Седмичен хороскоп 2-8 септември 2013 година

Новолуние в четвъртък в Дева

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстоящата седмица, противно на очакванията заради сирийската криза, предлага относително спокойна астрологична обстановка. В понеделник ще бъде все още в силата си тригонът Слънце-Плутон в земните знаци Дева-Козирог.

Самоотвержеността, която той задава ще спомага за потушаването на евентуалните пожари провокирани от преминаването на Луната през позицията на Марс в огнения Лъв, задействаща квадрата Марс-Сатурн.

Транзитът на Луната през Марс за радост е кратък и макар че може да направи много бели, цялото чудо ще бъде само за понеделник.

Акцентът на седмицата е новолунието в Дева, в четвъртък. Срещата на Слънцето и Луната ще бъде в 13-тия градус на Дева. Всеки съвпад на светилата е едно обещание за промяна към добро. Пожеланото на новолуние се сбъдва. А това новолуние е особено, защото е на един тригон разстояние от последното слънчево затъмнение, което бе на 10 май, в 19-тия градус на Телец, времето на последните избори у нас.

Сегашното новолуние в Дева може да даде шанс на нещо ново и по-добро, за което подкрепа дава секстила на Юпитер към точката на новолунието. Промените трябва да са добре обмислени и планирани, да се обръща внимание на практичната страна на нещата, на всички подробности и детайли, които биха гарантирали успеха на начинанията.

Картината през следващата седмица, 9-15 септември, рязко се променя. Марс,който навлезе в Лъв на 28 август и ще се движи през него до 15 октомври, ще застане в точен квадрат към Сатурн в Скорпион.

Но сега нека преминем през тази кратка работна седмица с радостни очаквания и да посрещнем празника на Съединението с надеждата за един мирен свят обединен в името на Доброто!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва устремно. Съвпадът на Луната с Марс в понеделник по обяд е много мотивиращ за всичко, което е на дневен ред, ще имате енергия и сила в изобилие. Конролирайте емоциите си и особено много добрите си намерения да помогнете на някого, защото прибързаните действия могат да ви създадат пречки и да ви вкарат в конфликтна ситуация с по-възрастен човек. До края на работната седмица, а това сега е четвъртък, отделяйте необходимото внимание на това, което отива към приключване. За неща започнати през месец май, сега е благоприятен период да бъдат завършени и въведени в действие, предадени за ползване на поръчителя или влизане във владение. Особено благосклонна е астрологичната обстановка към дейности свързани със собственост, с недвижимо имущество, предмет на покупка или на продажба. За нови сделки обаче изчакайте до следващата седмица. Новолунието в Дева, в четвъртък по обяд, е благоприятно за вас в няколко посоки. Някои ще получат полагащо се възнаграждение и вероятно добавка към него. При други назряват сериозни промени в работната среда, нов колектив, ново работно място ще заемат повече от времето ви през следващите две седмици. А трети ще трябва да се погрижат за здравето си, да направят някои промени в хранене и начин на живот, за да бъдат в по-добра физическа и психическа кондиция през есента.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и прави съвпад с Марс. Денят може да бъде много напрегнат, да имате чувството, в даден момент, че „губите почва под краката си“, но всички усилия вложени в добра кауза ще бъдат възнаградени. Марс във вашия знак е нож с две остриета. От една страна ви дава енергия, амбиция, настойчивост в преследване на целите. Но от друга засилва някои отрицателни черти на характера като самонадеяност, себелюбие и необективност, което определено пречи във взаимоотношенията с околните. Най-уязвима е зоната на близките взаимоотношения и особено тези с родителите или с хора, с които живеете под един покрив. Новолунието в четвъртък може да ви помогне да решите някои материални проблеми, да намерите необходимите ви средства за семеен проект, да получите повишението, което ви е обещано преди месеци, да намерите друга работа, с която да увеличите доходите си.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична и резултатна седмица.

Марс,който се движи през Лъв, сродния по стихия знак, и в юпитеровата зона на личната година е силен енергиен стимулант наред с тригона на Слънцето и Плутон. Вашата огнена природа е провокирана за действие. Периодът е добър за пътуване, за почивка по далечни дестинации, за контакти и общи начинания с хора отдалеч. До новолунието в четвъртък направете възможното, за да си изпълните поетите ангажименти към други лица, към държавна администрация, банки, данъчни, към институции, които имат или биха имали претенции към вас. Така ще освободите и ще привлечете на ваша страна мощен подкрепящ потенциал, заложен в астрологичната обстановка в следващите седмици. Новолунието в Дева активира областта на кариерното развитие и заедно със секстила на Юпитер със Слънцето в края на седмицата ще ви дава сила за високи постижения почти през целия месец септември.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Основният акцент в нея е новолунието в сродния по стихия знак Дева. Понеделник може да се окаже твърде напрегнат ден и да изисква от вас повече внимание към основополагащи неща, към обстоятелства, които касаят вас и вашите близки, и засягат чувството ви за стабилност и сигурност. Новолунието в четвъртък ще ви даде нови възможности за изява и себедоказване, ще бъдете подкрепени да реализирате плановете си, да намерите най-прекият път към постигане на целите си през следващите две-три седмици. Но също така към вас ще бъдат отправени очаквания, свързани с дадени обещания и поети преди време, през месец май, ангажименти. Децата, техните радости и грижи ще заемат значителна част от времето. За необвързаните, Новата Луна идва с обещанието за запознанство с интересни хора, за нова връзка, за нова любов през месец септември.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Новолунието във вашия знак е важен акцент не само на седмицата, но и за цялата година. При всички случаи то задава важни промени. Ако се случва преди рождения ви ден, в сатурновия период на личната ви година, то промените увенчават продължителни усилия и изразяват характера на текущата ви лична година, с особен отключващ момент през пролетта. Ако сте вече в новата си лична, новолунието ще ви насочи към първите стъпки по темата от новата ви лична година. Много силно ще го усетят тези,които в момента на новолунието са навлезли вече в лична година 1. За да постигате целите си, разчитайте на повече хора, на приятели, колеги, близки роднини,търсете съдействие и подкрепа, бъдете отворени за диалог, уважавайте чуждото мнение, и не пренебрегвайте „случайните“ на пръв поглед обстоятелства.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата, макар и кратка, може да бъде много успешна. Тригонът на Слънцето от Дева с Плутон във вашия знак задава голяма доза енергия и предприемчивост, които като магнит ще увлекат след вас и други хора. Пръскайте чар и вдъхновение,наслаждавайте се на влиянието, което оказвате върху околните, но имайте мярка и не злоупотребявайте. Предстои квадрат на Марс с управителят на знака ви – Сатурн, и това може да ви докара разочарования и недоверие от страна на приятели или колеги. Новолунието в сродния по стихия знак Дева е чудесно обещание за ползотворно сътрудничество с хора отдалеч, за разширяване на контактите, за сключване на изгодни договори,за даване ход на нови начинания през месец септември.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на активното общуване. Предстоящото новолуние в Дева може да донесе повече напрежение и опъване на нервите за родените в средата на зодията. Като цяло обаче седмицата е благоприятна и някои обстоятелства в близката среда ще ви правят едновременно сантиментални и тъжни, радостни и загрижени. Ще имате придобивки, ще получавате подаръци, но също така ще трябва да се разделите с нещо скъпо за вас. Очаквайте развръзка, финално действие, на нещо започнало през пролетта. Новолунието в Дева, в четвъртък, изисква повече определеност и категоричност по важни за вас и близките ви въпроси. Домът, домашните условия, правата върху него, корените, отношенията с най-близките родственици, защитата на личните интереси, ще бъдат приоритетна тема през месец септември.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник след обяд, вторник и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстоящата седмица предлага поле за изява повече като участник в колектив отколкото еднолично. Към последното ви подтиква Марс в Лъв, който засилва вашите амбиции за лидерство и за налагане на собственото мнение над това на групата, на екипа. На тази основа може да имате спречквания в понеделник. Венера, управителката на знака, се движи на ваша територия и това ви помага да намерите верния тон във всяка ситуация. Спокойствието, душевното равновесие, балансът във взаимоотношенията с хората около вас, сега са много важни. Ако не сте успели да почивате досега, намерете начин да го сторите. Ако сега се връщате от почивка, не се претоварвайте с много ангажименти, дайте си време да се настроите на работна вълна. Новолунието в предходния знак Дева очертава период на подготовка, размисъл, практическо осмисляне на позицията в която сте, в дома си и извън него.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционална седмица. Понеделник може да бъде много напрегнат ден. Марс от срещуположния ви знак е винаги готов да ви провокира, той може да бъде персонализиран от колега, с когото не се харесвате или с когото се състезавате за едно и също работно място или за вниманието на един и същи човек. Така в първия ден от седмицата е препоръчително да стоите далеч от конфликтни ситуации, но също така и до средата на септември да бъдете сдържани и разумни за всичко свързано с работните взаимоотношения. В емоционалната сфера ситуацията е много по-благоприятна. Силно привличане към някой отдалеч може да ви отведе в дълбоките води на една страстна връзка и макар в сатурнова криза това да не е винаги успешно и трайно , то емоцията си заслужава риска. За обвързаните това не е препоръчително, тъй като Сатурн в крайна сметка разкрива всички тайни.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. На някои от групата в следващите дни може да им се стори, че живеят на „гара-разпределителна“. Много хора ще ви търсят, да питат за нещо, да искат мнение и съдействие. Ще трябва да разделяте вниманието си на безброй частици, за да успеете да сте навсякъде и във всичко. До средата на седмицата имате да разчиствате финансови задължения. Ще разчитате на заработени средства, за които има всички предпоставки да дойдат. Ако продавате кола, е възможно да се появи клиент. Ако търсите да купите, новолунието в Дева ви дава шанс да намерите такава на добра цена. Седмицата обаче не е добра за финансови спекулации. Не разчитайте и на печалба от тотото или лотарията. Насочете очакванията си за след седмица-две, когато астрологичната обстановка ще бъде благосклонна в това отношение. Бъдете критични към нови запознанства. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Работната среда е изпълнена с енергия и амбиции, част от които са ваши, но много са на тези, които са ваши конкуренти. Марс в Лъв ви подкрепя да заявите претенциите си, да бъдете борбени и настойчиви в достигане на целта. Това може да ви натовари с повече отговорности, да ви помогне да заемете по-висока служебна позиция. Новолунието е време на сбъднати желания, а при вас сега има допълнителна подкрепа, която може да приведе в изпълнение замисленото отпреди няколко месеца. Постарайте се преди това да разчистите задълженията си, за да няма пречки пред новото в следващите седмици. Важно условие за успех през септември е да не бъдете самонадеяни и егоистични, да отчитате мнението и интересите и на тези, с които работите заедно. Като част от екип ще постигате повече.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.


Родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, все още са под влияние на големия воден тригон, макар сега участниците в него да са различни. Юпитер в Рак раздава картите, а през тази седмица към него добавят добри намерения и позитивизъм със секстил Слънцето и Луната, заедно, в Дева. В понеделник високопоставен приятел може да ви подаде ръка. И пак в понеделник една конфликтна ситуация на работното място или свързана с него, ще ви направи недоверчиви и критични повече отколкото си позволявате да бъдете. Новолунието в Дева, в края на тази работна седмица, дава обещание за навлизане в благоприятен за кариерата ви период. Нещо, което през пролетта е било само намерение, идея, проект, сега може да се развие и да ви ангажира през следващите месеци. Периодът, до средата на септември, е добър за създаване на нови професионални контакти, за сключване на договор за работа. В емоционалната сфера също се очаква раздвижване и нови възможности за сериозна връзка.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 5.09.2013 г.,в 14:36 ч., Новолуние 13°Дева

Солнце в секстил с Юпитер на 7.09.2013 г.,в 15:47 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Лъв и Везни, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

3.09.2013г., в 20:52 ч. – 4.09.2013г., в 13:43 ч.

6.09.2013г., в 13:10 ч. – 6.09.2013г., в 22:12 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

19 коментара so far »

  1. reni tuncheva каза,

    Писа на септември 2, 2013 @ 4:51

    Благодаря, Ви Муси!
    Толкова ми липсвахте :)

  2. moon_in_taurus каза,

    Писа на септември 2, 2013 @ 6:24

    Муси,радвам се,че се завърна:))
    Кажи ми моля те, новолунието ще е в тригон с венерата ми.Какво мога да очаквам?

  3. Таня каза,

    Писа на септември 2, 2013 @ 6:45

    Здравейте, Муси!Радвам се, че сте отново тук! Моля да ми кажете, ако асцендента ми е в сатурнова дупка, отразява ли ми се негативно? Аз съм рак, а асцендента ми е водолей. Сега прочетох, че водолеите са в сатурнова дупка.
    Благодаря!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 2, 2013 @ 10:02

    moon_in_taurus,
    любов разбира се. Но не само да очаквате, а и да проявите активност, следвайки интуицията си.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 2, 2013 @ 10:07

    Таня,
    водолеите са в сатурнова криза,заради преминаването на Сатурн през Скорпион,който е на квадрат с Водолей. При асцендент Водолей Сатурн при вас преминава в горната част на хороскопа през 9-ти и 10 -ти дом. Създава някои затруднения в професионалната сфера, особено, когато пресича МС и когато застава в квадрат към хоризонта, АС-ДС.Но има и добра страна,че дава шанс за професионален растеж.А тъй като Юпитер е сега в Рак, то като цяло ситуацията при вас е повече от добра.

  6. валентина каза,

    Писа на септември 2, 2013 @ 15:44

    Добре си дошла Муси:))) Много хубави неща за Дева и ассц.Скорпион,на 14.09.излизам от лична година 1 и влизам в лич.година 2 ,какво да очаквам,лична година 1 не ми донесе нищо ново и нищо различно.

  7. Таня каза,

    Писа на септември 2, 2013 @ 18:38

    Благодаря, Муси!

  8. Галя каза,

    Писа на септември 2, 2013 @ 23:49

    Здравейте Муси.Аз съм Лъв,ще успея ли тази седмица да реша един сериозен за мен проблем от професионален и личен план…Объркването ми от тези пози на планетите ли се получава…Благодаря Ви предварително

  9. megi каза,

    Писа на септември 3, 2013 @ 6:37

    Муси добре дошла!
    Един въпрос от номерологията. Когато пресмятаме числото на живота – рождената дата – трябва ли да редуцираме 11 до 2, когато имаме напр. месец ноември и така да достигнем до крайната цифра, която ако е 11 или 22 не се редуцира?

    Какво да очакват скорпионите с техния северен лунен възел в скоро време – на там се устремяват и Венера и Марс, да не говорим за Сатурн, който си пребивава отдавна наоколо?

    Приятен и спокоен ден!

  10. begonia каза,

    Писа на септември 3, 2013 @ 12:25

    Здравейте Муси,
    това, което сте написала за новолунието в тригон към Венера, важи ли и за аспекта секстил, защото при мен новолунието прави секстил към наталната Венера в осми дом, а самото новолуние се случва на куспидата на седми дом?

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 3, 2013 @ 23:27

    валентина,
    Лична година 1 е начало на нов цикъл. Понякога промените са незабележими в началото. Надявам се, не чакате нещата да се случат сами, защото тогава ще има много да чакате :) А лична година 2 е чудесна за любов, брак и деца. Годината на Змията е благоприятна в това отношение, а и Юпитер е в Рак. Дано се случат при вас в тази последователност :)

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 3, 2013 @ 23:37

    Галя,
    с решаването на проблеми трябва да бъдете внимателна. Марс е в Лъв и прави квадрат със Сатурн тази и следващата седмица. Влиянието е силно за Лъв от първата декада, родените през юли.Не прилагайте сила там,където можете да направите компромис.

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 3, 2013 @ 23:45

    megi,
    винаги когато рождената пътека е 2,4 или 6, се прави проверка дали не е 11 22 или 33. Датата и месеца се смятат без редуциране на първи ред 22 11 1980 > 22 11 9 > 42 > 6

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 3, 2013 @ 23:51

    begonia,
    секстил на Слънце и Луна към Венера е само по себе си и емоционален аспект. Но секстилът по принцип е интелектуален аспект, помага ни да взимаме рационални решения, да правим нещата по най-добрият за момента начин. Тук освен за по-голяма интимност с партньора, може да стане дума и за някакви имотни въпроси или за неща касаещи общи инвестиции. 8 дом са общите пари, а 7 дом могат да бъдат не само брачните партньори, но и съдружниците във фирмата. И тъй като основата е Дева, новолунието е в Дева, всичко е много по-приземено и подредено. Ако се прави нещо съвместно, то трябва да е добре планирано и огледано отвсякъде.

  15. валентина каза,

    Писа на септември 4, 2013 @ 7:03

    Благодаря много Муси:)))

  16. begonia каза,

    Писа на септември 4, 2013 @ 8:40

    Благодаря, Муси!

  17. Eli каза,

    Писа на септември 6, 2013 @ 9:40

    Здравйте,Муси,
    На какво звездно положение се дължи прогнозата Ви за
    Водолей-Силно привличане към някой отдалеч може да ви отведе в дълбоките води ….ама толкова точно описание на случващото се,
    изумена съм:))

  18. Eli каза,

    Писа на септември 13, 2013 @ 20:07

    Само аз не получих отговор…?

  19. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 16, 2013 @ 10:05

    Eli,
    мисълта е като река, тече бързо. Не можеш да влезеш два пъти в една и съща вода от реката. :) Благодаря ви за обратната връзка.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии