Седмичен хороскоп 2-8 май 2022

lul22

Слънце-Уран в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В същинската част на коридора на затъмненията, двете седмици между тях, астрологичната картина предлага някои интересни акцента.

След като направи съвпад с Юпитер в Риби в неделя, в понеделник Венера преминава в Овен. Преходът е рязък. След почти едномесечно плуване в гостоприемните води на Риби, планетата на хармонията скача в огъня. В кардиналния знак Венера става остра и взискателна като това оказва влияние най-силно на венерините хора. Жени военни, жени със силни позиции в политиката, ще привличат внимание върху себе си при този почти едномесечен транзит. С навлизането на Венера в Овен започва активирането на огнената стихия. Кардиналният огън засилва противоречията и разгаря конфликтите. В същото време Венера управлява дипломацията. Активната, целенасочена, конструктивна дипломация може да бъде по-полезна от оръжията. Може.

В кардиналния огнен знак, планетата на любовта, но и на справедливостта, попада в зона на конфликта с ретроградния Плутон от Козирог. Точният аспект-квадрат с планетата на глобалистите ще бъде в края на месеца, на 27 май.

В Овен предстои да влязат Юпитер на 11 май и Марс на 25 май. Марс-Плутон ще направят кардинален квадрат на 2 юли 2022 година, а квадратът Юпитер-Плутон през май 2023 година.

Средата на седмицата изобилства от малките хармонични секстили, Марс със съвпада Слънце-Уран, както и все още близките Венера-Юпитер и Плутон, което разведрява обстановката от включването на много умове да търсят рационални решения. Този между далечните Юпитер и Плутон,който се случва най-рядко, ще се задържи най-дълго. Става точен в сряда, на 4 май. Секстилите дават много храна на умовете. Като изключват емоциите много хора ще се опитват да оправдават нечии постъпки, да заоблят ръбовете на квадрата, да излъскват нечий имидж до приемливост, да търсят добрите страни на лошото.

На 5 май, четвъртък, Слънцето прави съвпад с Уран. Всяка година Слънцето пресича пътя на планетата -странник, а откакто Уран влезе в Телец през май 2018 година, това става през пролетта,когато Слънцето преминава през земния знак. Уран в Телец участва в промяната на световната икономика, на нейните основни опори. Уран е реформатор и виждаме как се променят нагласите към основните световни валути. Рублата предявява претенции да измести долара в базовата търговия с горива. Всичко това се случва на фона на квадрата на Сатурн към лунните възли, в неподвижния кръст, където е и Уран. Важни държавни решения се взимат сега, с кармична сила, която ще усещаме години напред. Няма да ни бъдат простени лекомислие, безпринципност, нагаждачество, липсата на морал и етични задръжки. Който постъпва според божествените закони ще има подкрепа, и успех. Който не, ще бере плодовете на посятото. Инерционният момент е много силен сега, като лавина, като разбунена река е, и увлича лабилното по пътя си. Способността да избираш дали да се отстраниш от брега или да позволиш мътната вода да те повлече, е върховно умение, учи се посредством болката и страданието.

Съвпадът на Слънцето и Уран, дори в сложния период между двете затъмнения, а може би и точно заради тях, ни изпълва с позитивни очаквания. Вдъхновение може да ни споходи от неща, които не се набиват в очи и могат да бъдат разпознати от определена група хора. Вдъхновение и обнадежденост. Това е аспект на прозрението, на вътрешното виждане, но и на това,което е напред във времето. Светлината пробива път в много посоки.

Реформаторският дух на този аспект повлиява както чисто материалните неща, пари вещи, притежания, така и в духовен, ментален предимно план, в полето на идеите, прозренията, гениалните мисли, откритията.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на личната отговорност. Луната в Телец в началото ви подтиква да се придържате към собствените принципи и представи за добро и зло. Отстояването на себе си е съпроводено с трудности,заради липсата на планета в огнен знак,която да ви дава увереност в себе си, а и Марс е в конфликтен аспект с ретроградния Плутон. Смелостта ви ще бъде подкрепена от Венера, която прекрачва прага на знака ви. Планетата на красотата е и добър боец, особено в сферата на дипломацията. Вслушвайте се в нейните съвети и развийте марсовата си природа в тази посока, за да успявате. Съвпадът Слънце-Уран е в полето на притежанията. Има известна хазартна нотка в този аспект, която може да ви подведе в погрешна посока. Но не и ако заложите на разумния подход при Слънце в Телец.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Активността е най-вече в полето на професионалните отношения, възможностите за развитие и растеж, служебните контакти, очакванията от и към шефовете, изясняването на някои скрити процеси, до които не сте имали достъп досега. В подножието сте на важна житейска промяна. Слънчевото затъмнение, съвпадът Слънце-Уран, преминаването на Юпитер, след това на Марс в Овен, съвпадът на Уран със СЛВ, са все стъпки по този не особено равен път. Венера от зоната на пътешествията ще ви съблазнява с оферти за пътувания и почивки. Резервирайте каквото ви е на ума сега, защото през следващата седмица, от 10-ти Меркурий става ретрограден.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Венера идва в полето на любовта, творчеството и децата в понеделник. За близо месец напред, до 2 юни, планетата на красотата е стимул за емоционалната ви природа, насища живота ви с преживявания, като личните дела стават крайъгълен камък за всичко случващо се. Съвпадът Слънце-Уран влияе добре в условия на търсене на удачна формула за стабилно здраве. Традиционната медицина и новите технологии могат да си подадат ръка в името на здравето. Собствеността ви е под позитивното облъчване на двете космични тела. Помага ви се да запазите и увеличите това, което имате.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Подемната сила на Луната във вашия знак е последваща новолунието и подкрепена от планетите в знака ви плюс СЛВ. В зоната на новите неща сте, на прекрачване на прага и тръгване в избраната от вас посока. Остава да сте убедени, че тя е правилната за вас. Венера влиза в Овен в понеделник и това засилва съпротивителните ви сили. Съвпадът Слънце-Уран във вашия знак преживявате вече няколко години и лесно се настройвате към въодушевлението и самодоволството, което той носи. Различното е в СЛВ, който отскоро е при вас. Така това, което залагате сега, в което се включвате, което припознавате като своя кауза, посредством СЛВ, ще определи основни житейски параметри.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Началото звучи обещаващо с Луна в Телец. Венера напуска зоната на партньорството, което създава усещане за отпадане на някакъв ангажимент или товар. От полето на споделените ресурси тя ще ви помага да привличате инвестиционно внимание, или да успявате с повече лекота да намирате нужните ви средства. Съвпадът на Слънце-Уран в четвъртък, на 5 май, може да предизвика ефект на еуфория от справяне с нещо, намиране на неочаквано решение или нещо изключително, което ви връхлита внезапно.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на активни отношения с най-близките. Венера влиза в сектора на дома, отношенията с родители, род, родина. Импулсивността подчертана от огнения Овен внася известно напрежение и претоварване на емоционалните вериги с близки хора. Но Венера привлича и позитивни енергии, материално обогатяване, разширяване на семейния кръг. Съвпадът Слънце-Уран,следващ слънчевото затъмнение в най-лъскавата зона прелива от идеи, коя от коя по-странна и реформаторска. За творческите натури – златно време за търсене и черпене с шепи от информационно-откривателското поле на новости, на знания и неразработени територии.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои мистично начало на седмицата. Събуждате спомени и стари тревоги, натрапват ви се асоциации, които ви насочват към хора и обстоятелства от миналото. Меркурий от вашия знак може дави помогне много да избистрите представата си за, това което се случва около вас и какво е, какво трябва да бъде личното ви участие. От понеделник Венера е в Овен, в зоната на приятелството и включването ви в групи по интереси, в екип или в среда, в която сте добре приети. Ролята на Венера е да ви сприятели с повече хора. Можете да станете обект на внимание на групи или сдружения, които ви искат и разчитат на вас. В мъжките натални карти този транзит на планетата на любовта ги прави привлекателни и желани за неформални връзки.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва със смяната на знака на планетния управител. Венера влиза в Овен в понеделник, и ще се движи в зоната на партньорството почти месец. Това повлиява емоционалната ви природа, повишава импулсивността, изблиците на симпатия и любов ще зачестят. Добър период за личните дела, възможностите за попадане на подходящия човек и създаване на сериозна връзка, се увеличават. Слънце-Уран в съвпад в полето на споделените ресурси задава добри очаквания за общи инвестиции, участие в търгове, включване в борсови игри.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на семейството и най-близките. Венера влиза в зоната на близките приятели, съседи, съученици и всички опитности от близката среда стават нужни и значими. Работата с информацията ще ви носи повече радост отпреди. Колкото повече знаете, толкова по-значими ще се чувствате. Слънчевото затъмнение в Телец и последвалият го съвпад на Слънцето и Уран се свързват с импулс за обновление в домашната среда. Напълването на домашната среда с технологични продукти от ново поколение е нож с две остриета. Повече техника, по-слаб личен контакт.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, принадлежността към определени групи ще бъде от значение в следващите дни. Венера влиза в Овен в понеделник. За месец напред тя ще премине през зоната на кариерата и социалната изява. Ролята на жените в професионалната сфера ще бъде важна. В началото на транзита планетата на хармонията и красотата застава в квадрат към Лилит от вашия знак. Подразбира се, че интриги, сплетни, клюки и дружи женски в общия случай, но не и неизползвани от другия пол, модели на общуване ще присъстват в професионалната среда в началото на седмицата. Съвпадът Слънце-Уран в зоната на приятелството и IT сферата може да ви отведе в такава среда. Под влияние на този аспект можете да имате гениални хрумвания за проекти, бизнес решения, свои разработки и как да ги развиете в практиката.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на пълно обръщане към другите. Ще има моменти, когато ще забравите за себе си, заети изцяло с нечии проблеми и задачи за решаване. Венера от Овен може да ви направи нетърпеливи към резултатите от диета и приложено лечение. Необходимостта от изчакване и търпение може да ви изнерви. Към бързане подтиква и съвпадът Слънце-Уран, който след затъмнението в зоната на партньорството, отново ви напомня да не отлагате, а да решавате бързо, но и разумно.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. Непланирано пътуване може да ви накара да пренаредите графика си. Венера се премества в зоната на доходите и притежанията, което води до очакван почти едномесечен период на прилив, който ще се увеличи, когато и Юпитер се настани там. Съвпадът Слънце-Уран в зоната на приемане и обработка на информацията е извор, който може да ви бъде полезен, но и вреден, поради пълноводието си и опасността да ви повлече. Реформаторската нотка може да ви накара да погледнете от друг ъгъл на мобилността си и да търсите нови решения там.

Дати на някои астрологични събития

На 2.05.2022/ 18:10/Венера в Овен

Юпитер 60 Плутон /4.05.2022 / 0:33

Слънце 0 Уран на 5.05.2022/ 9:21

Луната е без курс на:

2.05.2022 13:13 – 2.05.2022 13:46

4.05.2022 23:37 – 5.05.2022 2:05

7.05.2022 13:25 – 7.05.2022 14:50

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии