Седмичен хороскоп 22-28 ноември 2010 г.

Слънцето навлиза в Стрелец

Муси Дачева

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

ОВЕН

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои напрегната работна седмица. В понеделник с лекота ще общувате с околните и ще придвижвате личните си и служебни дела. Вторник обаче е неблагоприятен ден за постигане на разбирателство с когото и да е. Не насрочвайте преговори, интервю за работа или лични срещи за този ден. В сряда срещу вас могат да бъдат отправени провокации по вербален или физически начин, целящи да ви включат в конфликтна ситуация. От четвъртък по обяд та до края на седмицата ,сте в добра позиция. Разчитайте на подкрепата на хора,с които работите от дълго време заедно. Петък е силен и ползотворен за родените в първата декада на знака.

ЛЪВ
За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои динамична работна седмица. Мнозина от вас са в най-активния период от личната си слънчева година- марсовият. В понеделник Слънцето е в Стрелец и добавя своята живителна и позитивна енергия към тази на Марс и Меркурий. Високият жизнен тонус и амбицията да сте начело, навсякъде и във всичко, е нож с две остриета.Очакват ви високи резултати, но изразходвайте енергията си ритмично, за да не се почувствате изцедени в следващите дни, когато Луната премине в последната си четвърт, и тръгне към разпад. Петък е най-силният ви ден през тази седмица.

СТРЕЛЕЦ
За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстоящата седмица носи някои предизвикателства, на които трябва да обърнат специално внимание. Ще имате повече натоварване от обикновено и то не по ваше желание. Много е важно до четвъртък да бъдете премерени в приказките си, а също така и в постъпките си. Неадекватно поведение или не намясто казана дума могат да ви създадат сериозни неприятности. В петък обстановката се разведрява, а събота е силен ден за вас. Слънцето е във вашия знак още от понеделник и ще тушира всички неблагоприятни тенденции до възможния минимум.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

ТЕЛЕЦ
За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстоящата седмица предлага раздвижване във финансовата сфера. Ако успеете да постигнете споразумение в понеделник, добре, но не отлагайте уточняване на параметри за вторник. Но пък вторник вечер е подходяща за служебни срещи в неформална среда с някой, от когото очаквате внимание и подкрепа.В четвъртък и петък ви очакват придобивки и събиране на урожая от труда, който сте положили през лятото и есента. В събота избягвайте физическо претоварване, а за неделя си планирайте среща с приятели, на открито или на закрито, според метеорологичните условия.

ДЕВА
За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои една нелека седмица. Ще имате поредица от поводи да се чувствате неразбрани и напрегнати. Почти през цялата работна седмица ще ви се налага да сдържате реакциите си,което ако успеете да постигнете, ще ви даде възможност да се измъквате от неприятни ситуации. Причината е в неблагоприятната позиция на управителя на знака ви- Меркурий. До сряда включително бъдете внимателни в отношенията си с колегите, не се изхвърляйте, не давайте обещания, които нямате намерение да изпълните, не разпространявайте клюки. Четвъртък и петък са добри дни за вас, ще имате удовлетворителни резултати-.

КОЗИРОГ
За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог началото на седмицата е обещаващо. Използвайте доброто разположение на планетите в понеделник, но във вторник бъдете нащрек за изненади. Не разчитайте много на хората, с които работите, а проверявайте онези части от цялото, за които носите отговорност. Отстоявайте мнението и правата си дори да нямате ясни знаци за подкрепа от околните. Техниката може да ви подведе в края на работната седмица. Петък и събота са успешни дни за вас.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

БЛИЗНАЦИ
За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои предизвикателна седмица. Управителят на знака- Меркурий през следващите дни е в неблагоприятна позиция и оказва влияние върху повечето страни от живота ви. Във вторник и сряда бъдете внимателни към предложения от финансово естество, не сключвайте договори без да проверите няколко пъти частта със сметките. В четвъртък върху вас може да бъде упражнен натиск с повече хитрост и амбиция, затова бъдете в готовност да реагирате адекватно. В петък повечето от вас ще пътуват и това ще бъде от полза за бъдещата им работа.

ВЕЗНИ
За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни предстои успешна в много отношения седмица.Ще имате много срещи, разговори, уточняване, договаряне и отлични резултати. Имате попътен вятър за идеите си, бъдете предприемчиви и целенасочени. Възползвайте се от шансовете,които ви дава в последната си седмица от придвижването си през Везни, покровителката ви Венера. Внесете яснота и баланс в личните си взаимоотношения, споделете чувствата си, проявете разбиране и ако е нужно дайте прошка. Понеделник, сряда, петък и събота са силните ви дни.

ВОДОЛЕЙ

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей благоприятните тенденции продължават и през тази седмица. Понеделник е успешен, преминавате през трудностите като „бърз влак край малка гара“ и постигате целите си. Във вторник следобяд е добре да сдържате поривите си и да избягвате влизането в спорове, а още по-малко да се обзалагате за нещо си. Най-успешни за вас са четвъртък след обяд и петък преди обяд. За този период насрочвайте важните си срещи, от които очаквате дългосрочни ангажименти. В почивните дни избягвайте физическо претоварване и спазвайте правилата, ако шофирате.

ВОДНИ ЗНАЦИ

РАК
Родените със Слънце в Рак и с асцендент в Рак започват седмицата сравнително спокойно, с отхвърляне на стари ангажименти и рутинни задачи,привични за ежедневието. Във вторник интуицията ще ви отведе при подходящ човек, с когото сте на едно вибрационно ниво и от това ще се почувствате обновени и заредени с позитивна енергия. В сряда, и особено в четвъртък, от вашата лична инициатива зависи много. Не позволявайте да ви въвличат в измислени конфликти и да ви приписват чужди грехове. В петък ви очакват добри приходи,можете да сключите изгоден договор, да продадете свое изделие или просто да се разплатите с длъжници.

СКОРПИОН
Част от родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион през следващите дни ще бъдат изправени пред решаването на важен финансов проблем. Разбиране и подкрепа ще имате от децата си. Вторник е неблагоприятен ден, избягвайте служебните разправии и поемането на непосилни ангажименти.Може да се натъкнете на скривана от вас досега информация. В сряда и четвъртък ще получите одобрение, разрешение или съпричастност с ваша кауза. Добри новини могат да дойдат от хора,живеещи надалеч. В петък неочаквана радост за тези от последните градуси на Скорпион.

РИБИ
За родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби предстои трудна работна седмица. В понеделник можете да влезете в тон със ситуацията и да постигнете някои предимства за себе си. Вторник обаче е зареден с конфликти ден и ще ви трябват много такт и дипломатичност, за да излезете читави от неприятна ситуация. От сряда след обяд за вас тръгват позитивни тенденции,но въпреки това бъдете внимателни с приказките, не излизайте извън рамките на добрия тон. В почивните дни не се затваряйте с работа у дома, а бъдете сред повече хора,особено с такива, които ви зареждат с позитивна енергия.

Най-интересното през тази астрологична седмица

На 22 ноември 2010 година, понеделник, в 12:14 часа, Слънцето навлиза в знака Стрелец

Луната през тази седмица се движи между знаците Близнаци и Дева, през трета и четвърта четвърт

Луната е без курс в следните периоди от време

23.11.2010 г , 23:56 ч. – 24.11.2010 г , 3:14 ч

26.11.2010 г 5:44 ч – 26.11.2010 г 8:01 ч

28.11.2010 г 10:30 ч – 28.11.2010 г 11:34 ч

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

5 коментара so far »

  1. Ралица Николова каза,

    Писа на ноември 23, 2010 @ 20:32

    Здравейте, г-жо Дачева но мисля че слънчето навлиза в зодия Змиеносец. Мисля че Вие астролозите е време да признаете че има 13 луни по 28 дни и тринадесет зодии.Стига сме живяли в една “матрица” която е и григорианския календар. Идва новото време 2012г. и е време да се синхронизираме със законите на галактиката.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 23, 2010 @ 23:11

    Ралица Николова,
    Много интересен въпрос,
    никой обаче не отрича съзвездието Змиеносец. То се намира на север от Скорпион и съдържа голям куп звезди,над 160.Част от него е върху еклиптиката и Слънцето го прекосява за около 20-на дни, между 27-ми ноември и 17 -декември. Аз очевидно съм свързана с него, защото съм родена на 29-ти ноември :)
    Но това съзвездие не е включено в системата ,наречена Зодиак. Всички, които започват да изучават астрология, първото нещо което научават е, че Зодиакът е условен кръг от 360 градуса, в който влизат 12 зодиакални знака от по 30 градуса. В действителност Еклиптиката, видимият път на движение на Слънцето, не е идеален кръг. Съзвездията по нея заемат различно количество градуси. Но Зодиакът е енергийна система, хармонична и съвършена, дадена като знание на нас земляните хиляди години преди да си създадем Григорианския календар.
    А той междувпрочим е последен вариант на дълго търсене на обединяване в едно на три астрономични величини, наблюдавани от хората, а това от една страна е денонощието обозначено от изгрев до изгрев и следствие на движението на Земята около оста й. Втората астрономична единица е лунният месец (синодичният), който е времето между две еднакви лунни фази и е резултат от движението на Луната около Земята. Времетраенето на лунния месец е било по-лесно за отчитане, затова първите календари,както в стария свят, така на изток, така и на запад, са лунни.
    Третата астрономична единица, която създава най-големи проблеми на календаротворците е продължителността на тропическата година, а това е интервалът от време между две последователни преминавания на Слънцето през точката на пролентното равноденствие,следствие на движението на Земята около Слънцето.
    Препъни камъкът е невъзможността да се съчетаят трите величини в едно . Затова в едни области на Земята и до сега има лунен календар,в който се съчетават лунен месец и денонощие, а в други слънчев календар, в който равнят се денонощие и слънчева година. Първите слънчеви календари били от по 10 месеца, едва през 7 век пр н.ера календарът става 12 месечен, юлиянската реформа е 6 века по-късно, а григорианският вариант е създаден през 16 век.
    А 12-те зодиакални знака са описани още в староеврейската Кабала като съответстващи на 12-те прости символа в староеврейската азбука,корените на която са поне три хилядолетия преди Григорианския календар.

  3. Марго каза,

    Писа на ноември 24, 2010 @ 17:55

    Поздравления Муси, много аргументирано си отговорила. Аз само бих обърнала внимание и на факта,че китайския зодиак е също с 12 знака- животни. Нека се замислим над това, че смисъла е много по-дълбок и значим.А за Змиеносеца и Паяка много се говори,но всъщност на тях трябва да се гледа като на разновидност на зодиите към които са.

  4. Р-Роси каза,

    Писа на ноември 25, 2010 @ 10:37

    Във връзка с написаното, искам да те попитам Муси, как се съотнасят различните зодиаци и може ли да се приеме, че качествата на един знак по китайския зодиак, например надделяват над зодията?

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 25, 2010 @ 12:51

    Р-Роси,
    двата Зодиака, източният и западният, имат един корен и това е Земята като космично тяло и съставна част на Слънчевата система.Те са равностойни,еднакво значими и съвместими, така че могат да работят заедно.
    И в двете системи има заложени два планетарни цикъла,изключително важни за Слънчевата система, Юпитеровият и Сатурновият.
    Юпитеровият е 12 -тичен, а Сатурновият е 30 тичен.Общото им кратно е 60.
    Зодиакалният кръг е 360 градуса, деляеми на 60, на 12, на 30…
    Западният Зодиак има 12 знака, разделени на две- мъжки или женски,а всеки знак има по 30 градуса.
    Източният Зодиак има 12 знака-животни, разделени на две състояния- ин или ян. Всяко ин или ян може да бъде едно от петте елемента, т.е. в 30 разновидности.
    Добре е да се съчетават двете системи, което на изток се прави повече, отколкото на запад :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии