Седмичен хороскоп 20-26 декември 2021

2021 12 20

Сатурн-Уран в квадрат

Венера-Плутон в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В предпоследната седмица на календарната 2021 година астрологичната мозайка има очакван акцент. Третият от точните квадрати между Сатурн и Уран предстои да се случи в петък, 24 декември, в деня преди Бъдни вечер и рождество Христово. Има символика в това съвпадение на циклите. Оттича се един от най-тежките астрологични аспекти, между далечните, но силни по своето влияние, планети. Това което е безспорно видно,че в тази година на точно тази квадратура се задълбочи поляризацията в света, като се разшири нейния обхват по повече оси. Задълбочи се неимоверно много тази между бедни и богати. Бедните станаха още по-бедни, богатите съответно неимоверно по-богати. Средната прослойка продължава да се топи, добавяйки проценти в едната страна на везната, тази на бедните. Другата ос на разделение, чиято база е знанието и познанието, учени-неучени, образовани-необразовани, умни-глупави, просветени-непросветени, също става все по-дълбока. Оста млади-стари, но не само по възраст, а и по дух и разум, получи изместване от средата към краищата. Едните решиха да спасяват другите, но последните не се почувстваха спасени, а напротив – захвърлени и обречени.

Пуснатото в обръщение, изработено в лаборатория, незнайно какво, внесе ново разделение между хората, много по-ясно, драматично и с тенденция към разгръщане и задълбочаване, сриващо доверието в учените, знаещите, управляващите. Но както и по другите оси не остави съмнение, че е добре планирано, организирано и проведено, без обаче да са взети предвид някои дребни, но важни фактори, които ще обърнат колата, тоест изначалният замисъл. Както се казва: наиграха се. С разпадането на квадрата, а това ще стане в рамките на няколко седмици, поне пет, ще стигнем до равносметката. Ще се чуе гласът на разума и истината, ще започнат по-смело да се заявяват доказателства, ще им се даде гласност, така че и най-фанатизираните привърженици да осъзнаят минното поле, в което вкараха себе си, близките, общностите и държавите.

Слънцето влиза в Козирог във вторник, денят на зимното слънцестоене, от който започва новият цикъл на нарастване на деня за сметка на нощта. В седмицата на Коледа да погледнем с надежда и вяра напред. Нека лошото остане зад нас. Време за равносметка, но и за нови планове, и много надежда за повече Добро, Радост и Щастие.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. В зоната на професионалната изява е като да сте в минно поле. Не знаете коя е следващата мина, която ще гръмне и трябва да сте много внимателни за всяка своя крачка. Хирон от вашия знак, вече директен, ще ви помага да се събирате бързо, и да подобрявате уменията си, без да изпадате в униние. Тежкият квадрат на Сатурн и Уран нещо, което мнозина от групата вече са усетили с отдръпването на ценни хора, приятели, покровители, ментори, хора или институции, на които сте разчитали. Охлаждането в отношенията в групите по интереси ще продължава поне до края на годината. Избирайте внимателно съветниците си, хората от които очаквате мнение или диагноза.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Като неподвижен знак сте в обсега на влияние на квадрата на Сатурн и Уран почти през цялата календарна година. Сега това влияние е в един от трите, последен, пика, когато аспектът става точен, този път в 12-я градус на знаците Водолей-Телец. Влиянието е деструктивно по природа, води до стресови ситуации в работната среда или в отношенията с колеги, партньори, работодатели. В личните отношения отработването на аспекта изисква много търпение, разбиране и готовност за промяна. Лилит от зоната на приятелствата влошава отношения с такива от реалността и от социалните мрежи. Планетният управител сменя знака в деня на зимното слънцестоене. Навлизате в период от годината,когато физическото и емоционално-психично здраве стават най-важни. Периодът е добър да се откъснете от социална активност, да си починете и да се презаредите.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на тайните. Още в първите дни ще се срещнете с новини, факти и неща, за които не знаете. Марс от вашия знак обаче поддържа убедеността в собствената правота. Марс е боец и с неговата подкрепа бойният дух у вас е на висота. С идването на Луната в другия огнен знак Лъв, в сряда, ще намерите нужните ви опори, за да възстановите баланса си. В края на седмицата, когато другите почиват, на мнозина от групата ще се налага да работят. Условията, при които ви предлагат това да стане, е възможно да не ви устройват. Преборете се за правата си.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, прeдстои подвижна седмица. Обстоятелствата ще ви държат винаги готови да излезете, да пътувате, най-вече наблизо, до съседен град или село. Точният квадрат, трети по ред, и последен, между ретроградния Уран от вашия знак и Сатурн от Водолей е в петък 24 декември. По-силно може да се отрази на тези около 12-я градус. Квадрати от този порядък са стрес тестове и изпитание за характера. В юпитеровия период на личната година имате подкрепа от планетите в Козирог, а те са четири заедно със Слънцето. Планетният управител в компанията на Плутон ще ви дава усещане за сила и власт. Не злоупотребявайте.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на приятелската подкрепа. Добрите отношения с определен кръг от хора ще ви бъдат в голяма помощ в следващите дни и в тази сакрална седмица. Слънцето навлиза в зоната на любовта и блясъка, на творчеството и радостта от живота. В компанията на още три планети то ще ви зарежда с позитивизъм и ще поддържа висок жизнения ви тонус. В края на седмицата Луната е във вашия знак. Това ви прави обединителен център за хората около вас, но също така ви ангажира с лично участие и включеност в ставащото. Квадратът Сатурн-Уран ви товари с повече ангажименти и с усещането, че въпреки пословичната ви организираност, времето не ви стига.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Отношенията с другите, какво се случва при тях, ще бъдат във фокуса на вниманието в първите дни на седмицата. Когато Слънцето прекрачи вашия праг обаче, вие ставате отново центъра на вашата вселена. И всичко става от лично, по-лично. До края на годината ще ви бъде трудно да надскочите субективното възприемане на света. С четири космични тела в знака си ще привличате вниманието към себе си. Пропорционално на блясъка се увеличава и личната отговорност за това какво казвате и какво правите. За планетния управител тази нелека година се оттича с последния от трите точни квадрата с Уран. С това и наложените ограничения върху личните ресурси и преживявания, както и върху съзидателния потенциал.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица с повече внимание към паричните дела и притежанията. Могат да ви бъдат оспорени неща, които считате за свои, за собственост или лични постижения. Марс в отсрещния знак ви въвлича в конфликти и противоборство, но също така ви помага да укрепвате в битки и да ставате по-силни. Лилит от вашия знак обратно, ви предлага твърде субективен поглед върху случващото се около вас или с ваше участие. Мощният квадрат на Сатурн и Уран, трети последен, може да разстрои отношения с хора от далеч, или да направи пукнатини, които ще зарастват много време напред. В края на седмицата обръщайте повече внимание на най-близкия кръг от хора.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на ангажиментите. В първите дни приоритет имат служебните, но от деня на зимното слънцестоене, в тази коледна седмица, вниманието изцяло ще бъде насочено към най-близките. Имайте готовност да посрещате нови хора в дома си. Възможни са изненади. Планетният управител в съвпад с Плутон, знака на властта, ще ви прави по-амбициозни да налагате своето, да въвеждате ред по ваш образ и подобие. Не позволявайте квадратът на Сатурн от зоната на любовта с Уран от зоната на притежанията, да контролира личния ви живот. Бъдете добри, съпричастни и любвеобилни.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ангажирана седмица. Като неподвижен знак, и то пряко включен в квадрата на Сатурн и Уран, през тази седмица преминавате през неговата трета точка на точност. Това е добра новина, защото с оттичането на точната квадратура намалява влиянието и. В какво се състои това влияние, зависи от личната натална карта и как Сатурн и Уран се разполагат там. Два момента обаче са общовалидни: конфликт между личното и общото, между собствените представи за свобода и ограничения от родови предразсъдъци и семейни ограничения. С навлизането на Слънцето в Козирог сте в зоната на сатурновия период на личната година, време за анализи и равносметка.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Личната активност се увеличава, както и желанието да организирате и водите другите. В деня на зимното слънцестоене дневното светило навлиза в срещуположния знак и насища с енергията си партньорските отношения. До края на годината тази зона, с четири космични тела в нея, ще доминира ежедневието и живота ви като цяло. Предстоят помени в работни условия, в ангажименти и договори, в обстоятелства около партньора, съдружника, работодателя. Квадратът Сатурн-Уран, който се разви през почти цялата година, сега е в последния си точен аспект, подчертавайки важността на подкрепата която получавате, но и на тази, която давате на околните.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак- Рак. Добро начало за тази иначе напрегната седмица, заради квадрата на Сатурн и У-я градус на неподвижните знаци, засягаща в по-голяма степен тези на които Слънце, асцендент, МС, планета са в зоната 10-15 градуса Скорпион. Отношенията с близки роднини или партньор,могат да бъдат провокирани от този аспект. Слънцето преминава в Козирог във вторник, като дава допълнителен енергиен тласък на и без това активната зона на роднинство, приятелство, съседство. Съвпадът на планетният управител с ретроградната Венера предупреждава за неразбиране и кризи в отношенията. В ход е активното учене на уроци за преминаване през такива житейски ситуации.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Луната във водния знак Рак ви води по утъпкани пътеки в първите дни. Раздвижване в зоната на приятелствата и социалните контакти става във вторник, в деня на зимното слънцестоене. Слънцето в Козирог добавя своята жизненост и позитивност към енергиите на Меркурий и съвпада Венера-Плутон. Така, това което се случва около други хора, близки до вас по различни начини, ще бъде интересно привлекателно и ще задържа вниманието ви до края на годината. В края на седмицата идва момент да се определите и да заемете категорична позиция по важен за вас въпрос.

Дати на някои астрологични събития

На 21.12.2021/17:59/Слънце в Козирог

Сатурн 90 Уран 24.12.2021/ 9:17

Венера 0 Плутон 25.12.2021 /14:01

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Везни, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

21.12.2021 16:44 – 21.12.2021 23:53

24.12.2021 8:39 – 24.12.2021 10:24

26.12.2021 10:39 – 26.12.2021 18:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

6 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 20, 2021 @ 0:02

    Профилът ми Муси Дачева във ФБ е блокиран. Поствам седмичния хороскоп в друг, нов профил Мусидачева Мусидачева.

  2. Мария Лазарова каза,

    Писа на декември 20, 2021 @ 10:43

    Смятате ли, че Ви отива ролята на психолог проповедник? Какво означава да “отработиш”……планетарно влияние? А това за търпението съвсем довършва картинката! Изобщо тая трапезна психология като отработен рекламен трик хваща любителите на промоционални стоки, турски сапунки и Последният печели! Чета Ви от години и не си спомням да е имало дори една вярна дума! На Коледа се надявам да се почерпя, че в още една година не се поддадох на умишлено манипулиране, тенденциозно създаване на тревожност и не станах част от истеризираното общество, в чието създаване очевидно участвате всеотдайно! Весели зимни празници! Коледа е за други хора!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 20, 2021 @ 13:52

    Често ме питате как се отработват неблагоприятните аспекти на планетите.

    Препоръки
    Първо. Когато неблагоприятните аспекти са в наталната карта. Не позволявайте вътрешната дисхармония да излиза навън. Това често се отразява на излъчването и такива хора стават грозни.Буквално. Дори като деца да са били симпатични, с растежа сдържаните гняв, завист и омраза към хората се отразяват на лицето и тялото.
    Знаете,че носът и ушите растат цял живот, а при такива хора това става още по-очевидно и бързо. Особено ако имат квадрат на Марс и Лилит в 1 дом. Лилит в 1 дом е провокатор на неприязън към околните. И когато транзитният Марс я “настъпи”, тази неприязън се отприщва както в приказката за грозната и зла жена, която бълва змии и гущери.

    Второ.Когато транзитни планети правят напрегнати аспекти, особено квадрат и усещате това влияние. При провокация, използвайте техники като проява на търпение,разбиране към подбудите и проблемите на конкретния човек, съжаление, и игнориране.

  4. Милена каза,

    Писа на декември 21, 2021 @ 22:43

    Здравейте Муси,

    Благодаря за съветите от сърце!
    Желая Ви да бъдете здрава и много радости за предстоящите светли празници!

    С поздрав,
    Мила

  5. Svedtski каза,

    Писа на декември 22, 2021 @ 20:14

    „Не бойте се. Картите са хвърлени. Човечеството привидно ще изгуби играта. Но те внезапно ще се обърнат. С упование за оцелелите. Защото ония хора ще са много по-извисени. Едва тогаз ще заживеят по Божия закон. Помнете – няма пълно унищожение. Временната загуба е част от сражението.“

    „Ще има възмездие за продажните политици, и то ще е страшно. Затворите ще бъдат препълнени с народоотстъпниците и предателите, които доскоро са ни управлявали, а българите като един ще се вдигнат да бранят страната си. Едва тогава ще настъпи истинското „събуждане“ и оттласкване от дъното.“

    „Ще изтекат черните времена. В България нещата ще се променят към добро. Когато с гръм и трясък нахлуе злото и всичко изглежда непоправимо погубено, ненадейно ще настане обрат. Като прогонени от подивели ветрове ще се разпилеят разбойниците, които с десетилетия са грабили държавата. Ще дойдат честни хора, милеещи за нея. Затова ви казвам: гласувайте, кой как желае, но гласувайте! Отреденото ще стане, ала всеки трябва да поеме и лична отговорност, за да извърши България своята нелека мисия!“

    Цитатите са от книгата “Слава Севрюкова – Оракулът на България”, първият – за света, вторите два – за България, може да са от помощ на някой да не губи надежда. Трудно е за ума да повярва, че вече живеем тези времена. А дали наистина вече са настъпили, или тепърва ще става по-страшно? Слава пише и за милиони и милиарди души, които ще напуснат изведнъж и едновременно. 5G, смяна на полюсите, наводнения? Още по-трудно е за ума да проумее как изобщо ще успеем да се измъкнем. Честно казано и моят ум изобщо не го побира :)), но знам, че ще успеем. И това е най-вълнуващото на тези времена. Някой да мисли по същия начин?

  6. Антония каза,

    Писа на декември 27, 2021 @ 13:09

    Мила Муси, ще продължавате ли да публикувате хороскопи?
    Ще Ви бъда много благодарна.
    Желая Ви хубава енергия и добра година.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии