Седмичен хороскоп 21-27 май 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце в Близнаци от понеделник

Слънце и Марс в тригон в четвъртък

Юпитер и Нептун в тригон в петък

Венера и Сатурн в опозиция в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с навлизане на Слънцето в Близнаци. Въздушната енергия набира сили. Във въздушен знак е и Марс, който навлезе във Водолей на 16 май. Слънцето и планетата воин застават в хармонична връзка в четвъртък, в деня на най-светлия български празник. Въздушната стихия управлява ума, комуникациите, любознанието и любопитството, стремежът към разнообразие и способността за бърза адаптация към променящите се условия. Общуването става по-лесно, възможностите са по-големи за договаряне, за преодоляване на различията, за достигане на сближаване на позициите, през цялата седмица.

Докато на тригон Слънце-Марс се надяваме за подкрепа веднъж на около две години, то тригонът на Юпитер-Нептун се случва значително по-рядко. Откакто Нептун се движи през Риби, тригоните между двете планети са групирани в серии на времево разстояние от четири години. През 2013 и 2014-та е първата серия, когато Юпитер се движеше през Рак. А сега е втората при преминаването на Юпитер през Скорпион, ноември-декември 2017 и през май и август 2018 година. Предстоящите точни аспекти за тази година са на 25 май и на 19 август.

Тригонът на двете планети, управляващи знака Риби, повишава вибрациите на всичко живо на земята, дава възможност за разбирателство и приемане, за проява на съчувствие и състрадание. Религиозните противоречия ще стихнат, човеколюбието ще бъде водещо в онези сфери, където има достатъчна критична маса от хора с пробудено съзнание. Сегашният тригон е при ретрограден Юпитер и директен Нептун, а този на 19 август е при директен Юпитер и ретрограден Нептун. Директната планета е водеща и по-добре изразява позитивната страна на влиянието си. Така нептуновото влияние сега е по-осезаемо, още повече, че планетата е в силата си, в собствен знак. Водните знаци и там, където те доминират, ще бъдат в основата на процесите пораждащи се сега,в периода на нарастваща Луна.

Последният значим аспект за тази седмица е опозицията на Венера към Сатурн. Тя се случва веднъж годишно, но за пръв път от близо 30 години по оста Рак-Козирог, откакто Сатурн навлезе в земния кардинален знак. Опозицията противопоставя грижовната и любвеобилна страна на планетата на красотата и хармонията с консервативното и емоционално сдържано поведение на планетата на структурата и ограниченията. Влияе неблагоприятно върху емоционалните взаимоотношения, внушавайки недоверие, подозрителност в предателство, измяна и изневяра, нарушава хармонията в личните взаимоотношения. Аспектът не е дълготраен и се компенсира с влиянието на хармоничните аспекти посочени по-горе. Опозицията, за разлика от квадратурата, има добрата страна да балансира противоположностите. Така неделята е ден за сдобряване и загърбване на противоречията.

Слънчева седмица и добро настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. В понеделник Слънцето навлиза в Близнаци, актвирайки зоната на комуникациите. Предстоят ви много срещи, учене и/или преподаване, работа по нови проекти, пътуване до съседни населени места, както и активно общуване с близки роднини и съседи. Слънцето хармонизира влиянието си с това на планетния управител, както и с Хирон от вашия знак. Така получавате всичките възможности да постигнете свои цели, да влезете в нов социален кръг, да създадете екип по свое усмотрение и да реализирате желаното. На някои от групата съдбата се усмихва по свой начин и така както е заложено в житейската програма. Възможни са печалби и придобивки от дарения, наследства, поискана финансова подкрепа. Краят на седмицата предполага известно обтягане на отношенията в домашната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Вашата личност, амбициите, плановете, намеренията са във фокуса на вниманието – вашето и на близките ви хора. В понеделник Слънцето преминава в зоната на приятелството и подкрепата, която можете да получите от тези, които споделят интересите ви. Така, обединявайки своите лични планове с тези на екипа, на групата, ще успеете да постигнете много повече. Марс се движи в зоната на партньорството, поощрявайки всяка конкуренция, но хармоничният аспект със Слънцето ви прави успешни и способни да я преодолеете. Както в духовен, така и в материален аспект, седмицата е изключително добра. Някои ще имат късмет да намерят желаното жилище, или да се срещнат с подходящия клиент и да уговорят ден за подписване на предварителен договор за покупко-продажба на имот. Благоприятни в това отношение са вторник и сряда. Използвайте празничните и почивните дни за истинска почивка, не се претоварвайте нито емоционално, нито физически.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои комуникативна седмица. В понеделник нарастващата Луна е в другия огнен знак Лъв,в хармонична връзка с рожденото ви Слънце. Тя задава позитивен тон на седмицата. Слънцето преминава в срещуположната зона, в знака Близнаци. За месец напред зоната на партньорството ще бъде огрявана от него, с всичките активи и пасиви там. Намирате се в меркуриевия период на личната година, време за динамична комуникация, движение, социална активност, и привличане на нови партньорства. Във вторник ще трябва да правите избор да поемете ангажимент, или не, прекаленото натоварване не ви се отразява добре. Планетният управител е в хармонична връзка с Нептун, един важен за вашето духовно развитие аспект. Сега минавате своеобразен изпит, с възможност за изкачване на по-високо стъпало,затова е важно какви са мислите, намеренията и постъпките. Интуицията ще ви подскаже правия път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Слънцето активира зоната на финансите и тя става „крайъгълен камък“ за всички проблеми и взети решения. Тригонът на Слънцето с Марс във въздушните знаци носи улеснения при преговори с шефове за увеличение на възнаграждението или за заемане на по-добра служебна позиция. Имате всички условия да спечелите доверието на хората, които са ви нужни. Във вторник и сряда използвайте своя чар и словесни умения, подкрепени от Меркурий във вашия знак, за да изложите по най-добрият начин идеи, виждания, стратегии. Но бъдете внимателни в споделянето на лични тайни и информация, която в последствие може да бъде използвана срещу вас. В края на седмицата планетният управител е в напрегнати отношения с господаря на кармата Сатурн. Обръщайте внимание на „червените лампички“, които светват за да ви насочат какво трябва и какво не трябва да говорите и правите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои ангажирана седмица. В понеделник Слънцето навлиза в Близнаци и прави още по-активна зоната на професионалната реализация. Във вторник, когато Луната е във вашия знак, имате възможност да придвижите ваш проект, идея, намерение, по начина по който искате, да вземете важно решение, касаещо професията, или семейството, или и двете. Сряда е добър ден за работа и бизнес. Ако имате план да сключвате сделка, бъдете внимателни, защото на пръв поглед всичко може да изглежда чудесно, но тригонът на Юпитер и Нептун понякога е коварен, като подвежда с нереалистични представи и идеализация на хора и обстоятелства. Стъпете здраво на земята и проверявайте всичко за коректност и перспективност. Аспектите в края на седмицата подтикват към откровеност и изясняване на спорни моменти в партньорските взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. В понеделник Слънцето преминава в Близнаци като активира зоната на работната среда и отношенията с колегите. Някои промени тук ще са наложителни и трябва да им обърнете внимание в най-скоро време. Имате отлични шансове да съчетаете нуждите си с възможностите на момента. Това ще ви помогне да решите някои финансови въпроси, но още повече да регулирате работните си отношения в името на по-доброто качество и ефективност. Очакват ви интересни запознанства в средата на седмицата. Можете да привлечете към каузата си подходящия човек, или хора, да създадете най-добрият и успешен екип за работата, с която сте се захванали. В края на седмицата обаче бъдете сдържани и премерени в отношенията си с някой, който е от близкия кръг от хора. Опозицията на Венера от срещуположния знак Рак и на Сатурн от вашия, предполага размяна на мнения и предизвикателства, с които заедно трябва да се справите.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои първата седмица от новата слънчева година. В понеделник Слънцето влиза в знака ви и родените в първите градуси празнуват рождените си дни. Астрологичната картина е добра и фиксирана в солара обещава добра лична година. Силен акцент е тригонът на Слънцето и Марс, който подобрява жизнения тонус и улеснява постигането на набелязаните цели. Другият тригон, този на Юпитер и Нептун, обещава добри условия на работа, подкрепяща работна среда, разбирателство с колеги и шефове, както и добри доходи. Късметът спохожда смелите, затова не разчитайте нещата просто да се случват, а действайте. Дръжте настрана, разделяйте, финансовите проблеми и личните взаимоотношения през втората половина на седмицата. За да имате успех в партньорството, бъдете готови да направите някои компромиси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. В понеделник Слънцето навлиза в другия въздушен знак – Близнаци. Намирате се в юпитеровия период на личната година. Време е за пътувания и трупане на нови впечатления, за реорганизиране на живота, промяна на целите с по-добри и по-високи, за разширяване на кръгозора, обогатяване на знанията и намиране на по-добра среда за лична изява. Тригонът с Марс от зоната на любовта придава известна романтична окраска на периода. Но повече оказва влияние върху творческата ви нагласа и способността да развиете своята идея в завършен проект, изделие, книга или друго материално изражение. Търсете приятели и сътрудници сред широко скроени хора, които имат същите като вашите разбирания за живота. На някои късметът ще се усмихне в материално изражение през тази седмица. Ще има и такива, които ще срещнат важен за тях човек, когато са на дълъг път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои вълнуваща седмица. В понеделник Слънцето навлиза в другия въздушен знак Близнаци, правейки в същото време тригон с Марс, който се движи през вашия знак. Двете силно енергетизирани космични тела задават позитивен тон на седмицата. А за някои и с плътни романтични нотки. Честолюбивите ви амбиции ще намерят добър прием, ще имате подкрепата на любим човек, или на някой, който се възхищава на творческите ви умения. Силният аспект с духовни измерения между Юпитер и Нептун свързва зоната на професионалната изява с тази на личните доходи и притежания. Така ваша идея може да се окаже достатъчно оригинална и реализируема, за да ви обезпечи за дълго време напред. Вниквайте в нещата, не се плъзгайте по повърхността и ще имате успех.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Лъв, което задейства темата финанси. Имате да решавате проблеми от финансово естество, които изискват проява на повече решителност и увереност в собствената правота. С навлизането на Слънцето в Близнаци в понеделник, се повишава вашата сензитивност. Чувствителността ви към отношението на околните, както и умението да вниквате в проблемите на другите ще бъдат водещи в следващите дни. Водният тригон между Юпитер и Нептун е в 16-я градус на знаците Скорпион и Риби, което облагодетелства най-вече родените между 8 и 10 юли. Късметът е на ваша страна, не пропускайте шанса да постигнете нещо, което да ви донесе радост и удовлетворение. Венера е във вашия знак и това ви прави привлекателни за околните. В края на седмицата обаче тя прави опозиция със Сатурн в срещуположния знак. Противостоенето е в 8-я градус на знаците Рак и Козирог,което влияе силно върху рождени Слънца близо до тази зона. В събота избягвайте обсъждане на теми, от които могат да произтекат конфликти, отлагайте изясняването за неделя, а още по-добре за следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Така се задействат процеси свързани с професията, което дава импулс за изява на важния аспект между Юпитер от вашия знак и Нептун от зоната на творчеството, любовта и децата. През тази работна седмица, макар да е кратка, имате шанс да получите подкрепа и похвали, които си заслужавате. Слънцето преминава в Близнаци в понеделник и активира зоната на финансовата подкрепа. Работата за друг човек/хора ще ви носи добри доходи. Моментът е добър да се договорите за по-високо заплащане. Или да поемете допълнителни ангажименти, с което да подобрите финансовото си състояние. Бъдете щедри към хората, които харесвате, но не и безразсъдно разхитителни. В края на седмицата е възможно да бъдете разочаровани от близка роднина, която не оправдава очакванията ви.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои романтична седмица. Венера се движи в зоната на любовта и творчеството, привличайки към вас внимание и обожание. В понеделник Слънцето преминава в Близнаци, огрявайки домашната среда и взаимоотношенията в нея. Ще ви трябва повече време, за да подготвите дома си за предстоящо гостуване или важно семейно събитие. Тригонът на Юпитер и Нептун от вашия знак е катализатор на желанието ви да се откъснете от рутината на ежедневието и да потеглите „където ви видят очите“. Това не е „мисия невъзможна“, предстои голям воден тригон и за някои от групата съвсем скоро желаното може да стане реалност. Вярата върши чудеса, а вярата в себе си – най-големите от тях. Но в края на тази седмица слезте на земята, защото господарят на кармата е в опозиция на любвеобилната Венера от другия воден знак Рак. Преосмислянето на някои страни в отношенията ви с обичан човек, ще се окаже здравословно за връзката ви.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 21.05.2018/5:14/Слънцето навлиза в Близнаци

Слънце в трион с Марс на 24.05.2018/5:39

Юпитер в трион с Нептун на 25.05.2018/12:53

Венера в опозиция със Сатурн на 26.05.2018/9:40

През тази седмица Луната се движи между знаците Лъв и Скорпион, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

21.05.2018 / 6:30 – 22.05.2018 / 5:03

23.05.2018 /17:55 – 24.05.2018 / 9:52

26.05.2018 / 0:04 – 26.05.2018 /16:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии