Седмичен хороскоп 22-28 септември 2014 година

Новолуние във Везни в сряда

Слънце във Везни от вторник

Тригон на Юпитер и Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е привидно спокойна. Всичко би било добре, ако в понеделник Марс от Стрелец не кръстосва шпага с ретроградния Нептун от Риби. Тази квадратура носи голямо безпокойство на по-чувствителните хора. Някои могат да се чувстват без причина напрегнати и раздразнителни, а други при наличие на причина, да изпаднат в крайни психични състояния. Почивният понеделник предразполага към битов алкохолизъм и домашни скандали,които могат да прераснат от вербална агресия във физическа саморазправа. Възможни са и ефективни суицидни опити.

Квадратът на Марс и Нептун мнозина ще усетят още в почивните дни, особено тези,които имат Слънце,Луна, Венера, Марс, Меркурий, Асцендент или МС в първата декада на Стрелец, Риби, Близнаци и Дева. Бъдете внимателни с храна и напитки, възможни са остри алергични реакции и натравяния. Водата може да причини проблеми по много начини – наводнения, течове, инциденти във водни басейни.

Новолунието в сряда, в първия градус на Везни, в голяма степен ще разсее напрежението на този огнено – воден квадрат, насочвайки енергия в конструктивна посока. Това е последното новолуние преди втората за годината серия от затъмнения – пълното лунно затъмнение на 8-ми и частичното слънчево затъмнение на 23-ти октомври.

Новолунието е време за лични пожелания, затъмненията понякога създават особени обстоятелства, когато тези желания могат да се изпълнят, и то в много кратки срокове. Затова внимавайте какво си пожелавате, защото може да се сбъдне. :) А за добрите намерения вложени в личните планове ще ви помага чудесния тригон на Юпитер и Уран, който ще влияе през цялата седмица,охлаждайки нечии страсти, но ще стане точен в края на юпитеровия ден -четвъртък.

Огненият тригон на Юпитер и Уран е в 15-я градус на Лъв и Овен, облагодетелства предимно огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и въздушните Близнаци от втората декада на знаците. Въодушевлението на този хармоничен аспект, който е рядкост да се случи точно по този начин, ще мотивира много хора към начинания и постъпки повече с алтруистичен характер. Идеи, планове и стремежи ориентирани към повече хора, към правдата и справедливостта в обществен и световен план,сега могат да намерят своята форма, и отчасти да бъдат изпълнени със съдържание. Марс ще внесе допълнителен ентусиазъм и огнена енергия в следващите дни, отивайки към Голям тригон с Юпитер и Уран, в началото на октомври.

Хубава седмица и нека с новолунието в хармоничните Везни „Слънцето изгрее и на вашата улица“!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, понеделник като почивен ден може да се окаже златен бонус. Отдъхнете пълноценно, защото ви очаква активен период, с много ангажименти. Понеделник е особен по много начини, заради квадрата на управителя Марс с Нептун, но не само. До обяд Луната в Дева добавя „масло в огъня“, затова проверявайте стриктно всички хранителни продукти, с които сте се захванали да правите зимнина или директно консумирате. Някои проблеми със съседи могат за излязат на повърхността и да ви предизвикат да реагирате остро. Новолунието в сряда в противоположния ви знак Везни ще даде подкрепа на новите неща, които сте замислили. Ролята на този/тази/тези, с които си партнирате ще бъде от ключово значение. Не предприемайте нищо без съгласуване и прецизно уточняване. Седмицата е добра за предлагане или приемане на предложение за съдружие. Също така и за предлагане на брак, там където има другите необходими условия.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата е посветено на обсъждане на личния и семеен бюджет. Увеличени семейни разходи и/или предстоящи плащания могат да напрегнат отношенията ви с партньора,особено ако има неяснота или скрити обстоятелства в това отношение. Не правете прибързани заключения, във вторник и още повече в сряда ще получите нужната ви яснота и откровеност. Новолунието във Везни е добър момент за тези, които планират обучение или вече се намират в такава среда. Всичко свързано с повишаване на квалификацията, с подобряване на уменията в дадена област, или придобиване на нови такива е подкрепено от астрологичната картина през втората половина на седмицата. Тригонът на Юпитер и Уран ще ви помогне да намерите най-точното решение и да постъпите по най-рационалния начин,за да стигнете до целта. А цел трябва да имате, за да може да се изрази по позитивен и подкрепящ начин за вас енергията на Големия огнен тригон, който се заформя сега и през следващите седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои силна седмица. С изключение на понеделник до обяд, когато напрегнати аспекти към Марс, движещ се през вашия знак, могат да ви поставят в конфузна ситуация, или в такава, от която бихте искали да излезете по най-бързия начин. Марс ви прави по-смели от обикновено, но и в известен смисъл по-безотговорни към себе си. Избягвайте конфликтите, и рисковите ситуации в дома, или на път. Новолунието в сряда е като отдушник за натрупаната емоционална енергия и притеснения. Новата Луна в следващите дни ви дава свободата да избирате с кого да общувате, да споделяте новини и емоции с приятели, и по-важното с приятни за вас хора. Хармоничният аспект на Юпитер, управителят на знака, и Уран, развиващ се през тази седмица, е подстрекател на алтруистичната ви природа. Ще искате, и ще имате отлична възможност да се включите в благотворителна акция, в активности, защитаващи важна за вас кауза. Формулирайте си конкретно лично желание по новолуние и вярвайте в добрата енергия, която ще помогне то да се сбъдне в най-скоро време. А междувременно нещо, което силно сте искали, сега точно е на път да се сбъдне.

Благоприятни дни през тази седмица – от вторник до петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, понеделник се очертава забавен и релаксиращ, стига да сте сред природата и с весела компания. Тук някой „приятел“ може да ви вкара във филм, в който не искате да участвате, и за което ще са ви нужни известни усилия, за да „скъсате договора“. Новолунието в сряда е в зоната на вашите преки работни взаимоотношения. Тук можете да си пожелаете известни промени, свързани с подобряване на работните условия, например да си поискате полагащото ви се работно облекло, и прилежащите обезопасителни уреди и материали. Може би ще има някои промени в правилника за вътрешния ред, с които да не сте съгласни. Предложете свой вариант, съгласуван с колегите преди това. Периодът е добър да обърнете внимание на здравето си, по-точно на неговата профилактика. Подгответе си продуктите за настойките, които ще укрепват имунната ви система преди и през зимата – билки, плодове, дори хубавото грозде, от което да направите домашното лечебно вино.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и ще ви кара да бъдете настоятелни по важни за вас въпроси. Вниманието, което ви отделят околните, си има основателна причина. Венера е все още на гости, това ви прави много привлекателни за срещуположния пол, като в същото време ви помага да се справяте с някои противоречия в домашната среда по най-лежерния начин. От вторник Слънцето напуска знака ви и се устремява към срещата си с Луната. В сряда, новолунието във Везни ще даде тон на теми,свързани с финансите. Някои нови задължения ще изискват преразпределяне на бюджета, прецизиране на плановете за близкото бъдеще, с оптимизиране на разходите и рационално използване на наличните ресурси. Новата Луна и последващото преминаване на Меркурий в Скорпион ще изискват от вас много по-голяма ангажираност, и умствена и физическа, с поемане на повече лична отговорност. Намирайки се в слънчевия период на личната година, вашата самоувереност нараства, имате добри условия да популяризирате себе си и това, което правите, да намерите добър прием за идеите и вижданията си по определени теми.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до петък.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, навлизат в противоречива седмица. Понеделник, макар и почивен ден, може да се окаже доста напрегнат за някои от групата. Спешна нужда от помощ или друго важно събитие, може да ви призове на път. Проверявайте изправността на возилото и избягвайте наводнени улици, подлези, канали, реки. Вторник и дните след него са много различни. Новолунието в сряда в кардиналните Везни е в зоната на вашата кариера. То бележи период от време, около месец, в което ще бъдете ангажирани с професионални задачи, много натоварени с ангажименти. Вероятно ще бъдете изкушавани от някого да направите по-големи инвестиции в общо начинание, с обещание за големи печалби. Но идващият октомври с двете затъмнения, и напрежението в кардиналния кръст, не е най-благоприятното време за рискови начинания.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, енергията от предходната седмица се прехвърля в тази. В почивните дни и в понеделник вашата подвижна и бързо реактивна меркурианска природа ще бъде спорадично активирана от конфликтното взаимно разположение на Марс и Нептун. Някои домашни проблеми, стаявано негодувание и битови неуредици могат да изкристализират под натиска на квадратурата в подвижния кръст най-вече в понеделник до обяд. За тези от първите градуси на Близнаци тази квадратура може да бъде отрезвяваща с разкриване на истината около човек, или хора, с които ви свързва лично или професионално партньорство. От вторник нататък седмицата добива друг отенък, повече свобода и възможности за изразяване дава новолунието в сродния по стихия знак -Везни. В сряда, когато Слънцето и Луната се срещнат в началото на въздушните Везни, вашият находчив ум ще види новите възможности на хоризонта. В зоната на любовта в слънчевия хороскоп, почти до края на седмицата, се събират Слънце, Луна, Меркурий и северен лунен възел. Чудесен период за начало на връзка. В края на месеца, когато и Венера навлезе в тази зона, нещата могат да станат много сериозни и вълнуващи.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. Ежегодното новолуние във вашия знак ще бъде в сряда. Съвпадът на Слънцето и Луната е в началото на знака, което придава повече въодушевление и свежест на родените в първата декада на Везни, или с асцендент там. Новолунието във вашия знак ще ви кара да си обръщате повече внимание, да направите някои неща за подобряване на външния вид, за излъскване на имиджа, така че околните да ви харесват още повече. Ако сте все още в сатурновия период на личната си година, идете на стоматолог, поправете малките недостатъци по усмивката си, за да сте перфектни. Ако вече сте в началото на новата си лична година, то сега е време за себереклама и привличане на прожекторите към собствената особа. Под влияние на хармоничната връзка между Юпитер и Уран през тази седмица, имате чудесната възможност да разширите приятелствата си, реалните или тези в социалните мрежи, да стъпите на една по-широка основа, за да приведете в реализация идеите, по които мислите в последно време.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои забележителна седмица. В нея има два акцента. Първият е новолунието в сродния по стихия знак Везни в сряда. Преди него има някои напрегнати моменти около квадрата на Марс и Нептун в понеделник, които могат да ви провокират да действате по категоричен начин спрямо човек, или хора, превишили правата си. Новолунието във Везни обаче отваря някои врати,които са били затворени досега, дава възможност да отпаднат пречки, които са задържали ваш проект да се придвижи напред, или ваша изява да бъде оценена по достойнство. Подкрепата идва с активното участие на тригона Юпитер и Уран, планетният ви управител, който е вторият акцент на тази седмица. Той е, и ще бъде катализатор на гениалните идеи и пътят за тяхното практическо реализиране сега и през следващите седмици, когато Марс добави своята мъжка енергия от Стрелец, и се включи в Големия огнен тригон с Юпитер и Уран.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда ,четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстоящата седмица може да се определи като семейно ориентирана. Луната в Дева,която до обяд в понеделник прави напрегнати аспекти и с двамата участници в квадрата Марс-Нептун може да ви ангажира със здравето на някой близък. Имайте готовност за бърза реакция и спешно пътуване при необходимост. Избягвайте наводнени пътища, подлези, реки. От голямо значение е подкрепата която давате, или получавате в трудна ситуация. Навременната помощ е двойна помощ. Някои обстоятелства могат да ви срещнат със специален човек, който в бъдеще да играе важна роля в живота ви. Новолунието в сряда може да ви помогне да „прогледнете“ за някои обстоятелства в близкото обкръжение, които можете да промените. От преустройство в дома, разчистване от стари вещи и омръзнали ви мебели, до смяна на жилището. Периодът, тази и следващата седмица, е благоприятен за преместване в нов дом. Купуване и/или продаване на имот също е в темата на момента, от сряда нататък.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои особена седмица. Марс, управителят на знака, продължава да играе важна роля в планетарния спектакъл. В понеделник е точният му квадрат с Нептун, аспект, чието влияние вероятно сте усетили още от средата на миналата седмица. Случвайки се в подвижните знаци Стрелец и Риби, този квадрат може да е внесъл известна неувереност и дисхармония в отношенията с най-близките. Проявлението е в сферата както на материалните дела, така и по отношение личните граници, принципи, морални устои, етична рамка, в която вмествате отношенията си с околните. В неделя и понеделник до обяд Луната внася допълнителен емоционален заряд с участието на външни хора, приятели или съветници. Новолунието в предходния знак, в сряда, ще ви подтиква да се отдръпнете от активна комуникация, да си дадете повече време за размисъл и анализ, и за намиране на най-доброто решение на определен проблем, пред който сте изправени. Имате подкрепата на тригона на Юпитер и Уран до края на седмицата. Търсете решение с помощта на новите технологии, и хората, които умеят да работят с тях.

Благоприятни дни през тази седмица – петък, събота и неделя.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои неспокойна седмица. Част от енергията на предходната се пренася и в тази посредством напрегнатия аспект между Марс и Нептун,планетният ви управител, който се движи в петия градус на знака ви. Той става точен в понеделник и през следващите дни енергията му намалява. Претенцията идваща от тази квадратура е основно от зоната на професионалната изява. Там може да има някакви основания за повече от обикновеното изисквания, които вие оспорвате. Тази квадратура създава опасност от течове и наводнения както в дома, така и в офиса или там,където сте професионално ангажирани, или за инциденти поради небрежност. Избягвайте конфликти в понеделник до обяд. Вторник е добър ден за служебни контакти и договаряне. Новолунието в сряда, дава възможност за осветяване на някои скрити картинки, особено в сферата на материалните взаимоотношения. Ще ви се наложи да промените из основи някои първоначални идеи и планове,свързани с реконструкция и ремонти например,да изоставите нещо, за да вложите цялата си енергия във важно за вас направление.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Марс в точен квадрат с Нептун на 22.09.2014 г./6:39 ч.

На 24.09.2014/ 9:13 ч. Новолуние в 1°Везни

Юпитер в точен тригон с Уран на 25.09.2014 г., в 21:18 ч.

На 23.09.2014/ 5:29 ч. Слънцето преминава във Везни

На 23.09.2014 /3:35 ч. Плутон  от 10°Козирог излиза от ретроградната си фаза.

На 28.09.2014/ 1:39 ч. Меркурий преминава в Скорпион

21.09.2014/18:53 ч. Луната е в Дева

24.09.2014 / 6:59 ч. Луната е във Везни

26.09.2014 /17:29 ч. Луната е в Скорпион

През тази седмица Луната се движи през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

23.09.2014/ 15:15 – 24.09.2014 / 6:59

26.09.2014 /15:39 – 26.09.2014 /17:29

28.09.2014 2/3:30 – 29.09.2014/1:50

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии