Седмичен хороскоп 2-8 февруари 2015 година

ПЛ 4 2 15 в Лъв в сряда

Опозиция на Слънце и Юпитер в петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата половина на седмицата минава под знака на съвпада на Венера и Нептун, който стана точен в неделя. Неговото влияние би било предимно в позитивната гама, ако този съвпад не правеше квадрат към Сатурн, намиращ се на 3 градуса Стрелец.

Пълнолунието в сряда в лидерския знак Лъв ни прави по-целенасочени, амбициозни и предприемчиви, зарежда с оптимизъм всяка идея и благородно намерение. В дните на пълнолунието от понеделник до сряда Луната ще задейства планетите в огнената стихия – Юпитер (в Лъв), Уран (в Овен), Сатурн (в Стрелец), които дружно ще подкрепят родените в огнените и въздушните знаци.

Пълнолунието е време за поставяне на масата на спорните въпроси за обсъждане. Макар двете ретроградни планети Меркурий (във Водолей) и Юпитер (в Лъв), включени в зоната на влияние на противостоящите светила, да ни карат да бъдем прикрити, разчитащи на старите похвати, а силната вода – да замазваме проблемите, то пълната Луна в Лъв ще ни прави готови на риск и предприемчиви в името на благородна кауза. Някои ще трябва да дават отчет как изпълняват поетите обещания. Други ще „кръстосват шпаги“ под светлината на прожекторите.

Към преодоляване на страховете и изправянето с лице към истината ще ни води и опозицията на Слънцето и Юпитер, която става точна в петък,но влияе през цялата седмица.
Да ви върви по вода през тази седмица, но по-малко вода да пада от небето!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

oven

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен,предстои вълнуваща седмица. Активността в огнената стихия, породена от пълната Луна в Лъв, ще ви прави значими в очите на околните. С повече лекота ще намирате подкрепа за себе си, за идеите и начинанията си. В дните на това пълнолуние, и в следващите две седмици, могат да се сбъднат надежди и очаквания, за които сте отправяли молби през лятото на миналата година. Късметът е на ваша страна през тази седмица. Не се плашете от активно сънуване, записвайте си важните сънища и търсете отговори на въпросите си по интуитивен път. Интуицията ви сега може да бъде заглушена само и единствено от раздутото его и самонадеяност, които не са добри съветници. При някои ще дойде радост от децата им, при други – свързана с деца. Едни ще получат шанс за нова работа, други ще скочат нагоре по йерархичната стълба. Свободните сърца ще срещнат някой, за втори или пореден път, на когото трябва да обърнат внимание. „Прът в колелата“ може да сложи ретроградният Меркурий, затова сдържайте своята импулсивност, премисляйте добре преди да направите важна житейска крачка.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и неделя.

lav

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. Пълнолунието във вашия знак,което се случва един път в годината, очертава важен житейски момент. Луната ще застане в сряда в на Слънцето, което се намира в 14-я градус на Лъв. Така най-силно ще бъдат повлияни родените през втората декада на знака, но няма да бъдат пренебрегнати и останалите две декади. Пълнолунието влияе много силно върху емоциите и рискът да се поддадете на това влияние е голям, още повече, че Юпитер все още ви е на гости,пък и върви в обратна посока. Полярностите, светлината и сянката, в дните на пълнолуние са още по-силно изразени. Така за някои следващите дни могат да бъдат изпълнени с въодушевление и прекрасни изживявания, а за други обратно – с разочарования. Рискът от разочарования се крие в Юпитер, който има свойството да раздува егото, да прави човек прекалено центриран в себе си и самонадеян. Оттам и противоречията с околните. Някои стари лични проекти, или лични преживявания, или партньорски противоречия, могат да бъдат възобновени и успешно разгледани под друг ъгъл.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

strel

Родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, отново са във вихъра на емоциите. Този път причината е в пълнолунието в сродния огнен знак Лъв. Сега някои планове идват на дневен ред за реализация, част от тях са в сферата на образованието, на реалните и виртуални пътешествия, на общуването с хора, различни от вас по вяра и убеждения. Ако преподавате, сега идва вашият час да намерите последователи и подходящата форма, под която да го правите. Ако учите, или искате да повишите квалификацията си, в дните на пълнолуние ще се появи добрата възможност. Част от нещата може да не се получат така както ги виждате, заради ретроградността на управителя на знака – Юпитер, но също така и заради ретроградността на Меркурий – покровителят на знанието. Ще се налага да правите компромиси, или да отложите начинанията за след 11 февруари. В сряда не пропускайте да изпълните дадено обещание. През тази седмица Слънцето прави опозиция към Юпитер, нещо което се случва всяка година, но сега след пълнолунието. Така на тези, които водят съдебни дела, или имат отношение към тази институция, предстоят неспокойни дни, в които може да излезе чакано решение, или да бъде насрочено следващо съдебно заседание,при всички случаи някакъв резултат, който да даде по-голяма определеност на ситуацията.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

telec

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, тенденциите от предходната седмица продължават да се развиват и в тази. Елементът на равносметка, оценка на постижения, получаване на похвали или критика, може да обедини около вас най-близките ви хора. Пълната Луна в Лъв ще накара мнозина от тази група да погледнат с други очи на средата, в която живеят, и да искат подобряването и в някаква посока. Моментът е назрял да поставите на сериозно обсъждане някои въпроси, които касаят вас, или членове на семейството. Ретроградният Меркурий предлага добра възможност за преразглеждане на спорните моменти, за „връщане лентата назад“ и извличане на житейски опит от случило се преди, който опит може да бъде успешно приложен сега. Вашите пословични търпение и постоянство сега, и в следващите седмица-две, могат да бъдат възнаградени. Не се поддавайте на излишни емоции, които могат да замъглят преценката ви, особено в четвъртък и петък. Ако най-сетне сте попаднали на подходящото за вас жилище, не бързайте да подписвате договор за наем, или да покупка, преди Меркурий да се обърне в права посока,което е съвсем скоро – през следващата седмица.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

deva

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои вдъхновена седмица. Пълнолунието в предходния знак Лъв извежда на повърхността много от вашите страхове и притеснения, с очакването да се изправите „очи в очи“ с тях и да намерите решение. Имате голяма подкрепа, за която не си давате сметка. И тя е най-вече като творчески импулс, идея и мъгляво намерение, или поема,която ще напишете, картина, която ще нарисувате, всичко това встрани от пряката ви работа – за отдушник и успокоение. Тихото безпокойство,което предизвикват няколкото планети в срещуположните Риби, зоната на партньорството, някои ще се опитат да вкарат в рамка и да наложат своя схема, но това няма да мине без остра реакция през втората половина на седмицата. От четвъртък до събота Луната се движи през вашия знак и това ви поставя в лидерска позиция, да правите нещата по свой начин или поне да бъдат по ваша инициатива. Ако оформяте документи обаче не забравяйте да четете и написаното най-ситния шрифт, преди да подпишете.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

koze

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, продължава тенденцията към пилеене на внимание и енергия. В понеделник ще ви се иска нещата да се движат по-бързо и по график. Но силното влияние на трите планети – Венера, Марс и Нептун във водния знак Риби ще продължава да „разводнява“ всяка ситуация, в която попадате. Пълнолунието в Лъв, през тази седмица и в следващите две, може да насочи голяма част от енергията ви във важна за вас посока. За едни тя може да бъде в сферата на личния живот и интимните преживявания. За други – в сферата на финансите и споделените ресурси, където се очакват промени и обрати. На дневен ред е изпълнението на дадено обещание от друг човек преди време, което касае обща дейност и резултатите от нея. Намирате се в слънчевия период на личната си година, когато е важна собствената инициатива и включване в ставащото. Не стойте „на сянка“, пълнолунието в огнения Лъв изисква отстояване на себе си, дори ако това значи да се противопоставите на значими за вас хора, или на институции.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

bliz

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с предизвикателства. Те са отправени най-вече към собствените ви възгледи и представи за морал, чест и достойнство. Винаги можете да промените позицията си, и да застанете зад друго мнение, и какво по-лесно от това сега на нестабилния ретрограден Меркурий и с наплива от планети в хлъзгавите Риби. Но „казана дума-хвърлен камък“ и сега по пълнолуние в честолюбивия Лъв може да привлече към вас неочаквано много внимание,което да ви вкара в режим на обясняване. Затова препоръката е да премисляте добре преди да говорите, да сте готови за внезапни промени, както и за тръгване на път поради непредвидени обстоятелства. Разпиляването е в пълен ход, ще ви бъде трудно да се отърсите от излишното и преходното, и да се съсредоточите върху важното тук и сега. Това важи в голяма степен за тези, които са изкушени от писането – поезия, проза, научни разработки, в лични блогове или с идеята за публикуване в книжен вариант. Или просто за виртуално общуване в социалните мрежи. За някои, задушевните разговори с близък по манталитет човек, може да даде началото на вълнуваща връзка.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник,вторник, сряда и неделя.

vezn

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. Още в понеделник на работното място ви очакват куп предизвикателства и времето забързва своя ход. Пълнолунието в Лъв в сряда ще ви подтиква към повече чистота и идеализъм в отношенията с околните. По този начин заставайки на надматериалния пиедестал някои от групата ще бъдат настроени за поредната доза категорични оценки към определени хора от кръга им на общуване. При пълнолуние светлото и тъмното стават много по контрастни, затова пазете се от крайности в епитетите при спорове, за да не изпадате в конфликтни и конфузни ситуации. Пълнолунието в Лъв бележи време за реализация на общ проект, за събиране на плодовете от работа в екип, за споделяне на знания и умения с хората, с които работите в името на по-големи и мащабни цели. Ретроградният Меркурий ще ви кара да се съсредоточите повече върху вече отработени неща, или да рестартирате стари проекти или да рефинансирате задължения, но с уговорката за повече прецизност и внимание към детайлите. В личен план на някои предстои среща, или срещи, със стара любов, към която огънят не е съвсем загаснал.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

 vod

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на партньорството. Пълнолунието в срещуположния ви знак Лъв се случва веднъж годишно и бележи период,в който вниманието ще бъде предимно в другите. Хората, с които си партнирате служебно, или имате нещо повече в личен план, през тази седмица ще ви предлагат своите истини, претенции, виждания за посоката на съвместната ви работа или съвместен живот. Може би някои неизяснени въпроси, или „заметени под килима“ проблеми е належащо да бъдат обсъдени, и да се търси подходящото решение. Периодът е добър за преговори относно създаване на сдружение, или за привличане на нови партньори,но без окончателно оформяне на договори. За преразглеждане на личната позиция, старателно ви подтиква и ретроградния Меркурий от вашия знак, което може да бъде освобождаващо и да внесе спокойствие във взаимоотношенията. Към тези, които са във фаза преди годеж и „запознай се с нашите“ препоръката е да изчакат обръщането на Меркурий, което ще стане през следващата седмица – в сряда.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

rak

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние. Тази фаза на Луната винаги е съпроводена с повече емоции, по-голяма раздразнителност и реактивност. В понеделник Луната е във вашия знак, не пропускайте шанса да направите впечатление на околните,да привлечете вниманието върху вашите силни страни или върху нещо, с което се гордеете. Пълнолунието в Лъв може да стане пробен камък за вашето самочувствие, да ви срещне с чуждо мнение, което да ви поощри, или обратно да ви нарани. По пълнолуние полярностите стават още по-отчетливи. Някои обстоятелства около финансите ви могат да станат много важни през тази седмица. Съвпадът на Луната и Юпитер в сряда може да привлече във вашата орбита доходи,които не сте очаквали. Или да ви накара да намерите най-правилното решение на финансов проблем във вторник и сряда. От четвъртък до събота обаче не приемайте за „чиста монета“ информацията получена в неформална среда, искайте сериозни доказателства,преди да и се доверите.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник,вторник и сряда.

skor

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, благоприятният период продължава. Активирането на водната енергия от придвижването на Венера, Марс и Нептун в Риби продължава, което ви прави свръхчувствителни и романтични. А по пълнолуние емоциите имат свойството да се преувеличават и да преминават в ярък драматизъм. Нещо което ще намери среда за изява както в семейната среда,така и на работното място. Пълнолунието в Лъв води със себе си възможности за професионален скок, или поне за изкачване на поредното по-високо йерархично стъпало, стига това да е било ваша цел, и да сте вложили достатъчно амбиция и енергия в постигането и. Във вторник и сряда някои ще получат похвали. Възможностите, на които обръщате внимание сега, може да не са нови, да са били „под носа ви“ от дълго време, но към този момент, по някаква причина да ви привличат. Ретроградните Юпитер и Меркурий в противоположните знаци, ще продължават да ви дърпат ту в посока на професионалните ангажимент, ту към домашните задължения. На някои противоречия ще ви се наложи да обърнете по-сериозно внимание в четвъртък и петък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

ribi
На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на сериозните дела. Пилеенето на емоционална и физическа енергия, към което подтикват трите планети във вашия знак, ще продължи през тази и през следващите седмици, докато Венера не излезе от знака ви. Но по пълнолуние, от понеделник до сряда, ще успеете да си наложите спазването на някакъв график, както и по-голяма концентрация в мислите, и постъпките. В работните отношения можете да направите промяна. Ако имате собствен бизнес, моментът е добър да привлечете нови хора, като разбира се договорите, които подписвате с тях, са с изпитателен срок, както го изисква закона. Можете да направите тъй дългочаканото разширение на работното пространство, като наемете нови помещения, или усвоите такива, които са били неизползвани досега. Ако работите за друг, сега е момента да предявите претенции и да поставите своите условия. Но бъдете внимателни, не искайте невъзможни неща, за да не се наложи да си търсите нова работа. Погрижете се за здравето си с подходяща профилактика. Пълнолунието е добър момент за очистваща тялото диета.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник,вторник и сряда.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 4.02.2015/ 1:08/Пълнолуние в 14°Лъв

Слънце в опозиция на Юпитер на 6.02.2015 г., в 20:20 ч.

През тази седмица Луната се движи през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

1.02.2015/ 15:37 – 2.02.2015/19:41

4.02.2015/ 7:31 – 5.02.2015/7:46

7.02.2015/ 0:09 – 7.02.2015/20:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на февруари 2, 2015 @ 7:02

    При мен пълнолунието е в 1ви дом. Как може да се изрази?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 3, 2015 @ 12:48

    moon_in_taurus,
    четете за Лъв.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии