Седмичен хороскоп 22-28 декември 2014 година

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУран директен от понеделник

Слънце в Козирог и новолуние в понеделник

Сатурн в Стрелец от вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в най-приказната седмица на годината. Коледа и празничното настроение в края на годината ще бъдат подкрепени от една много динамична астрологична картина в началото на седмицата.

Пръв „прекрачва прага“ Уран, който в първия час на понеделник „се обръща“, излизайки от ретроградната си фаза. Да припомня, че Уран преди точно пет месеца, на 22 юли, тръгна назад от 16-я градус на Овен и измина 4 градуса назад. Сега от 12-я градус на Овен постепенно ще увеличи скоростта си и ще продължи уверено напред седем месеца през огнения знак. Ретроградността на Уран при някои кардинални знаци като Овен, Козирог, Рак и Везни може да е разбъркала картите по нов начин, да се е наложило да направят някои корекции в плановете или да ги е подтикнала към несвойствени начинания и авантюри. На огнените знаци Стрелец и Лъв ретроградният Уран е поставил някои сложни задачи за решаване в личния живот, нещо на което в следващите месеци те ще трябва да погледнат по нов начин, освободени от задръжки и предразсъдъци.

Следващата крачка е на Слънцето, което преминава в Козирог рано, рано в понеделник, и почти веднага в прегръдките на Луната. На 22-ри Слънцето е над тропика на Козирога, в точката на зимното слънцестоене. Новолунието в Козирог в понеделник открива началото на астрологичната година за този знак. Нова година, нови възможности, нови очаквания и надежди най-вече на земните и водните знаци. Но изненадите за сатурновите хора не приключват с това. Във вторник, Сатурн управителят на знака навлиза в нова територия, тази на огнените знаци. Преминаването на Сатурн в Стрелец е важно астрологично събитие. В тази празнична седмица няма да припомням какво направи Сатурн докато се движеше през Скорпион. Нека гледаме напред какво ни очаква в общи линии при придвижването му през Стрелец през 2015 година, а за останалото – в друга статия.

В Стрелец Сатурн преминава на 23-ти декември 2014 -та и напредвайки ще стигне 4-я градус на знака, след което ще навлезе в своята ретроградна фаза- на 14 март 2015г. Движейки се назад ще пресече границата със Скорпион отново на 15 юни, и ще се движи назад в мътните му води до 2 август 2015 година. На 18 септември Сатурн ще влезе отново в Стрелец и ще се движи напред, и назад, в огнения знак до 20 декември 2017 година, когато ще премине на своя територия в знака Козирог. По този начин в края на 2017 година Сатурн ще приключи поредния си почти 30 годишен цикъл,започващ от знака на неговата обител Козирог, чието начало е на 14 февруари 1988 година. А за нас това е важно, защото България е под влияние на Козирог, и големите промени у нас започнаха точно, когато Сатурн бе в Козирог- 1988-1990г.

Сатурн има лоша слава, той е т.нар., малфактор или малефик в астрологията, което преведено значи лоша планета. От него по принцип очакваме ограничения и препятствия, изпитания и наказания. Но аз, предколедно, ще се спра на добрата страна на Сатурн,която не е за пренебрегване. Сатурн е големият учител, той ни кара да учим, да се променяме, да се движим напред. Сатурн ни показва грешките,които можем да поправим, и начина, по който това ще стане -като време,място и конкретни условия. Сатурн ни кара да добием усещане за време и място, кога е най-добре да направим нещо, или обратно да се спрем, и да не направим поредната грешка. Той е Господар на времето. Така Сатурн като истински строг учител ни помага да растем и да преминаваме в по-горен клас. Сатурн е морализатор, който ни кара да се движим в „правия път“, да бъдем почтени към себе си и към другите, затова той е и Господар на кармата, подкрепя ни да развързваме кармичните възли, които сме създали, да се изчистим от нездравото и нетрайното. Друга добра страна от влиянието на Сатурн е, че ни кара да бъдем по-дисциплинирани, критични и практични, да стоим здраво на краката си и да постъпваме разумно.

Стрелецът от своя страна е огнен знак под чието влияние са вярата, идеологиите, философиите, науката, образованието, стремежът към знание извън конвенционалните рамки – себеобразованието като импулс, отварянето към света, смесването на различни убеждения и пренебрежение към условностите, разпадането на границите, толерантност към различните, всичко това облечено в оптимистична одежда.

Последното преминаване на Сатурн през Стрелец е много показателно за съчетаването на различните изначални принципи,периода 1985-1988 година,времето на Горбачов и Перестройката в СССР, която доведе до падането на Берлинската стена и началото на промените по целия свят.

Какви граници ще се разпаднат или може би нови ще бъдат изградени в настоящето, предстои да видим и преживеем. Но още преди Сатурн да влезе в Стрелец, през изминалата седмица,Куба премахна ембаргото със САЩ.

За влиянието на Сатурн от Стрелец ще говорим и в следващи седмични хороскопи. Сега нека да надникнем за кратко какво ще донесе на всеки зодиакален знак Сатурн от Стрелец.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

oven

 

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, периода 2015-2017 година е време на сатурнов подем. Това е период,в който в даден момент Сатурн ще направи тригон с вашето рождено Слънце и ще ви подкрепи стремежите за професионален растеж. Като кардинален знак понякога ви е трудно да сдържате мнението си, както и реакцията на нещо, което не ви допада. През следващите три години Сатурн ще ви кара да изследвате границите на вашата търпимост. Някои ще имат съседи, или ще им се наложи да работят сред хора от друга вяра, етнос или националност. На други, пътуванията в чужбина ще бъдат периоди на активно учене на уроци, особено такива, касаещи правила, ограничения и формалности. За тези, които учат, или имат такова намерение, времето на Сатурн в Стрелец ще бъде време за изясняване на приоритетите, за една по-ясна визия в какво искат да станат специалисти и съответно да тръгнат в тази посока на себеобразоване. Други ще превърнат хобито си в професия и/или в доходоносен бизнес.

 

lav

 

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, подобно на Овен, периода 2015-2017 година е време на сатурнов подем. За тези три години, в даден момент, Сатурн ще направи тригон с вашето рождено Слънце. Докато Сатурн се движеше през Скорпион, през дъното на вашия слънчев , преминахте през поредната си сатурнова криза, с всички научени, или започнати за учене, уроци. Сега ви предстоят две години на растеж, подкрепяни от здравата ръка на строгия учител и треньор. Темите, които ще бъдат акцентирани са свързани с вашите съзидателни способности – творчество, любов, създаване на семейство и деца. Всичко това обаче осъзнато и целенасочено, особено след опита натрупан от предходните две години и повече. Вашият талант ще намери форма за изразяване, стига да бъдете достатъчно целенасочени, организирани и отдадени на това, което правите. В личния живот Сатурн ще ви помогне да постигнете стабилност, да намерите подходящия за вас човек, да създадете трайни и удовлетворителни взаимоотношения с партньора си.

 

strel

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, настъпва поредната сатурнова криза. Тъй като обещах да наблегна на доброто от преминаването на Сатурн през знака, нека не се плашим и да уточня, че думата криза, в дълбокия си смисъл означава промяна. И наистина в следващите три години Стрелецът е в период на значими житейски промени. Като представител на подвижния кръст, групата на Близнаци-Дева-Стрелец-Риби, вие не се плашите от промените, дори напротив, те ви действат мотивиращо и тонизиращо. Затова използвайте съчетаното влияние на Сатурн и планетният управител Юпитер от сродния огнен знак Лъв, до лятото на следващата година, за да маркирате най-важните си цели, насочвайки стрелите си в тях. Сатурн в собствения знак прави човек по-дисциплиниран, взискателен, критичен, но и по-твърд по отношение собственото виждане за нещата. Ако това е първото преминаване на Сатурн през знака ви, отначало може да сте малко объркани както от големите възможности, които витаят във въображението, така и от големите пречки, които виждате по пътя на тяхното изпълнение. И двете крайности са преувеличени. Много неща могат да бъдат преувеличени, преекспонирани, изкривени и заблуждаващи в следващите месеци. Но вашата позитивна природа и придържането към коректното и почтеното, ще ви пази от „излитане от пистата“. Сатурн дава кураж да поемете предизвикателства, за които до сега не сте имали представа, особено тези, в които вашата личност става по-ярка и забележима.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

telec

 

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, излизането на Сатурн от срещуположния знак – Скорпион, носи облекчение. Освободени от натиска на претенциите на околните, през следващите две години ще можете да отделите достатъчно време за бизнес проектите си. Ако работите в съдружие, общите финанси ще бъдат приоритетни в този период. Сатурн ще ви прави по-стриктни във всичко свързано с общите сметки, било тези брачния партньор или със съдружниците. Някои подводни камъни тук могат да се появят и да ви ангажират повече. Ще трябва да бъдете по-предпазливи с кредити, с взимане на вещи или имущество под наем, или за ползване при определени условия. Ако имате наследствени имоти, то през следващите две години ще се занимавате с делба, продаване, или отдаване под наем. Ще печелите повече, ако запазвате общото, отколкото ако разделяте собствност. Ако вие отдавате под наем, или заемате пари на други лица, бъдете внимателни, всяка непочтеност излиза наяве докато Сатурн преминава през Стрелеца.

 

deva

 

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, подобно на Близнаци, предстои период на сатурнови промени. Те могат да бъдат предимно в темите, които ви карат да се чувствате стабилни, отношенията с родителите, с корените, с роднините по кръвна линия. Там ще ви е необходимо да полагате повече усилия,да правите някои компромиси, да се обединявате в името на общото благо. Сатурн ще ви кара да градите стабилни основи в буквален и в преносен смисъл, да се научите да разчитате и на други хора, не само на себе си, да се грижите за други хора, намирайки в това радост и утеха. Ще трябва да научите цената на доверието на другите към вас, и отговорността, която го съпътства. А също така да пазите постигнатото, да охранявате собствената си територия, да се грижите за сигурността и да защитавате правата на близките си.

koze

 

При родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, през последните три години, когато се движеше през Скорпион, Сатурн подложи на проверка приятелските връзки и умението да се работи в екип. Уроците, които научихте, ще ви помогнат да гледате с други очи на това, което ви предлага средата на живот, както и тази на професионалната реализация. Навлизайки в предходния знак Стрелец, планетният ви управител внася нови теми в живота, които да очертаят приоритетите. Огнената територия на Стрелец може да се окаже подходящото време за задълбочаване на вашите духовни търсения, за едно по-мащабно разбиране на живота и мястото ви в него. Ще имате силата да се освободите от отношения и обстоятелства, които ви поставят в зависимост, и да изградите нови, според вашите правила. Можете да преодолеете собствените си задръжки и себеналожени рамки, както и да излезете извън физическите и/или психологическите граници наложени отвън.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

bliz

 

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои поредната сатурнова криза. През следващите две години Сатурн ще се движи в срещуположния ви знак Стрелец и в даден момент ще застава в опозиция на рожденото ви Слънце. За някои това може да бъде труден път, и няма да ви залъгвам, че ще ви бъде лесно да го извървите. Но като въздушен знак, който бързо преминава през всяка ситуация, и който по принцип учи бързо, ще прелетите над трудностите с песен,защото строгият учител се радва на добрите ученици. Най-трудно ще ви бъде в сферата на взаимоотношенията, където от вас се изисква повече постоянство и поемане на своята отговорност за общото. Сатурн ще ви подкрепя да се учите на вярност, коректност и отстояване на вече заетата позиция. „Казана дума – хвърлен камък“ е поговорката,която най-приляга за този период. Сатурн ще ви накара да мислите повече за поетите ангажименти, да видите по-ясно плюсовете и минусите, и там където „конците са слаби“ да късате навреме. А във връзка,която има бъдеще, Сатурн ще ви подкрепя да станете отговорен родител.

 

vezn

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, настъпва период на намаляване напрежението във финансовата сфера. През последните три години,докато Сатурн пътуваше през Скорпион, доходите бяха една от най-важните и проблемни житейски теми. През следващите три години Сатурн от Стрелец ще ви прави по-съсредоточени в сферата на комуникациите. Тези, които се занимават с посредничество, обучение, пътувания, консултиране, обработване и предаване на информация по най-разнообразен начин, ще имат благословията му да им се случват нещата когато и както трябва. Разбира се, при условие, че се полагат много усилия, постоянство и целенасоченост. Под влияние на Сатурн може да станете по-избирателни към средата си на общуване, да прекъснете един вид обучение, и да се насочите към нещо по-практично и реализуемо. Може да изпитате потребност да се откъснете за известно време от активност, за да осмислите и изберете по-правилният за вас път. Ако пишете книга или участвате в издателски проект, Сатурн ще ви накара да бъдете по-критични към написаното, но и по-реалистични и резултатни в крайна сметка.

 vod

 

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, съуправителят на знака – Сатурн, навлизайки в нова територия, поставя и нови житейски цели. През последните три години преминахте през поредната си сатурнова криза, като планетата транзитира зоната на кариерата и социалният ви имидж в слънчевия хороскоп. През следващите три години основно промените, и то добрите, могат да се очакват в сферата на обществените контакти, общата работа по проекти, които имат социално звучене, задълбочаване на уменията ви да работите в екип. По пътя си напред ще изоставите някои стари „приятелства“, които са паразитирали на ваш гръб. Вашите алтруистични подбуди сега могат да намерят добра среда за изразяване, облечени в по-конкретна форма и с повече практическо съдържание. Стихията ви са социалните мрежи и там сега Сатурн ще ви помогне да намерите своята добре подбрана, даваща морална подкрепа, но и материална такава, група от хора,сродни по възгледи и манталитет.

ВОДНИ ЗНАЦИ

rak

 

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, през следващите две години Сатурн ще се погрижи да бъдат винаги заети. Свърши с почивката и разпиляването на време и енергия. Сатурн се движи в зоната, в която за вас е важно да сложите ред в ежедневието си, да имате твърд график, който да спазвате, да създавате такава организация, че със същите усилия да получавате много повече и по-добри резултати. Ефективност във всяко поле на изразяване за вас ще бъде лайтмотивът на преминаването на Сатурн през Стрелец. Работното място, работната среда ще играят важна роля, и тяхното удобство и комфорт периодично ще изискват повече внимание от ваша страна. Не си мислете за болести, защото ще ви налегнат такива. Ще бъде важно да се грижите за здравето си, да водите един хармоничен начин на живот, от който да се чувствате жизнени и удовлетворени. Създавайте си приповдигнато добро настроение, бъдете сред приятни за вас хора и гледайте винаги да сте заети с нещо неотложно за вършене.

skor

 

Родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, ще си отдъхнат с облекчение от вторник нататък,когато Сатурн излезе от знака. След няколко месеца отново ще ви посети, но като цяло енергията му се пренася в съседния знак Стрелец. Това пренася и центъра на тежеста върху доходите ви, тема, която ще бъде развита през следващите три години. Сатурн ще ви кара да се замисляте повече по финансовите въпроси, най-вече по отношение вашият личен принос в семейния бюджет, или партньорския такъв. Може да имате по-малко източници на доходи в следващите години, но за това пък по-стабилни. Някои ще успеят да намерят практическо приложение на своите идеи и проекти, да материализират вложения интелектуален труд. Сатурн ще ви подтиква да бъдете пестеливи, да мислите за утрешния ден, да съхранявате и запазвате това, което имате. И това, което сте постигнали като чест и уважение от страна на околните. Сатурн е големият моралист и в зоната на вашата лична етична рамка, ще подлага на изпитание стремежът ви да бъдете почтени.

ribi
На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои преминаване през поредната сатурнова криза. Сатурн ще транзитира зоната на кариерата и социалната изява и тук ще бъдат най-големите ви предизвикателства през следващите три години. Настройте се за много работа, но и за покоряване на високи върхове. „Човек е толкова голям, колкото са мечтите му“, а вие умеете да мечтаете. Сега Сатурн ще ви подкрепи да материализирате някои от тях. По-голяма публичност, повече изяви под светлините на прожекторите, стига това да е нещо, което ви допада, ще имате възможности, но при условие, че сте научили един от важните сатурнови уроци – да съумявате да бъдете на точното място в подходящия момент. Така ще можете да направите рязък скок в кариерата си, да заемете желаната по-висока позиция, и съответно да поемете повече отговорности.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 22.12.2014/0:44/Уран излиза от ретроградната си фаза от12°34’Овен.

На 22.12.2014/1:03/Слънцето преминава в Козирог, зимното слънцестоене.

На 22.12.2014/3:35/ Новолуние в 0°06’Козирог.

На 23.12.2014/18:33/Сатурн преминава в Стрелец.

22.12.2014/ 3:24/ Луна в Козирог

24.12.2014/4:52/Луна във Водолей

26.12.2014/6:06/Луна в Риби

28.12.2014/8:35/Луна в Овен

През тази седмица Луната се движи през първа четвърт.

Луната е без курс на:

21.12.2014/14:35/ – 22.12.2014/3:25/

23.12.2014/5:17/ – 24.12.2014/4:52/

25.12.2014/17:11/ – 26.12.2014/6:07/

27.12.2014/17:44/ – 28.12.2014/8:35/

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

8 коментара so far »

  1. ВАРТА каза,

    Писа на декември 22, 2014 @ 9:32

    Скъпа Маруся, дълбок поклон и благодарност за мъдрите и духовити Звездни Напътствия през отминаващата година. Пожелавам ви много здраве и лично щастие, весели дни с близки и любими през тези празнични дни на новото СЛЪНЧЕВО РОЖДЕСТВО!

  2. Милена каза,

    Писа на декември 22, 2014 @ 21:56

    Много благодаря за съветите и хороскопите! Пожелавам Ви светли празници, много здраве, късмет и благоденствие на Вас и любимите Ви хора!

  3. cerbere каза,

    Писа на декември 26, 2014 @ 12:17

    Честито Рождество Христово и Светли новогодишни празници!
    Четейки хороскопа малко се обърках и останах със смесени чуства-аз съм зодия близнаци с асцендент скорпион.По зодия влизам в сатурнова криза, според асценданта нещата изглеждат обнадеждаващи.Кое от двете има по-силно влияние.Аз съм на 41г и съм чела/ако това е вярно/,че след 40г.,асцендетна оказва по-голямо значение от зодиакалния знак.Ще Ви бъда много благодарна,ако ми разясните ситуацията.

    За справка-30.05.1973г

  4. Елица каза,

    Писа на януари 3, 2015 @ 1:08

    Здравейте Муси,
    И аз бих искала да попитам за това какво да ни води в хороскопа. При зодия близнаци (попадащи в сатурнова криза) и с асцедент лъв (в период на сатурнов подем) кое е водещото. Предварително благодаря за отговора :)

  5. Милена каза,

    Писа на януари 4, 2015 @ 17:10

    Здравейте Муси! За много години! Желая много здраве, късмет и успешна и спорна Нова 2015 Година!
    Скъпа Муси, отдавна си задавам въпроса дали е вярно, че след 40 години при човек става водещ асцедента или това зависи от индивидуалната звездна карта на всеки, т.к. аз съм зодия Везни, но асцедентът ми е Рак, а тази година навършвам 40 години… Т.е. отсега нататък под влияние на Рак ли ще съм вече или има други определящи фктори за това и Везни-те продължават да ми оказват определящото си влияние?
    Благодаря Ви много за отговора предарително!

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 5, 2015 @ 13:21

    Елица,
    слънчевият знак разбира се. :)

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 5, 2015 @ 13:25

    Милена,
    това е смешка от поп-Астрологията. :) Слънчевият знак е водещ през целия живот, а асцендентният е допълващ.

  8. Милена каза,

    Писа на януари 5, 2015 @ 22:36

    Благодаря много, Муси!!!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии