Седмичен хороскоп 21-27 март 2022

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий в съвпад с Юпитер и с Нептун

Марс в квадрат с Уран

Меркурий в Овен

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Какво имаме в астрологичната картина през тази седмица? Голяма активност на Меркурий. Най-близката планета до Слънцето се движи с голяма скорост, направо галопира през втората половина на знака Риби. До края на седмицата преминава през съвпад с Юпитер, с Нептун, квадрат с Лилит и секстил с Плутон. А в неделя сутринта пресича прага на огнения Овен. Така ще галопират и новините, и изненадите през цялата седмица.

Марс е другият активен участник от планетарното семейство, прави секстил с Хирон и квадрат с Уран. Слънцето и Луната ни предлагат радост и успехи с тригона си в сряда, и повече сериозност при взимане на решенията с квадрата си в петък.

Меркуриевата активност във водния знак, предполага голямо движение на мисли, говорене и комуникация. Придвижването му между Юпитер и Нептун в Риби е много важно сега, когато недалеч от нас се води война, и в много части на света текат дълбоки промени. Вестоносецът на боговете е най-добрият комуникатор, преносител на послания и медиатор, който може да сближи далечни гледни точки и противоречия. Дейността му като посредник на добра воля започна още в предходната седмица. Добронамерените совалки за преговори имат шанс за резултатност през тази седмица преди Меркурий да влезе във войнствения Овен в неделя. Не е нужно да се вдига много шум. Прозренията идват при спокоен ум и в тишина. Но, това ще се удава на малцина, защото Слънцето е вече в най-шумния знак на зодиака – Овен.

Критичен е марсовият ден на седмицата-вторник. Тогава,на 22 март, Марс прави точен квадрат с Уран в инертните знаци Водолей-Телец. Това е втората точка, препъни камък, след квадрата на Уран с Венера от предходната седмица. Аспектът е мощен и ще даде отражение както в личния живот на хора, под негово влияние, така и в отделните слоеве, общности, народи, държави.

Хората с рождени Слънце, планети, оси в наталната карта, в зоната на 10-20 градуса на неподвижните знаци, трябва да проявяват завишено внимание към обстоятелствата, в които попадат, а също така да налагат съзнателен контрол върху собственото поведение. Възможни са всякакви аварии в техника, машини, превозни средства, шосеен и въздушен транспорт, инсталации, електропроводи, газопреносни съоръжения и др. Вероятността за природни аномалии е голяма, като бури, мълнии,урагани, циклони, земетресения, свлачища, срутища и др.подобни.

Във вторник могат да потънат надеждите ни за скорошна развръзка, постигане на примирие и намаляване жертвите на войната.

Венера, под чието управление е дипломацията, се движи между воина Марс и господарят на кармата Сатурн. Триото Марс-Венера-Сатурн е в голям съвпад (стелиум) почти през цялата седмица. Макар да участва Венера, този стелиум подкрепя не толкова артистичните изяви, колкото здравият смисъл и поемането на отговорност от някои лидери. Всяка пиеса има край, дори и най-драматичната.

В първата половина на седмицата, когато в понеделник Меркурий съвпада с Юпитер (истината), а в сряда с Нептун (медиите), от мътните води на Риби могат да изплуват нелицеприятни истини. Подхваща се една дълга тема с тройния съвпад Юпитер-Меркурий-Нептун в понеделник, която ще се развива като гигантско медийно руло и ще се разгръща през тази и в следващата седмица, като стелиумът добавя и Слънцето за участник. Ако докато Меркурий е в Риби и повече се говори, то от неделя, когато е вече в Овен, ще има действия, активности, които са проява на силите на доброто. Участието на Слънцето в Овен, което отива към съвпад с Хирон прави истината още по-силна и пробивна. А господарят на кармата в квадрат към лунните възли няма да се ограничи само с поучително размахване на пръст.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е провокативно. Важни процеси, които ви касаят, се развиват скрито от очите, зад гърба ви. Не всички са с отрицателен знак, но несигурността, която носят развихря въображението. Слънцето е във вашия знак и в крайна сметка истината ще ви се каже, или ще се прояви по подходящ начин. Във вторник и сряда при тригона на светилата ще я видите, и ще сте наясно как да постъпите. Квадратът на Марс с Уран предизвикателство към огнената ви природа. Отстояването на собствените принципи и интереси може да има висока цена. Бъдете внимателни на път.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, домът и най-близките са в центъра на вниманието през първата половина на седмицата. Някои семейни проблеми изкристализират и изискват да вземете отношение. Квадратът Марс-Уран провокира конфликти в партньорската сфера. При някои от групата отношенията с работодатели могат да излязат от зоната на зацикляне и да търпят развитие. Тригонът на светилата вторник-сряда улеснява преговори и сделки за покупки и продажби на имоти. Отварят се възможности за пътешествия, следете обяви, правете резервации.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, в първите дни на седмицата е препоръчително да запазят спокойствие и неутралитет. По спорни теми сдържайте емоции и си дайте време да съберете повече данни преди да се включите. В сряда и четвъртък Луната е във вашия знак, което ни прави по-аргументирани и точни по подразбиране. Шегичка. Но повече следи оставят шегите на Юпитер. Планетният управител е в мътните води на Риби, където се вихри Меркурий, по съвместителство покровител на мошениците. Ако шофирате, бъдете внимателни на път, особено в края на седмицата.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Мнението на другите, това което се случва с партньор, съдружници, работодатели, ще бъде в центъра на вниманието. Договорни отношения ще търпят преглед и вероятно допълнение. Безпокойството от Уран във вашия знак в следващите дни ще се повиши, заради квадрата на Марс към него. Някои ще попаднат в условия, в които да защитават себе си, мнението, позицията си, от хора или институции. В отношенията си с приятели, на които държите, бъдете много внимателни и адаптивни, ако искате да ги запазите като такива. Не е препоръчително да се пътува в следващите дни, особено по въздух.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица, в която ще бъдете в центъра на информационния поток. Като любознателен знак имате способност да приемате и обработвате голямо количество информация. Сега тя ще бъде предимно за други хора, за партньори и съдружници, за работодатели и клиенти. Ваша е отговорността как ще се справяте с нея. За преподаващите началото на седмицата създава чудесни условия за изява и разгръщане на уменията. Възможно е да ви бъде упражнена някаква форма на проверка и контрол.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица, в която ще имате остра нужда от подкрепа. Особено във вторник,когато мнозина от групата ще трябва да вземат важно решение. Убедете се, че разполагате с надеждна информация, и че документите ви са в изрядност. Бъдете внимателни с наличните си капитали, с парите в кеш, с ценни вещи и притежания. Проверете за изтичащи застраховки. В петък и събота Луната е във вашия знак. Задайте тон на музиката и повеждайте хорото.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои натоварена с ангажименти седмица. Луната в Скорпион, и Лилит от вашия знак, ще ви подтикват да се държите наставнически, критично и взискателно с хората от близкото обкръжение. Планетният управител обратно. Докато е в Риби, а това е до края на тази седмица, улеснява отношенията ви с висшестоящите. В професионалната сфера се появяват поредица от възможности за промяна и растеж. На път е да се изпълни ваше желание за смяна на позиция, за нов кръг от права и задължения. Слънцето от зоната на приятелите ви подкрепя да намерите най-подходящата среда и най-добрият работен екип.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица обърната с лице към финансовите проблеми. Дали защото имате планове, които изискват повече средства, отколкото имате, или по друга причина, но ресурсите изискват внимание и намиране на бързи решения. При някои от групата ще се получат добре очакванията около собствености, отдаване под наем, стопанисване, справяне с бюрокрация, оформяне на документация, узаконяване. За други ще бъде важно да избягват капаните на здравната система. Тези с проблеми на кръвоносната система и сърцето да бъдат внимателни, съзнателно да си създават умерено и спокойно ежедневие. Слънцето от срещуположния знак ви привлича силно към социални дейности и включване в обществени събития.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица изпълнена с много предизвикателства. В първите дни Луната в Скорпион ще ви „дърпа за езика“ да казвате неща, с които не толкова да бъдете на страната на истината, а за да привличате внимание, нарушавайки личните си принципи. В тази зона сега е много хлъзгаво и ви очакват изненади. Квадратът на Марс от вашия знак с Уран -управител на знака ви, е сериозно събитие, което рядко се случва, и остава следи. Вслушвайте се в Сатурн от знака ви, който съветва за търсене на баланс и поемане на отговорност.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, началото на седмицата е оптимистично с Луната в другия воден знак Скорпион. Водната енергия е силна и ви повлича в поток от новини и информация, от която можете да отсеете за себе си важни и полезни неща още в първите дни на седмицата. Стелиумът от планети в другия воден знак Риби „дава рамо“ на всички идеи, в които вложите усилия да бъдат реализирани. Слънцето е в зоната на професионалната изява и ще я огрява близо месец. Огненият тригон на светилата в сряда ще ви зареди с оптимизъм и нови планове. Избирайте внимателно посоката на инвестициите си. В края на седмицата стойте близо до партньора си.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. „Силата е във вас“, но и отговорността как ще я управлявате. Имате стабилна опора и подкрепа от най-близките. В първите дни на седмицата обаче са възможни неразбирателства и конфликтни ситуации, с тенденция към задълбочаване. Ще ви се наложи да определите граници, да вземете страна, да разграничите вашата позиция от тази на някой друг. На някои от групата в края на седмицата ще изникне внезапно пътуване. В почивните дни се постарайте да бъдете сред близките си.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Луната в другия воден знак Скорпион е катализатор на идеи, планове и много безпокойство за бъдещето. Меркурий от вашия знак бързо се придвижва между Юпитер и Нептун, правейки съвпад с тях през първата половина на седмицата. Ще имате възможност да избирате между добро и по-добро, и още по-добре в близко бъдеще, когато двете планети ще съвпаднат на ваша територия. Каквото имате да казвате казвайте, да съобщавате -съобщавайте, в неделя планетата на комуникациите ви напуска. От Овен ще ви мотивира в полето на личните доходи.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 0 Юпитер в 18Риби на 21.03.2022- 8:06

Марс 90 Уран в 12Водолей-12Телец на 22.03.2022 – 22:44

Меркурий 0 Нептун в 23Риби на 23.03.2022- 19:44

На 27.03.2022 в 9:44 Меркурий в Овен

Луната е без курс на:

22.03.2022 18:00 – 22.03.2022 20:59

24.03.2022 14:59 – 24.03.2022 23:54

27.03.2022 1:51 – 27.03.2022 2:55

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Елица каза,

    Писа на март 20, 2022 @ 23:42

    Благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии