Седмичен хороскоп 2-8 март 2020 година

davМеркурий ретрограден във Водолей

Слънце и Нептун в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е подвижна и променлива. Луната като най-бърза, се движи между Близнаци и Дева. Двата меркуриеви знака са в зона извън натоварената с планети област на зодиака, тази между Козирог и Телец. Тежест, ограничения и задържане на енергии имаше още от момента, когато Марс премина в Козирог, за дните от лунарния месец, в които Луната транзитира зоната между двата земни знака, от 18 до 29 февруари. През тази седмица настъпва промяна, от сряда нататък.

В понеделник Слънцето и Луната са в квадрат в подвижните знаци Риби-Близнаци. Аспектът повлиява хората, които прибързват с изказвания, оценки и постъпки, но затова пък го правят твърде самоуверено, убедени в собствената си правота.

Във вторник е друг, по-силен напрегнат аспект, но свързан с посочения по-горе, този между Венера и Сатурн. След като се изрепчи на Плутон, сега Венера застава в бойна готовност срещу Сатурн. В Овен Венера прави някои хора демонстративно самонадеяни, пък било то и политически фигури, като в нашата съседка на юг. Квадратът Венера-Сатурн е в последните градуси на знаците Овен-Козирог, което увеличава неговата негативна енергия.

Венера в Овен е импулсивна и претенциозна като малко дете, което се е научило с рев да постига всичко. Но Сатурн в Козирог е строг родител, който има железни правила. По този начин Венера в Овен попада в рамки, от които ще и се иска бързо да излезе. До сряда ще има много разочаровани, спънали се в правила, норми, изисквания, някъде формализъм и бюрокращина. Реализмът на Сатурн действа отрезвяващо там, където емоциите водят.

В сряда, ретрограден Меркурий отново е на въздушна територия. Планетата на комуникациите ще се движи през Водолей до 16 март, за което време ще смени посоката. На 10 март Меркурий се обръща. На практика през тази седмица Меркурий навлиза в стационарната си фаза, която продължава до излизането му от Водолей. Макар ретрограден и бавен, Меркурий във Водолей отправя послания за човечност и разбирателство между хората, в името на обща цел, на което подкрепящ тон дава и Венера. Двете вътрешни планети отново се движат в синхрон, в хармонична връзка, правейки помежду си секстил.

В четвъртък, Венера преминава в Телец. Това се случва всяка година, но за втори път, в този знак,  на нея и предстои среща с нестандартния Уран. Венера в Телец е много различна, от Венера в Овен. Планетата на красотата и хармонията се показва откъм най-добрата си страна в своя знак. Формите стават по-заоблени, пътищата по-гладки, природата по-красива.

В Телец Венера надява своите кадифени ръкавици и дори в груби условия тя съумява да подходи с лекота и деликатност, за да постига баланс. Но това ще стане след като премине съвпада с Уран, който завършва трънливия път от прехода и в кардиналния знак. Докато Венера от Телец носи спокойствие, рутина и надеждност, то Уран обратно. Срещата с Уран може да доведе до неочаквана развръзка на наглед сигурни обстоятелства. Уран е провокатор, който отхвърля условностите.

В Телец често става дума за пари, вещи и притежания. Така конфликтната страна на съвпада Венера-Уран може да се прояви в сферата на парите. Сведено към нашите условия, отново да се заговори активно за еврото и заличаването на българския лев.

Срещата на Венера и Уран е в края на седмицата,в неделя, но влиянето е значимо от момента, в който планетата на любовта прекрачи прага на Телец.

В края на седмицата има още два важни аспекта. В събота е тригона на Слънцето и Прозерпина. Доколкото Прозерпина е свързана с освобождаване от проблемното, излишното и непотребното, тя ни помага да видим детайлите, най-малките подробности, които ни пречат, причинителя на проблема. Ако е болест – да се намери причината за нея и да се постави точна диагноза, която обезпечава лечението. Ако е човек, да го видим, да го посочим и да го отстраним, за да не пречи на взаимоотношенията и на работата на екипа. Тригонът Слънце-Прозерпина през тази седмица помага да осъзнаем причината за нещо, което се случва. Този аспект увеличава аналитичните способности на човека, кара го да отделя главното от маловажното, да разделя „зърното от плявата“. Движението на Луната през незаетата от планети зона на зодиака в този момент ни дава допълнително усещане за простор и свобода.

В неделя е съвпадът на Слънцето и Нептун. Случва се един път в годината и за някои може да отбележи време на сбъднатите желания. В Риби аспектът е уловим по-силно от хората с изразена чувствителност и с добре развити сетива, повече от пет. Много одухотворен и творчески аспект, муза, вдъхновение за творците. В съчетание с този между Слънцето и Прозерпина, води до откровения от висок порядък, прозрения и конкретна визия за бъдещето.

Съпадът на Слънцето и Нептун е дълбоко свързан с прошката. Но не с формалната, изпратена по нета картичка за сирни заговезни, а с истинската, тази която е осъзната, изстрадана, дълбока. Която може да бъде искрено изречена и споделена, която отново да направи мост между две души.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Внезапно пътуване може да промени предварителните планове и да отклони вниманието ви в съвсем различна посока. Меркурий се връща във Водолей и забавяйки ход настоява да обърнете повече внимание на неща, които касаят не толкова вас лично, а повече други хора, в това число и роднини. Венера докато е все още във вашия знак, ви поставя в ограничителни условия, чрез квадрата си със Сатурн. Така някои ваши инициативи ще трябва да почакат. Когато Венера премине в Телец ще имате около месец време да се случат добри промени в сферата на финансите. Тази седмица едва ли, заради съвпада и с Уран и все още силният квадрат със Сатурн, но от следващата, да.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на приятелството. Нечии тайни ще ви се открият и донякъде ще променят представата ви за определен човек. Меркурий се завръща в зоната на партньорството. Промени не се очакват, но поставяне на въпроси от миналото за разрешаване ще изискват повече внимание. Венера отново е в квадрат, този път към Сатурн. Планетата продължава да прави връзка между настоящата среда на работа и живот и възможната такава като перспектива. Квадратите и правиха тази връзка трудна за осъществяване, но с преминаването на планетата в нов знак, се променят и условията. В Телец Венера е в свои води, добронамерена и подкрепяща. Дори съвпадът и с Уран може да ви донесе позитиви с неочаквано появили се професионални възможности.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Близнаци. Така началото на седмицата е свързано с ангажименти с други хора. Партньорските дела стават по-важни от личните, или ще бъдете поставени в условия да правите избор между двете. Ретроградният Меркурий се завръща във Водолей и ви поставя пред нерешени проблеми с роднини и съседи. Венера преминава през последния квадрат с планета от зоната на Козирог, носейки известни разочарования. Задръжки свързани със собствености могат да намалеят и дори отпаднат през следващите седмици. Особено след като Венера премине в своя знак Телец и застане в хармонични аспекти с планетите от Козирог. В домашната среда Слънцето и Нептун ви носят много любов и разбирателство.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои финансово ориентирана седмица. Личните ви доходи са в зависимост от групови резултати, или от други хора с по-висока позиция. Меркурий се завръща зоната на кариерата, но е твърде бавен за промени. По-скоро ще ви бъдат поставени стари теми за обсъждане и взимане на отношение. Квадратът на Венера със Сатурн ви отправя големи предизвикателства. Основно са свързани с граници, договорености, спазване на правилата на група от хора, към която принадлежите. Планетата ще ви бъде на гости от четвъртък за около месец. Управителката на знака всяка година идва винаги с пълна кошница подаръци, и сега ще ви радва, но след като премине срещата на високо ниво с Уран. Ще ви се налага да приемате нови условия, да сключвате нов/и договор. Някои ще трябва да се изправят пред факти и да признаят истина.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е напрегнато. Квадратът на светилата задава изясняване на отношения както в партньорската, така и в служебната среда. Ретроградният планетен управител сменя знака, връщайки се във Водолей, но се движи с намаляваща скорост, което влияе забавящо на планираните дейности за седмицата. Квадратите на Венера, която се движи в зоната на споделените финанси, са в силата си и през тази седмица. Със Сатурн може да ви донесе разочарование от несбъднати очаквания за финансова подкрепа. Преминаването на планетата в собствения знак Телец носи добри очаквания, особено след като премине поредното препятствие- съвпада с Уран. Предстоят и хармонични връзки с планетите от Козирог, което ще се случа през целия месец март. В края на седмицата Слънцето и Нептун ще ви съдействат за балансиране на партньорските отношения, за споделяне и синхрон.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. На дневен ред са въпроси свързани с мобилността. Търсенето на решение може да изостри отношенията в домашната среда, които и без това са много крехки. Квадратът на Венера с планетния управител е свързан с някои разминавания, несбъднати очаквания и разочарования от хора. С преминаването на Венера в зоната на любовта и творчеството навлизате в благоприятен период, както за начинания, така и за личния живот. Съвпадът на Венера и Уран в тази зона е важен момент от личната година. Носи сюрпризи в интимните отношения, срещи, запознанства, но също така и рискове. Периодът е добър за планиране на почивка. Търсете информация, използвайте благоприятните условия.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Диригентската палка е във вашите ръце. Бъдете инициативни и активни, давайте личен пример. Това което искате да се случи, изисква повече усилия заради Меркурий, който освен че е ретрограден, забавя движението си преди да се обърне през следващата седмица. Венера застава в квадрат към Сатурн и както в предходната седмица ще имате спирачки, там където се опитвате да наложите своята воля и да упражнявате контрол. Сега рамките са още по-строги и възможностите за своеволие- минимални. Венера преминава в скритата зона и прави съвпад с Уран. Възможни са неочаквани ситуации, които да ви отведат на закътано място. Краят на седмицата дава добри ориентири за намиране на източника на проблем, или намиране на решение, което досега ви е убягвало.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Близнаци. Това ви дава известна преднина при решаване на служебен спор, участие на състезание, или на изпит. Меркурий се завръща за около две седмици във Водолей, и макар ретрограден и бавен ще ви съдейства при решаван на проблеми с, и около, деца. Планетният управител сменя знака, което води до някои промени. Венера преминава в Телец, в зоната на финансовата подкрепа, общите задължения, фирмените сметки, споделените финанси, което носи добри очаквания за подобряване на финансовото състояние. Съвпадът и с Уран в края на седмицата може да ви изненада с откриването на нови възможности, но тъй като квадратът и със Сатурн ще бъде все още активен, то всичко това попада в някакви ограничаващи рамки. Слънцето и Нептун ще ви съдействат да намерите разковничето и да решите проблема.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, има добро начало на седмицата с Луна в сродния по стихия знак Близнаци. С отстояване на собствената позиция ще печелите и приятели и уважението на тези, които имат различно мнение. Меркурий се завръща за около две седмици във вашия знак. Тук предстои и обръщането му на 10 март. Някои стари инициативи ще напомнят за себе си. Но също така ще ви се налага да ревизирате мнение, становище, с оглед на настъпили промени. Венера, която и през тази седмица ви носи разочарования от близката среда, преминава в Телец, собствения знак. В свои води Венера ще прави дома ви по-сигурно и носещо стабилност място. Единствено съвпадът с Уран в края на тази седмица може да размести пластове и да ви накара да търсите нещо ново и различно. Другият съвпад, този на Слънцето и Нептун е с голям духовен заряд, носи спокойствие, увереност, и сбъдване на желание.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Битките в кардиналния кръст продължават и в следващите дни. Квадратът на светилата понеделник може да ви създаде грижи с роднини на брачния партньор. Щафетата поема Венера, която се движи от квадрат на квадрат, и през тази седмица е в конфликт със Сатурн. Ако нямате големи очаквания, няма и да се разочаровате много. Някои ограничения са трудни за преминаване, а понякога и невъзможни. Венера става много по-добра за вас, когато премине в своя знак Телец. Предстои и среща с Уран в края на седмицата, което очертава благоприятно време за необвързаните. Виртуални запознанства и реални срещи могат да променят живота ви из основи. Съвпадът Слънце-Нептун ви прави съпричастни към глобални процеси и ви дава нови хоризонти за себеразвитие.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на справяне със задължения. Активността в другия воден знак Риби обещава подкрепа в това, с което се захващате. Намирате се в марсовия период на личната година, а и Марс е в добра позиция в Козирог, което ви прави мотивирани и готови да поемете по-големи физически и психически натоварвания. Венера излиза от зоната на конфликти с планетите в кардинални знаци, за да активира зоната на партньорството. Срещата и с Уран тук, в края на седмицата, обещава нови възможности за необвързаните, интересни срещи и запознанства, начало на обещаваща връзка. Срещата на Слънцето и Нептун в Риби е аспект изпълнен с романтични чувства, покой и разбиране в личните отношения.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои домашно ориентирана седмица. Ежедневните дела и проблемите на семейството са най-важни за вас. Активността във вашия знак е значителна. Меркурий ви освобождава от присъствието си за известно време, завръщайки се във Водолей. Финансовите безпокойства, които идваха редом с напрегнатите аспекти на Венера от зоната на личните доходи също са на път да намалеят. Някои разочарования няма да ви подминат, но в четвъртък планетата на хармонията преминава на своя територия,в Телец. Оттам тя има готовност за повече подкрепа, особено за неща свързани с придвижване насам-натам, сдобиване с нови знания, с нови приятели също. Седмицата е забележителна със съвпада на Слънцето и Нептун във вашия знак. И тъй като това е началото на новия им цикъл, може да се радвате на духовна подкрепа и сбъдване на желание още през тази седмица.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат със Сатурн на 3.03.2020 /18:44

На 4.03.2020 /13:07/Меркурий навлиза във Водолей

На 5.03.2020 /5:07/Венера навлиза в Телец

Слънце в съвпад с Нептун на 8.03.2020 /14:23

Венера в съвпад с Уран на 8.03.2020/ 21:38

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през и втора четвърт.

Луната е без курс на:

4.03.2020 / 4:20 – 4.03.2020 /6:25

6.03.2020 / 9:11 – 6.03.2020 /11:27

8.03.2020 /10:12 – 8.03.2020 /12:47

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии