Седмичен хороскоп 2-8 октомври 2017

ПЛ 5 10 17Венера и Марс в съвпад в петък

Пълнолуние в Овен в петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с точния тригон на Марс и Плутон в 16-я градус на земните знаци Дева и Козирог. Двете планети, които управляват знака Скорпион, правят тази хармонична връзка два пъти на две години, а откакто Плутон се движи в Козирог, от 2008 година насам, това се случва в земните знаци- през пролетта в Телец- Козирог, а през есента в Дева-Козирог.

Благоприятното влияние засяга както земните знаци, така и водните. Марс и Плутон са много силно свързани с енергията, с импулса за нейното изразяване, било то на физическо, психическо, ментално, духовно и др. ниво. Най-силно подкрепен сега е знака Скорпион, и тези които имат рождени планети, асцендент или МС в него ще усетят приливната вълна от енергия и воля да отстояват своето, да търсят корените на проблемите, да разкриват тайни. Тригонът дава лекота, облекчения, съгласуваност и мекота на изразяване. Венера, която също е намесена, заради близостта ѝ до Марс, в стриктната и почтена Дева, дава своя принос за плавно преминаване през трънливи зони на противоречия и противодействия. А пожари за потушаване има, заради все още в силата си опозиция на Юпитер и Уран, започнала през миналата седмица.

Докато първата половина на седмицата може да се определи като мека и съглашателска в астрологично отношение, то през втората, когато е в сила опозицията на светилата, картината става различна. Пълнолунието изкарва на повърхността противоречието между съзнателно и несъзнателно, между разума и емоциите. А кардиналната природа на опозицията сега прави изразяването категорично и безапелационно. Във фокуса на противоречията е Плутон от Козирог, което ще направи така,че натрупан гняв и недоволство да рефлектира върху хора, свързани с власт и политика.

Пълнолуние в Овен се случва веднъж в годината. Удачно време за реализация на лични планове, за укрепване на самочувствието, за привличане на вниманието, за прокарване на свои идеи. За обявяване на независимост или автономност. Но при намесата на Плутон в знака на властта контрола – Козирог, много от стремежите могат да бъдат потушени с твърда ръка и да останат като добро пожелание. По едно и също време в четвъртък е точната опозиция на Слънцето и Луната, и съвпадът на Венера с Марс в 19-я градус на Дева. Съвпадът на страстните по своята природа планети обаче е в квадрат към Сатурн, което освен, че се развива в етичната Дева, допълнително охлажда емоциите и потиска импулсивните намерения.

Добър завършек на седмицата обещава съвпадът на Слънцето и Меркурий във Везни в неделя. Разумът и умението да се балансира между противоположностите дава ключ за решаване на всеки сложен въпрос или проблем, изглеждащ на пръв поглед нерешим.

Резултатна и спорна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Пълнолуние във вашия знак се случва веднъж в годината, а през тази то е подкрепено от допълнителни планетни аспекти, които го правят уникално. Това е последната седмица на придвижването на Юпитер в срещуположния знак, време за равносметка какво ви донесе той през последната година. Дали в партньорските взаимоотношения настъпи промяна, дали в домашната среда се чувствате по-добре и пълноценно включени, или сте поели по самостоятелен път. Пълната Луна във вашия знак е указание да заявите себе си, да поискате това, което ви се полага, да играете соло, ако се чувствате непризнати и вашият труд незачетен. Обърнете внимание на външния си вид, каквото е необходимо подобрете. Активността в противоположния знак – Везни, с присъствието на Слънцето, Меркурий и Юпитер в зоната на партньорството, изискват да търсите баланс между вашите интереси, и тези на другите. Планетният управител в Дева подсеща да обръщате достатъчно внимание на дребните неща, на детайлите и подробностите, на езика на тялото, както в личните отношения така и в професионалните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние в другия огнен знак – Овен. Това настройва на позитивна вълна и дава посока на развитие на случващото се през седмицата. Опозицията Юпитер-Уран е в силата си и през тази седмица, провокирайки промени в договорености, освобождаване от поети ангажименти, за повече свобода на мислене и действия. За тези, които са социално активни, пълнолунието в Овен предлага постигане на успех в усилията за сдобиване със самостоятелност и обособеност. За всички пълната Луна в Овен е подстрекател за промени в местоживеене, промени в посоката на професионална реализация, като опитате нещо различно, ново и интересно. Периодът е отличен за пътешествия във физически и в духовен план, отварят се врати към нови знания за разширяване на кръгозора и подобряване на социалните ви умения. В края на седмицата някои финансови ангажименти могат да се окажат по-големи от очакваното.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна седмица. Пълнолунието в другия огнен знак Овен е подходящата времева рамка за реализация на проектите ви, за сключване на изгодни сделки, за привличане на подходящите партньори за работа и съдружие. Двойката Венера-Марс,придвижваща се през зоната на професионалната изява, и в хармонична връзка с енергетизиращия Плутон, задава отлични условия за представяне на себе си, или на свой продукт, стока, дизайнерски проект, книга, песен, поема, всяко нещо плод на творчески импулс. И тъй като сцената е предоставена на Дева, за да сте успешни, не пропускайте детайлите, не подценявайте онези подробности, които могат като малкото камъче да обърнат колата. В средата на седмица някои могат да бъдат изненадани с добри новини, с подаръци без повод, или интересни запознанства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои още една седмица, в която интуицията ще играе важна роля. Пълнолунието в предходния знак Овен дава зелена светлина на подсъзнателните стремежи за изява. Да се носите по течението понякога дава възможност да се прояви творческата ви природа в чист вид. Дори ако имате възможност да се усамотите далеч от шума и интригите на града,наслаждавайки се на досега с природата,това ще бъде идеалното синхронизиране с астрологичната обстановка на седмицата. Но есента все пак е време за реализъм, равносметка и „броене на пилците“, което вашата земна природа не може да подмине. Ще имате поводи за радост и ново вдъхновение. В зоната на забавленията се срещат планетите на страстта – Венера и Марс, подкрепени от енергичния Плутон от Козирог. На някои ваши начинания точно сега им е времето да грейнат. В почивните дни Луната е във вашия знак, давайки ви възможност да водите нещата в желаната от вас посока.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционална седмица. Танцът на Венера и Марс във вашия знак продължава и през тази седмица, като стига върхова точка -точен съвпад на планетите в четвъртък. В същия ден е и пълнолунието в Овен, в най-страстната зона на слънчевия хороскоп. Така средата на седмицата се очертава изпълнена с емоции и ярки преживявания. В личния живот някои ще преживеят предизвикателства, които водят до по-силно привързване към, или до окончателно отвързване от, партньора. Като прагматичен знак вълненията при вас често са свързани със случващото се във финансовата сфера – приходи, разходи, задължения. Пълнолунието в Овен може да донесе резултати в сферата на недвижимите имоти, купуване или продаване, намиране на клиенти, и осъществяване на сделка. В неделя планетният управител – Меркурий прави съвпад със Слънцето, задавайки поводи за радост и удовлетворение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Плутон, който се движи през вашия знак от 2008 година, в следващите дни прави хармонични връзки с планетите на любовта и хармонията, на волята и амбицията – Венера и Марс, което се отразява както на светоусещането, така и на взаимоотношенията ви с околните. Повече толерантност и разбиране, повече включеност и отзивчивост показани от вас ще привлекат симпатии и подкрепа. Пълнолунието в Овен, в четвъртък, насочва вниманието в дома, жилището, което обитавате, хората с които го споделяте. Взаимоотношенията с членовете на семейството стават важни, както и сигурността на дома като такъв, и възможностите за неговото подобряване, чрез ремонт, реконструкция, преобзавеждане.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, продължава темата от предходната седмица – работа в екип. Пълнолунието в Овен подчертава необходимостта да оставите настрана егото и личните си пристрастия в името на общия интерес, и общия резултат от усилия,които влагате заедно от дълго време. Подчинявайки се на това, което е важно за двойката, или за екипа ви, ще направите важна крачка по пътя на собствената си реализация, и израстване. Юпитер от другия въздушен знак Везни, който изминава последни метри до финала на зоната ви за любов, съзидание, забавления, кара рисково под влияние на опозицията си с Уран от Овен. Това може да ви подтикне към стъпки импулсивни и неадекватни на пръв поглед, но с важно значение за личните взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние срещуположния знак. Какво е мнението на другите за вас, какво искат околните, колегите, партньорът ви, работодателите, са все неща, които трябва да имате предвид, да не пренебрегвате. Някои изисквания и претенции могат да ви поставят в условия да направите значителни промени в начина си на живот, да предприемете преместване на ново жилищно или работно място, да купите или продадете собствен имот, или наследствен такъв. Пълнолунието в Овен е катализатор на личния живот. На необвързаните, пълната Луна в огнения знак обещава нова връзка, особено сега, в последните дни на преминаването на Юпитер през вашия знак.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във вашия знак, в хармоничен аспект с Юпитер. Едно добро начало на седмицата. Планетата на благоденствието ще се движи през другия въздушен знак Везни и през тази седмица, дарявайки ви с подкрепа в много области от живота през последните 12 месеца, като образование, пътешествия, себепознание и мн.други. Опозицията му с вашия планетен управител Уран е в силата си и през тази седмица, което може да разбърка някои планове, но също така да ви даде сила да предприемете нещо необичайно, рисковано или неприемливо за околните, но важно за вас. Пълнолунието в Овен подчертава комуникативните ви умения. Пълната Луна в кардиналния знак подтиква към категорични изказвания и безпардонност в поведението,нещо което може да навреди на взаимоотношенията ви през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои резултатна седмица. Пълнолунието в кардиналния знак Овен подлага на проверка вашите професионални умения, дали сте на точната позиция, дали имате нужните знания и умения, и доколко може да се разчита на вас като колега, шеф, специалист. В следващите дни някои ще получат привлекателни предложения за смяна на работното място или вида работа. Не отхвърляйте възможността да направите промяна, ако това не ви се е случвало в последните 4 години. Пълнолунието изостря сетивата и напряга нервната система, затова не бързайте да взимате важни решения. Оглеждайте добре всяка оферта, обръщайте внимание на дребните текстове, но и на това, което липсва, на всеки детайл, който в последствие може да се обърне срещу вас. В следващите дни някои ще попаднат в ситуация, в която ще трябва да поемат по-голяма лична отговорност, като интересите им се пресекат с тези на други хора. В материално отношение делата се развиват успешно, можете да спечелите от сделка, да купите или да продадете изгодно стока или да извършите добре заплатена услуга.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на пълнолуние в другия марсов знак – Овен. Първата половина на седмицата е под забележимото влияние на хармоничния аспект между двамата управители на вашия знак – Марс и Плутон. Това определено внася много емоционална и физическа енергия в ежедневието, и във взаимоотношенията с околните. Имате подкрепата на приятели, и на хора, с които сте в група по интереси. Сега можете да намерите онази среда, която ви е потребна за задълбочаване на търсенията ви, за обогатяване на знанията, или за предаване на опит и умения на други хора. Юпитер е на път да влезе във вашия знак. Това ще се случи през следващата седмица, официално на 10 октомври. Настройте се на позитивна вълна, защото планетата на разширението и благоденствието ще ви радва с присъствие повече от година, внасяйки раздвижване в много аспекти от живота ви. Пълнолунието в Овен ще даде развитие на някои започнали промени в работната среда. Ако търсите нова работа, използвайте дните от понеделник до сряда за активна комуникация с евентуални работодатели.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои комуникативна седмица. В понеделник след обяд Луната влиза във вашия знак и подкрепя усилията ви да се справите с ежедневието, и да движите нещата в желаната от вас посока. Атрактивната двойка планети Венера и Марс прави съвпад в срещуположния знак Дева, активирайки зоната на партньорството с активната намеса на Плутон от земния Козирог. Така хората, с които имате работни взаимоотношения, ангажименти по договор,било то трудов или граждански, активно се включват искания или предложения. Периодът е добър за поемане на нови ангажименти, стига те да са по силите ви. Пълнолунието в Овен дава очаквания за добри приходи, за разплащане по вече извършен труд или авансови плащания за бъдещ такъв. Венера и Марс могат да подкрепят и една нова връзка, която да се развие с навлизането на Юпитер в другия воден знак Скорпион през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Марс в тригон с Плутон на 2.10.2017/ 2:37

Венера в тригон с Плутон на 3.10.2017 /22:09

Венера в съвпад с Марс на 5.10.2017/ 19:53

Слънце в опозиция с Луната, пълнолуние, на 5.10.2017 /21:40

Венера в квадрат със Сатурн на 8.10.2017 /15:54

През тази седмица Луната се движи между знаците Водолей и Телец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

2.10.2017 /14:13 – 2.10.2017 /17:26

4.10.2017/ 10:19 – 4.10.2017/ 23:40

7.10.2017/ 1:38 – 7.10.2017/ 2:56

8.10.2017 /16:45 – 9.10.2017 / 4:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии