Седмичен хороскоп 2-8 март 2015 година

ПЛ 5 3 15Пълнолуние в Дева в четвъртък

Юпитер и Уран в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в първата седмица на месец март, един от най-забележителните, в астрологично отношение, месеци през 2015 година. Освен опозицията на светилата,в следващите дни, и до края на месеца, предстоят няколко значими аспекта между външните планети, както и пълно слънчево затъмнение.

През тази седмица хронологически първият важен аспект е точният тригон на Юпитер и Уран. Писах в Годишния : „Този чудесен аспект преминава през три етапа, като началото е точният тригон на 25 септември 2014 година, в 15-я градус на Лъв-Овен. През 2015 година двете планети застават в хармонична връзка няколко месеца,през което време Уран е директен, но Юпитер ретрограден. Времето между двата точни аспекта,на 3 март и на 22 юни 2015 година, между март и юни, е вдъхновяващо интелекта, рационалната творческа мисъл, предприемчивостта и куража да се променят остарелите рамки и надскачат ограниченията. Този аспект ще повлияе благоприятно живота на повечето от огнените и въздушните знаци, готови да откликнат на неговите призиви.“

Тригонът Юпитер-Уран в огнената стихия е с голям творчески потенциал, подкрепящ прогресивните идеи, борбата за свобода, за излизане от рамките на ограниченията, консерватизма и ретроградните властолюбиви амбиции. Ролята на Юпитер сега е да отведе напрежението от точния квадрат Уран-Плутон на 17 март, с разширяване на възможностите, с появата на избори, с които да бъдат намерени общоприемливи пътища за излизане от кризата в различните и проявления.

Пълнолунието в четвъртък противопоставя светилата в средата на подвижните знаци Дева-Риби. То раздвижва застинали психични пластове поради включването на текущата квадратура Сатурн-Нептун, и по този начин влияе на големи групи хора, провокирайки опасения, апокалиптични страхове и безнадеждност,разпространявана от негативно настроени хора.

Конкретни причини вероятно ще има заради засилването на ефекта на разрушителната квадратура Уран-Плутон от включването към нея на Марс в Овен. Войнствената планета преминава през позицията на Южния лунен възел точно в деня на пълнолунието,което възпроизвежда старите модели на агресия и мачкане на човешкия дух от силните на деня. Чувствителни към това влияние ще бъдат кардиналните знаци – Овен, Везни, Козирог и Рак, но също така и подвижните -Дева,Риби, Близнаци и Стрелец.

Чаровна и палава нотка през тази седмица добавя Венера. Планетата на любовта прави съвпад с Уран в сряда, в огнения Овен, и това само по себе си е достатъчно, за да „кипне кръвта“ на по-емоционалните и от двата пола. Мнозина ще изпаднат в странни ситуации, запознавайки се с хора, които сякаш са „паднали от небето“, в смисъл странни, непонятни и интересни. Заигравките не са безобидни, заради дебнещия в засада, на един квадрат разстояние, потаен Плутон. Идва пролет – време за Любов и Промяна.

Топло мартенско Слънце и хубаво настроение!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

ovenЗа родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е вълнуващо. Дори в тези два почивни дни можете да свършите много от набелязаното. Не пилейте енергията си в дребнотемие. Използвайте импулса на съвпада Венера-Марс- Уран на ваша територия, който прави хармонична връзка с Юпитер през тази и през следващата седмица. С покровителството и на Сатурн от Стрелец, като огнен знак, имате силна подкрепа, а дните на пълнолунието са чудесен период за лична и професионална реализация. Шансът работи за вас от понеделник до сряда, включително. За младите двойки моментът е отличен да се харесат на роднините на половинката, а тези които не се познават, да се запознаят. В четвъртък и петък има голяма вероятност да бъдете подведени от нечии неискрени обещания. В събота и неделя Луната отново „включва“ кардиналния двоен квадрат и обстановката около вас може да стане много напрегната.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

 

lavЗа родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вдъхновяваща седмица. Сега сте във вихъра си, не се поддавайте на песимизма и депресията, породени от все още слабото Слънце и отиващата си зима. Промяната започва от вас самите. До сряда Луната е във вашия знак, пресичаща пътя на Юпитер. Изпълнете,това което сте си обещали. Ако е свързано с външния вид, то сега по пълнолуние имате чудесната възможност да приложите разтоварваща диета, с която да постигнете максимален ефект. Отнасяйте се сериозно и към дадената дума на други хора, за да поддържате имиджа си на сериозен и отговорен човек, на когото може да се разчита. Пълнолунието в Дева може да ви зарадва с добри новини свързани с вашите доходи. Почивните дни не са подходящи за предприемане на дълги пътувания. Бъдете внимателни като участници в движението на пътя – дали като шофьор или пешеходец е равнозначно.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

 

strelЗа родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои интересна седмица. Планетният управител Юпитер е силно заинтригуван от стелиума от планети, Уран-Венера-Марс, в сродния по стихия знак Овен. Вашият свободолюбив дух сега получава силен импулс за промяна, за освобождаване от задържащи развитието ви връзки и обстоятелства, за намиране на най-рационалното решение на важен за вас проблем, разширявайки собствените си граници на разбиране и приемане. На вашите иновативни идеи сега се дава „карт бланш“, няма да изглеждате твърде странни, и ще получите обещаната подкрепа. Дните на пълнолунието, както и следващите го две седмици до новолунието, за вас са дни на професионална изява и реализация на положен целенасочен труд.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

telecРодените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, са в пълен синхрон със седмицата. Двата неработни дни ще ви се отразят чудесно, не в смисъл, че ще почивате, но ще имате възможност да обърнете внимание на някои обстоятелства в семейството си. Използвайте добите влияния, за да заздравите връзката си, да поглезите любимия човек, или да направите нещо заедно, нещо, за което досега все не е стигало времето. Пълнолунието в Дева подхваща темата и ще даде добри резултати на добрите намерения. Може да се сбъдне една ваша мечта, или да получите резултат от нещо,задействано отпреди близо половин година. Има вероятност някои да се разминат с очакванията си, особено ако те надхвърлят твърде много реалността. Пълнолунието може да изкара на светло и някои скрити обстоятелства по важна за вас тема.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

devaЗа родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е забележителна. Пълнолунието във вашия знак се случва един път годишно. Пълната Луна ви прави по смели и решителни, по-убедени от всякога в своята правота, и готови да отстоявате мнението си докрай. Направете промени във външния си вид, моментът е подходящ да подобрите визията си, разбира се по вашия си начин – с вкус. Вторник е ден, в който се изпълняват обещания. Търсете си обещаното, но не пропускайте да изпълните и своето. Тригонът на Уран с Юпитер ви зарежда с идеи, прави ви рационални и находчиви. От сряда до петък, когато Луната е във вашия знак, сте във водеща позиция и всичко, което искате да ви се случи, зависи и от вашата лична включеност в събитията и активно участие. Опозицията на светилата може да ви противопостави на мнението и намеренията на партньора. Напрежението ще достигне своя връх в края на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

kozeЗа родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, през тази седмица продължава романтичната тема от предходната. Но само в първите два дни -неработните. От сряда се включвате на работна вълна, която подема пълнолунието в сродния по стихия знак – Дева. Вашата предприемчива природа има импулс за развитие и реализация. Ако по някакво изключение нямате работа, то сега шансът е на ваша страна, през тази и през следващите две седмици. Активният стелиум от планети в зоната на вашите най-близки отношения за пореден път ще ви подтиква към бунт и реформи, за освобождаване от товар, които не желаете да носите. Заради предстоящия точен квадрат на Плутон от вашия знак и Уран от Овен, навлизате в критичен период на разрушаване на старото и освобождаване на място за новото. То може да се изрази в пълна трансформация на жилищното пространство с въвеждане на нови и различни от досегашните теми, в започване на основен ремонт, или смяна на дома.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

blizЗа родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата обещава вълнения около приятели. Груповите дейности, общите начинания, празниците в приятелски кръг, помощта, която ви дават, поискана или не, приятелите. Хората, с които ви свързват личен или семеен живот, с които прекарвате свободното си време и споделяте проблемите си, през тази седмица са в центъра на вниманието ви, или вие в тяхното. През тази седмица е важно да изпълните дадено обещание. Не се отмятайте от думата си, защото ще загубите част от чара си и доверието към вас ще намалее. Меркурий, управителят на знака е в сложни взаимоотношения с благодатните планети. С Венера е в хармонична връзка, но с Юпитер е в противоречие, затова в средата на седмицата ще ви се наложи да правите избор каква позиция да заемете – да поддържате започнатото, или да се откажете. Тригонът Уран-Юпитер ви тласка към промени, за освобождаване от старите ангажименти и обвързаности, и търсене на нови предизвикателства.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

 

veznЗа родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои активна седмица. Стелиумът от планети, Венера-Марс-Уран, в срещуположния знак Овен е „превъзбуден“ в следващите дни. Позитивният провокатор е ретроградният Юпитер, който за втори път, от месеци, подтиква Уран към повече свобода и реформаторство, за повече социализация и разширяване на контактите. Нещо което ще усетите като „тласък в гръб“,за да спрете да се колебаете, да бъдете по-предприемчиви и решителни. Коварният момент идва по женска линия. Венера, вашият планетен управител, е готова за нестандартни идеи и постъпки, за неспазване на правилата, и дори тяхното демонстративно нарушаване, задействайки квадратурата Уран-Плутон, и рушейки връзки и отношения. Луната и помага по пълнолуние, когато заедно с Лилит, скрито от очите, ще ви вкара в поредната интрига. Събота и неделя са критични дни за кардиналната ви природа, избягвайте конфликти и рискови ситуации.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

vodЗа родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, темите от предходната седмица се пренасят в тази. Активността идва от силният огнен стелиум от три планети в Овен, който включва и планетният управител – Уран, Марс и Венера, и Юпитер който застава в хармоничен аспект към тях. Намирате се в един от най-активните в социално отношение периоди през годината. Много хора се интересуват от вас, от това какво и как го правите. Предстоят ви срещи, запознанства с интересни хора, някои от тях могат да издържат проверката на времето. Но други не. С някой стар приятел, или човек, който ви е давал подкрепа, ще имате сериозни разговори и изясняване на противоречия, които зреят от години. Те вероятно ще имат материален характер, защото темата на пълнолунието е финансовата сфера, инвестиции, задължения, спестявания, общите семейни и фирмени сметки. Някои правила, изисквания и ограничения могат да ви дойдат в повече, ако не сте си направили добре разчетите.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

rakЗа родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние. Опозицията на светилата в средата на седмицата поддържа висок градус на емоциите и колкото да искате да изглеждате спокойни, това ще ви се получава с цената на голямо усилие. Предстои ви интересно запознанство, нов проект, в който да вложите много енергия, както и изпълнение на желание отправено в мисловното пространство преди време. Късметът продължава да е на ваша страна през тази седмица, не пропускайте всяка добра възможност от вторник до петък,включително. В дните на пълнолунието – сряда, четвъртък и петък се старайте да изяснявате всяка неяснота в отношенията си с околните, не приемайте на доверие неща, за които изпитвате дори „грам съмнение“. Бъдете коректни с другите и изисквайте това от тях. В събота и неделя отново предстои напрежение в кардиналния кръст, избягвайте конфликти и рискови ситуации.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

skorЗа родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата би била много продуктивна в професионално отношение, ако не започваше с два неработни дни. В сряда сте все още на върха, бъдете добре мотивирани и организирани, и можете да компенсирате пропуските. Планетният управител – Плутон навлиза в пореден критичен период за връзката си с Уран. Предстои поредният, седми, последен квадрат с реформатора Уран в средата на месеца. В следващите дни ще има нещо като репетиция с включването най-напред на Венера в съвпад с Уран в четвъртък, а през следващата седмица и Марс, другият планетен управител. Квадратурите провокират противоречия, конфликти и раздели, в случая засягат най-вече отношенията с близките, или с колегите, с тези,с които прекарвате повече време. Пълнолунието е време за изразяване на натрупаната емоционална и физическа енергия, но също така и време на разкриване на тайни. Търсете сътрудничество и подкрепа от приятели. Ако имате повече работа, създайте работа и на други хора, направете екип. В почивните дни обаче стойте настрана от места, където се събират много хора.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

ribiНа родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата работна седмица, макар кратка, предлага висока резултатност. Предизвикателството е към прагматична страна на вашата личност. Бъдете целенасочени и организирани, пестете собственото си време и това на другите, съсредоточете се в най-главното и така ще успеете. Пълнолунието в противоположния знак -Дева е време на резултати и сбъдване на желания,отправени преди няколко месеца. Огненият стелиум от планети – Марс, Венера и Уран, в зоната на вашите доходи, ще ви прави чувствителни по финансови въпроси и особено по адекватността на заплащането на вашия труд. В емоционално отношения пълнолунието ви подтиква към активност. За необвързаните, шансът да си намерят подходящ партньор, е голям както през тази седмица, така и в следващите две, до новолунието.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Юпитер в тригон с Уран на 3.03.2015/14:24 ч

Венера в тригон с Юпитер на 4.03.2015 /17:14 ч

Венера в съвпад с Уран на 4.03.2015/20:46 ч

Венера в квадрат с Плутон на 5.03.2015/5:17 ч

На 5.03.2015/20:05/ Пълнолуние в 14°50’Дева

През тази седмица Луната се движи през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

28.02.2015/19:53 – 2.03.2015/1:34

3.03.2015 11:47 – 4.03.2015 14:58

5.03.2015 21:36 – 7.03.2015 3:52

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. Мария Димитрова каза,

    Писа на март 3, 2015 @ 13:02

    Здравейте Муси!Предстои ми държавен изпит на 12.03 и 13.03.Дали е удачно сега да го положа или в края на годината?Родена съм на 14.07.1986 около 15:30-16:00часа в Бургас.Предварително Ви благодаря!

  2. Елена каза,

    Писа на март 3, 2015 @ 17:57

    Привет, Муси!
    По повод предстоящото Пълнолуние в знака Дева, какво да очаква човек, ако Транзитната Луна в Дева попадне в 11 дом, правейки тригон с рожденна Луна в 7 дом в Телец и друг тригон с транзитен Плутон в Козирог в 3 дом? Все земни знаци, но във въздушни домове

  3. Елена каза,

    Писа на март 4, 2015 @ 13:01

    Здравейте, Муси!,
    Имам въпрос във връзка с предстоящото Пълнолуние е 14 градус на знака Дева.
    Какво според Вас, човек да очаква ако в Натала, Пълнолунието, попадне в знака Дева в 11 дом, правейки тригон към рожденната Луна в Телец и тригон с транзитен Плутон. Интересно ми е, Вашето мнение тъй като всичко това се случва на фона на трите земни знака, но във въздушни домове.
    Благодаря Ви прдварително..

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии