Седмичен хороскоп 21-27 септември 2020

2020 9 21 от 22-ри

Меркурий в Скорпион от 27-ми

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е емоционално оцветена. Не само заради Луната в Скорпион в понеделник, но и Слънцето преминава в знака на романтиката и любовта. В деня на есенното равноденствие има обнадеждаващи астровръзки между Слънцето и Венера, които се движат в знака на управление на другия, а луната прави тригон с Венера. Така началото на седмицата зарежда с позитивизъм и добронамереност.

С влизането на Слънцето във Везни във вторник, в зоната на кардиналните знаци се събират общо шест планети, четири от които се свързват с напрегнати аспекти, формирайки тао-квадрат. В средата на седмицата картината рязко се променя. Доминирането на кардиналния кръст предвещава решаването на проблемите със сила. Няма тишина и спокойствие, няма „со кротце и со благо…“, а предстои продължението. Активен фактор безусловно е ретроградният Марс, който през тази седмица си намира както съперници, така и симпатизанти.

Меркурий като хвърлен в тиха вода камък предизвиква верига от вълни, които ангажират различни групи хора. Точните квадрати на Меркурий с Плутон и Сатурн са съответно в понеделник и в сряда, 23 -и септември. Словесни провокации, устни или писмени, ще предизвикат буря от емоционални реакции. В сряда, когато Слънцето и Луната са в квадрат, а Меркурий и Марс в опозиция, ще трябва да се вземат много важни решения, да се заяви позиция по категоричен начин.

В края на седмицата обстановката става по-мека, с възможности за напасване на различията и постигане на известно равновесие. Огненият тригон на Венера и Марс, в хармонични връзки с лунните възли прави сдобряванията пламенно емоционални.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Есенното равноденствие отваря нова страница в социалната ви активност. По-лесно ще ви бъде да намирате разбиране у партньора/ите, да съгласувате своите виждания с неговите/техните. Слънцето във Везни и Венера от Лъв дават подкрепа на личните планове и на намерението ви за по-сериозно обвързване. Като кардинален знак сте под обстрела на планетите в кардиналния кръст. А тъй като Марс е във вашия знак, ретрограден, то за много от ситуациите, в които попадате сте си виновни сами. Някои ще трябва да „вадят горещи картофи от огъня“ сега, а други да понесат отговорност за сторено преди време.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои семейно ориентирана седмица. Грижата по най-близките ще бъде в центъра на вниманието. С навлизането на Слънцето във Везни, от вторник нататък, в живота ви настъпва раздвижване, физическо, ментално и психично. Общуването с повече хора ще ви носи богата гама от емоции. Ще ви се налага повече да говорите и да пишете, да учите и да обучавате. В някои сключени вече договори може да се наложи промяна. В живота на някои близки роднини ще настъпи кардинална промяна. Венера от вашия знак препоръчва повече дипломатичност в отношенията. Съсредоточете се върху нави възможности и нови цели.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойна седмица. Във вторник, деня на есенното равноденствие, Луната е във вашия знак. Така в първата половина на седмицата вашата лична инициатива е основен двигател на случващото се около вас. Слънцето огрява зоната на приятелството и подкрепата месец напред. От тук идва и провокацията към планетите в кардиналните знаци свързани с напрегнати аспекти. На място звучи: „Господи пази ме от приятелите, от враговете аз сам ще се пазя“. В четвъртък и петък Луната от Козирог ви обещава добри приходи и интересни предложения за ангажименти. Планетите на любовта и страстта задават позитивно емоционален финал на седмицата.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знака. Ще ви се налага да балансирате между своите интереси и тези на други хора по един деликатен начин. Слънцето влиза във Везни и дипломацията ще се оказва по-добрият подход при решаване на проблеми. Макар не точно така стоят нещата от гледна точка на кардиналните знаци и това може да ви създаде конфликти с хора от тези зодии. Планетният управител е добра позиция през тази седмица. Венера е в хармония със Слънцето и в предстояща такава с Марс. Това обещава подкрепа за дейности целящи подобряване на физическото и душевно състояние. Движение сред природата, по-голямо физическо натоварване и здравословно хранене. Сега можете да направите много за здравето си.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Неочаквано пътуване може да промени предварителния прецизно направен график. Във вторник Слънцето ви напуска, за да огрее с позитивната си енергия зоната на личните доходи и притежания. За месец напред имате да направите много за подобряване на материалното си състояние, за повишаване ефективността на инвестициите, а също така и за душевната си кондиция. През тази седмица обаче бъдете внимателни с паричните дела. Напрегнатата конфигурация в кардиналните знаци засяга зоните на личните приходи и финансовата подкрепа. Погрижете се за имуществото си, направете точни разчети преди да вложите пари или физическа енергия в някакво начинание.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната, но успешна седмица. В деня на есенното равноденствие Слънцето навлиза в зоната на кариерата. Професионалната изява е подложена на поредица от изпитания в периода на сатурнова криза. В тази седмица е поредното. Меркурий от Везни се явява основен участник с аспектите, които прави с Марс, Плутон и Сатурн. Служебни спорове и конфликти могат да станат причина за сериозно увреждане на отношенията с колеги и да повлияят на някои страни на съвместната работа. Четвъртък и петък Луната е във вашия знак, което ви дава сериозно предимство и възможност да направлявате хода на събитията.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои меркурианска седмица. Движение и много говорене, промени и обрати дори. Планетният управител е включен в сложна конфигурация с няколко напрегнати аспекти с „лоши“ планети, което води до попадане в конфликтни ситуации с близки хора най-вече. С есенното равноденствие в личния живот навлизат нови теми. Време за раздвижване в старата, или ангажиране с нова връзка. Новите цели задават динамика във взаимоотношенията и ги тонизират. В петък съвпадът на Луната и Юпитер може да ви донесе финансова подкрепа и повече материална сигурност.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на есенно равноденствие. Слънцето влиза във вашия знак във вторник, с което започва астрологичната година на знака. Покана от приятел ще внесе желано разнообразия в графика за седмицата. Бъдете инициативни и включени в случващото се около вас. Сега е момента да събирате внимание и похвали. Като кардинален знак обаче сте в обсега на влияние на напрегнатата астрологична конфигурация тао квадрат. Затова бъдете внимателни какво и как казвате. Някои ваши думи могат да бъдат криво разбрани и зле приети. Остро реагиращият Марс, изразител на всичко и всички, които са срещу вас е в провокативни отношения с две лоши планети, с което подкопава доверието във вас.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои професионално ориентирана седмица. Във вторник Слънцето влиза в другия въздушен знак Везни и зарежда с енергията си зоната на личния растеж, образованието, усъвършенстването и новите цели. Моментът е подходящ да преосмислите плановете си, да се ориентирате към неща, които е във възможностите ви да постигнете. Картината ще стане по-ясна в дните след октомврийското новолуние. Венера е в Лъв и от зоната на партньорството подкрепя търсенето на по-подходящи условия на труд, дългосрочни трудови договори и коректни работодатели.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Скорпион, което слага естествен фокус върху отношенията с децата. Есенното равноденствие, когато Слънцето влиза във Везни, е начален момент за промени в домашната среда. Има много какво да се направи за подобряване на обстановката в дома, ремонт, преобзавеждане, сключване на застраховка, разширяване или свиване на кръга от хора, с които живеете заедно, разширяване на жилищното пространство, или закупуване на допълнително…Като кардинален знак сте под ударите на групата напрегнати аспекти в кардиналната тао квадратура, особено тези със Слънце в последната декада. И точно тази астрологична ситуация може да се окаже катализатор на промените, подтиквайки ви да заемете твърда позиция.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Можете да бъдете повече водач, отколкото изпълнител. Началото на седмицата ви дава чудесен старт да реализирате собствените си планове. Есенното равноденствие с навлизането на Слънцето в предходния знак ви насочва към посвещение, за научаване на тайни и истини, на отговори на важни за вас въпроси. Меркурий в тази зона може да възпроизведе забравени ситуации и обстоятелства, в които сте се чувствали дискомфортно, да ви подтиква към претенции и реваншизъм. В петък ви очакват приятни изненади, интересна среда и предложения, върху които да помислите.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион. Аналитичност и повече интуиция са ви нужни през тази седмица. Есенното равноденствие с навлизането на Слънцето във Везни ще ви постави пред необходимостта да решавате сериозни финансови задачи. Имайте готовност за проверки на дейността от външни контролни органи или за ежегодната вътрешно фирмена инвентаризация. В четвъртък и петък подадена ръка от приятел може да ви измъкне от трудна ситуация.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в квадрат с Плутон на 21.09.2020 / 8:21

На 22.09.2020 /16:30/Слънце във Везни

Меркурий в квадрат със Сатурн на 23.09.2020 /13:38

Меркурий в опозиция с Марс на 24.09.2020 /13:53

На 27.09.2020/10:40/Меркурий вСкорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

21.09.2020 /21:13 – 21.09.2020 /22:31

23.09.2020 /20:31 – 24.09.2020 /2:16

26.09.2020 / 6:36 – 26.09.2020 /9:08

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии