Седмичен хороскоп 20-26 ноември 2023

2023 HisСлънце в Стрелец от 22 ноември

Марс в Стрелец от 24 ноември

Марс-Слънце в квадрат със Сатурн

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва предизвикателно с квадрата между Луната и Слънцето в неподвижните знаци. Назряло е взимането на важни решения, но те отново ще са в същия коловоз и няма да отговорят на очакванията на повечето хора. Такова е времето, на кукловоди и марионетки.

Приливна вълна на оптимизъм ни очаква през втората половина на седмицата. Светъл лъч за свободолюбивите привнася Слънцето, което прекрачва прага на Стрелец. В знака на истината Слънцето влиза в сряда, на 22 ноември в 16:02 ч.

Почти веднага Слънцето е блокирано от квадрата със Сатурн, който става точен на 23 ноември, четвъртък. За рождениците от тази седмица, тези от края на Скорпион и другите от първите градуси на Стрелец, е поредният квадрат от текущата сатурнова криза. Време за активно учене на сатурновите уроци. Един от тях е този на почтеността. Бъди почтен в отношенията с хората, придържай се към истината във всяка ситуация, в която те постави живота. Всичко се вижда, всичко се знае, кармичният закон е неумолим. Аспектът изисква сериозно и най-вече разумно боравене с ресурсите, които са наша собственост или са под наше управление и грижа. Никакво разхищение, а икономии и козирожка пестеливост. Не преувеличавайте! Не обещавайте повече, отколкото можете да изпълните!

Позитивната страна на квадрата Слънце-Сатурн е укрепването на вътрешната сила и жизненост. Онова клише: „това което не ни убива, ни прави по-силни“ се отнася точно за преминаването през квадрата на Сатурн към рожденото Слънце, и точно както сега в компанията на транзитното.

След изключителния им съвпад, един за последните 30+ години, в Скорпион, Марс продължава да следва Слънцето. На 24 ноември, петък, планетата воин също преминава в Стрелец. Огненият знак получава мощна подкрепа, изпълва се със съмоувереност и амбиции. И двете са нож с две остриета. Докато Слънцето посещава юпитеровия знак всяка година през есента за около месец, то Марс прави това веднъж на близо две години. За последно е бил в Стрелец в периода декември 2021- януари 2022 година. Едновременно, близо един до друг, Марс и Слънцето са били в Стрелец преди 15 години, през ноември-декември 2008 година, също в квадрати със Сатурн.

Цялата седмица, но особено силно през нейната втора половина, действат с пълна сила квадратите на Сатурн към двойката космични тела. Слънце-Сатурн в точен квадрат е в четвъртък, а Марс-Сатурн в квадрат е в събота. И двата са в първите градуси на Риби-Стрелец и оказват влияние както на родените в първите градуси на знаците от подвижния кръст, Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, така и на процесите, които са свързани със тези знаци. Квадратът Марс-Сатурн подбужда към агресия и насилие, особено в средите на властта и военните. Възможно е пренебрегване на закони и поредното скандално поведение на властимащите.

Активността в Стрелец, пътешественикът на зодиака, подканя за тръгване нанякъде, преди и по време на коледните празници. Правете резервации отрано, защото от 13 декември Меркурий е ретрограден, а той, както знаем, обича да обърква графици, да размества дати и пътнически места, както и да ни прави много разсеяни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, динамична по отношение контактите седмица. В понеделник квадратът на светилата може да ви постави в условия на конфликт с приятели или с хора от екипа, с който работите. На важна среща могат да се обсъдят наболелите въпроси и да се намери точното решение. В сряда, 22 ноември, Слънцето влиза в приятелския огнен знак Стрелец. Но, квадратът му със Сатурн слага прегради,с които трябва да се съобразявате. Пригответе се да посрещнете критика и може би, само за някои, удари в гърба. В петък и Марс е в Стрелец. Получавате двойна доза подкрепа и увереност, че можете да се справите, но и двойна доза предизвикателства. В края на седмицата ще решавате с предимство финансови въпроси.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. В първите дни семейни ангажименти и притискащи задължения ще обсебват времето ви. В сряда Слънцето влиза в другия огнен знак Стрелец. Започва марсовия период на личната ви година, време за голяма активност, изява и постижения. За месец напред Слънцето ще премине през зоната на любовта, творчеството и децата. В петък и Марс идва тук, добавяйки към слънчевата своята енергия на мотиватор и боец. Стъпването им на територията на огнения знак ще бъде под строгия контрол на Сатурн. Нищо в повече, нищо излишно. Активираната зона на интимните отношения дава добри възможности за зачеване.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои запомняща се седмица. Не с някои дребни недоразумения в началото, а с идването на Слънцето във вашия знак в сряда. Започва новата лична слънчева година. Всяка година Слънцето идва на посещение за около месец, но сега си има спътник, Марс. Марс се движи заедно със Слънцето отпреди последното новолуние, в Скорпион, и ще продължи така до края на тази седмица. Партньорството им позволява да насищат с още по-голяма позитивна енергия зоната от рождения хороскоп, в която се движат. Идвайки ви на гости двойката Марс-Слънце вдъхва кураж, прави ви вътрешно силни и уверени, мотивира ви да действате така както ви диктуват разума и сърцето. В дните от сряда нататък се развиват квадратите им със Сатурн, съответно в четвъртък и събота, които изискват търпение и разбиране, особено от тези в първите градуси на Стрелец, които празнуват рожден ден през тази седмица.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е неспокойно, особено за тези от последните градуси на знака. Доверието в приятел/и може да не е такова, каквото бихте искали да бъде. Сатурновото влияние е съсредоточено в сферата на екипната работа и неформалните отношения, там предстоят промени. Новолунието в зоната на партньорството ви изправя пред нови задачи, в които са включени и други хора. През втората половина на седмицата Слънцето и Марс влизат в Стрелец. Предстоят ви проверки. Такива на коректност, точност, на боравене с общи средства, сметки, инвестиции.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата за някои започва с някъде дребни, другаде по-едри, пререкания с партньора. В сряда напрежението намалява, Слънцето влиза в зоната на дома и отношенията с най-близките. В петък отново прехвърчат искри, когато Марс, следвайки Слънцето, идва в Стрелец и също попада в квадратура със Сатурн. Активността в полето на домашните дела ще ви прави ангажирани с подобряване на условията на живот, дребни ремонти на закрито, пренареждане, но също така подтиква към смяна на жилището и преместване. Домът ви става по-посещаван, идват ви гости, канени и неканени, налага се бързо да се пренастройвате и организирате.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои противоречива седмица. В сряда, на 22 ноември, Слънцето влиза в предходния знак Стрелец. То ще енергетизира най-скритата зона на слънчевия хороскоп за месец напред. Ще имате нужда от повече време за себе си, време за размисъл, ретроспекции, самонаблюдение и себеанализ, на обръщане към себе си и изследване на вътрешното пространство. В сатурновия период на личната година обаче почти едновременно със Слънцето в Стрелец идва и Марс. Шумният и напорист Марс обратно, мотивира за действие, предизвиква конфликти и налагане на собствени правила, до края на годината и няколко дни от следващата. Квадратите със Сатурн допълнително усложняват ситуацията през тази седмица и усилват усещането за неприемане и неразбиране от околните.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Бурни емоции предизвиква квадратът на Луната и Слънцето в понеделник. За някои те ще бъдат свързани с необходимостта да се поставят важни въпроси на шефа, да се заявят гледни точки и претенции. Колкото и да отлагате, в средата на седмицата това вече ще бъде неизбежно. Възможно е да се стигне до раздяла и напускане на работа, или внезапни уволнения. Насрочвайте срещи и преговори за четвъртък и петък. В края на седмицата се появяват възможности и други решения.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Съпътстващото въодушевление и приповдигнато настроение ще ви направят убедителни при спор в понеделник. Венера от вашия знак често ще влиза в ролята на арбитър, или на помирител през цялата седмица. Слънцето влиза в полето на информацията и общуването в сряда, а Марс в петък. Насищането с тази мъжка по същество енергия може да опъне рязко струните на отношенията с хора от средата, в която работите или учите. Ще имате нужда от промени в начина на общуване, комуникация и движение. Добър период за смяна на превозно средство.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Приятелството е основната тема в следващите дни. В сряда Слънцето, а в петък Марс преминават в Стрелец. В полето на социалната активност Слънцето идва всяка година, по това време. Марс обаче транзитира Стрелец през малко по-малко от две години, затова тяхната среща тук и сега е важна, и ще остави следа. Настъпва време на по-голяма активност както в реалността, така и в социалните мрежи. Сега е момента да разширите кръга от приятели, да отсеете „зърното от плявата“ сред тях, да си изясните общите цели и начините, по които можете да ги постигнете. И всичко това под строгия надзор на планетния управител, охраняващ зоната на личните доходи и притежания.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои изпълнена със събития седмица. В понеделник ще ви се наложи да заемете ясна позиция по въпрос, който сте отлагали. На някои ще се отвори възможност да пътуват. След три седмици Меркурий става ретрограден, затова планирайте отдалеч и правете резервации. В сряда и в петък, Слънцето и Марс влизат в зоната на здравословния начин на живот, но същевременно се конфронтират със Сатурн. По този начин за почти месец напред хем ще можете да отделяте повече време за себе си, хем ще трябва да се съобразявате с редица ограничения. Ще трябва да приемете намесата на взискателен съветник или строг треньор, за да имате добър резултат.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, домашните ангажименти ще бъдат на преден план. В сряда Слънцето ви напуска, за да се установи за близо месец в следващия знак Стрелец. В зоната на личните доходи неговата роля е от важна по-важна. Слънцето привлича възможности за доходи и реални такива. Към него в петък добавя силата си Марс, до края на годината, та и малко от следващата. Квадратите им със Сатурн обаче имат възпираща роля през тази седмица, там където се отива към прекаляване. Те ви карат да приведете грандиозните си планове към реалността, да си направите нужните разчети на време и средства, които трябва да вложите. Съгласувайте ги с партньора си в края на седмицата.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои динамична в професионално отношение седмица. След съвпада им в другия воден знак Скорпион, Марс и Слънцето продължават пътя си заедно и почти едновременно преминават в Стрелец, съответно в сряда и в петък. Поотделно, Слънцето внася живителна енергия в зоната на кариерата, огрява отношения отваря възможности. Марс от своя страна изпълва професионалната сцена с амбиция и воля за себедоказване и надмощие. Двете заедно водят до преекспониране на властови амбиции и могат да скъсат струната от натягане. Затова тук влиза в ролята си Сатурн от вашия знак, който ви дава юздите в ръце, да усмирявате, да спрете галопирането и да водите ритмично колесницата на успеха.

Дати на някои астрологични събития

На 22.11.2023г в 16:03 ч Слънцето е в Стрелец

Слънце 90 Сатурн на 23.11.2023г в 11:47ч

На 24.11.2023 г в 12:15 ч Марс е в Стрелец

Марс 90 Сатурн на 25.11.2023 г в 18:57ч

Луната е без курс на:

22.11.2023 17:09 – 22.11.2023 19:19

24.11.2023 19:40 – 24.11.2023 22:28

26.11.2023 23:52 – 27.11.2023 2:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии