Седмичен хороскоп 20-26 юни 2016

ПЛ 20 6 16 в понеделник

Лятно слънцестоене във вторник

Юпитер и Плутон в в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата календарна седмица е изпълнена с много енергия и позитивизъм. Те се дължат най-вече на активното участие на гиганта на слънчевата система – Юпитер. Планетата, наричана „голямото щастие“ се движи в спокойната Дева, но влиза в комуникация с няколко планети. Юпитер е в ъгъла на големия подвижен квадрат, който започна да се формира през изминалата седмица, за втори път, сега с Меркурий.

Напрегнатите аспекти с него, с Нептун и Сатурн, провокират негативната страна на юпитерианската природа, като например прекаляването, хиперболизирането, преувеличението на доброто, но и на лошото.

До четвъртък, когато Меркурий напуска трънливата зона на големия подвижен квадрат, тези страни на юпитеровото влияние ще се изразяват по меркуриански – безпардонно, директно и словесно нападателно, от хората с рождени Слънце, Луна, Марс, Венера, ЕС, МС и др. важни астроточки, намиращи се в средната декада на знаците Близнаци, Дева, Риби и Стрелец. Последният знак е активизиран допълнително от Луната, която в понеделник е в Стрелец и в опозиция със Слънцето.

Второто в този знак е в понеделник, 20 юни, в 14:02 часа, в 29°Стрелец. Първото в Стрелец беше на 22-ри май, в 1-я градус на знака. Две пълнолуния, две възможности, ако нещо не се е реализирало през май, сега получава втори шанс. Още повече, че господарят на знака – Юпитер прави със СЛВ, чудесен момент за ново начало, за тръгване по нов път, за съществена житейска промяна, за поставяне на нови цели и активна работа по тяхното постигане.

Тъй като лунните възли се движат обратно на посоката, в която се придвижват планетите, то съвпадите на СЛВ и Юпитер са в неравномерен ритъм, през 6-7, или през 8-9 години. Последен период на съвпади имаше през 2009 година. Ретроградността на Юпитер ги разтяга във времето на серии, които могат да бъдат събрани в един, или разделени в два месеца от годината. Вторият вариант се случва през 2016 година. Съвпад на ретрограден Юпитер и СЛВ имахме през месец януари 2016.

На съвпада Юпитер-СЛВ може да се разчита в дългосрочен план. Аспектът е с продължително влияние, активен поне до средата на месец юли. Сега, през тази седмица, той получава подкрепа от Плутон в Козирог, с тригон, и от Прозерпина в Скорпион, със секстил, което го прави добра основа за сериозни дела.

Във вторник, на 21 юни в 01:34 часа, Слънцето преминава в зодиакалния знак Рак, момент на лятното слънцестоене. Най-големият ден и най-кратката нощ в зоната на пълнолуние в огнения Стрелец, много работа и малко сън. Започва новата астрологична година на родените под знака на Рак. Водната енергия набира сили. Във водни знаци са четири планети плюс Лилит, Прозерпина и Хирон, което прави предстоящия период, от около месец, твърде емоционален, време на големи страсти и активност във взаимоотношенията.

Втората половина на седмицата е по-спокойна в емоционално отношение. Доминирането на тригона Юпитер-Плутон в земните знаци Дева-Козирог е укрепващ фактор за връзки и начинания с дългосрочни намерения, за скрепяване на взаимни ангажименти с устен или писмен договор. Тригонът Юпитер-Плутон се случва през дълъг интервал от време, в серии, един или два пъти годишно. Това е вторият за тази година точен тригон между далечните планети. Предишният беше на 16 март при директен Плутон и ретрограден Юпитер, а сега е обратно, което прави юпитеровата енергия на разширение и покровителство – водеща. В резонанс с него е подкрепата и на тригона на светилата във водните знаци Рак и Риби. По този начин земните и водните знаци получават импулс да раздвижат своите лични и професионални дела.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с пълнолуние в сродния по стихия огнен знак Стрелец. За втори път получавате шанс да се представите откъм най-добрата си страна, и да бъдете забелязани. Вашите усилия сега дават резултат. Моментът е подходящ и за мащабни начинания, които изискват влагане на много енергия и предприемчивост както лични, така и на хора от семейството ви. Ще имате потребност от повече пространство и свобода на действие. Слънцето преминава в Рак във вторник. За месец напред ще ви ангажират с домашни дела, с грижи около близки хора, както и с решаването на много битови проблеми. Ако досега има затишие в професионалните ви ангажименти, то във вторник и сряда очаквайте новини и предложения. В почивните дни отделете време за себе си, възможност да се разтоварите и презаредите „батериите“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на второто пълнолуние в сродния по стихия огнен знак Стрелец. Много емоции ще имате около обстоятелства свързани с близки на сърцето ви хора, любими, децата, любов, зачеване, и всичко което планирате около тях. Второто пълнолуние в тази зона дава втора възможност. Ако нещо не се е получило според очакванията ви през май, то сега има всички шансове да ви зарадва и вдъхне нови надежди. Намирате се в сатурновия период на личната си година -време за равносметки и приключване на започнати неща. През първата половина на седмицата някои от групата ще получат добри оферти за работа, за имоти, които продават, или отдават под наем.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с активен в подвижните знаци. Той се заформи миналата седмица с включването на Меркурий от Близнаци. Подсилване на неблагоприятното му влияние идва от пълнолунието във вашия знак, което засилва напрежението и остротата на реакциите. Второто пълнолуние ви поставя в светлината на прожекторите и пред необходимостта да защитавате правотата си във важни за вас житейски обстоятелства. Седмицата носи и добри послания от активната позиция, която има Юпитер-управителят на знака ви. Съвпадът му със СЛВ в зоната на вашата кариера в слънчевия хороскоп е чудесен момент за напредък и заемане на по-висока служебна позиция, с повече отговорности, и права, и с по-добро заплащане. Стремете се към повече баланс в емоциите, и много мъдрост при взимане на важни решения.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, астрологичната обстановка настройва на ваканционна вълна. Ако на предишното пълнолуние в Стрелец, през май, сте имали колебание къде и как да почивате през лятото, то сега картината ще стане много по-ясна и определена. Отново финансовата подкрепа на плановете е много важна. През първата половина на седмицата напрежението от подвижния квадрат може да ви подведе към прибързани стъпки за резервация и предплащане в по-голям размер. През втората половина на седмицата настъпва добър период за материалните дела, за купуване или продаване на движимо, или недвижимо имущество.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. Динамиката, която задава големият подвижен квадрат ще ви провокира поне до средата на седмицата. Понеделник е критичният ден, в който пълнолунието в Стрелец ще постави някои въпроси за изясняване с човек, или хора, от семейството. От вторник, когато Луната е вече в другия земен знак Козирог, астрологичната картина става по-благосклонна. Под влияние на тригона Юпитер, СЛВ -Плутон сте в отлична позиция да планирате за дълъг период напред и в големи мащаби. Не разчитайте единствено на собствените сили, търсете съмишленици, работете в екип с други хора, с подобни на вашите интереси и възгледи. Във вторник и сряда ще имате добри предложения за сътрудничество. Изяснете си какво искате и действайте.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои забележителна седмица. Пълнолунието е в Стрелец, но в предпоследния, 29-ти градус на знака. Така в понеделник от 15 часа Луната е във вашия знак, което ви прехвърля енергията от опозицията на светилата. Гостуващата ви до сряда луна ще ви предизвиква да проявите своите лидерски умения, да водите развоя на събитията, които ви касаят, в посоката, която искате. Можете да давате предложения и да получавате такива, да предлагате работа, както и да ви предлагат на вас ангажименти, особено във вторник и сряда. Имате подкрепата на земния тригон Юпитер-Плутон за сериозни ангажименти- както лични, така и професионални. От вторник Слънцето е в противоположния ви знак Рак,което поставя партньорските взаимоотношения във фокуса на вниманието. Нуждите и интересите на другите ще издърпват голяма част от времето и енергията ви.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата предлага втори шанс с второто пълнолуние в срещуположния ви знак Стрелец. Сферата на действие са отношенията ви с другите. Било то лични или служебни, сега имате възможност отново да постигнете баланс във взаимоотношенията си с някого като покажете добро намерение и направите нужните стъпки. Ако не се движите като „слон в стъкларски магазин“, физически и словесно, съобразявате се с мнението и на другите, имате всички шансове да постигнете набелязаното. В материално отношение астрологичната картина също предлага подкрепа. Имате добри възможности за уреждане на наемни отношения, да се договорите за подялба на имот с роднини, да продадете или купите жилище, да се нанесете в ново и да го обзаведете.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до събота.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои резултатна седмица. Второто пълнолуние в Стрелец отново поставя въпроса за вашата мобилност, във физически или в ментален план. Някои имат остра потребност да сменят транспортното си средство с по-надеждно такова. Удачно време за целта е втората половина на седмицата, от четвъртък нататък. Стремете се да бъдете добре информирани за случващото се около вас, това ще ви даде предимство в някои ситуации. Във вторник Слънцето преминава в Рак, зоната на вашата професионална реализация. Венера също се движи там и ви дарява с подкрепата си. Повярвайте в себе си и така ще ви възприемат, и другите, особено тези, от които зависи кариерата ви. Имате подкрепата на някой, който е надалеч, или предпочита да стои в сянка.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до събота.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелите. Второто пълнолуние в Стрелец поставя отново темата за групите, в които участвате -реални и виртуални, екипа с който работите, клуба към който принадлежите и т.н. Някои належащи въпроси за решаване могат да изострят отношенията ви през първата половина на седмицата. От четвъртък Луната е във вашия знак и вие „повеждате хорото“, печелите подкрепа и привърженици. Необходим ви е обаче добре структуриран график, организация и постоянство в неговото изпълнение. Финансовата подкрепа,на която разчитате, може да „даде признаци на живот“, или да се появи открито, през втората половина на седмицата и през почивните дни.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със , и с асцендент в Рак, предстои резултатна седмица, в професионално отношение. Второто пълнолуние в огнения Стрелец извежда на повърхността последствията от вашите усилия като им придава материална форма и съдържание. Някои благоприятни промени в работната среда сега могат да станат реалност. Вашите качества и способности ще бъдат оценени. През първата половина на седмицата някои ще получат интересни предложения. Във вторник Слънцето навлиза във вашия знак, започва новата ви астрологична година. Водната енергия се активира и около вас се завъртат емоционални вихри на внимание, предпочитания и надежди. Това, което започне сега, ще достигне кулминация през първата половина на месец юли.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящото пълнолуние активира зоната на личните доходи. Второто пълнолуние в Стрелец отново подчертава темата за приходите ви като важна (за кой ли не е?) и достигнала точката на реализация. От финансова обезпеченост се нуждаят всички ваши проекти, особено тези свързани с пътувания. Слънцето преминава в Рак, сродния по стихия воден знак, и пред вас се очертава период богат на летни преживявания. Водната енергия набира сила, ще имате подкрепа както за личните си планове, така и за всичко свързано с професионалната реализация. Следете за добри оферти във вторник и сряда. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, мислете стратегически и мащабно, поставяйте си високи цели.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, напрежението от края на предходната седмица се прехвърля и в тази. Големият подвижен квадрат е в силата си до сряда. Допълнително усилване на влиянието му идва от пълнолунието в подвижния огнен знак Стрелец. Но без усилия няма напредък. Пълнолунието в зоната на професионалната изява, в слънчевия хороскоп, сочи нови възможности и реализация на начинания, в които сте вложили енергия и ентусиазъм. Сега берете плодовете на своя труд. Навлизате в емоционално активен период, време за подем в личните взаимоотношения, за развитие на връзка, за увеличение на семейството и подобряване на психологическия климат в дома.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 20.06.2016 /14:02 часа пълнолуние в 29°Стрелец.

Юпитер в съвпад със СЛВ на 20.06.2016 /20:17 часа.

На 21.06.2016 /1:34 часа Слънцето навлиза в Рак.

Юпитер в тригон с Плутон на 26.06.2016 /15:29 часа.

Луната през периода се движи между знаците Стрелец и Риби, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

20.06.2016 /14:02 – 20.06.2016 /14:55

22.06.2016 /11:57 – 22.06.2016 /23:08

24.06.2016 /18:48 – 25.06.2016 /5:30

26.06.2016 /22:55 – 27.06.2016 /10:08

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии