Седмичен хороскоп 23-29 декември 2019 година

НЛСЗ 26 12 2019 на 26-ти

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в последната пълна седмица на последния месец на годината. Ще изпратим тази нелека година с добро настроение. През тази седмица ще ни се случат няколко в голяма степен благоприятни астрологични събития, в които главно действащо лице е Слънцето. Най-значимото, разбира се, е слънчевото затъмнение, но хронологически то е предхождано от чудесния тригон между Слънцето и Уран, а последното – съвпада на Слънцето и Юпитер.

Всяка година Слънцето прави два тригона към Уран, но откакто планетата – анархист е в Телец, това е първият тригон от другия земен знак Козирог. Аналогична астрологична ситуация е имало преди 83 години, при последното преминаване на Уран през Телец, когато Слънцето прави първия от този вид тригон към ретроградната планета и също със съвпад с Юпитер, на 27 12 1936 година. Предишното преминаване на Уран през Телец,между 1935-1942 година е противоречиво време за света. Настоящото ще бъде проверка на това дали сме си научили житейските уроци за тези 80 години, всеки поотделно, и още повече всички заедно. Всъщност за последно тригон Слънце-Уран в знаците Козирог-Телец, е имало на 17 януари 1942 година.

Тригонът Слънце-Уран е време за интересни, дори странни събития, някои граничещи с чудеса. И не случайно този първи земен тригон се случва в деня на най-голямото от чудесата – Рождество Христово. Земните знаци са силно свързани с традициите. Но през тази година за някои вероятно празникът ще премине по нетрадиционен начин. Уран не е традиционалист, обратно, ексцентрик и готов да обърне наопаки старателно планираните празници. Затова отворете сърцата си за новото, защото духът на Коледа е в Новото, което Христос донесе на света- Любовта.

От 19 декември сме в коридора на затъмненията, до 18 януари – сложен период, в който случваемостта на събитията се сгъстява и трябва да бъдем много внимателни, едно за знаците на съдбата, които да разчитаме по най-правилния за нас, и за околните, начин. Но също така да преминаваме през препятствията, и да виждаме възможностите, онези моменти, когато трябва да действаме, или пък другите, когато трябва да спрем, и да изчакаме да премине „бързия влак“.

Слънчевото затъмнение на 26 декември е последното, пето, затъмнение за тази календарна година и второ в Козирог. Имахме две през януари и две през юли-август, слънчево и лунно. Лунното затъмнение, което следва сегашното слънчево, ще бъде през следващата година – на 10 януари 2020. Новолунията в Козирог винаги слагат фокус върху професионалните и социалните ангажименти. Затъмнението в Козирог прави някои обстоятелства твърде крайни, такива, в които човек е поставен пред труден избор в една или друга крайност. Или е принуден да обединява несъвместими изисквания, обстоятелства, претенции.

Това слънчево затъмнение, в което Слънцето и Луната се срещат в Козирог близо до ЮЛВ е много важно за хората във властта. Тези които са елит, които са на върха на социалната пирамида, трябва да променят мисленето си из основи. Много световни събития са тръгвали от Франция. И сега „крак повлече“ френския президент. Недолюбван от своите, а и от много хора извън страната му, на рождения си ден 21 12, в началото на своята лична година 9, слушайки гласът на разумаq чрез своя асцендент в Козирог и тригон на Слънце-Сатурн, направи невероятен ход, отказвайки се от някои президентски привилегии. Естествено за това спомогна и общата стачка срещу пенсионната реформа. И не е въпроса в отказа от някакви суми, които няма да се отразят на френския бюджет. Много се надявам френският президент да е стигнал до едно разбиране на вселенския закон за службата. Тези които са най-горе, са слуги на тези, които са най-долу. Тези които са най-горе трябва да мислят не само за себе си и най-приближените, а най-вече за цялото, за всички, за които те носят отговорност, поемайки ролята на в водач. Отговорността на водача, отговорността на лидера. Това е посланието на всичките аспекти в знака на властта Козирог, които се случват сега, и през които ще преминем в следващите месеци.

В петък вечерта е точния съвпад на Слънцето и Юпитер. Всяка година Слънцето се среща с планетата-благодетел, но в различен знак. Миналата година бе в Стрелец, а тази е в Козирог. Всеки съвпад бележи началото на нов цикъл между двете планети, с неговите фази. Следващият съвпад е във Водолей, но той няма да се състои през 2020 година, в това отношение тя ще бъде ощетена. Следващият съвпад Слънце-Юпитер ще бъде на 29 януари 2021 година, в 9Водолей. Последният съвпад в Козирог е бил преди 12 години, на 23 декември 2007 година, в края на първата ни година в ЕС.

Съвпадът Слънце-Юпитер е позитивен аспект, обединяващ най-доброто от енергийния спектър на двете космични тела. Позитивните мисли и добрата нагласа към външния свят могат да бъдат голяма и мощна сила, привличаща съответните обстоятелства и събития. Това, на което се надяваме, за което мислим, може наистина да ни се случи. И тук е уместно клишето: „ Внимавай какво си пожелаваш, защото може да ти се случи!“

В неделя Меркурий преминава в Козирог, в който знак ще има вече пет космични тела плюс ЮЛВ. Планетата на мисленето и общуването в сдържания земен знак влияе успокояващо на страстите и емоционалните словесни изблици. Повече разум, повече премисляне преди да се каже нещо, ще ни бъде полезно за укрепване отношенията и за постигане на по-голямо взаимно доверие.

Трите аспекта, тригонът Слънце-Уран, новолунието-слънчево затъмнение, и съвпада Слънце-Юпитер към него, се случват поотделно, но работят заедно като стелиум с тригон, и то на фона на съвпада Сатурн-Плутон. В земните знаци сега е съсредоточена 60% от планетарната енергия. Тя може да бъде свит юмрук нанасящ удари или „манна небесна“ нахранваща гладните, в зависимост от посоката, която и даваме ние хората.

Добро настроение в празничните дни!

Весела Коледа!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на трудните избори. Астрологичната картина е изключително съсредоточена в зоната на социалните ангажименти и професионалната изява. Ако не бяха празничните дни, щяхте да бъдете потопени в служебни задължения. Но така пък отстрани ще имате възможност да огледате добре настоящото си положение и да направите планове за бъдещи стъпки към промяна. Не можете да избягате от нея. А и не трябва, защото затъмненията понякога привличат към вас подходящите обстоятелства да направите своя служебен скок.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, тази празнична седмица е изцяло фокусирана в семейството. Вълнуват ви всички въпроси, касаещи близки хора. Празниците са най-доброто време за сплотяване на семейството. Някои въпроси свързани със собствености ще бъдат теми за разговори и обсъждане. Също така на подготовка за конкретно решаване в следващите работни дни до края на годината. Привикването към нещо, или към нови условия, изисква повече упоритост и търпение. Слънчевото затъмнение може да ви постави пред избори свързани със здравето, ваше или на близък човек.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на слънчево затъмнение в съседния знак. Струпването на планети в зоната на финансите, и аспектите там, не значи непременно, че ще станете по-богати. Но че парите ще бъдат важна тема за размисъл и ще влязат в плановете ви. Слънчевото затъмнение в Козирог в тригон към Уран от земния Телец наостря сетивата ви към материалните неща, особено към собствености, за които предстои да вземете важно решение. Празничните дни не са най-удачното време за пазарене и сключване на сделки, затова отлагайте за началото на следващата седмица, или за началото на следващата година.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Уран от вашия знак е като лъжица, която разбърква големия планетарен казан. Много неща може да обърка планетата-ексцентрик, но също така може да поведе хорото в добра посока. Мнозина от групата вероятно ще са надалеч от постоянното си обитаване. Имате добрата възможност за множество нови контакти, особено такива, които в бъдеще да ви помогнат в изпълнението на ваши намерения. Слънчевото затъмнение в Козирог, второто за годината, би ви помогнало да направите избор, след като сте имали достатъчно време да обмислите начинанията си. Избистрянето на приоритетите в този момент, особено такива касаещи чужбина, е много важно, за да насочите енергия в бъдеще в една цел.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на слънчево затъмнение в другия земен знак Козирог. Новолунието в тази зона винаги е твърде оптимистично. Сега обаче като слънчево затъмнение идва с някои условности. Твърде хубаво не е на хубаво. Затова внимавайте с прекаляването, независимо в каква област, защото тази зона обхваща голям спектър от житейски теми. Изберете си малко, но достижими цели, за да се радвате на скорошен успех. Не робувайте на ваши крайни мнения за някого, или за нещо. Черното и бялото са гранични, между тях съществуват безброй цветове, нюанси и възможности. В някои посоки ви очаква невероятен късмет.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на слънчево затъмнение в Козирог. Второто за тази календарна година. Изключителна активност във вашия знак, която може да се нарече уникална, защото е много рядко срещата. Поставени сте в особена времева среда, в която е важно какво ще мислите и какво ще правите. Но преди всичко трябва да направите разчистване, преди новолунието. Интуицията ще ви подскаже от какво да се освободите, но трябва да е категорично и завинаги. Да затворите страницата с убеденост, че правите каквото трябва.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. Доминирането на земната енергия ви поставя пред сериозни предизвикателства. Възможно е да се чувствате ограничени и контролирани в повече от обикновено. Слънчевото затъмнение в една от скритите зони на хороскопа е указание да бъдете по-дискретни, да не оповестявате плановете си, както и да пазите тайните на тези,които са ви ги поверили. Възможно е тежестта на някои тайни да се окаже непосилна за вас. Критични точки при вас са там, където имате общи ценни неща с други хора. На тях трябва да обърнете внимание в коридора на затъмненията.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмица на домашните радости, на традициите, на корените. Отбор от пет планети се движат в зоната на семейството, на рода и това ви кара да се фокусирате в точно тези теми, да търсите, да искате да знаете, но също така и да предавате своите знания на тези около вас. Слънчевото затъмнение тук е противоречиво като влияние. Кардиналният знак е категоричен и взискателен, не търпящ възражения и несъгласия. На тази основа имате върху какво да работите, за да задържите това, с което се чувствате добре, но и да привлечете нещо ново. В коридора на затъмненията могат да се наложат важни семейни трансформации.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на слънчево затъмнение в предходния знак. Струпването на многото планети в тази зона на слънчевия хороскоп е вълнуващо и предизвикателно. Води ви по непознати пътища, среща ви с нови хора, идеи, провокира подсъзнанието, размества пластове, намества понятия и ново знание на мястото на изоставеното старо. Слънчевото затъмнение в Козирог може да изкара на повърхността много вътрешни противоречия, страхове и вярвания, които не принадлежат на настоящето. Участието на Юпитер носи вяра и голяма доза надежда, с които ще преминете през този трънлив участък на годината.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към другите. Слънчевото затъмнение и съпътстващите аспекти слагат акцент в темата партньорство. Вниманието ви изцяло ще бъде обърнато към това как се развиват отношенията ви с брачния партньор, а също така и с партньори по служба. Могат да се появят прилични предложения, чрез приятел, за нова работа, нови дългосрочни ангажименти. При някои назрява раздяла и коридора на затъмненията е времето на изкристализиране на необходимостта от нея. Или време за намиране на формулата, която да направи връзката ви още по-здрава.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Съвпадът и с Марс ви прави по-язвителни и хапливи към околните, което не се отразява добре на отношенията ви. Аспектите в зоната на Козирог, особено слънчевото затъмнение там, активират отношенията ви с най-близката среда, тази на братя, сестри, племенници, братовчеди, съседи, съученици. Отвсякъде ви очакват предизвикателства, покани, срещи, предложения. Някои ще спечелят, на други ще подарят, а трети ще си купят мобилни устройства, или нови превозни средства. Тези които искат да учат и търсят възможности, ще имат късмет в тази посока.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва успешно с Луна в другия воден знак Скорпион. Слънчевото затъмнение в Козирог и Уран в Телец правят активна зоната на приятелите и подкрепата. В коридора на затъмненията ще има множество поводи за изпитание на приятелството, което ще отсее фалшивото от истинското. И ще ви покаже доколко можете да разчитате на подкрепа отвън, или само на себе си. Екипната работа в коридора на затъмненията е критичната точка, в която да прецените дали да работите с определени хора, или да продължите сами.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Уран на 24.12.2019/ 23:44

Слънце в съвпад с Луна на 26.12.2019/ 7:13, пълно слънчево затъмнение в 4Козирог

Слънце в съвпад с Юпитер на 27.12.2019 / 20:26

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Скорпион и Водолей, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

23.12.2019 / 5:27 – 23.12.2019/ 18:34

25.12.2019 /13:18 – 25.12.2019/ 23:45

27.12.2019 /23:02 – 28.12.2019/ 7:20

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3.Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии