Седмичен хороскоп 22-28 май 2023

2023 5 24Марс в квадрат с Юпитер

Марс в квадрат с лунните възли

Слънце в квадрат със Сатурн

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина в следващите дни не е толкова многообразна като в предходната, чието ехо от края и, ще кънти и сега. Има малко, но силни аспекти. Луната е нарастваща и се движи между двата меркуриеви знака Близнаци и Дева, все пак сме в седмицата на най-светлия български празник 24 май.

Имаме си азбука, празнуваме си я.

Марс е много активен през тази майска седмица. Планетата -воин се вихри в честолюбивия огнен знак Лъв, в сложна конфигурация от напрегнати аспекти с Плутон, Юпитер и лунните възли. Той е участник във всяка критична ситуация,той е пръстът, който натиска спусъка на пистолета. Понякога пистолетът може да е стартов и с него да се даде знак за започване на състезание или процес. Друг път да е инцидент, или пък умишлено зареден и използван.

Цялата седмица е под влияние на тази астрологична формация.

В марсовия ден на седмицата, вторник, Марс прави квадрат с Юпитер на фона на все още силната опозиция с Плутон. Луната налива масло в огъня в сряда вечерта,когато преминала на огнена територия, прави съвпад с планетата-воин. Злоупотреба с емоциите на хората е едно от проявленията на тази планетарна форма.

В петък Марс е в точен квадрат към лунните възли. Така през цялата седмица,но в средата и към края и страстите владеят в неподвижния кръст от знаци. Някои хора могат да бъдат невнимателни с опасни уреди, непредпазливи с оръжие и да предизвикат инциденти.

Решения се взимат под влияние на силни емоции, предимно в негативната част на спектъра. Големи групи от хора могат да бъдат манипулирани и подвеждани към агресивни акции, към саморазправа с други хора.

Квадратите на Марс към лунните възли се случват един път в годината. Аспектите с Юпитер и Плутон допълнително усилват ефекта и като вятър раздухват пламъците в огъня през цялата седмица. Както и в предходната седмица природата реагира на мисловните и емоционални човешки изригвания по своя си начин- земетресения, изригвания на вулкани, наводнения и последващи цунами, вихрушки и урагани на места, на които преди не са се случвали.

В неделя Слънцето се конфронтира със Сатурн с квадрат. Властта и законът ще мерят сили.

Напрегнатата конфигурация Марс-Юпитер-Плутон- Л.Възли ще бъде в силата си до края на месец май, влиянието и ще намалее през юни. Затова успокоявайте себе си и близките си, намалявайте напрежението и противопоставянето там, където можете.

Давайте път на Доброто, другото – ограничавайте.

Нека ни е честит най-светлия български празник- Денят на славянската писменост!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на семейството и отношенията с най-близките. Не само в празничния ден, а през цялата седмица ще усещате по-силно свързаността си с близките, с рода, с корените. В най-родствения знак Рак са Луната до средата на седмицата и Венера, като двете привличат към вас хора, с които се чувствате здраво стъпили на земята. Четвъртък е ден за изяви, активно общуване, интересни предложения за бизнес контакти или лични срещи. Новолунието в Телец и нарастващата Луна подкрепят реализацията на намисленото. През втората половина на седмицата, а още повече в края и обаче се усилва влиянието на квадратите Марс-Юпитер и Слънце-Сатурн. Отношенията с околните могат да станат сложни до напрегнати.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, продължават да се развиват темите, започнали в предходната седмица. Навлизането на Юпитер в зоната на кариерата като цяло е обещаващо и обнадеждаващо. С негова помощ ще имате подкрепяща растежа професионална среда. През тази седмица обаче, заради двойния квадрат Марс-Юпитер имайте повече търпение и готовност да приемете, че не всичко се случва според очакванията. Урок по търпение ви преподава и Сатурн от зоната на инвестициите. Там ще ви се наложи да проявите повече разум и практичност. С Марс на гости ще ви бъде трудно да сдържате огнената си природа. Да припомня, че той е провокатор на конфликти. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак, силата е във вас, но и отговорността.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Новолунието в Телец ви постави някои въпроси за решаване, свързани със здравето. Слънцето е в зоната на партньорството, в меркуриевия период на годината, когато каквото и да предприемете, то трябва да включва и други хора. Партньорството е споделяне на работа и забавления, особено ако потегляте на път. Напрегнатата конфигурация между планетния управител, Марс и Плутон предупреждава за по-голяма прецизност при резервации, уреждане на документи, настаняване, и пътувания. Някои въпроси свързани със собственост търпят развитие. За тези от първата декада краят на седмицата е изпълнен с повече ангажименти и противоречия с роднини.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Новолунието в знака ви задейства амбиция и приключенски дух, повлиян силно от Юпитер, който ви гостува съвсем отскоро. Планетата гигант е мощен мотиватор, който ще раздвижи инертната ви природа като често ще ви сръчква и подтиква към движение, промени и напредък. Юпитер усилва апетита за всичко. Най-вече за живот. Ще виждате все повече причини да правите живота си разнообразен, интересен и отворен към другите. Авантюристичният му дух ще ви включва в рискови начинания,в пътешествия и активности с повече хора. Внимавайте с апетита, защото той също се увеличава, а с него и телесните параметри.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на благотворителността. Като аналитичен знак знаете, че във формулата за стойността на човека даването е в числителя и колкото по-голям е той, толкова по-голяма е тя. Като прагматичен знак се стараете числителя да е по-голям от знаменателя, затова не изпитвате задръжки да давате и да се раздавате. През тази седмица ще имате много възможности за това. Слънцето е в зоната на професионалната изява, а в юпитеровия период на годината ви очакват промени. През втората половина на седмицата и особено в почивните дни бъдете внимателни, разумни, сдържани и прощаващи.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в противоположния знак Рак. Партньорството е на фокус. В това поле се движи и Венера, събирачката на сърца, покровителката на влюбените. В тази твърде емоционална седмица няма какво да ви изведе извън реалността. Напротив, здраво сте стъпили на земята с подкрепата на няколко планети в земната стихия. Сатурн е в нежния Риби, но не е толкова разнежен, че да позволява да ви притисне някой в ъгъла. Още повече, когато са засегнати материалните ви интереси. Краят на седмицата изисква много добра организация и голямо търпение.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, финансовите ангажименти ще бъдат в повече в следващите дни. Има индикации за позитивизъм в тази сфера. Венера е в зоната на личните доходи, А Луната до средата на седмицата. Слънцето е в знака ви и това увеличава личната инициатива, но и очакванията към вас. Тези, които са в слънчевия период на годината, могат смело да заявяват себе си, да се рекламират там, където е необходимо, да поемат отговорност и да служат за пример. В това отношение втората половина на седмицата е предизвикателна в много отношения. Квадратът на Марс и Юпитер внася разногласия при договаряне, както и разочарование от нечии неизпълнени обещания. Квадратът Слънце-Сатурн увеличава личната отговорност.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои динамична в професионално отношение седмица. Луната в Рак до сряда обединява енергията си с Венера и увеличава вашата винаги активна социална ангажираност. Слънцето е в полето на високите стремежи и далечните цели, а Юпитер обещава финансиране на проектите, и материална стабилност. Напрегнатите аспекти предупреждават, че нищо няма да минава гладко. Ще се налага да се преборите за своите идеи и планове, през втората половина на седмицата, и особено в края и. В юпитеровия период на личната година успехът е на ваша страна.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица посветена на здравето и здравословните практики. Като възпитател на зодиака сега имате подкрепата да се изявите със знания и умения. Плутон е в знака ви и прави всяка лична идея център на физическа и умствена енергия. Внимавайте с прекаляването. Когато струната се пренапрегне, се къса и на нея не може да се свири. Дайте възможност на Венера от Рак да ви научи на баланс в отношенията. Особено на тези с хората от най-близката среда. В личния и семейния живот предстоят събития с позитивен знак. В марсовия период от време,тези от втората и третата декада, имат силата и куража да се справят с всяка появила се трудност.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с нарастваща Луна,която влиза в Рак в понеделник сутринта. Водната енергия доминира, а във вторник Луната е в планетарен съюз с Венера. Време за лична изява и привличане на добронамерено внимание към себе си. Можете да разчитате на приятелите си, на по-голямата част. Не са изключени предателства през втората половина на седмицата, когато е в силата си квадратът на Марс и Юпитер. Някои от групата вероятно ще бъдат подведени в очакванията си за приходи и/или придобивки. Квадратът на Слънцето и Сатурн в края на седмицата е точен, и отправя предизвикателство към твърдостта, волята и силата на характера.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица за приключения. Луната и Венера ви подмамват към семейни пътувания наблизо и надалеч, използвайте подобряващото се време. Партньорските отношения продължават да са в особена ситуация както през предходната седмица, така и сега, особено през вотрата половина, от четвъртък до неделя. Управителите на вашия знак са в конфликт, а Юпитер поне две седмици поддържа огъня да не загасне. Така това, което се е натрупало като недоволство, ще иска да се излее в подходящия момент до края на месеца. Петък е критичен ден, не взимайте решения под влияние на негативни емоции.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Силата на водната енергия усещате като подкрепа в ежедневието и в отношенията с близки на сърцето хора. В полето на любовта, творчеството и децата се движи и Венера. Хармонично поставена към движещия се на ваша територия Сатурн създава благоприятна среда за сериозна връзка, за развитие, там където вече я има. Неформалните връзки са подкрепени от наскоро навлезлия в земния Телец Юпитер. Отношенията с хора от учебната среда, стари приятели, съученици, съседи могат да се задълбочат в следващите седмици и месеци. За творците, особено пишещи и издаващи, периодът е плодоносен, изпълнен с идеи и много нови възможности.

Дати на някои астрологични събития

Марс 90 Юпитер на 23.05.2023

Слънце 90 Сатурн 28.05.2023

Луната е без курс на:

22.05.2023 1:11 – 22.05.2023 6:28

24.05.2023 12:12 – 24.05.2023 17:35

26.05.2023 9:38 – 27.05.2023 6:05

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. SVedZki каза,

    Писа на май 27, 2023 @ 0:21

    Здравейте Муси, какво ще кажете за датата 3-ти юли за започване на работа? Договорът формално трябва да е от 1-ви юли. Коя от двете дати се гледат или бяха и двете? Моля Ви само хубави неща, че виждам едно пълнолуние на трети, и ме полазват тръпки, и нещо бяхте писали за опозицията на светилата.. за Водолей на трети февруари с асц. Скорпион в 28-29 градус, ако това има значение.. Съответно за какво трябва да се внимава при ново начало при пълнолуние, би трябвало да е подходящо, нали? С много благодарности и поздрави.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 29, 2023 @ 15:43

    SVedZki,
    за пореден път :) . За договора влияе датата на подписване.
    От двете възможности-на ретро Меркурий и 1 юли, втората дата се оказа по-добрата. Оттам нататък зависи как ще се представите пред колегите.
    В марсовия период на личната си година сте в началото на юли, Марс е в Лъв, така че повече смелост няма да е излишна.
    Пълнолунието е в Козирог, пожелали сте си тази работа, имате я.
    Настройте се на позитивна вълна и всичко ще бъде наред.
    Желая успех!

  3. SVedZki каза,

    Писа на май 29, 2023 @ 21:55

    Много, много благодаря. И на Вас само добро. Поздрави.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии