Седмичен хороскоп 2-8 януари 2023

2023 1 7Венера във Водолей

Слънце-Уран в тригон

на 7 януари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Денят се познава от сутринта. Ако е така, то годината обещава да бъде спокойна и ведра, както в първите си дни.

Земният тригон на Слънцето и Луната от неделя хвърля благословен мост между двете години. Нека по него да преминат с лека стъпка Любовта, Вярата и Надеждата на милиони хора да живеят в мирен и подкрепящ Живота свят.

През първата седмица на 2023 година хармоничните аспекти са много повече. Най-мощният сред тях е тригонът на Слънцето и Уран. Случва ни се два пъти през всяка година. Откакто Уран е в Телец, а това е от 2010-та насам, го преживяваме веднъж през есента, при Слънце в Дева и втори път през зимата, когато Слънцето е в Козирог. Точният аспект е на 5 януари, четвъртък, но влиянието се простира върху цялата седмица.

Тригоните на Слънцето и Уран провокират творческото мислене, те са аспектите на учените. Хората, които успеят да се настроят на подходящите честоти,да уловят момента и да задействат с съзидателния си потенциал, ще постигнат много. Активността в менталното поле е много голяма и заради съпътстващия тригон на Меркурий с Уран, който става точен в края на седмицата. Предстоящият съвпад на Слънцето и Меркурий усилва фокуса върху важни теми. Ретроградностите на Меркурий и Уран не пречат, а напротив, усилват дълбочината,което съчетано с търпението на земната енергия, води до значими резултати. За научни открития вероятно ще разберем след време, но за близки неща, за конкретни обстоятелства, можем да узнаем още в дните до края на седмицата.

За охлаждане на предпразничните страсти и гледане на света през широко отворени очи, и рационално мислене, трябва да отчитаме преминаването на Венера във въздушния Водолей. Не че се загърбва романтиката и милите жестове, но Венера във Водолей е сдържана откъм проява на чувства. Ще го усещаме като хладен полъх, особено там където има условия за това, между 3 и 27 януари. Ще се засили при аспектите на Венера с Марс, Уран, Сатурн и л.възли. Венера във Водолей укрепва приятелствата, служебните връзки, неформалните контакти.

През тази седмица ще посрещнем първото пълнолуние за годината. В събота,на 7 януари 2023 година, в 1:07 часа Слънцето и Луната застават в точна опозиция в 16 градуса Козирог-Рак. Интересното за 2023 година е, че има две пълнолуния в Рак. Първото през тази седмица, а второто на 27 декември в 4 Рак. В този астрономичен и астрологичен факт можем да видим силното влияние на Луната през годината, а с нея вървят дома, семейството, децата, рода, гените, традициите. Все повече хора не само у, нас, но и по света, ще проумеят, че за да се запазят като общности, нации, народи, ще трябва да отстояват идентичността си.

2023 година ще бъде година на борба за семейството. Картата на първото пълнолуние го показва красноречиво. Вижте Луната в Рак гордо стояща на върха на хороскопа. Като майка, държаща в скута си дете и прегърнала съпруга си. Ретроградният Меркурий в съвпад със Слънцето подчертава ролята на бащата, която той сам трябва да възстанови. Изгубената, подценена, пренебрегната роля на бащата, трябва да се възстанови. Мъжката енергия трябва да намери своето място. Процесът е тръгнал, забелязвам го по много странични знаци. Имаме нужда не от доминирането на едната или другата енергия, а от техният баланс, траен и съграждащ.

Към пълнолунието в Рак подкрепяща прегръдка изпраща с тригон Уран и планетите на страстта – Венера и Марс, с предстоящия им въздушен тригон.

В събота е и съвпадът на Слънцето с Меркурий. Долният съвпад,когато планетата на комуникациите е по-близо до нас. Общуването може да има нежелани резултати в края на седмицата. В неделя Лилит сменя знака, освобождава Рак от присъствието си, но ще ангажира Лъв като му заостря вниманието към всичко, което пренебрегва егото му в следващите девет месеца. Още повече, че в неделя е и опозицията с Плутон. С две думи, премисляйте преди да кажете, или направите нещо, за което после бихте съжалявали.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, първата работна седмица за годината започва динамично с Луна в Близнаци отиваща на среща с ретроградния управител на знака. Предстоят ви много срещи,разговори,фойерверки от емоции, но най-вече нови идеи. С лекота ще намирате решение на повечето от въпросите,които са ваш ангажимент да решите. Ретроградните планети и доминиращата земна енергия позволяват задълбочаване, и намирането на сериозни решения. Особено на такива, свързани с финансовите проблеми,които успяхте да си създадете в предходната година. Юпитер от знака ви е готов да привлече нужните хора и обстоятелства. Пълнолунието в Рак ще ви радва с подкрепата на най-близките, но ще изисква да поемете повече отговорности за дома си, да подобрите отношенията с най-близките. Ако не сте направили застраховка на жилището си, не отлагайте.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на партньорството. В първата работна седмица за годината Венера влиза в полето на отношенията с другите. Планетата на любовта и хармонията ще влияе предимно позитивно върху партньорските дела. Разширяване на контактите, привличане на близки по бизнес разбирания, хармонизиране на отношенията с колеги, съдружници, хора от вашия бранш, са все под закрилата на добродетелната планета между 3 и 27 януари. За по-дълбоки и емоционално украсени сближавания, не бързайте. Периодът е добър за продължителна почивка. Пълнолунието в Рак потвърждава идеята и насочва към подходящия начин. Бъдете внимателни в неделя. Лилит ви идва на продължително гости, през което време ще бъдете по-чувствителни и отреагиращи на претенции и изисквания отправени към вас, а още по-остро -към критика.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на годината е под влиянието на Венера, който внася раздвижване и промени в предварителните планове. Във вторник Венера влиза във Водолей и се устремява към хармоничен аспект с ретроградния Марс от Близнаци. Може да бъдете въвлечени в идеята за пътешествие или почивка в планината. Бъдете внимателни, особено в дните около пълнолунието в Рак. Съобразявайте желанието си за приключения и забавления с възможностите на момента. Юпитер от зоната на лукса ще ви подтиква да харчите повече отколкото имате. За необвързаните, периодът е добър за контакти и създаване на връзка.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Това е вашата седмица в буквален и преносен смисъл. Доминирането на земната енергия с активното участие на Уран и СЛВ във вашия знак,ви поставят във фокуса на вниманието на много хора. За мнозина можете да бъдете вдъхновение и пътеводна звезда, което е съпътствано с поемането на голяма отговорност. Но вие умеете да носите, имате силата и търпението. Планетният управител преминава в разумния въздушен знак Водолей. В зоната на кариерата навлизат нови хора и нови идеи. Пълнолунието в Рак ще ви радва с добри новини, но също така може да подскаже нова посока на творчески търсения.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамично начало на годината. Земният тригон, към който се включва Луната в първите дни, ви кара да се ангажирате със служебни дела, които не са ви пряко задължение и ще провокират остра реакция. Венера влиза в зоната на здравето и добрата организация. Напомнянето е, че почивката около празниците не ви е била достатъчна, нуждаете се от повече. Умората и песимизмът предизвикани от преминаването на Сатурн през тази зона, могат да бъдат донякъде компенсирани от ведрото и позитивно насочване на Венера между 3 и 27 януари. Дните около пълнолунието в Рак, през втората половина на седмицата, ви зарежда с приятни емоции от приятелската среда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. Това ще ви се случи два пъти през 2023 година, сега през тази седмица на януари и през декември. Във вторник Венера ви напуска, за да премине в зоната на личните доходи,откъдето имате нейната подкрепа и съдействие да ги направите достатъчни, и да ви остава. Пълнолунието в края на седмицата, в зоната на партньорството е добър период за заздравяване на отношенията със съдружници, колеги и партньори, на базата на добрите съвместни резултати. В слънчевия период на личната година,можете да си позволите изтъкване на личния принос, да се самопохвалите, ако се усещате пренебрегнати и недооценени.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамично начало на работната седмица и на годината като цяло. Във вторник Луната е във вашия знак и прави съвпад с намиращия се там ретрограден Марс. Предстои ви проверка на посоката и целите, които сте си поставили. Дали са точните, или изискват корекция. За вашия лесно подвижен и променлив знак, новите цели са и нови възможности и вдъхновение за бъдещ период. Промяната е тази, която ви движи напред. Ретроградният Марс у вас, който се хармонизира с Венера от Водолей, настоява за преразглеждане на личните планове и намерения, както и за начините те да бъдат постигнати. Пълнолунието в Рак затвърждава увереността в собствената правота. Финансовата стабилност е постижима. Лилит влиза в зоната на близкото обкръжение в неделя. Някои приятелства ще бъдат подложени на проверка от нея.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои романтично начало на годината. Планетният управител влиза в сродния по стихия въздушен знак Водолей. Между 3 и 27 януари Венера ще се движи в зоната на сърдечните дела, творчеството и децата. Ще направи разнообрази аспекти,но и един значим съвпад със Сатурн от тази зона. Това ще стане след две седмици, на 22 януари. За свободните сърца предстоят интересни срещи, запознанства и евентуална връзка, с добри изгледи за взаимност и трайност. Пълнолунието в Рак през тази седмица отправя изисквания за ангажиране със семейните дела и особено с децата. Някои техни потребности могат да променят плановете ви за месеца и този след него.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, новата година започва въодушевено. Луната е в Близнаци, а във вторник, във вашия знак влиза Венера. Планетата на любовта и хармонията ще ви гостува между 3 и 27 януари. През това време тя ще прави интересни аспекти с другите планети, всеки от които ще ви носи богата гама от преживявания. Първият е през тази седмица с ретроградния Марс от зоната на любовта, което може да внесе съществено раздвижване в личния живот. Съвпадът и със Сатурн от вашия знак, след две седмици, може да се окаже най-запомнящ се. Пълнолунието в Рак е в зоната на здравето и добрата организация на ежедневието. Съвпадът на Слънцето и Меркурий може да ви подсети за забравени здравословни практики.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в Рак. По изключение, през 2023 година ще имате два пъти пълнолуние във вашия знак. Фокусирането във вас, във вашата личност, в това което сте постигнали, което правите в момента, е притеснително и често неприятно, но неизбежно. Прехвърляйте част от това внимание върху партньора. Земният тригон на Слънце-Меркурий и Уран-СЛВ може да поеме много хвалебствия и да ги преобразува в ценни идеи, и теми за развитие в близко бъдеще. С преминаването на Юпитер в Овен,се сдобивате с покровител, на който можете да разчитате в придвижване на служебните ви амбиции напред. Венера от Водолей между 3 и 27 януари влияе позитивно върху финансовите дела и намеренията ви за инвестиции.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, първата работна седмица на годината започва с узнаване на тайна. Тази тайнственост ще продължи докато Марс се движи през Близнаци. Във вторник Венера сменя знака, навлиза в зоната на дома и семейството, на отношенията с род,родители. Добре разположена тя ще благоприятства хармонията и домашния уют. Съвпадът и със Сатурн след две седмици може да доведе до подобряване на отношенията с възрастен родственик. Пълнолунието в другия воден знак Рак е чудесен период на доволство и радост от успехи, и тяхното признаване. Някои от групата ще получат интересни предложения за продължаване на образованието, или за предприемане на далечни пътешествия.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, първата седмица на 2023 година е под влияние на силното приятелско участие в живота им. Във вторник Венера напуска тази зона, за да капитализира резултатите от новите приятелства, които сте създали през следващите три седмици. Приятелите-реални или виртуални, са динамично свързани с хора, роднини или познати от най-близкия кръг. Земният тригон, под чието влияние са, придава практичност и полезност на контактите и връзките. В края на седмицата, в дните на пълнолунието в Рак, отношенията стават по-близки и емоционално наситени. Възможно е да се появят хора, които за известно време са изчезнали от полезрението ви.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 120 Уран 5.01.2023 18:43

Слънце 0 Меркурий 7.01.2023 14:57

На 7.01.2023 в 1:07 Пълнолуние в 16°Рак

На 3.01.2023 в 4:09 Венера влиза във Водолей

Луната е без курс на:

3.01.2023 0:16 – 3.01.2023 4:44

5.01.2023 2:07 – 5.01.2023 16:15

8.01.2023 0:23 – 8.01.2023 4:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Варта каза,

    Писа на януари 2, 2023 @ 9:13

    ЧЕСТИТА ДА Е НОВАТА ГОДИНА, Муси!
    Много благодарности за безценните напътствия.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии