Седмичен хороскоп 21-27 октомври 2019 година

es199Венера и Нептун в тригон

Слънце в Скорпион

Марс и Сатурн в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в последната, четвърта фаза на Луната, в седмицата преди новолунието в Скорпион. Противоречива е астрологичната картина в следващите дни. Октомврийските бури в социалните отношения се разгръщат по цял свят. А у нас предстоят избори.

Началото на седмицата е белязано от квадрата на светилата в кардиналните знаци Везни-Рак. Луната, още повече, когато е в Рак, отъждествяваме с народа, с обикновените неща, ежедневието, чувството за комфорт в най-близката среда, родителството, чувството за себесъхранение, отдръпването, изолацията, самотата. Слънцето обратно, е всичко онова външно, което осветявайки ни, ни подтиква да бъдем активни, да се включваме, да имаме отношение, да се изразяваме.

През тези Слънчево-лунни квадратури преминаваме два пъти във всеки лунарен месец. Когато те са в кардиналните знаци обаче обстоятелствата ни принуждават да се определим, да бъдем решителни, да направим избор в една или в друга посока. Чувството за натиск сега се увеличава, заради Марс, който от своя страна – паралелно, в понеделник застава в квадрат към лунните възли. За последно точно такъв аспект е имало на 29 ноември 2000 година. Везни, освен друго, е и знакът на администрацията. Очаква се голяма активност по места, и борба за власт на всяка цена. Преди местни избори тя винаги е голяма, но сега има допълнителен силен марсов импулс за себеизтъкване, без значение говорещите сами за себе си резултати, които всички виждат. Аспектът ще се развива до края на седмицата в съчетание със следващите квадрати на планетата воин със Сатурн и Плутон.

В понеделник се развива, става точен вечерта, и един много хармоничен аспект- тригонът между Венера и Нептун. Имаме удоволствието да ни се случва два пъти в годината като откакто Нептун е в Риби, това става,когато Венера се движи в зоната на водните знаци Рак и Скорпион. Водният тригон Венера-Нептун резонира с високи духовни честоти, затова се усеща по-ясно от хората на изкуството, поети, певци, художници. Носи силен творчески импулс, вдъхновение, което избистря новите идеи и желание за работа. В личните отношения тригонът Венера-Нептун оглажда противоречията, води до опрощение, разбиране и съпричастност, тогава когато има духовна нагласа, чисти мисли и пориви. Заради Лилит, която е все още близо до Нептун в Риби, и макар разпадащ се, но все още активен квадрата с Юпитер, другата страна на спектъра също се проявява. Така временно,с користна цел, могат да бъдат заметени проблеми, прикрити противоречия, заглушено недоволството, докато дойдат по-добри времена.

Противоречия ще се вихрят през цялата седмица. Двете планети на страстта- Венера и Марс, вече казахме, са във взаимна рецепция, всяка в дома управляван от другата планета. Така те не се изразяват със силната страна на своята природа, а вървят по линия на компромиса. И ни вкарват всички в тези тесни коловози. Марс върви „с рогата напред“ през квадрати с лунните възли, в края на седмицата с планетата управляваща законите – и вселенските и човешките, Сатурн. А девет дни по-късно с планетата на възмездието -Плутон. Венера от своя страна прави каквото може някъде директно, някъде подмолно, с хармонични аспекти към същите, подкрепяйки, поощрявайки, търсеща допирни точки за помирение, или отлагане.

В сряда новото пристъпва прага. Слънцето навлиза в следващия знак – Скорпион. Ако въздухът ги е туширал донякъде, то водата разгаря страстите. Слънцето в Скорпион през втората половина на седмицата огрява тъмните ъгли и изкарва на показ скритото. Във водния знак то добавя своята енергия към движещите се там Венера и Меркурий, насочвайки се към зоната, от която ще направи тригон с Нептун, на 8 ноември. Идва благодатно време за водните знаци и част от земните. Емоциите стават много по-интензивни и готови да изригнат в обяснения, и изповеди.

В края на седмицата астрологичната картина става все по-напрегната. Марс от кардиналните Везни прави точен квадрат със Сатурн от Козирог. Напористост и амбиция, на които се надяват пранги, спънат ат и други метафори са удачни да опишат квадратичната среща на мотивирания устремен Марс и сдържания строг Сатурн. Пречки и ограничения пред кардиналните знаци, дори нещо повече. И саморазправа.

Изборният ден-неделя, нарочно или случайно, е насрочен за най-тъмният ден/нощ, на лунния цикъл, разпадащата се Луна. В безлунните нощи се развихрят тъмните сили. Времето на съзаклятниците.

С влизането си в Скорпион, Слънцето отива към опозиция с Уран. И носи куп изненади. Всяка година Слънцето един път застава срещу арогантния владетел на въздушните стихии. Тъй като Уран се придвижва напред по зодиака с 4-5 градуса в година, то всяка година това става близо 5 дена по-късно от предходната. За втора поредна година Слънцето застава срещу Уран в неподвижните знаци Скорпион-Телец. Това ще стане в деня на новолунието – понеделник, 28 октомври. В края на седмицата изненади очакват неподвижните знаци или тези с асцендент в зоната. Пред новолунието не е време за начало, напротив, за край и равносметка. Когато Луната е в разпад връзката между дневното и нощното светило е изключена, Земята притихва оставена сама на себе си. И хората на нея.

В събота, 26 октомври е Димитровден, краят на строителния сезон.

Честито на имениците!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. Меко казано. Планетният управител е в срещуположния знак и кръстосва шпаги с господаря на кармата. От зоната на кариерата Сатурн налага ограничения, които трудно ще преодолявате независимо енергията, която влагате. Просто защото не трябва да носите две дини под една мишница. Един товар трябва да отхвърлите, за да се справите с другия успешно. Критичността на ситуацията се задълбочава в края на седмицата, когато е точният аспект. Допълнителен висок интензитет на емоциите вкарва Слънцето, преминавайки в страстния Скорпион в сряда, защото веднага попада в обсега на опозицията му с Уран от Телец. Тяло и душа са пресирани от обстоятелствата и се изисква много смелост, за да намерите верния път и да преминете през тръните. Имате подкрепата на Юпитер от Стрелец, който изисква вяра, истинност и откритост,както в служебните дела, така и в личните.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои неспокойно начало на седмицата. Квадратът на Слънцето и Луната ви поставя пред важен избор, който не можете да отлагате във времето, а трябва да направите тук и сега. Във вторник и сряда Луната е във вашия знак, което си е добро предимство пред другите за неща, които изискват воля и себеотрицание. А вие ги имате в изобилие. Слънцето ви прави подарък в сряда, когато премине прага на дома ви и се установи там за месец напред. Тук ще бъде и срещата му с Луната по новолуние в следващия понеделник. През тази седмица обаче Слънцето ви сюрпризира с опозицията си с Уран и с някои новости, които идват от работната среда. А също така от хора от другия пол. Хармонията в семейната среда ви дава нужната подкрепа,за да приемете предизвикателствата. Преди това трябва да поправите и разчистите някои неща. Обърнете внимание на средството за придвижване, неговата здравина и сигурност. Краят на седмицата не е добър момент за пътуване.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с разчистване на задължения. Обичате да вършите много неща едновременно и това понякога ви прави разсеяни. Така неглижирате и връзките ви с приятели, което през тази седмица ще ви бъде напомнено. В сатурновия период на личната година, в последната фаза на Луната, имате да премитате двойно задния си двор, да чистите и разчиствате, за да освободите място за нови неща, и нови хора. В сряда ви очакват новини за хора които са надалеч. Ваше право е да приемете, или откажете контакта. Слънцето навлиза в Скорпион, което ви прави по-взискателни към околните. По отношение здравето, ако имате колебания, предпочитайте новите технологии, или нетрадиционната медицина. Бъдете си сами лекар, имайте доверие на собствената си интуиция и преценка. В края на седмицата избягвайте конфликтите с приятели и роднини.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Планетният управител е изцяло на ваше разположение. От противоположния знак – Скорпион Венера разнася харизмата си във всички посоки, осигурявайки ви добър прием навсякъде и подкрепа. Големият воден тригон от предходната седмица се поддържа от точния аспект на Венера и Нептун в понеделник. Периодът е добър за завършване, за приключване на важни дела. В сряда Слънцето преминава в срещуположния знак и ви кара да се фокусирате върху ангажиментите с други хора, да търсите съдружници, да разширявате дейността си. За да успявате обаче се иска много повече от търпението и постоянството на Телеца,защото Слънцето застава в опозиция на Уран от вашия знак. А това значи промяна, същностна, дълбока промяна. Също така оригиналност в мислене и идеи, прозорливост и усет за новото. Предстои новолуние в зоната на партньорството, нови хора, нова среда.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои относително спокойна седмица. Разбира се, ако нямате рождени планети в кардиналните знаци, където в следващите дни ври и кипи от емоции и предизвикателства. За вас като подвижен земен знак астрологичната картина предлага активности във финансовата сфера, и то в началото на седмицата, когато напрегнатите аспекти тук ще ви притискат да взимате решение по въпроси касаещи личните доходи и притежания. В сряда Слънцето навлиза в Скорпион и огрява зоната на комуникациите, мобилността и ученето. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак, а с нея и лостовете, с които да повлияете на случващото се. Комуникативните ви способности добиват нов импулс за изява. Към уменията да вниквате в детайлите и да правите подробни анализи, се добавя харизма и умението да убеждавате с лекота. Опозицията на Слънце и Уран обаче подсеща да се подсигурите технически, да имате нужните ви уреди, приложения и знания.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак – Рак. А също така и с нейния конфликт със Слънцето. Не реагирайте прибързано в ситуации,в които са засегнати други хора. Гоните срокове и времето няма да ви стига. В сряда Слънцето излиза от зоната на кариерата и това донякъде намалява напрежението. Но и само Марс там е достатъчен, за да предизвика размирици, и емоционални пожари, особено в края на седмицата, когато застане в квадрат със Сатурн от вашия знак. Ще ви бъде трудно да се измъквате от отговорност. Слънцето от Скорпион обаче ще ви помага да разширите зоната на влияние, да разпределите задачи на повече хора и така да увеличите потенциала си като екип. Творческият момент през тази седмица е много силен, затова всяка нетрадиционна идея сега получава своя шанс да и обърнете внимание.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Пригответе се за пътувания, както във физическото поле, така и в менталното. Бързи крака, бърза мисъл и смелост ще са ви нужни в следващите дни. В някои обстоятелства трябва да бъдете решителни и категорични, без намек за извъртане на 180 градуса, за да не предизвикате недоверие в отсрещната страна. Слънцето в Скорпион от сряда изисква повече постоянство и търпение, добре обмислен и организиран ежедневен график. Хармония в работната среда и подкрепа от колегите може да ви помага да направите важна стъпка, която касае повече хора. Периодът е добър за договаряне на условия по сделки, или за нов трудов договор. Окончателен подпис обаче планирайте да сложите в седмицата след новолунието в следващия понеделник.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Като кардинален знак се включвате във водовъртежа на събитията още от понеделник,когато Луната прави квадрат със Слънцето от вашия знак. Необходима е голяма доза от вашата решителност, за да отстоявате своето. Марс ви мотивира, но също така ви въвлича в опасни ситуации, както в началото, така и в края на седмицата, когато застава в квадрат с планетата на кармата Сатурн. Можете да разчитате на вашия планетен управител. Венера е в хармоничен аспект с планетата на интуицията и прозорливостта – Нептун. Имате нужда от силна интуиция точно сега, за да намирате верния път и да избягвате препятствията. Слънцето ви напуска в сряда, когато навлиза в съседния знак Скорпион. За месец напред имате подкрепа във финансовите дела. Но също така и необходимост да направите някои промени, да оптимизирате разходите си, да изчистите задълженията. Предстои новолуние в тази зона и потребността ви от свежи приходи ще се увеличава.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. Намирате се в юпитеровия период на личната година, време за ангажиране с общо значими каузи, с постигането на цели, които касаят повече хора. В сряда, когато Слънцето премина в Скорпион, всичко около вас става по-сериозно и значимо. Периодът е добър да разчистите неща, по които работите и са към своя край. Към новите цели трябва да тръгнете без стария товар,затова ще се изисква повече смелост и решителност от ваша страна. Предстои годишната опозиция на планетния управител със Слънцето. Тя активира кардинална ос в слънчевия хороскоп, поставяйки ви пред избор между сигурността и спокойствието и новите предизвикателства, криещи множество неизвестни. Предстои ви да вземете важно за вас решение, което може да измени съществено досегашния ви начин на живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна във вшия знак. С права, но и с една голяма отговорност. Важно решение, което касае близък човек или семейни дела, ляга на вашите плещи. Безпокойството в домашната среда може да ви изкара от равновесие и да ви създава трудности при взимане на правилното решение. Всички добри намерения ще бъдат подкрепени от хармоничните аспекти във водните знаци. Благоприятната тенденция се засилва в сряда, когато и Слънцето заплува в дълбоките скорпионски води, там където са Венера и Меркурий. Засилват се и романтиката и страстта, ставате все по- привлекателни и желани. Творческата самоувереност нараства и добивате смелост да се изявите пред повече хора. В края на седмицата обаче като кардинален знак получавате предизвикателство от Марс, който получава червен картон от Сатурн и ви въвлича в конфликтни, и рискови ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Квадратът и със Слънцето ви прави ангажирани с неща, които касаят не само вас,но и други хора. Искреното недоволство и активното включване могат да повлияят на благоприятното развитие на ситуацията. Обичате да довеждате нещата до край, и сега е точния момент. Слънцето ви идва на гости в сряда. Започва новата астрологична година за вашия знак, съответно рождени дни и нови възможности. Те са най-вече в партньорството. Нови хора в обкръжението, нова работна среда, нови професионални предизвикателства. Урановото влияние в тази зона е много силно и трансформиращо. Ще трябва да мислите и възприемате по нов начин хората, с които ви свързва обща работа, емоции и цели. В настоящето Венера ви осигурява емоционален комфорт с хармоничните си отношения с нежния и съпричастен Нептун. До новолунието във вашия знак, на 27 октомври, имате да разчиствате някои неприятни моменти, или недоразумения с определени хора.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои романтична седмица. Активността на планетата на любовта поддържа темата с точния си трион с Нептун в понеделник,подкрепена от Луната в Рак. Така началото на седмицата за вашата зодия е ефирно леко, в пълен противовес на тежките аспекти, които спохождат кардиналните знаци. Ехото ще повлияе финансовата сфера, където някои ще имат нужда от подкрепа и закрила, за да вземат вярното за тях решение, свързано с наследство или недвижима семейна собственост. Подкрепата за вас се засилва в сряда, когато Слънцето навлиза в другия воден знак Скорпион. За месец напред имате възможност да промените основна тема в живота си, да тръгнете към нова цел, загърбвайки нещо старо и ненужно. Ще ви трябва ново, съвременно техническо оборудване, нови знания, и много смелост. В края на седмицата избягвайте конфликти си приятели, или с хора, с които имате пресичане на финансови интереси.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития

Венера в тригон с Нептун на 21.10.2019/ 22:40

Марс в квадрат със Сатурн на 27.10.2019 17:31

На 23.10.2019 / 19:19/Слънцето навлиза в Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Скорпион, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

21.10.2019 /15:39 – 21.10.2019 /19:28

23.10.2019/ 12:14 – 23.10.2019/ 22:29

25.10.2019/ 15:59 – 25.10.2019 /23:20

27.10.2019 /11:22 – 27.10.2019/ 23:29

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии