Седмичен хороскоп 23-29 април 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВенера в Близнаци от вторник

Марс и Плутон в съвпад в четвъртък

Слънце и Сатурн в тригон в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина в началото на седмицата е доминирана от земния и огнения елемент. В земни знаци се движат общо пет планети, изключая Луната,която всяка седмица за средно два дни е в земната стихия. Земният елемент свързваме със стабилност и сигурност, със здравина и надеждност на това, което правим, със спокойствие и благополучие, тук и сега.

Липсата на планета във въздушен знак, изключая Луната, от средата на февруари насам, е причината някои, родени под въздушен знак, или със сила в него, да се чувстват пренебрегнати и подценени от околните. В сферите управлявани от въздушния елемент като мислене, комуникации, обмен на идеи, движение, транспорт имаше известен застой и недостиг на енергия.

Картината се променя във вторник, когато Венера нализа във въздушните Близнаци. От 24 април до 19 май планетата на любовта и хармонията е във въздушния знак. В обществените отношения венериното влияние внася повече баланс, и готовност за договаряне, много дипломатичност, компромиси по вид и степен според конкретните хора и обстоятелства.

Акцент на седмицата е съвпадът на Марс и Плутон. Срещата на двата малефика е в четвъртък, 26 април, в 21-я градус на Козирог. От навлизането на Плутон в Козирог съвпадът на двете планети се случва в този знак през интервал от около две години. Предишни съвпади между Марс и Плутон в Козирог е имало на 16 октомври 2016 година, на 8 ноември 2014, на 25 ноември 2012 , на 11 декември 2010, и на 26 декември 2008 година. Астрологичната картина е била различна.

Особеното в настоящия съвпад е близостта на Сатурн. Съвпадите обединяват енергиите на планетите за добро или зло в зависимост от тяхната характеристика. Марс е планета на волята и амбициите за доминиране, подклажда агресивните импулси в хората, прави ни настъпателни и упорити. В Козирог планетата е в екзалтация, което носи очакване за повече сдържаност и потискане на емоциите, но под влияние на манипулативния Плутон страстите и амбициите се усилват, още повече, че е включена и Лилит в 18-я градус.

Ретроградният Плутон може да връща към стари причини, да ни кара да възпроизвеждаме стари противоречия и да се въртим в омагьосания кръг на виновност, и нови, и нови грешки. Ретроградният Сатурн не е в състояние да ни извади от него без да си платим кармичните дългове. Квадратът с Меркурий в Овен в деня на точния аспект, четвъртък, усилва амбициите за власт и контрол, ще кара някои хора да си разчистват сметките по словесен път, упражнявайки вербална агресия, или с хитри, но не много умни маньоври. Картината породена от тази комбинация е притеснителна, но преживяема. Всеки създава своята реалност, всички заедно създаваме нашата реалност.

Влиянието на съвпада Марс-Плутон е продължително, засяга предходната седмица, тази и част от следващата. Най-силно ще го усетят родените със Слънце в зоната на 15-23 градус на кардиналните знаци Козирог, Рак, Овен и Везни, и също така с други рождени планети и кардинални домове там.

Добро обстоятелство е в съпътстващите съвпада Марс-Плутон аспекти, които разсейват неблагоприятната му енергия. Две планети, посланици на доброто, предлагат помощта си. Юпитер и Нептун, разположени във водните знаци Скорпион и Риби, правят хармонични аспекти (секстили) и съответните опити да омекотят влиянието му. Секстилите са интелектуални аспекти, а и присъствието на Прозерпина близо до Юпитер, задават очакване за активна мисъл, намиране на уместни решения за сложни въпроси, включване на търпимост, великодушие, добронамереност, прозорливост и далновидност.

Краят на седмицата е под влияние на настъпващото пълнолуние в Скорпион. Опозицията на светилата е в понеделник, 30 април, сутринта в 3:58 часа, в 9 градуса Скорпион.

В неделя Слънцето слага мъдър финал на тази седмица с тригона си към Сатурн.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Съвпадът на Марс и Плутон в зоната на социалната активност и професионалната изява е голямо предизвикателство към вашата огнена природа. Някои ще получат предложения за нещо, което на пръв поглед е свръх възможностите им. Възможно е да попаднете в твърде сложна ситуация, и тъй като Меркурий от вашия знак е блокиран от квадрата си с ретроградния Сатурн, прави да ви много трудно да вземете решение. Страхове, консерватизъм, ограничено мислене и липса на визия за бъдещето са вероятни фактори, които могат да ви накарат да пропуснете възможност, да се пробвате да изкачите по-високо стъпало, да достигнете позиция, за която нямате увереност,че ще се справите. Или имате? Хубавото при Овен е, че предизвикателствата го мотивират. Затова мислете, колкото е необходимо, но при всички случаи – действайте. Венера стъпва в Близнаци и ви прави по-успешни в общуването с хората. Пълнолунието в края на седмицата идва с обещание за финансова подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. В понеделник тя прави съвпад с намиращия се във вашия знак СЛВ, чудесно време за предприемчивата страна на личността ви. Бъдете смели и всеотдайни в това, с което се захващате. Във вторник Венера преминава в Близнаци. В зоната на приятелството и съкровените желания планетата на любовта ще ви помага да намерите съмишленици, да разгърнете своя творчески потенциал и организационни умения, а също така да подобрите комуникацията си в социалните мрежи. Някои свободни сърца точно там могат да намерят своята сродна душа. Акцентът на седмицата- съвпадът Марс-Плутон при вас може да се прояви по твърде коварен начин в работната среда, като обърка някои ваши планове. С повече ум и добре обмислени стъпки ще излезете от трудна ситуация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак – Лъв. Тя ви дава предимството в началото на седмицата да се движите по собствения план и с желаното от вас темпо. Във вторник Венера се настанява в срещуположния знак Близнаци за времето между 24 април и 19 май. Планетата на любовта в зоната на партньорството е благодатен период за личните дела, време за годеж или сватба. За работните взаимоотношения Венера в Близнаци може да направи много, като ви подкрепя да съгласувате дейността си, плановете, намеренията със съдружника, или работодателя. Аспектите в земните знаци активират зоната на финансите, като отправят предизвикателство към знанията ви в тази област, както и към умението да балансирате бюджета си, което в общия случай означава да намалите разходите и да увеличите приходите си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Активността в домашната среда изисква много внимание и грижи, особено ако планирате важни промени като кардинален ремонт или преместване в ново жилище, годеж, брак, посрещане на новородено. Предстоящото пълнолуние в Скорпион, в зоната на партньорството ви кара да търсите повече сигурност, увереност и яснота във връзката си. От вторник Венера е в Близнаци. Планетният управител във въздушния знак ще ви помага да изясните приоритетите си, да сложите в ред личния си живот, да потърсите по-добре платена работа или такава, която отговаря по-добре на новите, по-високи изисквания. В средата на седмицата е възможно да получите предложение, което е свързано с допълнителни условия. Аспектите в кардиналния Козирог ще въвлекат някои в борби за надмощие на възгледи, теории, концепции, предизвиквайки чувството им за справедливост, и коректност.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. Активността в земните знаци е силно подчертана със съвпада на Марс и Плутон в Козирог, аспект който енергетизира зоната на любовта, страстта, творчеството и децата. Обещава ви се много емоционални ситуации свързани с близки хора, букет от идеи, които искате да реализирате по възможно най-бързия начин. Всяка пресечена точка на финансови интереси обаче ще ви носи критика и неудовлетвореност. Квадратът на Сатурн с планетният управител е изпитание за това доколко гъвкави можете да бъдете при внезапна промяна на условията в дадена ситуация. В сряда и четвъртък, когато Луната е във вашия знак, с разумни доводи и аргументи ще успеете да намерите най-доброто решение.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои противоречива седмица. Съвпадът Марс-Плутон във вашия знак е силен мотиватор за действие. В някои случаи би могъл да бъде прекалено силен, в случай че имате рождено Слънце близо до него, и то е в напрегнати аспекти с рождени планети. Планетният управител, който е ретрограден, прави квадрат с Меркурий от Овен в деня на съвпада, затова преди да критикувате работата на някой друг, се убедете в достоверността на информацията, която имате. Имайте готовност да посрещнете и някои забележки за своята работа, или за плановете си. Краят на седмицата предлага повече сигурност и комфорт във взаимоотношенията с важен за вас човек. Един проект е на път да се реализира по пълнолуние.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица подвластна на Венера. Планетата на любовта ви идва на гости веднъж в годината. Сега това се случва от 24 април до 19 май. За това време Венера прави малко аспекти, като най-важният е с Нептун, квадрат, в първата десетдневка на месец май, бележейки несигурно време за личните ви начинания. Свободната, необременена от връзки с другите планети, тя ще ви отдава цялото си внимание. Венера ще привлича към вас интерес от околните, като ви прави по-привлекателни и интересни. В същото време ще ви подтиква да обърнете повече внимание на външния си вид, да подобрите някои неща като прическа, облекло, говор, маниери. Добър период да се обърнете към специалисти, и да попълните празнините, за да сте готови за успешни участия и приемане на поздравления. Отношенията с някой, с когото имате общи финансови ангажименти, задължения, сметки за уреждане, в края на седмицата могат да станат много важни и обсебващи вниманието.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Като въздушен знак сте облагодетелствани от преминаването на Венера в Близнаци. Планетата на любовта ще пътешества през най-свободолюбивата зона на слънчевия от 24 април до 19 май. Предприемайте пътешествие в реалността, или по географската карта виртуално, или в сферата на знанията, но не оставяйте ума и сетивата си неангажирани. Някои промени е възможно да не ви се удават лесно, заради напрегнатите аспекти в кардиналните знаци. Несъгласуваност с партньор, или с близък роднина, или с някой с когото споделяте общо жилище, могат да осуетят плановете ви за преместване и промени в домашната среда. Търсете общи допирни точки, особено по финансовите въпроси, и разумност в поведението. В края на седмицата е възможно да намерите удачното решение за финансово обезпечаване на проектите си.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Вниманието ви в началото на седмицата е в другите, в нечии очаквания, изисквания и претенции. Във вторник Венера навлиза в сродния по стихия знак Близнаци. В зоната на любовта и творчеството, за времето от 24 април до 19 май, планетата на красотата и хармонията ще усилва творческото вдъхновение, ще ви прави по-любвеобилни, но също така по-чувствителни към красивото и хармоничното в природата, и в хората. Избухливата смес- съвпадът на Марс и Плутон, е носител на натрупано недоволство, което се стреми да се изрази по някакъв начин. Какъв ще бъде, зависи от вас самите. Справедливо е да искате добро заплащане за труда си, или поне признание и благодарност. С предстоящото пълнолуние в зоната на кариерата, обещанието е това да се случи в края на тази и началото на следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Съвпадът на Марс и Плутон в Козирог активира зоната на партньорството. Аспектът е меко казано предизвикателен. Възможно е да ви постави в условия на остра конфронтация с партньор, колега, работодател, съпруг/а. Срещу вас могат да бъдат приложени и някои манипулативни техники,целящи да подронят авторитета ви. Ретроградният Сатурн ще донесе допълнителен натиск да се съобразявате с някого или с нещо, и да понесете значима доза критика. На помощ могат да бъдат единствено вярата в себе си, в своята правота и умението да подберете точният момент за уместното действие, без да превишавате права и пълномощия. От вторник Венера е в предходния знак Близнаци. Това прави интуицията ви добър съветник, вслушайте се в нея.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. Управителите на вашия знак са в съвпад в знака на властта и закона – Козирог. Това се случва веднъж на около две години, а в последните десет в една и съща зона, тази на комуникациите, най-вече с хората от близката среда- братя, сестри, приятели от детството, съседи, съученици. Енергията на съвпада може да бъде изразена по твърде остър и манипулативен начин от човек или група хора, от тази среда. Манипулативният характер се подсилва от включването на Лилит, и играта може „да загрубее“, ако се поддадете или включите активно в нея. За да се неутрализира влиянието, отклонете вниманието си към близък на сърцето ви човек, дете, любим/а, правете нещата с любов и себераздаване. Предстои пълнолуние във вашия знак – време за успехи и реализация на личните планове.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционално ангажирана седмица. Във вторник Венера преминава в зоната на дома, семейната среда и отношенията с най-близките. Венериното влияние е хармонизиращо и успокояващо. Помага ви да направите най-доброто за близкия кръг от хора, да подредите дома си така, че всички да се чувстват уютно и обичани. За влюбените това е чудесно време за създаване на семейство и родителство. Аспектите в знака на властта Козирог, и на неговия управител, могат да ви провокират към действие в приятелската среда, реална и виртуална, което не се приема еднозначно и провокира конфликти, и противодействия. Разумните решения идват в края на седмицата, който попада в зоната на пълнолунието в Скорпион.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

На 24.04.2018/19:39/Венера преминава в Близнаци.

Меркурий в квадрат със Сатурн на 26.04.2018

Марс в съвпад с Плутон на 26.04.2018 /14:00

Слънце в тригон със Сатурн на 29.04.2018 /13:04

През тази седмица Луната се движи между знаците Лъв и Скорпион, през втора четвърт.

Луната е без курс на:

24.04.2018 /21:39 – 24.04.2018/ 23:40

26.04.2018 /12:49 – 27.04.2018 / 4:13

29.04.2018 / 8:32 – 29.04.2018 /10:11

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии