Седмичен хороскоп 20-26 февруари 2023

2023 2 20 на 20 февруари

в понеделник

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Запомнящо се начало на седмицата. Новолуние в последния знак на зодиака и навлизане на Венера в първия му знак. И двете в понеделник, почти по едно и също време. Седмица на творците, на изявите, на съзидателните и прозорливите.

Новолунието в Риби е вдъхновение за хората на духа. Когато Слънцето и Луната се срещат в най-мъдрия знак на зодиака, а това се случва веднъж в годината, е време да намерим отговорите, които търсим. А най-точните отговори получаваме, когато се обърнем към себе си. Нашият вътрешен глас е истинският канал,по който тече, това което ни трябва тук и сега.

Новолунието е в понеделник, 20 февруари, протича в компанията на Сатурн от 28-я градус на Водолей. Последните градуси на знаците са съсредоточие на сила, особено когато там бавно преминават далечни планети. Господарят на кармата е в края на Водолей, както и малкият по размер, но мощен, господар на подземния свят-Плутон, който до 23 март е в края на Козирог. Плутон напредва с два градуса на година. През 2023-та и 2024-та ще бъде на границата между най-консервативния знак Козирог и най-прогресивния знак Водолей. Бавно е преминаването му в следващия знак сега, заради ретроградната му фаза, през която през тази и следващата година ще бъде ту в единия, ту в другия знак. Каквото горе, това и долу, гласи херметичния принцип, а ние преживяваме наяве дълбоките преобразования в света. Нищо не е, и няма да бъде, същото както беше през 2008 година, когато на 26 януари Плутон влезе в Козирог. Затова и преминаването му в знака на Новата епоха е бавно – на три стъпки, през март 2023, през януари 2024 и окончателно през ноември 2024 година планетата на дълбоката трансформация ще пристъпи прага на реформаторския Водолей.

Сега от Водолей Сатурн отбелязва съпричастност към новолунието. Стелиумът, който се формира в понеделник преди обяд от Луна-Слънце-Сатурн,в Риби-Водолей, подкрепен от аспект със СЛВ е изразител на мъдрост и осъзната сила, която правилно насочена, може да бъде съзидателна и перспективна. С асцендент в Овен и оси в кардиналните знаци новолунието надхвърля нежната и ранима природа на водния знак, превръщайки го в тънка струя с голяма пробивна, като лазер, сила. Внимателно със слабите и беззащитните, те не винаги са това, което изглеждат.

Също в понеделник, след като е получила тайни инструкции от Плутон (прави секстил с него от края на Риби), Венера се впуска в ново пътешествие през зодиака. От 20 февруари до 17 март планетата на любовта, хармонията, красотата, на справедливостта и дипломацията, ще се движи през огнения Овен. В първия знак на зодиака Венера не се чувства в свои води, тя е в изгнание, срещу знака, където е на трон- Везни. В Овен планетата на любовта влияе силно на емоциите. Прави хората импулсивни, спонтанно харесващи и влюбващи се, готови да създадат бързо изгарящи връзки, да говорят директно, това което им е на ума, или да размахват назидателно пръст,заслепени от чувството за собствена правота. В дипломацията, където Венера управлява, ще продължаваме да се натъкваме на странности, Овен е твърде населен, на груба намеса във вътрешните работи на отделни страни. Нещо такова, а и повече, една дипломатка във Франция, замени историческите портрети на командирите от Войната за независимост и бащата-основател с постери на хора, популярни в медиите.

Средата на седмицата става още по-експресивна, когато в сряда и четвъртък растящата Луна се движи в Овен, а Меркурий застава в квадрат към Уран. Да отчитаме силата на думите и да внимаваме как боравим с тях, защото те могат да нараняват, но могат и да лекуват.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с новолуние в предходния знак Риби. За някои от групата ще бъде добре да забавят темпото, обърнат повече внимание върху себе си, да развият чувствителност и усещане за преживяванията на другите, да се доверят повече на интуицията. Сънищата могат да станат по ярки и изпълнени със символика, която се отнася само и единствено за вас самите. Спокойствието и самоизолацията едва ли ще траят дълго, но затова пък вие учите бързо. В понеделник Венера се настанява в знака ви за около месец, а с нея и привличането към весели преживявания и светски изяви. За сегашния транзит на гиганта на слънчевата система през Овен за втори път се застъпва с планетата на любовта. През 2022 година това се случи между 2 и 28 май, но се разминаха. Сега предстои съвпад, на 2 март и очакването е за много позитивни емоции.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на материалните ангажименти. Духовният тон, който задава новолунието в Риби, ще ви помогне да намерите съдбовен смисъл в случващото се. Новата Луна в зоната на споделените финанси дава старт на съвместни инвестиции, на заявки за кредит, на разширение на фирмената дейност, нещо което планирате отдавна. В период сте на завишен контрол. Възможни са проверки от финансови институции. Средата на седмицата е време за активна комуникация с близки по дух хора. Венера е в зоната на пътешествията и обогатяване на мирогледа. Предстои и съвпад на Юпитер, на 2 март, така тази и следващата седмица е време за организиране на пътувания и почивки. Лилит в знака увеличава трудностите при взимане на някои лични решения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на семейството. Новолунието в Риби е в зоната на дома и отношенията с най-близките. Новата Луна в обичливите Риби прави домашната среда извор на вдъхновение и подкрепа, на радост и удовлетворение от общуването с родственици. Време за семейни събирания, за обединяване около решаването на общ за всички проблем, за грижа към възрастни родители и нуждаещи се роднини. На някои въпроси свързани с имоти и наследство,сега се дава „зелена светлина“ за решаването им. Навлизате в романтичен период на годината с навлизането на Венера в зоната на лични живот. От понеделник до 17 март планетата на любовта запалва пламъка на любовта в сърцата ви. Колко дълго ще гори не е толкова важно, а да ви стопли и да остави спомени.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на подкрепата, на приятелството и екипната работа. Новолунието в зоната на светската активност дава старт на участието ви в събития,в които са включени много хора. Връзката на стелиума от новолунието със СЛВ във вашия знак ви прави активен участник, с видимо лично присъствие. Нарастващата Луна подканя за инициативност и задействане на нови проекти. Венера напуска удобното ложе на Риби и се хвърля в страстите на огнения Овен. Тайни обожатели, приятелство, любов с някой отдалече. Но, също така силна духовна подкрепа на личните планове. Луната е в знака ви в края на седмицата, повеждайте групата си към покоряване на нови върхове.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с новолуние в срещуположния знак. Новата Луна в Риби усилва включването на други хора в живота ви. Ангажиментите ви се увеличават. Сатурн,който е все още в зоната на здравето, участва във всичко, което планирате, изисквайки търпение и щадене на силите. Не си изчерпвайте батериите напълно, спирайте навреме и разреждайте графика си. В понеделник Венера влиза в Овен, в зоната на подкрепата отвън. В съдружие с Юпитер, който е там от 20 декември 2022 година, влизате в силен период на материална подкрепа. Добър период за взимане на кредит, за инвестиции, за увеличаване на дружествения капитал, за получаване на дивиденти, награди, стипендии, за получаване на наследство, за приходи от изтекла застраховка и друго подобно.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Новолунието в Риби отваря темата за подвижността, преместването, наличието на подходящото МПС или неговата смяна. Записването на шофьорски курс, или получаването на свидетелство за управление на превозно средство също е с подкрепата на нарастващата Луна. Ще се справяте по-лесно с уроци и взимане на изпити, ще се представяте по-добре на интервю за работа, ще привличате стари приятели и съученици на раздумка. Венера влиза в полето на семейството и домашния уют. Най-доброто време през годината да подобрите комфорта на домашната среда, още повече през тази мека зима. Венера и Юпитер в тази зона, в съвпад, са благодат, който се случва веднъж на 12 години.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с новолуние в зоната на професионалната изява. Един от най-добрите периоди за напредък в кариерата през годината. Новата Луна дава старт на идеите ви, а Марс от знака ви, в тригон с планетния управител от Водолей,ускорява темпото, и увеличава интензитета на случващото се. Бъдете подвижни, активни и гъвкави. Планетата на любовта преминава в Овен в понеделник. В зоната на приятелската подкрепа и социалната активност Венера ще се заседи около месец, но същевременно съвсем скоро ще направи съвпад с Юпитер, рядко случващ се аспект, през 12 години. Любовна искра може да припламне с някой от приятелската среда.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с новолуние в зоната на здравето. Новата Луна в Риби е чудесен помощник в изцелението, както на физически, така и на душевни болежки. Пристъпвайте към всичко ново с лекота и добронамереност. Търсете близост в работната среда, както и подкрепа, която щедро ще ви бъде дадена. Планетният управител преминава в срещуположния знак. Венера от Овен съсредоточава творческата ви енергия в полза на други хора. От зоната на партньорството ще притегля много сили, фокусирайки ви в потребностите на други хора. Но Венера в тази зона е също така привличаща подходящи хора и обстоятелства, полезни за социалния ви живот. Обединяването на венерината и юпитеровата енергия тук, е нещо, което ви се случва веднъж (като техен съвпад) на 12 години, затова не пропускайте приливната вълна, съпътстваща този аспект.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица ангажирана с финансови дела. Новолунието в зоната на личните доходи дава старт на подобряване на някои страни на материалния ви живот. Нов източник на доход или повишаване на възнаграждението са в контекста на новолунието. Друга страна на това проявление е по-голямата лична взискателност към другите за спазване на правила и норми, на етичен кодекс, отговарящ на вашите разбирания. Венера от Овен с подкрепата и на Юпитер там, ви съдействат да облечете идеите си в думи и в конкретни дела. Добър период за учене, за придобиване на квалификации, степени, дипломи.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с новолуние в другия воден знак Риби. Настъпва чудесен период за пътувания, опознаване на нови хора и територии, на радостни преживявания в обогатяваща с впечатления и знания среда. Отварят се врати за напредък в образованието, за промяна на целите към по-високи хоризонти. Юпитеровият период на личната година , с новолуние в него, задава време за разгръщане на даденото ви по рождение и още повече на това, в което сте вложили време и усилия да развиете. Почти едновременното преминаване на Венера в Овен е с почти толкова позитивна окраска, но съсредоточена предимно в професионалната сфера.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с новолуние в другия воден знак Риби. В зоната на любовта,творчеството, децата, новата Луна подсказва романтични преживявания, разбирателство, съпричастност, подкрепа на, и от, близки на сърцето ви хора. В марсовия период на личната година творческият импулс ви отвежда към правенето на неща, които изискват повече усилия, лична мотивация и голяма емоционална енергия. Венера влиза в Овен и за почти месец напред ще се движи през зоната на здравето и близките служебни отношения. Заедно с Юпитер, който е там от 20 декември, миналата година, ще ви носят повече удовлетворение от умението да си организирате времето и да полагате усилия за здравето и комфорта си.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на новолуние в Риби. Веднъж в годината Слънцето и Луната се срещат във вашия знак. Сега това става в присъствието на строгия Сатурн, което придава още по-голямо значение и полезност на съвпада на светилата. Новата Луна във вашия знак е вдъхновение и отговорност. Сатурн е на прага ви и изискванията към вас стават все по-големи. Събирането на Венера и Юпитер, двете благодатни планети в зоната на притежанията, е обещание за материална стабилност и увереност в себе си. В средата на седмицата на някои ще се наложи да взимат важни решения касаещи семейство, дом, деца.

Дати на някои астрологични събития

На 20.02.2023 в 9:05 ч новолуние в 1°Риби

На 20.02.2023 в 9:55 ч Венера в Овен

Луната е без курс на:

20.02.2023 4:00 – 20.02.2023 6:56

22.02.2023 6:05 – 22.02.2023 7:14

24.02.2023 9:22 – 24.02.2023 10:29

26.02.2023 16:42 – 26.02.2023 17:47

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии