Седмичен хороскоп 2-8 ноември 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий в Скорпион от понеделник

Съвпад на Венера и Марс във вторник

Венера във Везни от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Астрологичната седмица започва със смяната на знака на Меркурий. В понеделник сутринта планетата на комуникациите напуска въздушните Везни и навлиза в дълбоките води на Скорпион. В общуването между хората настъпва време за сериозни разговори, задълбочени обсъждания и преговори със сериозни последствия, както и трудно намиране на баланс при конфликтни ситуации.

Първата половина на седмицата е под силното влияние на съвпада на Венера и Марс. Планетата на любовта и войнствения Марс си уреждат емоционални срещи през неравномерни интервали от време. Заради ретроградното движение на двете планети има години, в които те не се засичат по звездния си път,като например през 2012 и през 2014 година. Затова пък през 2015-та Венера и Марс си правят цели три рандевута, на 22 февруари, на 1 септември и през тази седмица – във вторник. На 3 ноември Венера и Марс правят съвпад в 24-я градус на Дева и само няколко дни преди и двете планети да напуснат знака.

За разлика от предишните две страстни срещи в огнените знаци Овен и Лъв, съвпадът в Дева е много по-спокоен и разсъдлив. Марс е в относително по-добра позиция,затова енергията на съвпада може да бъде повлияна от неговата импулсивност и стремеж за доминиране. Благоприятно е влиянието върху земните знаци Дева-Козирог-Телец и водните Рак-Скорпион, които ще се чувстват по-мотивирани да доказват себе си, да изразяват творческата си природа с деловитост и прецизност, което ще им донесе успехи както на професионалната сцена,така и в личния живот. Във вторник е квадратът на Слънцето и Луната,което прави денят по-емоционален и предизвикателен към родените в неподвижния кръст – Скорпион, Лъв, Водолей и Телец.

За добрите взаимоотношения ще спомага и тригонът на Меркурий и Нептун през втората половина на седмицата. Аспектът повлиява силно интуитивното мислене,което за разлика от рационалното и конкретното, води до дълбоки прозрения. Сензитивните хора ще станат още по-чувствителни към високочестотни вибрации. Мнозина ще имат пророчески сънища. Някои теми пуснати в публичното пространство ще намерят добър прием и ще получат широк отзвук.

В неделя Венера преминава на своя територия във въздушните Везни, през който знак ще се движи почти месец и ще радва всички с чар и благоразположение.

Усмихната седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата предлага различни предизвикателства. Най-проблемна е емоционалната сфера, защото там се намесват поне от две страни. Съвпадът на планетата на любовта Венера с вашият управител Марс само по себе си е чудесно събитие. Кара ви да изразявате по-активно женската страна на личността си. Но в Дева този съвпад ще ви поднася твърде много дреболии,които ви отклоняват от главното. Ще трябва да положите усилия,за да не затъвате в дребнавости. На помощ идва Меркурий,който преминавайки през Скорпион застава в хармоничен аспект с Нептун от Риби. Този воден аспект се намесва сериозно в личните ви дела, но пък от своя страна ви прави по-интуитивни и прозорливи за някои обстоятелства, които изискват изясняване. Интуицията ще ви помага и в служебните дела, особено ако планирате финансова активност към средата на месеца.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на търсене, и вероятно намиране, на отговори на екзистенциални въпроси. Тон за това дава Меркурий, планетата на интелекта и комуникациите, която се настанява в зоната на вашите най-съкровени чувства, притеснения и житейски опори. Предстоят задълбочени разговори с най-близките, ангажиране с дейност,която изисква концентрация и отдаденост, съсредоточаване на вниманието в чисто битови проблеми или търсене на изход от заплетена семейна ситуация. За някои ще е добре да преминат на режим „работа от къщи“. Ако искате да направите офис в дома си, сега е момента да работите активно в тази посока,за да направите откриването му в дните след новолунието на 11 ноември.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, астрологичната картина предлага среща на разума и емоциите. Съвпадът на двете страстни по своята природа планети Венера и Марс ще ви по-импулсивни от обикновено. Но да не забравяме Сатурн,който ви е на дълго гостуване, и който ви кара да сдържате емоциите си и да подхождате във всяка ситуация хладно разумно. Освен това сте в сатурновия период на личната си жизнена година. А и Луната за последен, или предпоследен, път ще премине през последната си фаза през нея. Така на преден план излиза всичко, което очаква приключване, теглене на черта, изчисляване на салдото, затваряне на страницата … и все в тоя дух. Добре е да си разчистите задълженията, за изхвърлите старите дрехи, да се освободите от сдържания гняв и неудовлетвореност. Но също така да направите всичко онова, което сте отлагали през текущата лична година.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Причината за това е съвпадът на управителката на знака Венера с импулсивния Марс в сродния по стихия земен знак Дева. На влюбените сърца този аспект ще донесе много радостни мигове с любимия човек. Вашият чар и привлекателност, артистичната ви дарба проявена по какъвто и да е начин, ще бъдат щедро аплодирани. Седмицата е благоприятна за творчески участия, за изява пред публика и привличане на подкрепа. В същата посока ще ви помага и Меркурий от срещуположния знак Скорпион. Ако бъдете по-дипломатични и позитивни, можете да постигнете успех във всяка форма на договаряне. Петък е най-успешният ден в това отношение.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, има два важни акцента през тази седмица. Както вече ви казах, сега предстои съвпад на Венера и Марс във вашия знак. Цикълът на съвпадите на двете планети е неравномерен, а това да се случи във вашия знак е рядко астрологично събитие. За последен път Венера и Марс са били в съвпад във вашия знак преди 24 години, на 24 юли 1991 година. Тези, които са родени близо до тази дата, или на нея, сега ще преживеят двойно планетно възвръщане – венерино и марсово. По-силно ще усетят енергията на съвпада и тези, които имат съвпад на Венера-Марс в рождения , независимо в какъв знак. Обединените сили на двете планети ще ви дадат онази смесица от самоувереност, чар и амбиция, които да привлекат вниманието на околните върху вас, върху това,което правите, или в което имате принос. Другото важно астрологично събитие за вас е смяната на знака на планетния управител Меркурий, който от понеделник е във водния знак Скорпион. Очаква ви динамично ежедневие, изпълнено с много срещи, разговори, размяна на мисли и текстове, задълбочени спорове и повишен интерес към интелектуална работа.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

Ko12Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, и през тази седмица ще се радват на благоволението и подкрепата на планетите. В понеделник Меркурий навлиза в зоната на вашите приятелства – реални и виртуални. Очакват ви четири седмици активна комуникация с хора, с които имате близки разбирания и интереси, с които ви е приятно да общувате и да прекарвате повече време заедно. Ще си създадете и нови приятелства. Работата в екип ще ви носи повече удовлетворение. Вече можете да се похвалите с някои ваши постижения, резултат на много труд месеци и години назад, дори това да е само хоби, а не професия. Периодът е добър за „последни щрихи“ и приключване. През следващата седмица идва новолунието в Скорпион и за вас времето за жътва, и събиране на плодовете.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, акцентът на седмицата е смяната на знака на планетния управител. В понеделник Меркурий преминава в Скорпион и ще бъде там до 20 ноември. В дните, през които той се движи във водния знак, можете да промените някои точки в графика си, за да го направите по-ефективен. Възможно е здравето на близък човек да изисква отделяне на повече внимание в него. Или е настъпил добър момент да се занимавате по-активно с нещо, което ще подобри уменията ви в дадена област. Общуването с хората от най-близката ви работна среда може да стане по-интензивно, особено ако сте на път да финализирате проект или сделка. Има хора,които очакват това да се случи, и са готови да ви подкрепят.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционално раздвижена седмица. Планетата на любовта и ваш управител – Венера е в прегръдка с планетата на волята и амбицията Марс. Тя може да бъде чисто приятелска или не, да отговаря на интимните ви копнежи и очаквания. При всички случаи обаче – тайно и скрито от очите на околните. Ако имате тайна връзка, все още можете да я запазите като такава до момента, в който Венера ви дойде на гости. Това ще се случи в края на седмицата, в неделя. Планетата ще ви радва с присъствието си до 5 декември, време през което можете да направите много за личния си живот. От понеделник Меркурий е в Скорпион, като добавя енергията си към тази на Слънцето, и то в зоната на доходите. Под негово влияние ще можете да въведете ред във финансите си, да станете малко по-практични и рационални, когато става дума за материални неща. Някои ще успеят да направят успешна реализация на свои произведения, или да се договорят за бъдещи ангажименти.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на раздвижване в професионалната сфера. В понеделник Меркурий преминава в зоната на кариерата на вашия слънчев хороскоп,където досега самотно се движеше Слънцето. Двете космични тела обединяват енергията си, за да имате повече възможности за изява, да намерите общ език с колеги и началници, да станете по-гъвкави и комуникативни. Периодът е добър за справяне с материалната страна на живота. Двете благодатни планети Венера и Юпитер ви дават подкрепа за печелене на внимание, за финансиране на ваш проект, за привличане на средства в посоката, в която имате идея да ги вложите по най-добрия за вас и за околните начин. В тази посока между вторник и петък ще трябва да вземете важно решение.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. В понеделник Луната все още се движи през вашия знак и ви кара да се ангажирате с всичко случващо се наоколо. Меркурий преминава на водна територия в сродния по стихия знак Скорпион. Добавяйки своята енергия към тази на Слънцето ще имате двойна подкрепа за начинанията си. Вашата предпазлива натура сега има силен подтик да предприема някои рискови на пръв поглед неща. Но тъй като обичате да се подсигурявате, едва ли ще бъдете изненадани от случващото се. На път сте да промените средата си на общуване, да влезете в нов кръг от хора, да бъдете по-активни и целенасочени. През първата половина на седмицата при някои ще дойдат добри приходи, други ще пътуват наблизо, но ще правят планове за далечни пътешествия по време на наближаващите празници.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Планетата на комуникациите ви идва на гости. Меркурий ви прави ежегодното посещение на добра воля в рамките на близо месец. Настройте се на неговата вълна и ще получите много, и полезна информация за всичко, което ви вълнува. Във вторник ще ви се наложи да признаете реалността и да вземете важно решение. Разкършете интровертната си природа и дайте на света възможност да ви опознае по-добре. Или възможност да ви бъде помогнато в труден момент. Доброто е най-силно тогава, когато е поискано. Двамата планетни управители на знака – Плутон и Марс са в чудесни отношения с останалите планети, а Меркурий от знака ви отива към тригон с нежния и отзивчив Нептун. В следващите дни ще усетите богата гама от съпричастност и помощ, от духовна подкрепа и напътствия,които ще ви бъдат полезни занапред

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, астрологичната картина предлага и романтика, и мистика, от всичко по много. Романтичният съвпад на Венера и Марс в зоната на партньорството и дългите връзки, прави отношенията ви с другите по-интензивни от всякога. Ще ви радват жестове на внимание и обич, на подкрепа и закрила. От понеделник, и още поне три седмици напред, Меркурий ще ви радва от сродния по стихия знак Скорпион. Планирайте пътешествия, посрещане на Коледа и Нова година надалеч. Поемете риска на непознатото и неочакваното, доверете се на интуицията си. А тя сега е по-активна и надеждна,заради хармоничната връзка на управителя на знака Нептун и двойката Меркурий-Слънце. Всички успехи при вас знаете,че ще идват само след упорит труд и търпение, нищо даром, докато Сатурн владее върха на слънчевия хороскоп. Затова пък изстраданият успех е най-сладък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 2.11.2015 г в 9:06 ч Меркурий преминава в Скорпион.

Венера в съвпад с Марс на 3.11.2015 г в 3:10 ч.

Меркурий в тригон с Нептун на 6.11.2015 г в 15:39 ч.

На 8.11.2015 г в 17:30 ч Венера преминава във Везни.

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Везни, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

2.11.2015 / 5:35 – 2.11.2015 / 17:48

4.11.2015 / 3:46 – 5.11.2015 / 4:22

7.11.2015 / 14:47 – 7.11.2015 /17:14

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии