Седмичен хороскоп 21-27 февруари 2022

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий-Уран в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В края на най-краткия месец на годината астрологичната картина започва да става по-неспокойна. Липсата на напрегнати аспекти между планетите, както очаквахме, се отрази върху международните отношения. Олимпиадата мина без ексцесии. В диалога между лидерите на държавите имаше голяма активност, всеки се срещна със всеки, много словесни атаки, заплахи, подстрекаване и малко пушилка.

Във вторник преживяваме магическата комбинация 22 2 2022. Следете за повтарящи се числа на часовника като 02 02, 11 11, 22 22 и…

До края на март, както вече писах, предстоят квадратите на близките Меркурий, Венера и Марс с Уран. Турнето започва тази седмица, на 25 февруари, сутринта, когато Меркурий кръстосва шпага с тази на Уран в 11Водолей-11Телец. С квадрати двете планети ни провокират два пъти всяка година, но точно с такъв, в неподвижните знаци Водолей-Телец – един път годишно,откакто Уран влезе в земния знак.

Меркурий и Уран обединяват своето влияние в полето на ума, мисленето, взимането на решения, пораждането на идеи и намиране на пътища за решаване на сложни задачи. Двете планети не са в най-добрата си позиция, Уран е в падение в Телец, Меркурий е „в клещи“ между Плутон и Сатурн. Затова квадратурата е много вероятно да се прояви като сблъсъци в ниските нива, в надхитряне, подвеждане, провокиране, удари под кръста и употребата на всякакви нечестни средства за извличане на изгода и печалба. Темата „електронна валута“ за всяка страна или обединения ще изплува в медиите за обсъждане. Краденето на масиви от данни също е в обсега на влияние на квадрата Меркурий-Уран.

Меркурий във Водолей в квадрат с управителя на този знак ще кара много хора съзнателно да се правят на оригинални, да въвличат другите в безмислени спорове, да извличат ползи за себе си от това, че са на противоположното мнение. Като в нашата приказка „всички наопаки, аз на кестерме“. Уран в Телец обаче е в силата си да стопира хвърчащите, нереалистични и неприложими в практиката гениални меркуриански идеи.

Квадратите на планетите свързани с техниката често дават грешки в системата, срив в мрежата, аварии заради времето. Възможни са аварии в електропреносна мрежа, спиране на ток, токови удари. Бурни въздушни течения могат да доведат до внезапна промяна, до проява на странни атмосферни аномалии, градушки, смерчове и урагани.

Все пак има и позитивна страна на тази квадратура. Тя е да се завъртят в мисловното поле нови идеи и гледни точки, нови възможни решения на възлови проблеми, да се обсъдят и отсеят, за да остане нещо, което може да влезе в употреба. Меркурий и Уран в комбинация усилват способността ни да наблюдаваме и анализираме, това което се случва с нас самите и това, което ни заобикаля. Все повече хора се настройват на изследователска вълна, неприемайки стандарти и клишета изплисквани от официалните източници, а търсят истини и факти. Все по-отчетливи стават процесите, които се развиват с нас, и около нас, такива на раждане и умиране, на подем и спад, на разгръщане и свиване, на обединяване, но и на раздробяване.

На 25 и 26 конфликтността нараства. Освен Меркурий-Уран, в квадрат, и то кардинален, застава съвпадът Венера-Марс към астероида на напрежението Ерис/Ерида. Така втората половина на седмицата, от четвъртък нататък, напрежението нараства с всеки изминал ден. Свой принос в този процес дава и намаляващата Луна, която в петък вечер влиза в Козирог. По този начин в края на седмицата, особено в почивните дни, в Козирог се събират четири планети, включая Луната. Този кардинален стелиум от Луна-Венера-Марс-Плутон, вкупом, застава в квадрат към Ерис. Някои ще си вземат пуканки и ще седнат на първия ред, други ще се включат в представлението. Въпрос на избор.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Сетивата ви ще бъдат насочени към другите. Това което се случва на хора от социалния ви кръг ще привлича внимание, енергия и средства. Втората половина на седмицата може да се окаже твърде динамична и подвластна на промени. Стелиумът в Козирог активира зоната на професионалната изява и прави квадрат с Ерис от вашия знак. Натрупаното недоволство от вас и към вас ще намери форма на изразяване. Наглеждайте си финансите. Не прибързвайте с взимане на категорично решение в неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на домашните ангажименти. Най-близкото обкръжение има нужда от активното ви участие. Възлагат ви се определени отговорности до средата на седмицата. Добър момент за обсъждане на наследствени въпроси е първата половина на седмицата. Към атрактивни предложения за съвместна работа и партньорство през втората половина на седмицата, подхождайте с повече внимание. Не пристъпвайте към договаряне без да огледате всеки възможен риск и дори най-малката несигурност за в бъдеще.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои мистична седмица. Помнете сънищата си и какви послания ви изпращат. Между сряда и петък Луната е във вашия знак. Планирайте за тези дни задачите, които изискват лично присъствие, и активно включване от ваша страна. Бъдете внимателни при работа с техника, възможни са сривове в захранването или в техническата им изправност. Излизат на преден план въпроси касаещи собственост. Проверявайте прецизно достоверността на информацията. Към предложения свързани с разчети на време, размери и финанси подхождайте с резерви и изисквайте факти и доказателства.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. До сряда намаляващата Луна в Скорпион ще ви държи в напрежение с предизвикване на реакции от нараненото ви чувство за ред и справедливост. Планетният управител в страстен танц с воина Марс не ви оставят безразлични и равнодушни нито за миг. Много емоции ще ви достави и Меркурий с квадрата си с Уран от вашия знак. Дали да се включите, или да се изключите е личен избор. Преценявайте добре какво и къде казвате, и показвате. В края на седмицата получавате окуражаване и силна подкрепа от съмишленици.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Имайте готовност за движение и пътуване. Бъдете внимателни при срещи с родственици (ваши и на партньора) и приятели, особено през втората половина на седмицата. Квадратът на планетния управител с Уран „дърпа езика“ да говори неща, които нараняват други и развалят отношения. В почивните дни предстоят интересни срещи, вдъхновяващи планове и много идеи за реализация, част от тях реално изпълними.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, през тази седмица е много важно да бъдат на „ти“ с информация и информатика. Ще ви се налага да решавате проблеми с комуникация и спедиция, с преводи и зареждане на база данни. Стелиумът от планети във вашия знак ви правят по-активни и предприемчиви. Бъдете внимателни с документи, особено платежни, с разплащания, преводи и боравене с карти, и банкомати. При обслужване на офис техника, или покупко-продажба на такава, се пазете от измами. Възможни са аварии в мрежата, спиране на ток, токови удари, битови инциденти в края на седмицата.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои ангажирана седмица. Отнасяйте се сериозно към задълженията си, още повече към онези поети преди доста време. Това което правите се наблюдава и оценява. Бъдете внимателни с думите жестовете и посланията, които отправяте с тях. Планетният управител е в сериозен конфликт с Уран. Това може да ви кара да се държите предизвикателно и странно, или поне така да изглежда отстрани. С неадекватно поведение рискувате да загубите приятели.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във вашия знак. В понеделник тя преминава в съседния и от Скорпион ви ангажира с неща от финансов характер. Обезпечеността на семейството, уреждане на формалности свързани с родственици правят цялата седмица подвластна на ярки емоции. Опитвайки се да балансирате различни мнения и интереси,често ще ви се налага да повишавате тон и да казвате директно какво мислите. В четвъртък и петък някои от групата ще пътуват. Следете за техническата изправност на превозното средство.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата предполага голяма активност, участие навсякъде и във всичко. Меркурий от вашия знак прави квадрат с планетния ви управител Уран. Грубо казано, това ви кара да „пощръклявате“, да не ви свърта на едно място и да намирате всякакъв начин да се включвате там, където нещо се случва. При добри изначални намерения ще постигате желаното и ще намирате подкрепа, особено между сряда и петък. В събота и неделя сдържайте излишния ентусиазъм и се доверявайте повече на интуицията си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. До сряда Луната в Скорпион,добре свързана със Слънцето, ще ви радва с добронамерено внимание, високи оценки и подкрепа в начинанията. През втората половина на седмицата и в почивните дни бъдете внимателни към отправени към вас покани и предложения. В юпитеровия период на личната година се очаква раздвижване в професионалната сфера. Предстои съвпад на Слънце и Юпитер в Риби, възможностите идват. Оглеждайте добре всичко, отвсякъде.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои въодушевена седмица. Луната е във вашия знак от понеделник до сряда и това е добър начин да усетите в себе си лидерът. От вас зависи много, но се изисква активно съзнателно участие. Някои промени в домашната среда могат да станат извор на недоразумения и конфликти с партньора през втората половина на седмицата. Ако планирате пътуване в почивните дни, подсигурете предварително необходимото и проверете техническата изправност на превозното средство. Възможни са изненади свързани с документи.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. До сряда Луната в Скорпион ще ви подтиква да търсите нови пътища, нови решения, нови цели. Добър момент да се ориентирате какво искате да учите, и къде. Пресявайте добре информацията, която идва до вас. Квадратът Меркурий-Уран е в състояние да предава като „развален телефон“, ентусиазирано и безотговорно. Пазете се от телефонни, и не само, измамници. В почивните дни приятелската подкрепа ще ви дойде добре, в точния момент.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 90 Уран на 25.02.2022 / 4:21

Луната е без курс на:

21.02.2022 7:01 – 21.02.2022 11:19

23.02.2022 11:24 – 23.02.2022 15:29

25.02.2022 5:24 – 25.02.2022 18:27

27.02.2022 16:49 – 27.02.2022 20:35

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

2 коментара so far »

  1. Мария каза,

    Писа на февруари 26, 2022 @ 22:33

    Здравейте, Муси, аз съм дева и наистина се задвижих тази седмица. Предприех отдавна отлагано пътуване за нещо, което трябваше да свърша. Но кое конкретно, ако не е тайна :), показва това? Сега прочетох прогнозата, след като вече пътуването е факт.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на март 1, 2022 @ 14:00

    Мария,
    при Дева са много астрологичните фактори, които подтикват към раздвижване и промяна. Активна земна енергия с 4 планети в нея + меркуриев период+ други неща :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии