Седмичен хороскоп 21-27 март 2016

ЧЛ 23 3 16

в Овен от вторник

Частично лунно затъмнение във Везни в сряда

Сатурн ретрограден от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е пролетно пъстра. Ще има както хармонични, така и напрегнати аспекти, навлизане на планета в следващ знак, и затъмнение.

До вторник ще трябва да свалим „розовите очила“, които ни сложи съвпада Венера-Нептун и да прогледнем за истината. В това отношение ще ни помага Луната, която се движи в срещуположния знак Дева, охлаждайки страстите с аналитично – рационален подход. А също така и Меркурий, който във вторник преминава на огнена територия, в първия знак на зодиака – Овен. Пролетта настъпва с бързи крачки.

Независимо от умората и депресията, животът ще стане по-динамичен. Меркурий в Овен ще ни кара да мислим, говорим и действаме по-бързо и експресивно. Общуването между хората ще стане по-рязко, по-остро и по-напрегнато, защото на повечето ще им бъде трудно да приемат чуждата гледна точка.

Средата на седмицата е показателна в това отношение. В сряда има три астрологични събития. Най-важното, разбира се, е лунното затъмнение в 14 часа. Луна-Земя-Слънце няма да бъдат на една ос, затова затъмнението е частично. Но значението му е достатъчно силно, за да ни изведе от мъглата на самозаблудата. Ако в дните след слънчевото затъмнение на 9 март сте имали частични проблясъци, заради размитото, акварелно, влияние на мистичните Риби, то сега на пълнолуние, и лунно затъмнение, в 3°Везни картината ще бъде достатъчно ясна и контрастна. Това е последното от трите лунни затъмнения във Везни, в тази серия. Предишните две бяха пълни лунни затъмнения, на 15 април 2014 година, и на 4 април 2015 година.

Опозицията на светилата в сряда активира кардиналния кръст, и особено силно първата декада на знаците Овен, Везни, Рак и Козирог. Хората, с рождени Слънце, Асцендент, Луна, Марс, Венера, МС и др. ще бъдат по-чувствителни към критики, оценки, които не отговарят на очакванията им, противоположно чуждо мнение и претенции към свършената от тях работа.

В сряда е точният квадрат на Юпитер и Сатурн в 16°Дева-Стрелец. Юпитер е ретрограден, а Сатурн стационарен, подготвящ се за тръгване назад. Към тях се присъединява Венера от Риби, като в петък квадратът става двоен. Тао квадратурата Юпитер-Венера-Сатурн влияе неблагоприятно върху материалните дела. И трите планети имат отношение към социалните контакти, ангажиментите свързани с повече хора, дългите обвързаности, очакванията за трайност и надеждност. Тази двойна квадратура допълнително усложнява обстановката между двете затъмнения. Така критичната зона се простира до края на месеца.

Отново в сряда е опозицията на Меркурий към Слънцето. Това е така наречената горна опозиция, когато Меркурий се намира зад Слънцето, условно казано. Земя-Слънце-Меркурий са почти в една равнина, но не и в една ос. Това е времето на най-голямото отдалечаване между двете планети, Меркурий и Земя, което съответно влияе неблагоприятно на комуникацията и разбирателството между хората.

В петък започва ретроградната фаза на Сатурн. На 25 март планетата тръгва назад от 16°Стрелец, като за близо пет месеца ще стигне Стрелец, и ще тръгне в права посока на 13 август 2016 година. Когато Сатурн е ретрограден, административната работа куца. Ще ни бъде по-трудно да общуваме с държавната администрация, и ще бъдем все по-недоволни от нейната работа.

На личностно ниво ретроградният Сатурн ще постави някои ограничения пред необмислени, ненавременни начинания. Мнозина ще трябва да преформулират целите си, да търсят нови ниши в бизнеса, нови спонсори и инвеститори, нови съдружници. Родените в първите две декади на подвижния кръст, в знаците Стрелец, Близнаци, Риби и Дева, ще трябва да проявяват повече настойчивост, дисциплина, търпение, издържливост и умение да се справят със сатурновите предизвикателства.

И да завършим с нещо хубаво, което наистина идва в края на седмицата. В петък и събота Венера се заглежда приятелски в Плутон, придавайки повече магнетизъм и страст на връзките. А Слънцето и Меркурий, заедно и поотделно, правят тригон с Марс в огнените знаци Овен-Стрелец. В почивните дни не оставайте на закрито,бъдете сред природата, с приятни хора.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои активна седмица. Към Слънцето,което е вече във вашия знак, във вторник добавя своята енергия и Меркурий. Планетата на комуникациите ще ви зарежда с ентусиазъм да търсите и намирате информация по важни за вас и близките ви въпроси. До средата на седмицата здравето ще бъде в центъра на вниманието. Вашите здравословни проблеми, или тези на близък човек, предстои да бъдат изяснени. Някои ще получат диагноза и препоръки за лечение. Опозицията на светилата и лунното затъмнение в сряда, което включва първите градуси на вашия знак, може да ви накара да прибързвате с изводи и заключения. Затова препоръката е да обмисляте добре стъпките си. В професионално отношение, дори да имате добри, на пръв поглед, предложения, не бързайте да се ангажирате дългосрочно.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои авантюристична седмица. Към Слънцето в огнения знак Овен във вторник се присъединява Меркурий. Планетата на комуникациите и пътешествията ще ви кара да мислите по-често за бъдещата си отпуска,да кроите планове, да правите разчети на време и средства. Всичко, което планирате сега, може да се сбъдне стига да бъдете достатъчно настойчиви,но и предвидливи. Пълнолунието в знака на връзките, и партньорството, съчетано със затъмнение, може да ви постави в неочаквана ситуация. Информация за нещо казано или направено, може да ви изведе за кратко от равновесие. Не бързайте с мнение, оценки и действия. Имате на своя страна любов и подкрепа. Всяка проблемна ситуация сега се обръща във ваша полза.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица, смесица от подкрепящи и задържащи влияния. Слънцето и Меркурий, който във вторник влиза в Овен, ще подтикват вашата огнена природа към действие. Подкрепени от тригона с Марс, който се движи в първата декада на знака ви, ще имате прилив на енергия, мотивация и самочувствие за постигане на високи цели. Своето вдъхновение и кураж ще можете с лекота да предавате и на други хора, да станете обединителен център и водач в групови начинания, както за работа, така и за забавления. Пълнолунието в знака на партньорството-Везни, ще ви изправи пред дилемата дали да продължите с отбора, да се откажете от него, или да си създадете друг такъв. Задържащ ефект има от квадрата на Юпитер и Сатурн, развиващ се през тази седмица. Юпитер е ретрограден от началото на годината, а Сатурн сега е стационарен и предстои да се обърне. В допълнение е квадрата на Венера, което усложнява всички проекти, касаещи по-големи групи, или работа в голям мащаб.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои предизвикателна седмица. Началото е все още под влияние на благоприятната позиция на управителя на знака ви – Венера. Побързайте в понеделник и вторник да свършите неща, в които вашият чар и привлекателност могат да ви бъдат полезни. С напредване на дните астрологичната картина „се втвърдява“, важност придобиват други качества, като например находчивост, но и безскрупулност, бързина, но и безпардонност, и др. от този род. Можете да разчитате на добрите си приятели, особено тези, които са минали по път, по който вие сега тръгвате. Грижите за близък човек сега могат да дадат по-определени резултати. Или пък да решите да промените подхода. Промяната в стратегията може да се окаже най-доброто решение към момента.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои страстна седмица. Вашата сдържана емоционално природа ще бъде провокирана още в първите дни. Луната се движи през знака ви от понеделник до сряда, сключвайки разнообразни аспекти с останалите планети. Но повече емоции ще провокира Меркурий, който сменя знака си. Планетният управител преминава от спокойните, но дълбоки, води на Риби в огнените полета на Овен. И не само това, ами отива към съвпад със Слънцето в Овен, и тригон с Марс от Стрелец. В тази, в голяма степен благоприятна астрологична среда Меркурий ви прави общителни и привлекателни за околните, или за определен човек. Пълнолунието във Везни,съчетано с лунно затъмнение, ще постави по-отчетливо въпрос от финансово естество. При някои финансовите разчети могат да доведат до решение за взимане на кредит, един дългосрочен ангажимент, към който е добре да бъде подходено много внимателно. Моментът е подходящ да отправите искане за увеличаване на заплатата. Тръгвайки назад Сатурн ще изкара на показ някои притеснения свързани с дома, и с хората, с които споделяте един покрив.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда. събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Пълнолунието в кардиналния знак Везни ви дава възможност да се порадвате на поредния успех, на реализация на идея, в която сте вложили много време и енергия. В началото на седмицата ви очакват добри новини отдалеч, подкрепа на хора от странство. Някои проблеми, свързани с образование или подготвено пътешествие, ще бъдат разрешени в дните на пълната Луна. Слънцето и Меркурий в зоната на домашните ангажименти отварят темата за някои подобрения в бита, които не търпят отлагане. От петък планетният ви управител тръгва назад. Сатурн ще се движи в ретроградната си фаза около пет месеца,до средата на август. През тази седмица обаче той застава в напрегнати аспекти с двете планети, възприемани като добри и благодатни – Венера и Юпитер. Конфигурацията създава задръжки пред амбициите, с налагане на изискване за влизане в рамки и съобразяване с много ограничаващи изисквания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда. събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. В понеделник вниманието ви ще бъде фокусирано най-вече в домашните дела и в проблеми,свързани с близък човек. Предстоящото пълнолуние напряга всички и някои дребни на пръв поглед проблеми, се уголемяват лавинообразно. Във вторник вашият планетен управител – Меркурий прави крачка напред и влиза в огнените владения на Овен. Така отпадат задръжките, които слагаше водната енергия. Сега мисълта, приказките и действията ви стават по-категорични и предизвикателни,което си има плюсове и минуси. Времето все няма да ви стига,защото всичко става бързо и иска бърза реакция. Може би често ще чувате: срокът бе до вчера. Предстоящият съвпад на Меркурий и Слънцето от една страна ви прави забележими и значими в средата ви на общуване. Но също така може да ви подлъже в посока на повишено честолюбие и гордост през втората половина на седмицата. Пълнолунието във сродния по стихия знак Везни е време за реализация и възвращаемост на положените усилия.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. Пълнолунието във вашия знак, съчетано със затъмнение,се случва за трета поредна година. То е последното в серията и единствено в първата декада на знака. Сега, можете да направите сравнение с това, което ви се е случило в същия период в предишните две години. Особеност на настоящото е,че към опозицията на светилата се добавят съвпад на Меркурий със Слънцето, и тригон на Марс към него. Така дните около пълнолунието са емоционално оцветени, с включване на много страст и динамика в общуването. Не пропускайте да бъдете в центъра на събитията, да придвижвате неща, касаещи пътувания, обучение, посредничество. С тръгването на Сатурн назад от петък нататък, за около пет месеца напред, ще ви се налага да бъдете по-организирани и дисциплинирани в това отношение, да цените повече времето и моментните добри възможности.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои още една въодушевена седмица. Предстоящото пълнолуние в сродния по стихия въздушен знак Везни отваря нови възможности, подкрепя начинанията, кара ви да мечтаете и да следвате мечтите си. Слънцето и Меркурий са в зоната на комуникациите на слънчевия . Астрологичната картина подкрепя активно общуване, включване в групи за подпомагане на други хора или такива с цел обмен на информация. Периодът е добър за обучение, за преподаване, за включване в курсове и школи, или организиране на такива. Купуване на МПС, записване в шофьорски курс, подобрения по собствения автомобил, също са подкрепени от планетите в следващите дни. Некоректни финансови отношения с приятели обаче могат да подкопаят отношенията ви с тях. В периода на ретрограден Сатурн, от петък до средата на месец август, е възможно да внесете сериозни промени в работен проект, както и да търсите по-практическо приложение на идеите си.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на лунно затъмнение в кардинален знак. Само по себе си това астрологично събитие води до повишаване на градуса на напрежение и тревожност. Опозицията на светилата е в третия градус на кардиналния знак Везни. Така по-силно ще усетят ефекта от затъмнението, родените в началото на знака, или с асцендент там. Някои промени в домашната среда сега ще се окажат належащи и нетърпящи отлагане. Меркурий, който във вторник влиза в другия кардинален знак – Овен, сближавайки се със Слънцето, ще ви дава самоувереност и умение да излизате от конфузни ситуации, с които изобилстват следващите дни. С тръгването на Сатурн назад, ще се увеличат задълженията ви, и ще ви бъде по-трудно да успявате навсякъде. Затова е важно да планирате добре ежедневието си и да следвате създадения график.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, темата за приятелството от предходната седмица се прехвърля в тази. Пълнолунието в знака на общуването и партньорството – Везни, поставя за решаване някои въпроси,които не търпят отлагане. Един критичен поглед, ревизия на приятелство, разчистване на излишното, ще бъдат част от важните неща, които имате да правите в дните на пълна Луна. За да работите в екип, важно е да си имате доверие, още повече, когато се намесват и финикийските знаци. Пълнолунието е време за събиране на приходи от заработеното, и дано урожаят да е задоволителен, както през тази, така и през следващата седмица. Планетният управител Марс е в добра позиция спрямо Слънцето и Меркурий, нещо което обещава добро самочувствие, с покритие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, романтичната тема от предходната седмица продължава и в началото на тази. Венера се откъсва от Нептун и продължава към зона, от която през втората половина на седмицата застава в напрегнати отношения с Юпитер и Сатурн. Тази конфигурация повлиява материалните взаимоотношения, нещо което по време на пълнолунието във Везни, може да прозвучи по един много категоричен начин. Някои ще трябва да обмислят добре идеята да инвестират общи средства в недвижима собственост, или в проект, с дългосрочни намерения. Балансът приход-разход ще покаже накъде ще се наклонят везните. Първоначално идеята може да изглежда твърде добре и възможностите да са големи, но не подценявайте влиянието на Сатурн. Още повече, че той през тази седмица тръгва назад. Планетата, господар на кармата, влиза в ретроградната си фаза за период от около пет месеца. А това предполага задръжки в професионалната реализация, а оттам и ограничени доходи.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Юпитер в квадрат със Сатурн на 23.03.2016 /12:16 часа

На 23.03.2016 /14:00 часа Пълнолуние в 3°17’Везни и частично лунно затъмнение

Слънце в съвпад с Меркурий на 23.03.2016 / 22:11 часа

На 25.03.2016 /12:00 часа Сатурн става ретрограден от 16°24’Стрелец. На 13.08.2016 /11:49 часа от 9°46’Стрелец тръгва в права посока.

Венера в опозиция с Юпитер на 25.03.2016 / 13:58 часа

Венера в квадрат със Сатурн на 25.03.2016 / 18:48 часа

Слънце в тригон с Марс на 26.03.2016 / 12:33 часа

Луната през периода се движи между знаците Дева и Скорпион, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

22.03.2016 / 5:55 – 23.03.2016 / 7:23

24.03.2016 / 22:55 – 25.03.2016 / 20:09

27.03.2016 / 9:25 – 28.03.2016 / 8:46

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии