Седмичен хороскоп 20-26 март 2023

2023 3 21 на 20 март

от 23 март

от 25 март

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Прекрасно начало на седмицата с пролетното равноденствие и началото на астрологическата година.

Зимата си отива според календара ни, макар че ние почти не я усетихме с тези високи температури. Дърветата я усетиха и тръгнаха, както през всяка от последните десетина години. Дано не ги излъже топлещото слънце и през април да ни смръзне, защото и това се е случвало. В зоната на господаря на Овен-Марс сме. Както на Марс има от -200 до +200, така и времето и настроенията през пролетта могат да се менят, от един полюс в друг.

За позитивно настроените като мен, идва пролетта, с мириса на разорана пръст, с песента на птичките, с цъфтежа на дряна, вишната и бадема. Цветовете идват, природата ще ни радва с пъстра палитра от зелено, розово, жълто и червено, с теменужки, лалета и нарциси. Навлизаме в най-жизнеутвърждаващия период на годината.

Слънцето прекрачва прага на Овен в понеделник късно през нощта. А във вторник вечерта е новолунието в първия градус на Овен. Новолунията са по едно в даден знак всяка година. През година-две, са по две, както е сега. През тази седмица е първото новолуние в Овен, а на 20 април ще бъде второто за годината,отново в Овен, в 29-я градус. То съвпада, то е и пълно слънчево затъмнение, първото за годината затъмнение. По този начин, силата за рестарт и ново начало е удвоена, дори вероятно преекспонирана, през тази година. С добри мисли и реалистично-позитивна нагласа можем да и дадем желаната от нас посока.

И нека се обединим, за да се умножи силата на Доброто.

Седмицата започва с Луна в Риби и завършва с Луна в Близнаци.

Венера, която освен,че е планета на любовта,красотата и хармонията, управлява и правото. А то през изминалата седмица, когато тя беше в кардинален, граничен, в края на знаците, много силен квадрат с Плутон, от право стана криво. Преживя насилие, преиначаване, което постави поредния щрих в една мрачна картина на лъжата и неправдата, в която не искаме да бъдем.

През тази седмица планетата на любовта e като волна птичка и пее в собствения си знак Телец. Тук, на своя територия, Венера се среща със северния лунен възел. Тези срещи са редки, случват се през 19 години. За последно съвпад Венера-СЛВ в Телец, в 12-я градус, е имало на 17 март 2004 година. Случващ се през пролетта, този съвпад е изключително вдъхновяващ, дава крила на идеи и планове със земна окраска, практични, изпълними, подобряващи условията на живот. СЛВ е точката на новото, зоната, в която насочваме очакванията си, изоставяйки старото и ненужно минало.

Стелиумът Слънце-Меркурий-Нептун от миналата седмица, който беше вързан в квадрат с Марс, ще продължава да ни поднася смесица от информация и дезинформация, да ни учи да пресяваме новините и да вярваме само на интуицията си, и на здравия си разум. Сдържането на реакциите ще бъде все още затруднено, заради активния Овен с четири планети в него.

През тази седмица има две важни ингресии, преминаване на планетите в друг знак.

Плутон прави историческа крачка с пристъпване прага на Водолей през тази седмица. Преходът през Козирог беше дълъг и мъчителен за целия свят. Плутон стъпи в кардиналния земен знак в началото на 2008 година. Тогава беше онази банковата криза, която тогавашния президент ни уверяваше, че няма да ни стигне. Стигна ни и още как. Сега на излизане на планетата от знака на властта, ни подхвана следващата криза, още по-голяма, и отново банките са намесени. Но да гледаме напред. Каквото е станало, е трябвало да стане.

Тъй като орбитата на малката планета, която някои колеги не искаха да признаят за астрологичен фактор, е много изтеглена, представлява издължена елипса, то във всеки знак тя се задържа различен брой години. В Козирог беше за около 15 години, но във Водолей ще се подвизава в следващите 20 години, до март месец 2043 година. Планетата джудже има дълъг цикъл, като влиза в един и същи знак през две-три столетия. За последно е била във Водолей преди 245 години, през 1778 година, когато големият брат зад океана все още е бил в проходилка като държава. Плутон ще бъде в „пробен брак“ във Водолей до 11 юни, когато движейки се назад, се завръща в Козирог и така до края на годината ще си остане в земния знак, пък догодина, ще видим. :)

Плутон във Водолей ще анализираме в много следващи седмични хороскопи, но трансформиращата му сила ще бъде насочена към човека и природата. Дали това ще доведе до сближаване, или до отдалечаване, зависи от нас.

Марс напуска  Близнаци, в който въздушен знак се вихреше цели седем месеца и навлиза в притеснителния и недоверчив Рак.

В кардиналния воден знак планетата воин преминава в събота, на 25 март. Тук Марс не е в своите доспехи, тук е в падение и затова влиянието му често е неадекватно на конкретната ситуация. Марс в Рак не се подчинява на авторитети, често е в опозиция без основание, а когато има основание е направо агресивен. Преминаването му през Рак е до 20 май, когато с облекчение се втурва в огнения Лъв.

От Рак обаче на Марс му предстоят два хармонични аспекта с далечни планети във водния знак Риби. Първият тригон, със Сатурн, е през следващата седмица, на 30 март, на 15 май е тригонът му с Нептун.

Марс-Сатурн в тригон е силен/мажорен аспект, обединява власт и енергия, разположен във водата може да бъде подмолно манипулативен, но също така скрито съзидателен. Газ-спирачка, бързай бавно и други аналогии ми идват на ум, свързани с тригона Марс-Сатурн. Аспектът е сериозен и мощен, може да задейства мощни преобразувателни енергии.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Слънцето идва във вашия знак в понеделник. Започва новата астрологична година и тази на знака ви. Във вторник имате и бонус, новолунието в Овен, пръвото от двете за тази година. Струпването на планети в знака ви, може дави прави твърде импулсивни и вътрешно напрегнати. Меркурий в Овен също напряга нервната система. Венера от Телец, в съвпад със СЛВ, обещава добри приходи. Плутон влиза за кратко, само за около три месеца в зоната на приятелствата и подкрепата. Присъствието му тук може да привлече внимание върху групите, екипите,в които участвате. Вероятно ще направите дълбоки промени в приятелската си среда. В събота Марс преминава в семейния Рак. В близкото обкръжение претенциите към вас се увеличават.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична седмица. Слънцето влиза в другия огнен знак Овен в едно с равноденствието и новата астрологична година. В зоната на себеусъвършенстването и растежа ви предстоят не едно, а две новолуния, сигурен знак, че трябва да потеглите на някъде. Нужна ви е значима промяна в посока и цел. Търсете своя път и своето място сега, в юпитеровия период на личната година. Венера прав съвпад със СЛВ в зоната на кариерата, аспект който може да ви даде нова перспектива за развитие, но също така да ви свърже със значим човек не само в професионално отношение. Плутон влиза в полето на партньорството за близо три месеца, колкото да даде знак, че там предстоят сериозни промени. Марс се мести в скритата зона на слънчевия хороскоп, правейки междувременно тригон със Сатурн от другата потайна зона. Някои планове е препоръчително да останат скрити.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на дома и грижите по него. Слънцето обаче влиза в другия огнен знак Овен в понеделник. Новолунието в зоната на любовта, творчеството, децата, забавленията и изявите, задава импулс към новото, за промяна и движение. В марсовия период на личната година ви предстоят две новолуния, всяко със своя територия на влияние. За месец напред предстои голяма активност, движение, контакти с повече хора, Плутон се намесва тук с изискване на дълбочина и сериозност. В края на седмицата Марс, преди да премине в Рак, ще ви постави сериозни въпроси за решаване, които изискват договаряне с други хора. Венера ви подтиква да отделяте повече време за почивка и общуване с природата.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. След като Венера ви дойде на гости през миналата седмица, сега и предстои среща със СЛВ на ваша територия, нещо, което не се е случвало от 2004 година насам. Чудесен момент да направите нещо за себе си, но наистина ново, забележимо и трайно. Ще ви се наложи да се преборите със съпротивата на някой от близката среда. Плутон в зоната на кариерата е силен мотиватор, но и манипулатор, който се стреми дави насочи в определена посока. Плутоновата криза на тези от първите градуси изисква голяма яснота на целите и последователност в намеренията, нещо което неспокойният Уран от знака ви ще контрира с изненадващи ситуации. В сатурновия период на личната година, Сатурн ви предлага помощта си с разумни доводи и добри приходи.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Риби, в зоната на партньорството. Там се движат Сатурн и Нептун, което предполага промени и нови възможности. След планетния управител, който влезе в Овен, Слънцето влиза в първия знак на зодиака, отбелязвайки началото на новата астрологична година. Новолунието в Овен е катализатор на плановете ви за инвестиции и нов подход към съвместните притежания. Добър период за кандидатстване по нови проекти, с външно финансиране, за обединения, сдружавания, общ бизнес за сериозно партньорство. Венера в съвпад със СЛВ в Телец ви подкрепя в планове за учене, надграждане, специализация, всяка форма на обогатяване на кръгозора и разширяване на пълномощията.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Някои ще пътуват наблизо и за кратко. Новолунието в полето на дома и семейните отношения,както и Меркурий, който е наблизо, поставят въпроса за жилището, за подобряване, за смяна, за преместване в друго населено място. За необвързаните Венера от Телец е подкрепа за сближаване, а съвпадът и със СЛВ ускорява събитията и ви кара да поемете в нова посока. Марс преминава в срещуположния знак Рак в края на седмицата. В зоната на партньорството планетата воин внася безпокойство. Това или този, които не са съгласни с вас, ще ви го покажат вероятно по директен, и груб начин. Тригонът Марс-Сатурн предполага възможност за договаряне в края на тази и през следващата седмица. Плутон ви напуска за около три месеца, време през което ще ви насочва към добри източници на доходи.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на подкрепата. Новолунието в Овен ви подтиква да раздвижите приятелската среда, да привлечете симпатизанти, фенове, хора за екипа си, такива на които да разчитате. Имате две възможности в това отношение, което се случва рядко, новолуние сега и след месец отново, но тогава е рисково за начинания, защото е също така пълно слънчево затъмнение. Бъдете внимателни с дългосрочните обвързвания. Плутон е за три месеца във Водолей, но може да ви вкара в дълбок коловоз през това време. Марс отива в зоната на личните доходи и привлича повече внимание и грижа от ваша страна.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на партньорството. Слънцето влиза в Овен, пролетното равноденствие е в понеделник и прехода му през полето на връзките ще трае около месец. Във вторник е първото новолуние там. Добър период за нова връзка, нови партньори, нова работа, нови трудови договори. Венера е в съвпад със СЛВ през тази седмица в зоната на външната подкрепа, наследствата и финансовите задължения като кредити, застраховки, данъци, но също така стипендии и пенсии. Какво ново там ще се появи, за всекиго е различно. Плутон влиза, макар за кратко, само за около три месеца, в зоната на любовта, творчеството и изявите. Влиянието му създава фокус върху важна за вас житейска тема.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на заявяване на собствените предпочитания, лични убеждения, морални рамки и житейски принципи. Новолунието в Овен ще подтикне заявяването им сред публика. Предстои ви близо месец между двете новолуния в тази зона. Импулсът за изява ще ви води, ще ви кара да говорите много и да влизате в словесни схватки поне докато Марс е все още в знака на словото Близнаци, преди да премине в Рак в края на седмицата. Най-важното събитие през тази седмица е навлизането на Плутон във вашия знак. Малката планета е силна и ще усетите отчетливо влиянието и. За кратко обаче през тази година, тъй като Плутон ще се върне в Козирог през месец юни. Планетата ще ви даде сила и самоувереност, които ще ви водят през тази, за кратко, но през следващите 20 години.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Слънцето обаче в понеделник влиза в зоната на кариерата. Тук ще имате и две новолуния. Първото е във вторник, когато Слънцето и луната се срещат в 0Овен. В това силно новолуние новите неща чукат на прага на професионалната изява. Ще имате предложения, за нова работа, за по-висока позиция, за сътрудничество с лични хора. Вероятно първата ви реакция ще бъде да се отдръпнете и да откажете. Но, в края на седмицата Марс влиза във вашия знак. Планетата воин вдъхва самоувереност и с нейна помощ ще приемете трудни предизвикателства. Краткото придвижване на Плутон през Водолей, за около три месеца, може да ви подтикне към рискови инвестиции.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Луната е в Риби, в зоната на любовта, творчеството и децата, в понеделник. Във вторник новолунието в Овен осветява полето на здравословния начин на живот, на здравословната и подкрепяща среда на работа и живот. Има какво да промените тук, да започнете да се грижите за себе си, да направите ежедневието си по-разнообразно и пълноценно. Венера е в полето на партньорството. Съвпадът и със СЛВ подтиква към сближаване, към създаване на трайна и вълнуваща връзка, но изисква да затворите вратата след предишната такава, да се освободите от миналото и да гледате напред.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с Луна във вашия знак. В понеделник Слънцето влиза в зоната на личните притежания, като тук са и двете новолуния в Овен. Първото е във вторник. Новолунията тук насочват вниманието в посока на ресурсите, с които разполагате, които управлявате, които очаквате да придобиете. Личните доходи, собственостите,но също така и собствените принципи и морални рамки. Слънцето и Луната тук осветяват добрите страни, но също така сенките и скритите кътчета, скритите възможности също. В края на седмицата Марс влиза в Рак, в полето на сърдечните дела, творчеството и децата. Марсовата енергия е тонизираща, укрепва волята и мотивацията за справяне със съпротива и препятствия.

Дати на някои астрологични събития

На 20.03.2023 в 23:24 ч Солнцето влиза в Овен, пролетно равноденствие

На 21.03.2023 в 19:22ч новолуние в 0°49′ Овен

На 23.03.2023 в 14:14 ч Плутон влиза във Водолей

На 25.03.2023 в 13:45 ч Марс влиза в Рак

Луната е без курс на:

21.03.2023 17:58 – 21.03.2023 18:01

23.03.2023 19:13 – 23.03.2023 20:42

25.03.2023 18:19 – 26.03.2023 2:41

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии