Седмичен хороскоп 21-27 ноември 2022

2022 11 24Слънце в Стрелец

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Ще преминем през интересна в астрологично отношение седмица. Началото е успокояващо страстите и в голяма степен позитивно с точния воден тригон на Юпитер и Слънцето. Прилича на последен опит за помирение преди Слънцето да се впусне в приключенията на огнената стихия заедно с очакващите го там Венера и Меркурий.

Вътрешните планети са в приятелска прегръдка на 22 ноември, вторник, в 7-я градус на Стрелец за радост на родените в края на месеца. Музата кацва на рамото на занаятчиите, хората, които са сръчни и находчиви, които са изминали пътя на 10 хиляди часа труд, за да се усъвършенстват в занаята си. Освен дарбите, които получаваме по рождение, благословение е да ни е дадено и търпението да ги развием.

Също във вторник, на 22 ноември, Слънцето преминава в огнения знак Стрелец. Време е за пътешествия, реални и виртуални, за учене и опознаване на други хора и култури, за себеобразоване и потегляне натам накъдето ни тегли душата и жаждата за свобода.

В последната четвърт на Луната сме, трябва да усмиряваме импулса да започваме нови важни неща. Предноволунието е време за разчистване, довършване и приключване, освобождаване от излишното, разтоварване от непосилния за носене товар.

Новото идва с новолунието, което сега е много силно, защото е в първия градус, не в петия или петнайсетия, на Стрелеца. Затова трябва много да се внимава как се започват нещата. Стрелецът е майстор на стратегията, на обмислените ходове, предвидени като развитие напред във времето, на широкомащабното и всеобхватно мислене и действие.

Новолунието е в четвъртък, 24 ноември, в 0:57 ч, когато Луната и Слънцето са заедно и едновременно в 1°37′ Стрелец. Огнената стихия е в настъпление в четвъртък, с четири космични тела в нея, три от които в съвпад. С двете планети във въздуха, Марс и Сатурн, мъжката енергия се увеличава в последните месеци на годината, което води до огрубяване в отношенията между хората. През тази седмица, в която няма значими напрегнати аспекти, няма да усещаме това втвърдяване и острота, но през следващата -да.

Почти едновременно със съвпада на светилата, управителят на Стрелец-Юпитер се обръща на пета и тръгва в права посока. Ретроградната му фаза продължи около 4 месеца, с начало 28 юли. Гигантът на слънчевата система се движи бавно и тежко, до края на седмицата е стационарен. В знака на опрощението, относително близо, на 6 градуса, от управителя на Риби, в отслабващ, но хармоничен аспект със Слънцето, е благоразположен и покровителстващ добротата и благородството. В Риби Юпитер ще се движи до 20 декември, когато ще се впусне в новия си цикъл,в Овен, обикаляйки Слънцето през следващите 12 години.

Добре настроеният Юпитер, управляващ философия, религия, премахването на прегради, ограничения и различия е в тон с още няколко подобни аспекти от четвъртък до неделя. Големият възпитател Сатурн е във въздушен тригон с Марс от знака на мисленето, общуването и ученето. В петък и събота вътрешните планети правят тригон с учителя на боговете- Хирон. В образованието започват обновяващи процеси, гледа се с повече внимание на инициативи, касаещи подрастващите. Добър период за обмисляне на стратегии за дълъг период напред.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица с фокус партньорството. Може би сте пренебрегвали нуждите на партньора си, или сте неглижирали претенциите на съдружника, или изпитвате недоверие към всеки и всички. Прекалено доверчиви понякога изпадате в другата крайност, а и сега ретроградният планетен управител в квадрат с Нептун усилва недоверчивостта. Това съответно ви създава трудности с делегирането на права на други и натоварва с прекалено много задължения. Новолунието в другия огнен знак Стрелец ще ви помогне да намерите равновесната точка между вас и другите. В юпитеровия период на личната година професионалните цели излизат на преден план. В края на седмицата някои ще имат интересни предложения.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Някои ще стегнат набързо багажа и ще тръгнат на път. При други ежедневието се изпълва с много хора, които търсят внимание, съвет или обучение. Намаляващата и разпадаща се Луна ви кара в първата половина на седмицата да приключвате ремонт у дома или да затваряте вратите пред някой нежелан гост. Новолунието в сродния по стихия знак Стрелец дава импулс на твореца във вас. Венера и Меркурий в зоната на творчеството и любовта, в съвпад, са вдъхновители и дават рамо за реализация на идеи и планове, които изискват сериозни умения, амбиция и воля за успех. В края на седмицата търсете подходящ начин да разпуснете и заредите батериите.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на новолуние в Стрелец. Приятелите, лични или от нета, ще бъдат извор на емоции в следващите дни. До новолунието в четвъртък някои ще направят генерално прочистване на листите си или ще затворят каналите за комуникация с тези, които са ги подвели по някакъв начин. Във вторник Слънцето е на прага ви. За месец напред то ще осветява пътя, подкрепяйки ви да вървите уверено по него. Новолунието в Стрелец променя основния тон и зарежда с много оптимизъм огнената ви природа. Тригонът на управителя на знака – Юпитер към съвпада на светилата, както и неговото обръщане в същия ден, са указател за мощно рамо, на което да се опрете в новата си лична година.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои ангажирана седмица. Натовареният график ще ви създава усещането, че времето върви по-бързо от обикновено. Новолунието в зоната на подкрепата е чудесен момент да намерите материална такава, нужното ви финансиране отвън, да задвижите процедура по делба на наследствен имот, или такава за получаване на издръжка. На някои задължения ще се наложи да обърнете повече внимание. Съвпадът на вътрешните планети в Стрелец повишава градуса на емоциите и увеличава интензитета на личните взаимоотношения.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на финансови ангажименти с фокус върху личните доходи. Тригонът на Слънцето и Юпитер обещават добри условия за договаряне на ангажименти в първите дни. Не бързайте обаче да поемате нова работа на разпад на Луната. Изчакайте новолунието и нарастването и, а дотогава разчиствайте, освобождавайте място за новото, което искате да дойде в живота ви. Съвпадът на светилата в зоната на дома и семейството предразполага към домошарство, работа от къщи, вътрешни ремонти и подобряване на интериора, подготвяне на зимнина и подсигуряване за зимата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои активна в професионално отношение седмица. Поне в началото, когато ще бързате да приключите с неща, които отиват към финал. Както обикновено ще се налага да вършите работата и на други. Новолунието в Стрелец внася спокойствие в ежедневието, кара ви да обърнете посоката на активност към себе си. Зоната на Стрелеца е скрита, но не и потайна. Докато Слънцето е в предходния знак, заедно с Меркурий и Венера, можете да свършите много вътрешна работа, да се съсредоточите върху теми и разработки, които не сте готови да споделите с други хора, на които е нужно узряване и осмисляне. Юпитер се грижи за комуникацията ви с външния свят. От четвъртък е директен и все така дружелюбен в Риби, привличайки нови познанства и приятелства.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои емоционална седмица. Квадратът на Марс от вашия знак и Нептун, и двамата ретроградни, ще поддържа висока степен на неувереност през първата половина на седмицата. Новолунието в четвъртък, в Стрелец, след навлизането на Слънцето там във вторник, осветява зоната на партньорството. В меркуриевия период на личната година то може да доведе до обрат в отношението към други хора, както и до намирането на съвсем нови партньори, и теми за съвместно развитие. За търсещите работа се откриват нови възможности. Първи сериозни предложения могат да се появят още в края на тази седмица.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във вашия знак. Това ви се случва един път всеки месец и е момент/ден-два на силно лично присъствие. Както Венера е прегърнала Меркурий, така и вие прегърнете своите идеи, обгрижете ги, и ги пуснете да разперят крила в дните след новолунието. Обучение и самообучение, учене и преподаване вървят ръка за ръка. Всеки учител е и ученик, всеки ученик може да стане учител. Добър период за подобряване на мобилността. Запишете се в шофьорски курс, минете опресняване, купете нов автомобил, мотоциклет или колело. Или си купете карта за градския транспорт.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Още в понеделник някои от групата може да отпрашат надалеч, на почивка или да приключат на място с работа, която е на финал. Вторник и сряда са дни за разчистване и освобождаване. Слънцето преминава в Стрелец на 22 ноември. В зоната на приятелствата и подкрепата то идва всяка година по това време, но сега е следвано от новолуние. Новолунието в Стрелец в четвъртък, 24 ноември, е под благосклонния поглед на Юпитер, управителят на Стрелец, което го прави още по значимо за вашия слънчев хороскоп. Екипната работа ще ви носи радост и удовлетворение. Посредством другите можете успешно да заявите себе си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на дома, семейството, сигурността и грижата за най-близките. Последната фаза на Луната ви кара да се тревожите твърде много за бъдещето. Новолунието в Стрелец внася нови тонове в емоционалната ви палитра, която става по-динамична и позитивна. Съвпадът на вътрешните планети ви напомня, че можете да развиете някои ваши заложби, да придобиете нови умения, на които да разчитате в близко бъдеще. Навлизате в период от годината, когато трябва да бъдете по-организирани и в повече отдадени на това, което правите. Хирон, небесният учител, е в зоната на професионалната изява. Настоящите му уроци сега се преподават в техния мек и леснодостъпен вариант.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои относително спокойна седмица. Луната влиза във вашия знак в понеделник вечерта и ще бъде в него почти до новолунието. Във ваша власт е какво да оставите в живота си и от какво да се освободите. Новолунието в Стрелец засилва значението на отворената от вътрешните планети тема за притежанията и ресурсите. Какво имате, какво притежавате, с какво разполагате, за какво носите отговорност и съответно от какво очаквате възвращаемост и печалба. Акцентирането на тази зона поставя пред очите ви темата за собствените правила, етика и морал, границите на достъп. Новолунието в Стрелец може да даде старт на занимание, което да ви носи доходи. В края на седмицата може да имате интересни оферти.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на новолуние в другия подвижен знак Стрелец. До четвъртък, в последната фаза на Луната, се старайте да не започвате нови неща, а да завършвате старите. Новото идва със Слънцето, което влиза в зоната на кариерата във вторник, 22 ноември. Новолунието, съвпадът на светилата, в 1-я градус на знака Стрелец дава силен творчески импулс, който ще реализирате с подкрепата и на вътрешните планети, през тази и следващите три седмици. Другата добра новина идва от Юпитер. Далечната планета-благодетел се завърна в знака ви на 28 октомври. Сега, почти едновременно с новолунието тя излиза от ретроградната си фаза. При директното си движение, бавно увеличавайки скоростта, Юпитер ще ви дарява с позитивизъм и самоувереност до 20 декември,когато преминава в следващия знак-Овен и започва нов планетарен цикъл в зоната на личните доходи.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 120 Юпитер на 21.11.2022 в 6:07

Меркурий 0 Венера на 22.11.2022 в 0:55

На 22.11.2022 в 10:20 ч Слънцето преминава в Стрелец

На 24.11.2022 в 0:57 ч новолуние в 1°37’Стрелец

На 24.11.2022 в 1:01 ч Юпитер директен от 28°Риби

Луната е без курс на:

21.11.2022 13:14 – 21.11.2022 19:16

23.11.2022 20:16 – 23.11.2022 22:15

25.11.2022 21:22 – 25.11.2022 23:18

27.11.2022 22:11 – 28.11.2022 0:07

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Наталия каза,

    Писа на ноември 25, 2022 @ 13:33

    Здраейте,Муси
    На 24.11 децата ми /близнаци/ навършиха 5 г.Как би се отразило новолунието за тях в престоящата година?Същото попада в 11 нат дом и орави секстил с нат.Луна.Благодаря предварително:)

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 26, 2022 @ 13:29

    Наталия,
    добър знак е, още повече, ако влиза в солара им като новолуние, а не като предноволуние.
    Нова среда, повече приятелчета, отваряне към нови знания и опитности.
    Стрелецът обожава разнообразието и новите предизвикателства. Опитването на различни неща го обогатява.
    Естествено често това води до разпиляване, но в тази възраст това не е голям проблем.
    Пазете ги от прекаляване.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии