Седмичен хороскоп 21-27 ноември 2016

TemJUPСлънце в Стрелец от понеделник

в квадрат към и

Меркурий в съвпад със Сатурн и в тригон към Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е разнообразна. Има от всичко по много. И няма как иначе след като диригент е Юпитер, планетата на изобилието. От Везни, като гръмовержеца Зевс, чието проявление е, Юпитер ще гърми и трещи в буквален и преносен смисъл, раздавайки справедливост.

От миналата седмица се усеща влиянието на планетата – гигант, когато навлезе в зоната на влияние на далечните Уран и Плутон, движещи се в кардиналния кръст. Точният квадрат с Плутон, в 15-я градус на Везни-Козирог, ще бъде на границата между четвъртък и петък. За точната опозиция Юпитер-Уран ще изчакаме около месец.

Още в началото на тази седмица ще се проявят напрегнатите аспекти, поради намесата на Слънцето. В края на понеделник Слънцето преминава в Стрелец, знакът на истината, и откровеността. Но не само това, Слънцето застава в средната точка между Юпитер и Плутон в понеделник и вторник. Така то осветява истини и лъжи, обещания и изпълнения, почтености и измами, поляризирани мнения и противоречиви действия на хора, обвързани с властта и съдебната система. Тук важна роля играе съвпадът на Венера и Плутон в Козирог. Венера е планета на справедливостта и правораздаването, а Плутон на скритите механизми на властта, задкулисието, манипулациите и нечистите намерения в квадрат с Юпитер във Везни- законотворчеството. Какви ще ги измъдрят управляващите сега, или какво ще излезе вече подготвено и готово за огласяване ще разберем в следващите дни, в четвъртък и петък.

В личните взаимоотношения при много от кардиналните знаци ще има поводи за спорове, ревност, претенции и раздели, ако не се контролират емоциите и не се избягват конфликтни ситуации.

Имаме „хепи енд“ и през тази седмица. Апел към разума идва от съвпада на Меркурий и Сатурн в сряда, но той се чува от когото трябва едва след няколко дни. Планетите на ума и разсъдливостта, на конкретното мислене и намирането на решения – Меркурий и Уран са в хармоничен аспект в почивните дни. Така в края на седмицата всеки спор може да намери своето рационално решение.

Слънчево настроение и успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои вълнуваща седмица. Слънцето навлиза в сродния по стихия знак Стрелец и това дава старт на празничен период в личната година- юпитеровия. Във фокуса на вниманието са дългосрочните цели и мащабните планове. Знаете, че имате сили да се справите с всичко, което сте планирали. Като цяло юпитеровият период през тази година е изпълнен с добри очаквания. За някои от намеренията ви ще трябва да преодолявате административни пречки. Това може да се случи през тази седмица, както и през следващите две. Затова не подценявайте ролята на бюрокрацията, тя може много. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци ще ви поставят пред важни избори, търсене на истината, доказване на почтеност и лоялност. Избягвайте физическо претоварване, отделяйте достатъчно време за почивка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Намирате се в марсовия период на личната година, време за по-голяма активност както в служебните дела, така и в личните. Дори последните ще бъдат все по-трайно във фокуса на вниманието, поради навлизането на Слънцето в сродния по стихия огнен знак Стрелец. И предстоящата му среща със Сатурн там след две седмици, което придава сериозност на всичко свързано с личните дела. През първата половина на седмицата имате да решавате сложни казуси свързани с финанси, как да вържете бюджета на семейството, или от къде да намерите средства за планирани инвестиции. Втората половина на седмицата изисква бързи реакции и готовност да реагирате адекватно на внезапно променени условия.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, новата седмица идва със Слънцето, което пристъпва прага на знака в понеделник през нощта. Започва новата астрологична година за знака ви. И както се полага – с фанфари, заслугата за които е на Юпитер. Планетният управител е малко гневен и се проявява като негостоприемен стопанин, раздавайки крошета в края на седмицата. В професионално отношение седмицата обещава възход. Някои добри възможности ще се появят още в понеделник и вторник. Разчитайте повече на себе си, отколкото на помощ отстрани. Подкрепата на някои хора може да ви излезе солено. Това важи особено много за отношения,в които са намесени и финикийски знаци. В този смисъл петък е рисков ден. Краят на седмицата е под влияние на тригона Меркурий от вашия знак и Уран от Овен, което го прави хладно рационален, намиращ най-правилното решение, и най-прекия път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои страстна седмица. Слънцето преминава в Стрелец и активира зоната на силните емоции и съвместните притежания. В тази конфликтна седмица, с напрегнати аспекти в кардиналния кръст, драматичните ситуации няма да ви подминат. Имайте нагласата за включване, или изключване, в зависимост от конкретните обстоятелства. Венера, вашата покровителка, е много активна в следващите дни. Срещата с подмолния Плутон в знака на властта – Козирог е предизвикателство към спокойната ви земна природа. Това се отнася както към обществените и професионални ангажименти, така и за личните. За период около месец към вас ще подхождат с повече критичност, възможни са проверки на работното място, особено ако работите с отчетни документи. За необвързаните настъпва период, благоприятен за изясняване на чувства, освобождаване от страхове и притеснения, за обяснения в любов и взаимни обещания, за поемане на сериозни ангажименти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица ориентирана към семейството. Домът, близките, грижите по тях, устройването на жилищното пространство по най-рационалния начин и организирането на живота в него ще бъдат приоритетни. В понеделник Луната е във вашия знак, ще се задържи там до сряда. В понеделник и вторник имате възможност да упражните свободната си воля, дори да я наложите на другите в името на общи цели и планове. В сряда Меркурий, планетният управител, прави съвпад със Сатурн в Стрелец. Тази ежегодна планетарна среща може да ви даде ценни указания за справяне с проблеми по ремонт, преустройство на дома или довършителни строителни работи, които искате да приключите по-бързо преди настъпването на зимата. Втората половина на седмицата и особено петък може да донесе някои разочарования от финансов характер, и/или свързани с личния живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Слънцето влиза в предходния знак Стрелец и подчертава значението на последния от седемте периода на личната година – сатурновия. Настъпва време за равносметка, за „броене на пилците…“ и личните активи. Не всичко в следващите дни ще върви гладко. В кардиналния кръст е напрегнато. Юпитер от Везни, зоната на професионалната изява, е в квадратури към Венера и Плутон, движещи се през вашия знак и съответно в предстояща опозиция към Уран от дъното на слънчевия . Една достатъчно напрегната астрологична картина, която се развива от тази седмица и още месец напред с включване на различни допълнителни участници. Така последните два месеца на календарната година се очертават предизвикателни и мобилизиращи кардиналната ви природа. Избягвайте физическото и емоционално претоварване, както и конфликти с околните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Слънцето се настанява в срещуположния знак Стрелец и активира меркуриевия период на личната година. А и Меркурий се движи в Стрелец, наближавайки съвпада със строгия Сатурн. В период сте на активна комуникация с околните, на изграждане или разваляне на партньорски взаимоотношения. Общите сметки, съвместните инвестиции, фирмените отчети, сега ще бъдат в центъра на вниманието ви, независимо дали искате, или не. В личния живот на някои ще се налага да дават обяснения, да потвърждават обещания или да подсигуряват финансово общи планове за почивки и забавления. В четвъртък и петък дръжте под контрол емоциите си, на казвайте и не правете неща, за които после ще съжалявате.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои противоречива седмица. На мнозина ще се иска да се отдръпнат от активна комуникация с околните, за размисъл или поради потребност от почивка и време само за себе си. Динамиката на случващото се в кардиналния кръст обаче няма да ви остави на спокойствие. Напрегнатите аспекти, в които е включена и Венера, вашият планетен управител, изискват активна позиция и включване в събитията. Юпитер от вашия знак дори ще спомага за разширяване, преувеличаване и преекспониране на проблемите, а вашата въздушна природа ще яхва гребена на вълната на емоциите. Най-силна в това отношение е втората половина на седмицата. В четвъртък Луната е във вашия знак и познайте кой ще бъде сочен с пръст, за добро или за лошо. В личния живот нещата вървят отлично, имат тенденция към ускоряване и конкретизиране с наближаването на тригона на Марс и Юпитер във въздушните знаци.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои комуникативна седмица. Слънцето навлиза в огнения знак Стрелец в началото на седмицата и активира зоната на вашите приятелства, на виртуалните контакти и екипната работа. Някои финансови проблеми могат да предизвикат спорове и недоразумения, за което ще ви е нужен обективен арбитър. Търсете подкрепа в социалните мрежи, използвайте техните възможности, за да популяризирате нещо свое, или продукт на съвместна работа с други. Форсирайте работата по приключване на текущ проект, който да пуснете в действие след новолунието в края на ноември. Периодът сега е добър за пътуване, но само при добре организиран график и проверени дестинации. Трябва да бъдете по-активни, ако искате нещо да се раздвижи в личния живот. В края на седмицата ще ви дойдат на ум интересни идеи.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. В понеделник и и вторник са възможни провокации в работната среда. Като кардинален знак сте в обсега на влияние на квадратурите на Юпитер с Плутон и Венера от Козирог. Те повлияват отношенията с най-близките, както и партньорските взаимоотношения. В тези сфери имате проблеми за изчистване, натрупано разочарование, съмнения и неудовлетвореност, които през втората половина на седмицата ще изплуват на повърхността и ще изискват активна намеса. Предмет на спор могат да бъдат и наследствени дела, делба на имот, прехвърляне на собственост, купуване или продаване на жилище. На някои ще се налага спешно да пътуват.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои относително спокойна седмица. Слънцето напуска вашия знак, което донякъде намалява и очакванията към вас като двигател на промените. Това, което е започнало, предстои да бъде отгледано и обгрижено, да му се намери практическото приложение. Ще нараства нуждата от средства и в това отношение периодът е добър. Някои ще имат възможност да заработват допълнително, други ще се уговорят за по-високо възнаграждение със сегашния работодател. Приятелите ще играят важна роля в следващите дни и не бих се ангажирала да твърдя, че тя ще бъде само и единствено позитивна. Някои приятелства ще бъдат подложени на изпитание през тази седмица.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби,предстои силна седмица. Слънцето навлиза в зоната на професионалната реализация и активира нужните ви ресурси за успех. То добавя позитивната си енергия към тази на Меркурий и Сатурн като осветява вашите постижения, давайки възможност те да бъдат оценени по достойнство. Директният вече планетен управител – Нептун ще ви помага да се ориентирате по-добре в човешките взаимоотношения и да намирате по-лесно верния път. През втората половина на седмицата отношенията с някои приятели могат да станат твърде драматични, особено в четвъртък и петък. В почивните дни имате подкрепа да успокоите емоциите и да действате водени най-вече от разума.

Благоприятни дни през седмицата четвъртък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 21.11.2016 / 23:22 часа Слънцето преминава в Стрелец.

Меркурий в съвпад със Сатурн на 23.11.2016 / 20:44 часа.

Юпитер в квадрат с Плутон на 25.11.2016 / 0:59 часа.

Венера в съвпад с Плутон на 25.11.2016 /13:50 часа.

Венера в квадрат с Юпитер на 25.11.2016 /15:45 часа.

Меркурий в тригон с Уран на 26.11.2016 / 15:38 часа.

Луната през периода се движи между знаците Лъв и Скорпион, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

21.11.2016 / 10:33 – 21.11.2016 /11:34

22.11.2016/ 19:41 – 23.11.2016/ 21:42

25.11.2016 /15:52 – 26.11.2016/ 10:01

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии