Седмичен хороскоп 22-28 март 2021

2021 3 28Марс-Сатурн в тригон

Венера-Слънце в съвпад

Марс съвпад СЛВ

Пълнолуние във Везни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Последната седмица на месец март и първата на пролетта ни предлага много, и атрактивни, театрални изпълнения. Важното е да съумеем да запазим чувството си за реалност.

В понеделник тригонът Марс-Сатурн във въздушните Близнаци-Водолей е катализатор на здравомислие и рационализъм. Това може да се случи, там където има разум, но не и там където влияят само емоции и лични амбиции.

Луната излиза извън ограниченията на сектора зает от планетите, разположени изцяло между Марс и Плутон. Свободата на действие, което получава, аспектите които прави с планетите, придават по-голяма динамика на случващото се и голямо разнообразие от емоции, разгръщащи се във всяка ситуация.

В сряда, Меркурий и Марс правят точен квадрат. В подвижните знаци този аспект изисква голямо внимание към думите. Думите са мощно оръжие, с тях започват и приключват битки, с тях се решават човешки животи и съдбата на държавите. Думите са пера, които галят, но и кинжали, които убиват. Бъдете внимателни как ги използвате винаги, но особено сега, в средата на седмицата.

Във венериния ден на седмицата- петък, Венера прави съвпад със Слънцето. Всяка година планетата на любовта си устройва среща с него. Сега съвпадът е в Овен и съответно бележи началото на нов планетен цикъл. Към съвпада Слънце-Венера се включва Хирон, който също в Овен, но и управителят на знака – Марс, на който му предстои среща със СЛВ. По този начин четвъртък, и петък особено, се очертават като най-драматичните дни на седмицата, за тези които обичат постановките разигравани на синия/черния екран. Хирон обещава учене на сериозни, макар и болезнени, уроци.

Също в петък е съвпада на Марс със СЛВ. Марс среща главата на дракона през около две години, за последно това се е случило през юни 2019 в Рак. В Близнаци, съвпад на Марс и СЛВ има през около 19 години. Последната среща е била на 10 май 2002 година, в 18Близнаци. В петък, ще се срещнат и разминат Марс и СЛВ в 13Блинаци. Аспектът е в голяма степен позитивен и вдъхновяващ както мисленето, така и словесното изразяване.

Характерен завършек на тази емоционално оцветена седмица прави пълнолунието във Везни. В неделя, 28 март, Луната застава с цялата си осветеност срещу Слънцето в 8Везни. Партнират Марс и Сатурн,което прави нещата да изглеждат не толкова фриволни и повърхностни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои семейно ангажирана седмица. Аспектите на планетният управител Марс ви правят силно заинтригувани от случващото се около вас както и мотивирани да вземате участие навсякъде и във всичко. Отнасяйте се сериозно към думите и начина на изразяване, за да не изпадате в неловки ситуации. В слънчевия период на личната година сте и с лекота набирате популярност. Пълнолунието в неделя е в зоната на партньорството. Ще получите много отговори и насоки накъде вървят отношенията ви.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на големите планове. Съвпадът на Слънцето и Венера в зоната на самообразованието, разширяването на кръгозора, пътешествията, а и дългосрочните планове, бележи важен момент от юпитеровия период на личната ви година. Имали сте възможност да изкачите още едно служебно стъпало. Не спирайте. Включвайте се в групови начинания, участвайте в начинания, които засягат повече хора. Пълнолунието във Везни ще ви зарадва с резултати и благодарности.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои резултатна седмица. В сряда на някои ще излезе неочаквано пътуване. Възможно е да попаднете в ситуация, в която не знаете какво да кажете, и как да реагирате. Бъдете добронамерени и всичко ще си дойде на място. Съвпадът Венера-Слънце в зоната на любовта и изявата обещава дни на романтика и красиви жестове. Пълнолунието в знака на любовта ще намери подходящата форма, в която да представи отношенията във връзката.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Никакви външни ограничения не могат да спрат порива за свобода и движение. Още повече, когато водещи са чувството за отговорност и поетите ангажименти. А още повече, любовта. Господарката на знака през тази седмица е орбитата на Слънцето и срещата с него може да се окаже повратна точка в отношенията с някой, който е надалеч, физически, но не и в сърцето. Можете да покажете по много начини чувствата и мислите, които ви владеят. В дните на пълнолунието ще получите нужните ви отговори.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на активното общуване. Динамиката задава Марс, който се движи в зоната на кариерата и прави значими аспекти. В средата на седмицата е възможно да попаднете в негов капан и да бъдете въвлечени в ситуация, в която да кажете неща, за които после да съжалявате. Марс в съвпад със СЛВ бележи важен момент в кариерното ви развитие. Пълнолунието във Везни носи материална реализация на неща, с които сте се занимавали наскоро.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Рак. Вниманието ви ще бъде насочено предимно към потребностите на други хора. Комуникацията с някои ще бъде от важно значение в средата на седмицата, затова поддържайте в изправност средствата си за общуване. Съвпадът Венера-Слънце ще внесе спокойствие и радост в домашната среда. Пълнолунието в другия кардинален знак Везни, в края на седмицата е изразител на реализация на планове и проекти, по които е работено в последните месеци.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на финансовите ангажименти. В понеделник, тригонът на Марс от вашия знак и Сатурн ще ви подкрепят да стигнете до най-разумното решение за важен за вас въпрос. Старайте се да не си изпускате нервите в средата на седмицата. Съвпадът на Марс със СЛВ е с интервалност от 19 години и сега сте в подстъпите на началото на нов цикъл, на учене на нов тип уроци, на усвояване на нови опитности. Романтичен край на седмицата задава пълнолунието във Везни.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние във Везни. Преди него,Венера е активен участник в социалния театър. Съвпадът и със Слънцето е важен акцент в личната година. Случва се в меркуриевия период, което го прави отправна точка за значими промени. Можете да привлечете с относителна лекота важни за вас хора, с които да си партнирате. Другият акцент на седмицата, съвпадът на Марс и СЛВ задава ориентир в целите, необходимост да си създадете нови и да ги следвате. Пълнолунието във вашия знак ще ви разкрие онези лични качества и потенциал, на които можете да разчитате за в бъдеще.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, сериозно начало на седмицата задава тригонът между Сатурн от знака и Марс. Ще имате потребност от трезво премисляне на важна за вас ситуация. Слънцето в Овен, подкрепено от Венера обещава активна комуникация, много срещи, разговори, писане и обсъждане. В личния живот на някои предстои важна промяна с новия цикъл, белязан от съвпада на Марс и СЛВ. Пълнолунието в сродния по стихия въздушен знак Везни е истинско откровение да видите реализацията на нещо, в което сте вложили много надежди и енергия.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Нейната активност ще ви прави неспокойни през цялата седмица, но също така включени в случващото се със собствено мнение и собствена позиция. Съвпадът на Венера и Слънцето в зоната на професионалната изява, е обещание за добронамерена среда, в която можете да покажете способности и да развиете амбициите си. Информацията в средата на седмицата може да се окаже невярна. Пълнолунието във Везни в края на седмицата разкрива истинската картина, в която участват хора от семейството.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. В меркуриевия период на личната година е важно да сте взискателни към това, което казвате, или пишете. Провокации в това отношение ще имате в средата на седмицата. Съвпадът на Слънцето и Венера в Овен е обещание за добри, не само козметични, а по същество, промени в работната среда. Спорни въпроси по собствености могат да поемат в посока на разрешаване в дните на пълнолунието.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва успешно с Луна в другия воден знак Рак. По някои семейни въпроси е добре да запазите неутралитет, но също така и известна дискретност. Огнената енергия набира сила в лицето на съвпада Венера-Слънце, а това за вас означава значима подкрепа във финансовите дела. Пълнолунието във Везни, в края на седмицата, ще ви даде ориентири дали да разчитате на материална подкрепа отвън, или само на собствените сили.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий /90 /Марс на 24.03.2021 / 5:26

Слънце / 0/ Венера/ 26.03.2021 / 8:57

Марс / 0/ СЛВ / 26.03.2021/ 17:35

28.03.2021/ 20:48/ 8°Везни, Полнолуние

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Везни, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

23.03.2021 /17:26 – 23.03.2021 /23:56

25.03.2021/ 15:27 – 26.03.2021 / 5:25

28.03.2021 / 1:48 – 28.03.2021/ 7:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии