Седмичен хороскоп 22-28 януари 2024

2024 1 25

Уран директен

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни седмица с първото пълнолуние за годината. Пълнолуние в Лъв обещава много съперничество и честолюбиви битки от типа „кой е по- по- най-“.

Луната се движи между Близнаци и Дева. В понеделник земната стихия е силно проявена с четири планети в нея. Във вторник, 23 януари, Венера влиза в земния знак Козирог и става петата планета. И така до 5 февруари, когато Меркурий пръв ще се прехвърли на територията на въздушния знак Водолей. Огънят ще бъде в най-слаба позиция до пролетта, когато Слънцето започне новият си цикъл, стъпвайки на прага на Овен.

Венера в Козирог се присъединява към дуета Меркурий-Марс, който през седмицата прави съвпад. Венера в Козирог придава повече сериозност и стратегия в личните отношения и повече емоционалност в служебните такива. Планетата на любовта ще прекоси земния знак между 23 януари и 16 февруари.

На 25 януари е пълнолунието в Лъв. Слънцето и Луната са едно срещу друго по оста Водолей-Лъв, в 5-я градус. Пълнолунието в Лъв засилва честолюбивите пориви, желанието за ярко себеизразяване, и показване откъм най-лъскавата страна. Плутон в близост до Слънцето и в опозиция с Луната задълбочава противоречията между горните и долните слоеве на социалната йерархия.  Юпитер, който прави квадрати към оста на пълнолунието, се явява стожер на истинността. Всяко прекаляване, всяко изхвърляне, ще бъде осмивано и санкционирано по някакъв начин от гръмовержеца на Олимп. Повече енергия в съдържанието се очаква, отколкото във формата.

На 27 януари, събота, Уран става директен. Ретроградността му започна на 29 август 2023 година, от 23 Телец и приключва на 27-ми в 19 Телец. Далечната и бавна планета ще премине фазата на обръщане, стационарно ретроградна-стационарно директна, за около седмица. Периодът на обръщането може да бъде стресов, свързан с неочаквани ситуации, с внезапни обрати в отношения, с резки промени на времето. Обръщането на Уран в съчетание с пълнолунието в Лъв, може да ескалира битките за доминиране и власт в политическите среди през втората половина на седмицата и особено в края.

С обръщането на Уран на небосвода няма да има ретроградна планета до 2 април, когато започва ретроградната фаза на Меркурий в Овен.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Във вторник Луната е в полето на дома и отношенията с най-близките. При някои влагането на средства може да подобри както комфорта в домашната среда, така и да стопли отношения. Придържайте се към изискванията на закона за даването и получаването. В сряда обаче е добре да натиснете спирачката. Обмисляйте добре постъпките си. Пълнолунието в Лъв активира полето на личните отношения. В ход е игра „Его-Его“, в която е възможно да спечелите, но не на всяка цена. Уран от зоната на принципите, етиката и морала, е стационарен и се обръща в края на седмицата. Възможни са изненади.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние в Лъв. Във вторник можете да разчитате на обещаната финансова подкрепа. В сряда обаче при някои ще възникнат усложнения. Венера влиза в полето на грижата за физическото и душевно здраве. Търсете утвърдени практики за възстановяване и укрепване на здравето. Пълнолунието във вашия знак може да ви донесе удовлетворение и задоволство от личен успех, получаване на признание, и основания за самодоволство. За да изживеете пълноценно мига, спазвайте мярката. Изправянето на Уран от зоната на кариерата може да изненада с някои нови възможности.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на огнено пълнолуние. Вниманието ви ще бъде заето с проблемите на други хора. Финансовата ос се активира във вторник, когато Венера преминава в Козирог за три седмици. В зоната на личните доходи е обединена енергията на три планети,което води към подобряване на финансовото състояние. Пълнолунието в другия огнен знак Лъв бележи добро време за реализация на някои планове,както и отваря нови перспективи пред предприемчивостта на част от групата. Обръщането на Уран в края на седмицата може да изненада с резултати от нестандартно лечение.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица, в която финансовите дела ще бъдат приоритет. В сряда, с идването на Венера в Козирог, земната енергия отново е доминираща. Успешно се справяте сами. За някои по-амбициозни планове ще ви трябва подкрепа. В дните на пълнолунието в Лъв успехът е на прага ви. Изискванията също са големи, особено по теми, в които сте се включвали с големи обещания. Уран, който се движи през вашия знак става директен, но до края на седмицата и в първите дни на следващата е почти неподвижен (стационарен). Това позволява възникването на неочаквани обстоятелства, които ви касаят лично.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е с много работни ангажименти. Във вторник с лекота постигате съгласие. Венера влиза в полето наличните отношения, предпоставка за повече романтика и емоционален синхрон. Пълнолунието в Лъв може да разкрие пълната картина на нещо, което е било скрито от очите ви. Земната енергия е доминираща с петте планети в земни знаци. В неделя към тях се добавя и Луната в Дева, оформяйки голям земен тригон на границата между двете седмици. Личното участие ще насочва силата на този тригон в желаната посока. Обръщането на Уран в земния Телец,позволява раздвижване на задържани досега процеси.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. Земната енергия е отново доминираща с идването на Венера във вашия знак, във вторник. Преизпълнени сте с много идеи и планове за бъдещето. „Желязото се кове докато е горещо“, затова не отлагайте. Поредица от предизвикателства ще имате във вторник и сряда, когато Луната се движи в противоположния знак Рак. Пълнолунието в Лъв активира оста на финансите, особено тези, които споделено притежавате или управлявате с други хора. Неочаквани ситуации могат да възникнат в края на тази и началото на следващата седмица, когато Уран от другия земен знак Телец излиза от ретроградната си фаза.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Във вторник можете да направите много за увеличаване на доходите си. В сряда също, но трябва да бъдете по-категорични и настоятелни. В четвъртък при пълнолунието в Лъв, нечие честолюбие може да вгорчи настроениe и да развали приятелство. Не вярвайте на обещания и не давайте такива, ако не сте сигурни в изпълнението им. Добър период за подобряване на мобилността, за смяна на превозно средство, промяна в начина на придвижване или на обичайния маршрут.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва вдъхновяващо с Луна в другия въздушен знак Близнаци. Кариера, професионални възможности, условия на труд, отношенията с колеги и шефове ще бъдат в центъра на вниманието през повечето време. В най-близката среда се очакват промени. Венера влиза там, в Козирог на 23 януари и ще остане до 16 февруари. Там са Меркурий и Марс, които правят съвпад сега. Очаквайте гости или нов член на семейството. Новообвързаните да започват „да гнездят“. Пълнолунието е в полето на сбъднатите желания, отправени при някое от предишните новолуния.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. В слънчевия период на личната година не пропускайте да изтъквате добрите си страни. Придържайте се към истината, не преувеличавайте, но и да скромничите е излишно, особено по време на пълнолунието в Лъв. Зад себе си имате много силна подкрепа. Пълнолунието в Лъв е в зоната на партньорството. Добър период за сдружаване, за обединяване на усилията в изграждане на общи ресурси, за дългосрочни инвестиции също. За фундиране и изграждане на база за бъдеща дейност. Но, всичко това след като планетният управител Уран стане директен,от 27-ми нататък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична и разнообразна седмица. Във вторник и сряда Луната е във вашия знак. Във вторник имате съдействието на Юпитер и Сатурн за успешно решаване на повечето въпроси от професионално естество. В сряда се очаква от вас като кардинален знак да заемете твърда позиция в дадена ситуация. Имате отправено предизвикателство и сериозна конкуренция. Ще трябва да разчитате на себе си и на известна доза уранови умения. Пълнолунието в Лъв е в зоната на доходите. Не се подлъгвайте по необезпечени с нищо обещания.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на тайните. Като славещ се със своята прозорливост знак, малко са нещата, които могат да бъдат скрити от вас. Разчитайте на лоялните си приятели, а с влизането на Венера в Козирог, те ще се увеличават. В работните отношения настъпват промени. Появяват се нови възможности. Пълнолунието в Лъв в четвъртък увеличава шансовете. Ако сте заявили желание, то сега идва време за неговото изпълнение. Някои оферти могат да дойдат от познати източници, но с обръщането на Уран е вероятно да има изненади.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на семейството и най-близките. На някои ще се наложи да включат целия си арсенал от доброжелателност, разбиране и съпричастност. В сряда ще трябва да обърнете медала от другата страна, да проявите твърдост и мъжество. Пълнолунието в Лъв е в четвъртък. Ще общувате с повече хора. Някои ще имат нужда от ласкателство, други от примамливи обещания. Венера от Козирог прави едно приятелство по-значимо от всякога. В почивните дни пътувайте, не се заседявайте.

Дати на някои астрологични събития

На 23.01.2024 г в 10:50 ч Венера влиза в Козирог

На 25.01.2024 г в 19:53 ч пълнолуние в 5°Лъв

Слънце 90 Юпитер на 27.01.2024 г 9:18 ч

Меркурий 0 Марс на 27.01.2024 г в 16:59 ч

 

Луната е без курс на:

22.01.2024 22:40 – 22.01.2024 23:51

25.01.2024 0:58 – 25.01.2024 9:36

26.01.2024 23:19 – 27.01.2024 21:11

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии