Седмичен хороскоп 20-26 април 2020

2020 4 23Новолуние в Телец на 23 април

Ретрограден Плутон от 25 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата астрологична седмица отново предлага много емоции и противодействие на всичко, което идва от властта. Няма как да е иначе, когато планетата на бунтарството и размириците – Уран е предизвикана от планетата на реда и закона – Сатурн с квадрат. Слънцето отново е основен движещ събитията фактор. То от своя страна, в стремежа си да изважда всичко на показ, приближавайки се към Уран, активира бунтарския дух у хората и опозиционното поведение. Двата основни аспекта ще влияят през цялата седмица, по-голямата част от която попада в последната фаза на Луната, в дните преди новолуние.

С навлизането на Слънцето в Телец, в земната стихия се движат четири небесни тела, а дните на новолунието ще станат пет с Луната. Това прави земната енергия доминираща, като оказва влияние върху хората, върху начина на мислене, поведението, основните теми, които ги раздвижват. Земната стихия е свързана с материалните неща, с бита, чувството за принадлежност, и със сигурността. Прагматизмът на земята ще ни кара да не вярваме на обещания, да се фокусираме върху най-обикновените ежедневни неща, свързани с бита и оцеляването, и то тук и сега, а не утре или някога. Последната фаза на този слънчево-лунен цикъл, който започна на 24 март, при предишното новолуние, изисква едновременно разчистване, равносметка и приключване. Какво направихме, защо, имаше ли смисъл, какъв е резултата от действието ни, или от бездействието.

От Телец Слънцето прави три важни аспекта през седмицата. Първи е точният квадрат със Сатурн във вторник. Тази квадратура в неподвижните знаци Телец-Водолей ще извади на показ противоречията между властите, между институциите, между хора на управленски позиции. Неадекватни разпоредби ще предизвикат бурна реакция и неподчинение.

Квадратът Слънце-Сатурн работи съвместно с квадрата Уран-Сатурн, а той има отношение към решаването на глобални проблеми, към ролята и влиянието на структури, които владеят мащабни ресурси и властват над огромни маси хора. В този контекст аспектът се отнася и към ФЕД, федералния резерв на щатите. ФЕД е създаден на 23 декември 2013 година, при намаляваща Луна, Слънце и Юпитер в Козирог, и Уран на 5градуса Водолей. Реализирана е по водолейски гениална идея за монетарен контрол. Сега, 107 години по-късно, това което е било създадено, вероятно с едни намерения, се оценява по друг начин. Сега Уран е на квадрат разстояние от началната позиция, в 6 градуса Телец, и в квадрат със Сатурн от Водолей. Слънцето през тази седмица, от Телец и в квадрат със Сатурн, ще внесе осветляване на работата на тази структура, която влияе върху паричните потоци в целия свят. И това не е краткотраен процес, а нещо което ще се развива през тази и следващите години, докато има активност в неподвижните знаци Телец-Водолей.

Новолунието е в четвъртък, на 23 април, в 3градуса Телец, съответно в близост до Уран и в квадрат със Сатурн. Всяко новолуние е преход от старото към новото. В Телец, символ на възраждащата се природа, имаме условията да мислим върху битието си по един разумен и прагматичен, но в същото време ефективен, начин за справяне. Близостта на Уран ще ни кара да бъдем максимално находчиви, да измисляме неща, които досега не са правени, начини, които до сега не са използвани, и то при всичките ограничения, които ни налага закона, правилата представяни от Сатурн във Водолей. Което веднага отправя изискване законите да бъдат приведени в съответствие с реалността.

Подкрепа към новолунието дават лунните възли, които са в първите градуси на Рак и Козирог. Всичко се съобразява с близките, семейството, общността, и така трябва да бъде. Новолунието е точното време да се намерят добре работещи мерки, касаещи кризата, такива които не натягат до крайност сетивата на хората, а са работещи, ефективни и обнадеждаващи. Само след две седмици, на 5 май, лунните възли преминават в подвижните знаци Близнаци-Стрелец, а на 7 май е пълнолунието в Скорпион, когато това, което замислим и приведем в действие сега по новолуние, ще даде първите си плодове.

Почти през цялата седмица Плутон е стационарен, придвижва се бавно, пет секунди на ден, а в събота става ретрограден. Назад ще измине само два градуса, между 24-я и 22-я в Козирог, от 25 април до 4 октомври. През това време планетата на дълбоката трансформация няма да бъде пасивна, ще прави аспекти с другите планети. Най-важни са съвпада му с Юпитер на 30 юни, опозицията със Слънцето на 15 юли и квадратът с Марс на 13 август.

Съвпадът Юпитер Плутон е един от значимите аспекти през годината, който се случва три пъти. Проявлението му е в много посоки, влиянието му е както върху общностите и проблемите, които ги засягат, така и на личностно ниво. В хороскопа на отделни хора този аспект дава вътрешна сила, твърдост, амбиция за себедоказване, стремеж към властова позиция, която позволява оказване на влияние върху повече хора, месианство. Последното се илюстрира от един от най-богатите хора на планетата-Бил Гейтс, роден на 28 октомври 1955 година, „филантропът“ и „спасителят“, който е готов да ваксинира целия свят.

Ретрограден Плутон ще забави нечии планове за разширяване на властта, за засилване на контрола върху масите, но също така ще постави на ревизия основни концепции в това отношение. Преживяваме времена на жестока борба между доброто и злото, а Плутон има важна роля в нея, и той не е само от едната страна. Ретроградността му дава време за преструктуриране на силите, за проверка на екипировката и готовността за битка в следващите месеци.

В почивните дни Меркурий прави квадрати към Юпитер и Плутон. В кардиналните знаци аспектът провокира словесни битки без правила, с откровения и факти, които ще предизвикат обществен дебат. Съвпадът на Слънцето и Уран в Телец, в неделя, е чудесен повод да проявим оригиналност на мислене, да намерим най-доброто решение на важен проблем, да се покажем умни и находчиви в добрия смисъл.

Дати на някои астрологични събития

На 23.04.2020/5:25/Новолуние в 3°24’Телец

На 25.04.2020/21:53/Плутон става ретрограден от 24°59’Козирог

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби Близнаци, четвърта и първа четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

4 коментара so far »

  1. Таня каза,

    Писа на април 26, 2020 @ 8:57

    Здравейте,
    Говорите за ФЕД на САЩ.Какво бихте казали за българския лев – ще “умре” ли и кога?

  2. Милена каза,

    Писа на април 26, 2020 @ 20:28

    Здравейте Муси!
    Имам огромна молба
    В болница съм за изследване!
    Появи ми се неприятен и неочакван здравословен проблем. Не корона.
    Много Ви моля за отговор дали ще се оправи.
    Безкрайно благодаря!
    Бъдете здрави!
    Поздрави, Милена

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на април 26, 2020 @ 22:39

    Милена,
    тук ли е мястото да задавате този въпрос. Имате ми имейла, кореспондирали сме. Защо го правите?

  4. Милена каза,

    Писа на април 26, 2020 @ 23:56

    Права сте, Муси! Моля да ме извините, че в тревогата си съм подбрала неправилно място!
    Адресирах молбата си на посоченото правилно място. Благодаря и ме извините за неудобството.
    Лека вечер!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии