Седмичен хороскоп 22-28 юни 2020

NepFR

Нептун ретрограден от 23 юни

Венера директна от 25 юни

от 28 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои да преминем през сложна в астрологично отношение седмица. Намираме се във фаза на нарастваща Луна, между две затъмнения, слънчево и лунно, две планети сменят посоката на движение, една сменя знака.

Във вторник, на 23 юни, Нептун навлиза в ретроградна фаза. Тя ще продължи както обикновено, пет месеца, от 23 юни до 29 ноември. Докато Нептун е ретрограден, частично се застъпва с текущите фази на Меркурий и Венера, изцяло с тази на Марс и с третата такава на Меркурий.

Ретроградната фаза на Нептун влияе значимо върху психическото състояние на хората. В Риби това е подчертано с по-голяма чувствителност към нещата, които противоречат на възгледите ни, на моралните рамки, които имаме, на разбирането ни за съпричастност. Нептун ни помага да усетим границите на отношенията с другите. Дали са твърде пропускливи и допускат всякакви хора до нас, или обратно прекалено плътни и ни отчуждават от околния свят. Някои ще изпитват силна потребност да се освободят от хора, които ги натоварват емоционално, които предизвикват у тях негативни чувства, и неудовлетвореност от общуването. При други ще се засили значително потребността от разширяване на кръга от приятели. Ретроградният Нептун е вдъхновение за творческите личности. Ще разгръщат своята креативна същност както светлите души, така и тъмните.

Докато се движи назад с Нептун ще направят значими аспекти вътрешните планети и Слънцето. Директната Венера ще направи с него квадрат в края на месец юли, Меркурий и Слънцето опозиция от Дева в края на август и началото на септември. В края на фазата, през ноември между четирите космични тела има активна комуникация и разнообразни аспекти.

В ретроградната си фаза Нептун ще измине на заден ход разстоянието от 20 до 18 градуса Риби, през времето на която ще направи точни аспекти с родените в тази зона в подвижните знаци Риби, Близнаци, Дева,Стрелец и във водните Рак и Скорпион, в интервала 8-ми 12-ти ден на съответния месец.

Между 23 и 25 юни се случва нещо много интересно. На небето имаме шест ретроградни планети- Меркурий, Венера, Юпитер, Сатурн, Нептун и Плутон. Астрологичната картина в тези два дни не вдъхва оптимизъм независимо, че Луната е нарастваща в Лъв. Освен,че сме в зоната между две затъмнения, Марс е в края на знака Риби,в квадрат към лунните възли и Слънцето, а предстои и втория съвпад на Юпитер и Плутон, вече ретроградни. Време за разгръщане на подмолното и тъмното. Връзката между ретроградните Нептун-Юпитер-Плутон може да изхвърли брутално от зоната на илюзиите големи маси хора.

На 25 юни сутринта Венера се изправя. От 5 градуса Близнаци планетата на любовта тръгва напред. Във въздушния знак, на активната комуникация, нейната роля на балансьор е добре разпознаваема. Директната Венера ще внесе емоционален импулс в повечето връзки, лекота в комуникацията и диалога и желание за повече разнообразие в социалните контакти.

На 28 юни, неделя, Марс навлиза в Овен, в знака през който ще се движи до края на годината. Марс е на своя територия в огнения знак и разгръща цяла гама от качества като сила, амбиция, мотивираност, откровеност и саможертвеност. В своя знак Марс пребивава веднъж на две години и два месеца. Ретрограден изцяло в Овен обаче Марс се оказва много рядко. За последните сто години частична ретроградност в Овен е имала планетата през август 1988 г, и през октомври 1973 година. Изцяло в Овен Марс е бил ретрограден през 1941 година по време на ВСВ. Планетата воин се е движила назад между 6 септември и 10 ноември 1941 година. На 8 септември 1941 година започва несравнимата по бруталност блокада на Ленинград, която изпраща в отвъдното всеки втори жител на града. „В началото на германската блокада населението на града край Нева наброява 2,5 милиона души, от които 400 000 са деца. По време на продължилата 871 дни блокада загиват 1,1 милиона цивилни граждани. Повечето от тях – от глад. Историците описват съдбата на Ленинград като най-голямата човешка трагедия на един град в цялата сегашна история.„ Блокадата свършва на 27 1 1944 година, при директен Марс, в съвпад с Уран в Близнаци, в голям въздушен тригон със Слънцето и Нептун.

С навлизането си в Овен в края на седмицата, Марс прави хармоничен аспект със ретроградния Сатурн от Водолей. Хладната рационалност на този аспект тушира огнената амбиция на планетата воин, но също така дава тон за възобновяване и зареждане с енергия на стари планове за упражняване на власт и контрол.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на семейните ангажименти. Луната в Рак, заедно със Слънцето и Меркурий насищат зоната на дома с много емоции и радостни очаквания. От вторник до четвъртък Луната в Лъв ще ви подкрепя начинанията и ще тушира неблагоприятния ефект на множествената ретроградност. Директната вече Венера в Близнаци от 25-ти нататък е благословия за отношенията ви с околните, дори там, където много сте „оплели конците“, и сте изтървали всички срокове. Най-важното събитие на астрологичната седмица е навлизането на Марс във вашия знак в неделя , 28 юни. Планетният управител ви идва през две години на гости. Неговата подкрепа е осезаема. Повишава се жизненият тонус, укрепва самочувствието, увеличават се амбициите. Насочвайте тази приливна вълна от марсова енергия в смислени цели, за благото на повече хора.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на себеанализ и ретроспекция. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак и това е подтик да бъдете активни в инициатива и действие. Но ретроградните планети се увеличават точно в тези дни с Нептун, който тръгва назад на 23 юни. Картината е повече от неясна и прилагането на сила може да усложни нещата. От четвъртък, 25 юни, Венера излиза от ретроградната си фаза. В зоната на приятелството и подкрепата директната Венера може да ви помогне много да укрепите връзките си с хора, на които да разчитате. На Марс е отредена една от главните роли в живота ви до края на годината. Транзитът му през Овен започва в неделя, на 28 юни. Марс заостря вниманието към важни житейски цели, прави ви амбициозни и отдадени на набелязаното.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на тайните. Новолунието в Рак и Луната в Рак в понеделник, със съдействието на ретроградния Меркурий са носители на информация, която може да ви изненада. От вторник до четвъртък Луната в огнения знак Лъв ще ви бъде в подкрепа. Нептун от Риби става ретрограден във вторник и това ще се отрази на отношенията в домашната среда. Венера от зоната на партньорството става директна в четвъртък. Отношенията с партньори и работодатели могат да станат по-хармонични. Марс навлиза в другия огнен знак Овен в неделя, 28 юни. Марс е в силата си в Овен, а в зоната на личните амбиции, творчеството, любовта и децата е подкрепящ и резултатен.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Слънчевото затъмнение в зоната на кратките пътувания и активната комуникация с близки хора продължава да се разгръща и през тази седмица. В средата на седмицата обаче, когато заедно с Нептун ретроградните планети стават шест, отношенията с приятели е възможно да зациклят. Някои неразчистени недоразумения и разминавания могат да изнервят общуването и да доведат до бърза раздяла. Венера става директна от 25-ти, четвъртък, и това чудесен момент на освежаване на взаимоотношенията. Директна Венера в зоната на доходите и притежанията е добър момент да оцените това, което имате и да намерите точното решение на проблемите. Марс е в Овен от неделя, 28 юни. От тази зона Марс може да ви създаде неприятности, активирайки хора и обстоятелства,които работят против вас. Транзитът ще продължи до края на годината и ще прехвърли в другата, като най-сложния период ще бъде по време на ретроградната фаза на планетата воин.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на приятелската подкрепа. Новолунието в Рак зададе темата, която Луната в Рак подхваща още от понеделник. Хората на които разчитате е възможно да не отговорят на очакванията, все пак Меркурий в Рак е ретрограден, но не се отказвайте. Нептун от зоната на партньорството става ретрограден от вторник, 23 юни. Но Венера тръгва напред от четвъртък, 25 юни, в полето на професионалната изява. Така някои неясни моменти в отношенията с работодатели могат да бъдат бързо преодолени и да се намерят удачните начини за задоволяване исканията и на двете страни. Марс преминава в Овен в неделя, като активира зоната на съвместните притежания, задълженията спестяванията, инвестициите. Енергията на планетата воин ще внася раздвижване в тази зона до края на годината.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Слънчевото затъмнение в тази зона подсказа някои теми, свързани с партньорството, което предстоят да бъдат разгледани и развити. Ретроградният Меркурий вероятно ще обърка планове за сдружаване или съвместни инвестиции. Нептун тръгва назад Риби и общуването с околните изисква по-ситен филтър, и по-ясни правила. Венера от Близнаци тръгва напред в четвъртък, 25 юни. Ще ви бъде по-лесно да се побирате в собствения ежедневен график, както и да направите мерките за подобряване на здравето ви по-ефективни. Марс от Овен, от неделя нататък, ще прави домашната среда много динамична, емоционално заредена, но и променяща се към по-добро.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в съседния знак Рак и темата финанси излиза на преден план. Ретроградният планетен управител тук изисква голяма гъвкавост, за да излезете от спиралата на несигурността. Още повече, че Нептун от зоната на кариерата става ретрограден. Движението му назад създава условия за нестабилност, там където сте били сигурни в позиция и завоюван авторитет. Венера от Близнаци изправя ход от четвъртък, нещо което работи във ваша полза, подобрява имиджа и укрепва доверието във вас. Марс е в Овен от неделя за дълъг преход в зоната на приятелството и подкрепата. Екипната работа ще ви носи успех и удовлетвореност.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица ориентирана към професионалните ангажименти. Новолунието в Рак зададе основните параметри на темата, които да доразвивате през тази и следващите седмици. Нептун става ретрограден във вторник, на 23 юни. Влиянието му е в посока на търсене на начини за подобряване на здравето, отказване от някои вредни навици, от зависимости, които усложняват живота ви. В четвъртък, на 25 юни, Венера излиза от ретроградната си фаза. От другия въздушен знак Близнаци тя внася голямо въодушевление по неща, които водят до по-добро себепознание, по духовни практики, от които имате потребност. В неделя Марс навлиза в срещуположната зона на слънчевия хороскоп. Марс от Овен д края на годината ще отправя предизвикателство към партньорските отношения.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ангажирана седмица. Изведнъж може да се окажете претоварени с ангажименти, и да ви бъде по-трудно да си съставите изпълним седмичен график. Нептун става ретрограден във вторник, на 23 юни, в зоната на личните доходи и притежания за пет месеца напред. Време достатъчно за преосмисляне, пренастройване, уточняване, изясняване на приоритетите в в тази област. Венера тръгва напред в четвъртък, 25 юни, в другия въздушен знак Близнаци проправяйки път не много нови неща в зоната на любовта, творчеството и децата. Марс е в Овен от неделя,28 юни. Планетата на волята и амбицията зарежда с енергия много нови идеи и планове за изпълнение, особено ако са свързани с комуникация, посредничество, обучение и пътувания.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Личната ангажираност ще бъде в основата на случването на нещата около вас. Вниманието на околните ще ви радва, но същевременно и ограничава. Нуждата от себеконтрол върху визията и изказа ще ви дойде в повече, когато и Нептун стане ретрограден във вторник, на 23 юни. Някои планове свързани с образование вероятно ще претърпят промяна. Изправянето на Венера в четвъртък ще ви зарадва с прозрения, и потвърждаване в реалността на някои ваши догадки. Марс от неделя е в Овен. Транзитът му през зоната на кариерата е продължителен, заради ретроградната фаза. В марсовото влияние в тази зона има плюсове и минуси. Планетата воин през две години минава през тази зона на слънчевия хороскоп, но за пръв път е изцяло в нея от много години насам. Марс ще ви подкрепя в амбицията да успявате, ще и зарежда с тонус и самочувствие, ще ви вдъхва кураж да се борите за своята кауза.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Новолунието в същия знак зададе период на повишена амбиция, нови цели и промени в плановете. Ретроградността на Нептун, която започва във вторник, 23 юни, оказва влияние върху личния живот, но също така носи вдъхновение и съсредоточаване върху творчески планове със задна дата. Венера от Близнаци тръгва напред и прави проблемите с имоти и наследства по-лесни за преодоляване. Планетният съуправител Марс сменя знака в неделя. На 28 юни Марс е в Овен и ще се движи през него до края на годината и повече,заради ретроградната си фаза. Марс ще ви прави по-мотивирани за справяна по въпроси свързани със здравето най-вече. Някои лечебни практики изискват повече настойчивост, упоритост и постоянство, за да дадат резултат.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва въодушевено с нарастваща Луна в другия воден знак Рак. Новолунието в тази зона очерта период на раздвижване в личния живот, на промени, които ретроградният Меркурий ще провокира и подложи на тестове. Нептун от вашия знак тръгва назад във вторник. Пет месеца вашият планетен управител ще ви кара да се вглеждате повече в условията които сами си създавате, в границите които са избледнели или направо липсват около вашето психологично поле и го правят достъпно за всякакви хора. Венера ви става приятел и подкрепа в домашната среда, тръгвайки напред от четвъртък, 25 юни. Време за подобряване на средата на живот, за разкрасяване и приемане на нови хора. Марс от Овен ще ви прави достатъчно амбицирани за подобряване на личния финансов статус.

Дати на някои астрологични събития

На 23.06.2020 /7:31/ Нептун ретрограден от 20°Риби

На 25.06.2020/ 9:47/Венера директна от 5°Близнаци

На 28.06.2020/4:45/Марс в Овен

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Везни, през първа и втора четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Диана каза,

    Писа на юли 6, 2020 @ 9:12

    Здравейте,
    Благодаря за интересната публикация! Бих искала да Ви попитам през какъв период от време Марс е ретрограден в един и същи знак, съществува ли някаква цикличност, закономерност?
    Поздрави!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 6, 2020 @ 13:11

    Диана,
    да, съществува цикличност, но не е равномерна. Марс е ретрограден около 2 месеца.
    Понякога ретроградната фаза попада изцяло в дадения знак, на следващо влизане в знака започва фазата в него, или излиза от него, а може и да пропусне.
    Средно в един знак Марс е ретрограден на 15 години. Например ретроградна фаза в Стрелец изцяло през 1922 година, започва регроградна фаза в Стрелец през 1937 година,завърша ретроградна фаза в Стрелец през 1954 година, отново пълна ретро фаза в Стрелец през 1969 година, но след 15 години, през 1984-85,няма ретроградна фаза в Стрелец, пропуска. Едва през 2001 има, и то пълна р.фаза в Стрелец.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии