Седмичен хороскоп 20-26 септември 2021

2021 9 21 на 21 септември

на 22 септември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първите дни на седмицата са под силното влияние на пълнолунието в Риби. Точната опозиция на светилата е във вторник, 21 септември, в 2:54 бг.време. Луната в Риби все още е в хармонична връзка с Венера от Скорпион и това подсилва нежната, поетична релаксираща природа на пълната Луна във водния знак.

Близостта на Нептун изпълва с творческо вдъхновение чувствителните натури и засилва желанието за изява, за обличане на мечтите и фантазиите във видими форми. Тази акварелно размита страна на дните на пълнолунието се противопоставя на съвсем конкретните, ясно обозначими и следващи неемоционална логика изразни средства,които са под влияние на начеващия съвпад Слънце-Марс.

По този начин за една група хора всичко ще бъде неясно, неопределено, объркващо досегашните им представи за живота, докато при други начертаните планове влизат в действие и стъпките, които предприемат имат ясна цел. Контрастът ще стане още по-очевиден,когато Слънцето прекрачи прага на кардиналните Везни. Това ще се случи в сряда, на 22 септември, ден на есенното равноденствие, Слънцето е вече във въздушния знак в 22:21 ч., а Луната в Овен, в съвпад с Хирон.

Средата на седмицата се очертава да бъде напрегната с войнствени елементи, заради няколко аспекта. Двете вътрешни планети се противопоставят на две далечни и мощни такива. Меркурий прави квадрат с Плутон, а Венера опозиция с Уран. Два дни след пълнолунието, в четвъртък, Луната стъпва на точката на раздорника Ерис и затваря кардинален тао квадрат с Меркурий и Плутон.

Меркурий е вече в стационарна фаза, преди ретроградността, движи се бавно, затова и процесите, в които се включва са с по-голяма тежест и по-силен ефект. А те са в зоната на словото, словесни битки, вербална агресия, раздухани клюки, откровени лъжи. Опозицията на Венера и Уран се случва веднъж годишно, от Везни,планетата на хармонията и красотата е много мотивирана да наложи своята представа за хармонично и красиво. В опозиция с Уран обаче това много трудно може да се получи според очакваното. Така за едни и същи неща хората ще бъдат на диаметрално противоположни мнения, при това твърде несговорчиви и неотстъпчиви. Различното отношение към ставащото по света ще бъде повод за множество междуличностни конфликти, там където има познанство, но още повече там където има сериозни дълги връзки.

Юпитер е добре поставен през цялата седмица, ще се опитва да измества вниманието от дребнотемие, частни случаи и изключения върху общочовешки значими измерения, да се разширява полето на ангажираност с повече хора, и да се гледа в бъдещето с повече вяра и оптимизъм.

От другата социална планета – Сатурн също идват внушения за ред, законност, спазване на правилата от всички, без значение позиция и роля в обществото. Тригоните с Марс, Слънцето и СЛВ засилват влиянието си до края на седмицата като насочват вниманието към идеи касаещи всички, отнасящи се за големи общности и поставящи човешкия фактор като важен и значим. Грижата за човека и неговото бъдеще, здраве, образование,мечти и надежди.

В неделя включването на Луната оформя голям въздушен тригон, раздвижвайки менталното поле и включвайки много хора в разсъждения по значими теми. Така втората половина на седмицата и почивните дни са време за мащабни идеи и сериозни начинания, за достигане на истината до повече хора.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои емоционално приповдигната седмица. С навлизането на Слънцето във Везни, в зоната на партньорството имате три планети и то става фокус на вниманието в ежедневието. Меркурий е в най-сложни отношения и по време на пълнолунието в Риби това ще се прояви отчетливо. Пазете си гърба. Обръщайте внимание на знаците на съдбата, на синхронични числа, на случайности, на съвпадения, на срещи с хора, на казани думи. В средата на седмицата, в личния живот може да се намесят външни хора, или да попаднете в центъра на измислици, клевети, интриги, изкарване на нелицеприятни факти на показ. Марс от везни активира хората, които не ви харесват. Но с напредването на дните картината с прояснява и везните се накланят във ваша полза.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на търсене на истината. Пълнолунието в Риби ви включва в обстоятелства, в които има много неизвестни и не можете да обхванете картината като цяло. Придвижването на луната през другия огнен знак Овен, в средата на седмицата, ще ви помага да напредвате в търсенето, но процесът може да се окаже неприятен,заради струпването на няколко напрегнати аспекта близо един до друг. С напредването на дните, в края на седмицата, особено в неделя, доминирането на въздушния елемент ще подпомогне мисловната и аналитична дейност, и стигането до важни за вас заключения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица отдадена на домашните ангажименти. Пълнолунието в Риби прави дома и отношенията с членове на семейството много важни, а домашната среда – арена на значими събития. С преминаването на Слънцето във Везни, в сряда, ролята на приятелите нараства. Имате нужда от подкрепа и я получавате в повечето случаи. Включването в общи дейности ще ви носи радост и удовлетворение през цялата седмица. Някои обстоятелства с хора отдалеч ще ви заинтригуват в средата на седмицата. Неделята е ден за сбъдване на желания.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в Риби ви изправя пред чудесната възможност да направите себе си, каузата и групата си популярни, успели и доказали се. Солови изяви също ще ви носят позитиви, но включването в общо дело е много по-забележимо в следващите дни. Венера ще ви създава проблеми в сферата на партньорство точно по тази причина в средата на седмицата. Слънцето във Везни, от сряда нататък, добавя енергията си към тази на Марс и Меркурий. Много ангажирани с работа ще бъдете, но отделяйте време за почивка и възстановяване на силите.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на партньорството. Пълнолунието в противоположния знак Риби прави сферата на връзките, служебни и лични, много важна. Периодът формално изглежда добър за бизнес обвързване, още повече да се избърза преди меркуриевата ретроградност. Но в средата на седмицата вътрешните планети, на партньорството – Венера и на комуникациите – Меркурий, са сюрпризирани от напрегнати аспекти с Уран и Плутон. По този начин картината изглежда твърде рискова за дългосрочно и трайно обвързване. Преминаването на Слънцето във Везни осветява зоната на притежанията. Това, което е ценно за вас, изисква повече внимание и отдаденост.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Пълнолунието в Риби идва с покани и предложения, които ще искате да обмислите. Някои ще пътуват на къси разстояния. В средата на седмицата от сряда до петък са възможни конфликти с близки хора, с деца, роднини, приятели. Разминаванията могат да бъдат намалени или избегнати, ако си наложите а направите някои отстъпки и да съгласувате мнение с другите, преди да пристъпите към действие. Марс от Везни ви държи в очакване на противоречия и битки в зоната на професионалната изява. Там идва Слънцето и огрявайки я, ще ви накара да се чувствате повече разбрани и подкрепени.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на отстояване на себе си. Пълнолунието в Риби може да изкара на повърхността някои заблуди, грешки или лъжи, които кръжат в професионалното пространство. В средата на седмицата ще се срещнете лице в лице с някои от тях, но голяма част ще останат скрити и ще работят като часовников механизъм на заложена бомба. С навлизането на Слънцето във Везни, в сряда вечерта, силата на въздушната стихия се увеличава, а паралелно с това и вашата лична. Пет планети във въздушните знаци ви подкрепят, но и следят дали се придържате към правилата. Въздухът владее менталното поле, но всяка идея трябва да намери подходящото време за своята реализация. Най-благодатния ден от седмицата е последният. В неделя Луната от вашия знак включва голям въздушен тригон.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на идването на Слънцето във вашия знак. Това се случва всяка година и бележи славен период от около месец, когато неговата енергия ви зарежда с позитивни емоции. Съпътстващото есенното равноденствие пълнолуние в Риби задава повече ангажименти и грижи, но Марс е също във вашия знак, а това е голяма подкрепа на волята и амбициите. Планетният управител е в сложна ситуация в средата на седмицата. Опозицията с Уран предизвиква отношението ви към притежанията, материални и нематериални,към тайните и всичко скрито. Възможни са и някои разминавания в интимните отношения. В края на седмицата големият въздушен тригон ще ви помогне да си отговорите на множеството въпроси.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои успешна седмица. Пълнолунието в Риби слага акцент върху сферата на притежанията. Някои финансови въпроси изискват повече внимание и ангажираност. На определени предизвикателства към разбиранията, позицията, гледната точка, ще реагирате с повече спокойствие и приемане. Сатурн и Юпитер от вашия знак са позитивно аспектирани и това ви създава вътрешно убеждение за правота и сигурност. Разминаване и дори конфликт е възможен по оста лични ангажименти и професионални задължения. Нечии изисквания могат да ви дойдат в повече. Неделята е вашият ден, големият въздушен тригон хармонизира отношенията и успокоява страстите.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в другия воден знак Риби. Музата е кацнала на рамото на мнозина представители на творческите професии. „Ден година храни“, затова не изпускайте момента за активно действие още повече, че от следващия понеделник Меркурий е ретрограден, което значи, че предстои разсейващ и подвеждащ преценката период. От сряда късно вечерта Слънцето е във Везни. В зоната на дома, то ще благоприятства отношенията с най-близките, радостните събития, позитивните промени в семейната среда. Добър период за семейни събирания, за укрепване на родствените връзки и подсилване на усещането за връзка с корените, за сила и стабилност.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична в емоционално отношение седмица. Пълнолунието във водния знак Риби поставя сърдечните дела във фокуса на вниманието. Имате нужда не просто от жестове на внимание, а от истински чувства и тяхното открито заявяване. Венера от вашия знак ви прави по-претенциозни и взискателни в това отношение. Но опозицията с Уран подсказва разочарование и неоправдаване на очаквания в средата на седмицата. Вятърът на промяната ще задуха в края на седмицата. Бъдете отворени за контакти и нови предложения.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на пълнолуние в Риби. Това ви се случва веднъж годишно и бележи важен момент в личната година. Някои лични планове и амбиции могат да получат своя шанс за реализация в дните, когато Луната е срещу Слънцето. В сряда то преминава във Везни, в тайнствената зона на скритите помисли и стъпки. Осветявайки я, може да привлече чужди очи там и хора, които се интересуват от вас, или такива, които имат право на контрол и проверка. Въпроси свързани с чужбина, с пътувания и забавления са под влияние на опозицията Венера-Уран, която създава нестабилност и неочаквани обрати,особено в дните до петък включително. В края на седмицата имате подкрепа, която може да не е явна, или да разберете за нея след време.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 120 Юпитер на 21.09.2021 / 0:53

На 21.09.2021/2:54/ 28°Риби, пълнолуние

Меркурий 90 Плутон 22.09.2021/ 15:11

На 22.09.2021/22:20/ Слънце във Везни

Венера 180 Уран 23.09.2021 /11:41

Марс 120 Сатурн на 25.09.2021/ 23:50

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби и Близнаци, през и втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

21.09.2021 2:55 – 21.09.2021 6:13

23.09.2021 5:05 – 23.09.2021 15:38

25.09.2021 16:09 – 26.09.2021 3:36

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии