак два дни след неговия управител, на 19 декември 2020 година.

В Козирог, Юпитер не е в най-добрата си позиция, тъй като е в падение, срещуположния знак на неговата екзалтация- Рак. Тук планетата не проявява в пълна мяра способността си да разширява, уголемява, раздува, разгръща нещата, до които се докосва, или събитията, в които взима участие. Строгите рамки, които налага подопечния на Сатурн знак, ограничават въодушевлението и поривите за раздаване, и прогрес. Юпитер е добротворец и срещата му с малфакторите Сатурн и Плутон е голямо предизвикателство. Особеното в тези срещи е, че Юпитер ще направи троен съвпад с Плутон, но със Сатурн няма да има такъв. Юпитер и Сатурн се сближават в Козирог, но нямат съвпад. Срещат се на 21 декември 2020 година, обаче във Водолей.

През 2020 година ще бъдем свидетелите на яростна борба между Доброто и Злото. В кардиналния знак Козирог тя ще изисква от всички категорично самоопределяне. Не се приемат въздържали се.

В битките си Юпитер ще има подкрепа. Първи на помощ идва Уран от Телец, с когото планетата гигант прави тригон до края на тази година, точен на 15 декември. Двойката Юпитер-Уран е много изобретателна и иновативна. Много идеи ще бъдат положени сега, за да бъдат разработени и реализирани през следващата година.

Нептун също се притичва на помощ. След като през 2019 година направи квадрат с Юпитер, то през следващата година предстои да застане към него в хармоничния аспект секстил, и то не веднъж, а три пъти.

Юпитер в Козирог е призван да променя и разтяга, ако не и да разрушава старите рамки. Още повече, когато се сблъска с Плутон, се налага дълбока трансформация. Юпитер е законотворец, под негова власт се коват законите на държавите, а Сатурн управлява хода на тяхното изпълнение. Юпитер владее законодателната власт, а Сатурн -изпълнителната. Така много закони, под влияние на Юпитер, и със съдействието на Уран и Нептун, ще бъдат променени, в посока на освобождаване от неуместност и неадекватност. Много семена бяха посяти по времето, когато Юпитер се движеше в собствения си знак Стрелец, основно през 2019 година. Сега предстои пътят да бъде извървян до края, и да се създаде нова, съответна, подходяща и приемлива от мнозинството законова структура. Изпълнението ще се изплъзва, ще отлага, ще противодейства, защото Сатурн не приема лесно промените. И не се отказва лесно от заетата властова позиция.

В обединението на трите планети, макар и много различни да са, се поражда огромна трансформираща енергия, която насочена в дадена посока, руши и съгражда едновременно.

На личностно ниво Юпитер в Козирог ще ни помага да виждаме по-добре постижимите цели, и да влагаме цялата си енергия в тяхното постигане, изоставяйки без жал излишното, разсейващото, това на което не му е времето точно сега. Който твърде много се е забързал, ще трябва да се спре и да изчака. Който твърде много се бави, ще трябва да си даде сметка, че ще отпадне от строя, ако не се размърда и не влезе в ритъм с останалите.

Облагодетелствани са земните знаци Козирог, Телец и Дева, както и водните – Риби и Скорпион, и тези които имат важни астроточки от рождения хороскоп в тези знаци.

През втората половина на седмицата се развива квадратурата между Слънцето и Нептун, в знаците Стрелец-Риби. Тя става точна в неделя. Аспектът се усеща като неблагоприятен по-силно от чувствителните хора, влияе на нервната система. Предизвиква недоверие и разочарование от отношение и постъпки на околните, склонява към черногледство и песимизъм, особено проявено пир тези,които имат напрегнат аспект между Слънце и Нептун в радикса. Отразява се неблагоприятно и при хората с лабилна психика. Но може да бъде също така катализатор на силен творчески процес при определени хора. Работещите с течности да бъдат по-внимателни, аварии по водни пътища, повече вода от дъжд и преливащи водни басейни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на раздвижване в другия кардинален знак Козирог. Активността в него отпреди две години, когато Сатурн се присъедини към Плутон, оказа значимо влияние в живота ви. Фундаменталните промени, които изживявате, изискват бърза пренастройка, а също така и нов модел на мислене, и действие. Темите продължават да се развиват, но към тях заявява влияние Юпитер. В понеделник, планетата на изобилието преминава в козирог, в зоната на вашата социална активност, но също така и на отношенията с другия пол. Юпитер внася свежа вълна от ентусиазъм и нови идеи. За вас като огнен знак неговото влияние е разбираемо и приемливо. Юпитер ще ви помага да разширите зоната си на влияние, да бъдете по-добре приемани от значимата за вас среда. Това което се е породило около вас през изтеклата година,докато Юпитер бе в своя знак, сега търпи форматиране, оформяне в нещо реално, и стабилно. Поставяйте си високи цели и имайте смелостта да ги следвате.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Водолей. Вниманието ви е насочено предимно към другите и това, което се случва с тях. В понеделник Юпитер сменя знака, напускайки хармоничната за вас зона на другия огнен знак Стрелец. От Козирог планетата на благоденствието също ще ви подкрепя, но друга посока. Ще имате много възможности да променяте неща в себе си, и около себе си. Здравето и желанието за добра кондиция ще ви карат да търсите нови начини за справяне със стреса, с теглото в повече, или в по-малко, да поемете някои рискове в това отношение. Юпитер понякога води до прекаляване, затова е важно да намерите точния момент да започнете, но и да спрете. Обкръжението ще става все по-важно за вас, като е възможно да се ориентирате към собствен бизнес, или към такъв с малко или никакви началници. Ще имате удачни периоди за придобиване на собственост, или трансформирането и по удобен за вас начин. Възможни са разочарования в края на седмицата, както и опити за измама.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Планетният управител ви напуска, което неприятно, но неизбежно астрологично събитие, повтарящо се на всеки 12 години. Добрата страна на промяната, която започва от понеделник с Юпитер в Козирог, се отнася за финансовата сфера. В зоната на притежанията, планетата управител на знака ви, има много какво да направи за своите подопечни. Едно от тях е да се научите по-добре да управлявате ресурсите си, било то като парични средства, или притежания на ценни вещи. Но също така да използвате в пълна степен личния си потенциал да създавате ресурси, и да печелите от това. Юпитер в Козирог, при срещите с другите планети тук, ще ви подсказва кога има добри възможности и ще напомня за повече разум, и рационалност. С участието на Уран от Телец това може да касае собствености – жилище, офис, магазин, както и виртуални такива. В края на седмицата бъдете внимателни с водната инсталация в дома ви, възможни са аварии. В отношенията с някой близък е възможно да се появят елементи на съмнения и недоверие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с голямото предизвикателство, което ви предстои през следващите 12 месеца – транзитът на Юпитер през Козирог. Благодатната планета, от своя знак, ви даде много през изминалата година, както в материален, така и в емоционален аспект. Но сега проявлението му е много различно. Изискването е да бъдете по-бързи, да имате готовност да поемете риск в определени ситуации, да се впуснете в приключение без гарантиран добър изход. Ще ви се налага да се интересувате от повече неща, да разширите мирогледа си, контактите си, разбиранията за другите и околния свят. Пътешествия, нови сфери на образование, нови учители, нови цели. Разширяване на границите. Нещо което ще ви се налага да правите както поотделно във физически, емоционален или ментален план, така също заедно и едновременно, фокусирани в избрана цел. Уран от вашия знак е направил известна подготовка, подлагайки ви на неочаквани ситуации и невъзможен избор. Сега той ще съдейства на Юпитер, правейки живота ви по-динамичен и разнообразен.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица, каквато не ви се е случвала от 12 години насам. Юпитер навлиза в сродния по стихия знак Козирог в понеделник. Ще остане там до следващия декември. За тази една година планетата, наричана голямото щастие, ще ви радва от най- лъскавата, забавна и творческа зона на слънчевия хороскоп. Всичко, което е било задържано поради страх от провал, излишна скромност или лична неувереност, търпи промяна и му се дава шанс за изява. Юпитер подкрепя смелите, тези които са готови да изоставят досегашните удобства, за да направят нещо значимо в живота си, въпреки препятствията и ограниченията. Личен избор е да решите как да изявите своите способности, как да наредите пъзела на личния си живот, където благодатната планета дава голяма подкрепа. В края на седмицата Слънцето от зоната на семейните отношения прави квадрат с Нептун от зоната на партньорството. Някои скрити детайли по важен за вас въпрос могат да се окажат достатъчни за разстройване на отношенията с близък на сърцето ви човек. Бъдете внимателни с водни инсталации, и уреди, които боравят с течности. Не прекалявайте с напитки и медикаменти.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои запомняща се седмица. Най-вече заради транзита на Юпитер. Планетата на изобилието ви идва на гости както това се случва на всеки 12 години. Юпитер във вашия знак прави така, че времето се ускорява, събитията около вас стават по-ярки и значими, околните ви възприемат по възможно най-добър начин. Събирате плодовете на многогодишен труд и получавате полагащите ви се похвали и възнаграждения. Планетата гигант ви зарежда с повече енергия и мотивация да предприемете мащабни начинания, да разширявате кръгозора си, възможностите и компетенциите си, да се разгръщате в работната среда. Условие за успех е да не се разпилявате, както често се случва при поддаване на чара на Юпитер, и да не прекалявате. Всичко в повече е отрова, или води към злоупотреба. Друго условие за успех е да вложите много енергия, вяра и отдаденост на това, с което се захващате.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Добър старт на една противоречива седмица. Юпитер навлиза в Козирог в понеделник. От зоната на дълбоките интимни преживявания и споделените притежания, планетата гигант ще ви кара да бъдете по-сдържани по отношение личните дела. И не само. Бъдете дискретни за личните и семейни планове. Охранявайте добре вашето пространство и това на важните за вас хора. Влиянието на планетата -благодетел е изначално добро, но крие известни рискове от прекаляване. Това касае силно материалните дела, желанието за обогатяване и придобивки, особено ако се засягат правата на други хора. В края на седмицата Слънцето от противоположния знак прави квадрат с Нептун от зоната на кариерата. Възможни са неразбирателство и разочарования от шефове, или от неуспех на ваше начинание, както и изкарване на показ нечии „кирливи ризи“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. Юпитер преминава в Козирог и по този начин добавя своята енергия към трите планети и ЮЛВ, които се намират там. Така зоната на семейната среда е много динамична, подвижна, променяща се и развиваща се към по-добро. С Юпитер в дома ви влизат радостта и изобилието, толкова колкото можете да приемете и задържите. През интервал от 12 години това ви се случва, и така ще бъде и занапред. Но при сегашното преминаване планетата-благодетел се среща с две не много благоразположени такива- Сатурн и Плутон. Пречките, които те създават, могат да бъдат преодолени с много любов и отдаденост на това близките ви хора и вие да живеете в хармонична и подкрепяща среда. Разширение и комфорт на обитаемата среда, идване на нови хора в семейното обкръжение, радостни събития около близки, много поводи за събиране на роднини и приятели. За необвързаните- връзка, брак, дете.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Диригентската палка е във вашите ръце, така че давайте тон и нека оркестъра да свири. Юпитер, който повече от година внасяше активност и разнообразие в социалните ви контакти, особено тези в социалните мрежи, излиза от съответната зона и донякъде променя фокуса на вниманието ви. В предходния знак, в който влиза в понеделник, той се настанява на всеки 12 години. Оттам планетата гигант насочва повече енергия за вътрешна работа, за себепознание, себеобразоване, проучвания и изследвания, за търсене на вътрешен мир и равновесие, за съсредоточаване в определена житейска тема. Отдръпване от светска активност частично, или изцяло, влияе благоприятно върху душевния комфорт и здравето като цяло. Приемете това като „зареждане на батерии“, силата на които да изразите след година, когато Юпитер, заедно със Сатурн, влязат в знака ви. В края на тази седмица бъдете внимателни в отношенията с приятели, които могат да станат твърде разочароващи, когато бъдат преминати някои етични граници.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои много ангажирана с другите седмица. Юпитер навлиза в срещуположния знак в понеделник, и ще остане там до края на следващата година. През това време ще направи няколко значими контакта с планетите, които се намират в Козирог, както и тези, които предстои да преминат оттам. Всяка среща или аспект ще се отразява на социалните ви контакти. Ще имате повече от една възможност да разширите връзките си, служебни и лични, да харесате, или отхвърлите човек от обкръжението си. Транзитът на Юпитер в зоната на партньорските отношения е благоприятен период за обвързване, както емоционално, така и финансово, но при прецизен подбор на точното време, и взимане предвид на другите астрологични фактори. Периодът е добър и за организиране на самостоятелен бизнес, за създаване на своя фирма, за разширение и сдружаване с други.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак- Водолей. И с едно важно астрологично събитие- навлизането на Юпитер в Козирог. След като повече от една година планетата-благодетел ви подкрепяше във финансовите планове за разгръщане и по-голяма стабилност,за следващата година тя променя полето на влияние. В зоната на близките комуникации е активно от близо две години, когато Сатурн се намести там, при Плутон. Но сега с Юпитер възможностите са много по-големи. Те с фокусирани предимно в близката среда от приятели, съседи, съученици, близки роднини като братя, сестри, племенници и братовчеди. В тяхната компания ще се разиграват най-интересните сюжети от житейския театър в следващите месеци. Тук Юпитер ще ви помага да развиете тези отношения, да изграждате мостове, там където те липсват или са разрушени. Смяната на превозното средство с нещо по-добро е едно от проявленията му. А също така сдобиване с нови роднини и приятели.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и четвъртък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои противоречива седмица. Юпитер е в главната роля в понеделник, когато преминава в Козирог. В зоната на приятелите и активната комуникация във виртуала, планетата съуправител на знака ви ще бъде много добронамерена и подкрепяща. Имате една година време да разширите контактите си, да създавате свои групи, да мотивирате други хора, да правите добри неща посредством групи, да бележите успехи чрез екипа си, но без да е необходимо да се изтъквате. Груповите дейности, особено тези обединени от общочовешка кауза, са притегателно поле за изява на вашата състрадателна природа. За необвързаните, преминаването на Юпитер през тази твърде комуникативна зона на слънчевия хороскоп, дава възможности за срещи и потенциал за връзка чрез приятелската среда- реалната или виртуалната. Втората половина на седмицата е под влияние на квадрата на Слънцето и Нептун от вашия знак. Бъдете коректни с околните, особено когато се касае за професионални взаимоотношения. Дръжте сетивата си отворени за нечии опити за контрол и подвеждане.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития

На 2.12.2019/ 20:20/Юпитер навлиза в Козирог

Слънце в квадрат с Нептун на 8.12.2019 /11:00/

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Телец, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

2.12.2019 /14:27 – 3.12.2019 / 9:10

5.12.2019/ 10:14 – 5.12.2019/ 21:44

7.12.2019 /17:01 – 8.12.2019 / 9:29

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3.Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии