Седмичен хороскоп 23-29 май 2022

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий в Телец отново на 23 май

от 25 май

Марс-Юпитер в съвпад на 29 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В седмицата след първата група затъмнения за годината можем да направим заключението, че със затъмненията шега не бива. Особено второто, пълното лунно в Скорпион, в съучастие с ретрограден Меркурий, разбута блатото с голямата бъркалка. Там където удари, лъснаха много и дълбоко скрити истини. Всъщност скрити от очите на тези, които не искат да виждат, не искат да знаят, очакват черната вода да се оттече от само себе си, без да ги засегне. Знаци имаше много, който е провидял, е наясно както със сегашната ситуация, така и с бъдещата, поне в близкото обозримо бъдеще. Раздялата с илюзиите е вероятно най-ценното, което се постигна с развъртването на двойката пролетни затъмнения. На който не му достигаше енергия в последно време, лунното затъмнение даде импулс да провокира партньора и да си зареди батериите.

Емоциите няма да утихнат скоро, дори напротив. Във войнствения знак Овен идва управителят и прави бойна група с Юпитер и Венера, с Хирон и Ерис. Свикнали сме да мислим за тези две планети като за благодатни, носещи радост и облаги. Да, така е. Но в кардиналния Овен това трудно става по мирен начин. Очакваме войнствена дипломация, претенциозно и бойно покровителство там където има конфликти. За това допринасят и Хирон – учителят на боговете и астероидът на раздорите и конфликтите Ерис/Ерида. Венера направи съвпада си с Хирон на 15 май, а на 24 май, в марсовия ден на седмицата, предстои съвпад с конфликтния Ерис. В края на седмицата Венера попада в зоната на квадрат с Плутон от Козирог, аспект който често провокира насилие, особено срещу жени.

След квадрата си със Слънцето в неделя, Луната намалява, за да се разпадне и срещне за пореден път с него в понеделник, в майското новолуние. Време е за голямата метла, за разчистване и пренареждане.

В първите два дни Луната в Риби и връщането на Меркурий във вторник в земния Телец създават усещане за относително спокойствие. В сряда обаче Луната е в Овен от сутринта и почти едновременно с нея Марс стъпва на прага на собствения си знак.

Марс започва обиколката си по зодиака на всеки 686 дни, тоест през малко по-малко от две години. За една година транзитира шест знака като през 2022 година това са тези между Стрелец и Близнаци, завършвайки годината в движейки се назад,в ретро фазата, която започва на 30 октомври. Сегашното преминаване през своя знак ще направи между 25 май и 5 юли. За това време планетата войн ще направи няколко важни аспекта с космични обекти в кардинални знаци: съвпади в Овен, с Юпитер на 29 май, с Хирон на 15 юни,а с Ерис на 28юни. Марс е в квадрат с Лилит от Рак на 1 юни, а с Плутон от Козирог на 2 юли. В личните транзитни карти тези аспекти, когато попадат върху планета и/или включват напрегнат рождествен аспект, бележат време на конфликти, разстройство в отношенията, раздели.

Марс е едновременно мотиватор и подстрекател. Там където се намеси, няма спокойствие и равнодушие. Той подтиква хората да изразяват позицията си по ярък, забелязващ се начин, сръчква егото, изкарва на повърхността амбиции за власт, за контрол и водачество. Настойчивостта, с която следва импулсите си, води до разбиване на стени и победа в едни случаи, в други до тотално разрушение.

Включването на Марс към групата в Овен ще засили противопоставянето в края на месец май и през юни. Критичен момент е края на месец юни, около новолунието в Рак, и първите дни на месец юли.

Подобно на Марс, който воюва на своя територия, Венера се прибира у дома, в своя знак Телец на 28 май, събота. Планетата на любовта ще пръска радост и щастие от своя знак до 23 юни. За това време ще се срещне с Уран и СЛВ, ще направи квадрат със Сатурн от Водолей и чудесен тригон с Плутон от Козирог.

В края на тази белязана от Марс седмица предстои съвпада му с Юпитер. На всеки близо две години Марс и Юпитер се срещат някъде в зодиака, за да ни заредят с позитивизъм и силна доза жизнерадостна енергия. В Овен обаче не са се засичали от 1 май 2011 година. Това е годината, когато Юпитер премина през Овен, а някои диктаторски режими в арабския свят бяха свалени. Съвпадът Марс-Юпитер катализира порива за свобода и това е много обнадеждаващо.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои, меко казано, динамична седмица. След две годишно обикаляне по чужди къщи Марс се прибира у дома. Планетният управител ще ви вдъхновява с присъствието си от 25 май до 5 юли. Първият аспект, който прави е в края на тази седмица, съвпад с Юпитер в 3-я градус на знака. За родените в първата декада и/или с асцендент там срещата на двете планети е мощен стимул на егото. Имате подкрепата им да се включите в грандиозни проекти, по-често касаещи чужбина, пътувания, работа с хора и фирми от странство. Твърде много, но не и прекалено много. Марсовата енергия е увличаща и не знае граници. С ретрограден Меркурий в знака на комуникациите и при кардинален квадрат на Венера-Плутон можете да загубите почва под краката си, да се подведете по моментната си сила и да направите грешки в преценките, както и криви стъпки, които водят до трудно поправими резултати.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва със завръщането на Меркурий в Телец. От зоната на професионалната изява, като дребнав чиновник той ще ви търси сметка за грешки и несъответствия в документи. В сряда Марс,заедно с Луната, Юпитер и Венера, накланя везните във ваша полза. От огнения Овен Марс и приятели ще ви дават мощно рамо да преодолявате бюрократичните пречки и да си движите нещата в желаната посока. В последната четвърт на Луната, дните преди новолунието в понеделник, изчистете натрупаните разминавания и недоразумения с партньор/и. Съвпадът на Марс и Юпитер подкрепя всяка форма на развитие и разгръщане на възможностите, чрез образование, пътешествия, предприемачество

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Ретроградният Меркурий излиза от зоната на партньорството, завръщайки се в Телец. Присъствието му тук може да създаде голямо объркване в ежедневния график. Каквото планирате не е сигурно, че ще го изпълните, затова бъдете готови винаги за импровизации. Търсете стари изпитани рецепти за отслабване, защото Марс влиза в Овен, в най-лъскавата и романтична зона на слънчевия хороскоп и трябва бързо да влезете във форма. Планетата на любовта и тя е там, макар само до края на седмицата. Добър период за романтична почивка с любим човек и укрепване на връзката. Бъдете внимателни с новите запознанства, не приемайте на доверие сладки приказки и големи обещания. Избягвайте рискови ситуации.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на приятелите. Подкрепата на хората, на които държите, ще става все по-ценна за вас,защото ще отпаднат някои обстоятелства, които са ви противопоставяли и отдалечавали. Особено забележими в дните около лунното затъмнение в зоната на партньорството. С преминаването на Марс в Овен повече вълнения ще предизвикват, хора или събития, които са надалеч. През тази седмица сте търсен и желан събеседник. Две планети ви идват на гости. В понеделник Меркурий се завръща в знака ви, а в събота Венера идва на ежегодното си посещение. Планетният управител през тази седмица прави два важни аспекта, които рефлектират в отношенията и в случващото се около вас. Съвпадът Венера-Ерис в Овен предизвиква спокойната ви природа да реагира остро на отправено предизвикателство. Съпътстващият го квадрат с Плутон през втората половина на седмицата може да ви постави в условия на защита от нападки и насилие. На благоразположението на планетата ще се радвате до 23 юни.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Риби. Социалната среда и партньорът ще дърпат много от енергията ви особено сега в последната фаза на Луната, когато трябва да приключите нещо, да затворите страница, да сложите точка. Планетният управител сменя знака, връща се в Телец. Това поставя по нов начин въпроси, които считате за вече решени. Сега обаче ще трябва да бъдете по-прагматични и разумни. Приповдигнатата емоционалност от активността в огнения Овен може да ви подтикне към прибързани действия свързани с наследства, съсобственост, финансови задължения, кредити, застраховки. Не бързайте да взимате важни решения по тази тема преди 10 юни.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои комуникативна седмица. Ретроградният Меркурий се завръща в Телец в понеделник. Това прави плановете ви много подвижни и търпящи непрекъснати промени, заради поправяне на сгрешени данни, пропуски и неща, които не сте предвидили. В емоционално отношение са пред възобновяване стари лични взаимоотношения. Транзитът на Марс през Овен, между 25 май и 5 юли, ще внесе голямо раздвижване в домашната среда. Импулсивността на аспекта подтиква към прибързани едри покупки като жилище, кола или друго. Марсовата енергия помага за успешното започване и завършване на бърз ремонт, разрушаване на стара сграда, преместване на обемни форми. Избягвайте конфликтни ситуации в края на седмицата. В събота планетата на любовта влиза в зоната на романтиката и интимните отношения.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с излизането на Меркурий от знака ви. Планетният управител се движи назад и прекосява границата с предходния знак, връщайки се в Телец в понеделник 23 май. Оттам ще ви се припомнят старите грешки до 3 юни, когато се обръща. В седмицата преди новолунието във вашия знак е много важно да направите опит да успокоите дисхармонията вътре във вас, да разчистите съмненията, да се освободите от раздвоението. Към повече определеност и яснота ще ви води Марс с влизането му в Овен, така средата ще ви ориентира, насочи, или отхвърли. В слънчевия период на личната си година, във времето след новолунието в 9 градуса Близнаци, през следващата седмица, на 30 май, когато и Меркурий се изправи, трябва да имате своята лична визия как да вървите напред, накъде да насочите внимание и сили.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на многото ангажименти. Две са важните теми, които придърпват внимание и енергия. Партньорство,връзки, социална активност, другите като събирателен образ. В тази зона се настанява Марс, а там вече са Юпитер,Венера и други. Отваря ви се много работа в конфликтна среда, в която ще трябва да защитавате себе си, своята позиция, но и общите права и взаимни ангажименти. Колкото повече искате, толкова по-висока цена ще трябва да плащате. И сметките могат да зациклят в подробности и детайли, които не сте взели предвид. Зоната на споделените притежания е другата акцентирана тема сега и в следващите седмици. Меркурий се връща още в понеделник в Телец, а Венера добавя своеобразен колорит в събота на 28 май. Така всички планове за разширяване, инвестиции, покупко-продажби и други, трябва да бъдат предварително обсъдени и съвместно решени. Избягвайте едноличните решения, за да не губите подкрепа.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ангажирана с финансови въпроси седмица. Ретроградният Меркурий се завръща в зоната на дома и семейните отношения. Някои поправки, започнали ремонти, планиране на такива, подлежат на корекция и уточняване. Периодът не е добър за сключване на договор за строителство и ремонт,изчакайте 3 юни да мине. Марс влиза в Овен и това създава повече предизвикателства в отношенията с близки хора. Състезателният момент и конкуренцията са твърде силни, но с тях нараства и амбицията ви за успех. В марсовия период на личната година имате всички шансове да успеете във всяко начинание. Венера влиза в Телец в края на седмицата, подходящо време да подобрите отношенията си с роднини и да получите тяхната подкрепа.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Това подвежда в началото на седмицата за спокойствие и хармония. Но в действителност около вас ври и кипи. В понеделник Меркурий се връща в полето на приятелството и подкрепата с някои забележки, които трябва да поправяте. В зоната на кариерата влиза Марс, увеличава енергията там и ви предизвиква да бъдете не само по-активни, но и по-борбени, още повече що се касае до свободата ви да решавате важните аспекти на живота си. Тази зона е тясно свързана с отношенията ви с важния човек в живота ви. През тази седмица на намаляваща Луна и ретрограден Меркурий можете да направите „дълбоко почистване“, така че да не ви се налага да повтаряте процедурата след време. Избягвайте рискова среда, мерете много пъти преди да отрежете.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в друг воден знак- Риби,което и придава романтична нотка. Меркурий се завръща в Телец понеделник. В зоната на партньорството ретроградната планета на комуникациите и договорите ще постави под съмнение някои уговорки, ще иска ревизия, изясняване на задължения или допълване на празноти в документи. В сряда Марс влиза в Овен. Така зоната на здравето се преизпълва с енергия и бързане за решаване на проблеми. Графикът ви става претоварен и трудно изпълним. Периодът не е добър за операции, независимо от причината и вида им. Можете да направите много за здравето си като увеличите движението или започнете сериозни занимания със спорт точно сега. В края на седмицата бъдете внимателни към случайни запознанства. Венера навлиза в зоната на партньорството и ще задържи там своята благоразположеност до 23 юни. Добър период за нови връзки и партньорства.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. Следвайте интуицията си особено по финансови въпроси. В зоната на личните доходи има голямо раздвижване. В сряда Марс влиза там да си партнира с благодатните Юпитер и Венера. Някои ще получат увеличение на заплата или приходи от нов източник. Някои ще изхарчат бързо придобитото. Меркурий се завръща в Телец и движението му назад може да ви донесе някои стари неразплатени сметки. Венера отива в Телец от която зона е готова да подкрепя всяко сътрудничество в полза на учене и подобряване на отношенията с родственици, приятели и съседи.

Дати на някои астрологични събития

На 23.05.2022/3:14/ Меркурий е в Телец отново

На 25.05.2022/1:17/ Марс влиза в Овен

Венера 90 Плутон на 27.05.2022 / 8:29

На 28.05.2022 /16:45/ Венера влиза в Телец

Марс 0 Юпитер на 29.05.2022 /12:30

Луната е без курс на:

25.05.2022 0:33 – 25.05.2022 0:39

27.05.2022 6:20 – 27.05.2022 9:22

29.05.2022 17:10 – 29.05.2022 20:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. Svedtski каза,

    Писа на май 23, 2022 @ 0:54

    Много Ви благодаря за хороскопите

  2. Svedtski каза,

    Писа на май 23, 2022 @ 0:57

    П.П.
    Отдавна мислех да Ви питам, под кой знак са СЗО и ООН и “виждате” ли тяхното разпадане в бъдеще, по-скоро кога?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 23, 2022 @ 16:02

    Svedtski,
    това са организации за контрол на масите и са под влияние на кардиналния кръст. Създадени са в средата на миналия век при дългия секстил на най-далечните познати планети Плутон и Нептун. Това са трайни образувания, които се трансформират но поне още години докато Плутон и Нептун не застанат в квадрат,няма изцяло да отпаднат. Брожението срещу тях напредна отпреди две години,когато в началото на 2020-та се събраха Плутон-Сатурн-Юпитер в Козирог.Има сътресения от миналата година при квадрата на Уран-Сатурн и продължават през тази. Все още е рано да се очаква разпад. Трябва да се задвижат нови структури, като такива, които се пораждат сега в Азия, да укрепнат и тогава, след няколко години,около 7, когато Плутон и Сатурн застанат в квадрат, да се обезмисли съществуването им.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии