Седмичен хороскоп 23-29 март 2015 година

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце в тригон със Сатурн

Венера в квадрат с Юпитер

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица носи ехото на предходната, но астрологичната картина е далеч по-хармонична. Предходната седмица можеше да се определи като меркурианска, заради активността на най-близката до слънцето планета, с няколкото точни аспекта. Тази обаче определено е венерина. Венера прави два точни аспекта с външни планети през тази седмица и един в началото на следващата, чието влияние ще се усети още в края на тази. Първата половина на седмицата ще мине под знака на два благоприятни аспекта – секстила на Венера и Нептун, и тригона на Слънцето със Сатурн,които стават точни съответно във вторник и в сряда. И двата аспекта повлияват благотворно взаимоотношенията между хората.

Когато Венера и Нептун синхронизират енергиите си, настъпва време за любов и вдъхновение, което докосва най-тънките струни на човешката душа. Това нежно и свръхсетивно влияние ще усетят най-вече хората, които имат рождени Слънце, Венера, Луна, Асцендент около 8-я градус на Телец, Риби, Рак и Козирог.

Слънцето застава в тригон към Сатурн два пъти в рамките на една година. Последният точен тригон бе на 9 юли 2014 година. Хармоничната връзка на Слънце-Сатурн благоприятства сериозните начинания, прави хората по-организирани и делови, готови за взимане на разумни решения, приложими в практиката. Аспектът е с широк спектър на влияние, за няколко дни, до петък, включително. Ще се усеща от много хора, особено тези, които имат собствен бизнес и административни взаимоотношения с различни институции. По-силно ще бъде влиянието върху хората с огнени зодии – Овен, Лъв, Стрелец, и въздушния Водолей. Ретроградността на Сатурн има задържащ ефект и намалява позитивната по своята природа характеристика на тригона му със Слънцето. Връщане и преразглеждане на някои стари договорености, преодоляване на консерватизъм и назадничавост могат да бъдат важни теми през тази седмица в деловите среди. Ще имат успех тези, които са си взели поука от миналото, които с търпение и постоянство следват една цел.

Венера е много активна и разнолика през тази седмица, което ще повлияе поведението на венерините хора – Телец и Везни най-вече. Докато през първата половина на седмицата задейства тънките струни на душата, в последните дни,в петък събота и неделя, тя застава в квадрат с Юпитер. Това е аспект, който също се случва два пъти в годината, сега е вторият в неподвижни знаци, но първи и единствен, за последните близо 12 години, когато Венера е в Телец. По този начин материалното изражение на квадратурата е подсилено, то е в ущърб на очаквания за печалба особено от спекулативни начинания.

И отново Венера ще ни радва с позитивни очаквания заради предстоящия тригон с Плутон в следващия понеделник в земните знаци Телец-Козирог.

Слънчева пролетна седмица!
ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

ovenЗа родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Слънцето е вече във вашия знак, за някои това означава начало на новата лична година. С Венера в Телец обещанието е за богата в материално отношение година. В зоната на вашите доходи Венера през тази седмица ще ви прави внимателни във финансовите дела. В първата половина на седмицата, когато е тригона на Слънцето към Сатурн, мнозина ще имат възможност да проведат сериозни разговори за настояща или бъдеща работа. Можете с успех да заявите своята компетентност и аргументирано да я докажете. Първата половина на седмицата е удачна за комуникация с държавната администрация, за искане и получаване на разрешителни или други документи, необходими ви да упражнявате професията си или да продължите образованието си. В петък и събота ви очакват повече домашни ангажименти, избягвайте конфликти и физическо претоварване.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и неделя.

 

lavЗа родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Слънцето навлезе в сродния по стихия знак – Овен, с което положи началото на вашия юпитеров период на личната година. Ако юпитеровият тригон на Слънцето ви е през тази седмица, това значи, че имате двойна подкрепа,защото рожденото ви Слънце попада в Голям огнен тригон с транзитното Слънце и със Сатурн. Родените в първата декада на знака са най-облагодетелствани през тази седмица. В понеделник и вторник съсредоточете вниманието си в най-важната си житейска цел за дадения момент, не пропускайте шанса, бъдете активни. В сряда и четвъртък ще получите нужната ви подкрепа. За личния живот по-благоприятна е първата половина на седмицата, от четвъртък нататък, някои вероятно ще бъдат разочаровани в очакванията си.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

strelЗа родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои ангажирана седмица. Проблемите на близък на сърцето ви човек задържат вниманието и ви поставят в условия на изпитание на вашата състрадателност, и отзивчивост. Нито вие се жалете, нито оставяйте някой друг да ви жали, няма защо. Намирате се в марсовия период на личната си година, подсилен от присъствието на Марс в собствения му знак Овен,който съвсем неслучайно е от вашата стихия. Така на разположение имате висок жизнен тонус, много воля и амбиция за успех. Тригонът на Слънцето и Сатурн, който ви е на гости, допълва картината с твърдост и мотивация за довършване на започнатото до успешен финал. Важните си дела насрочвайте за сряда. В петък и събота мобилизирайте своята толерантност и не позволявайте мимолетни ситуации, и случайни хора, да ви наскърбяват и натъжават. Вие сте знакът, който дава пример как трябва хората да се приемат с техните положителни и отрицателни качества, сега е момента да преминете с успех през поредното изпитание в тази посока. В неделя се разтоварете по най-забавния за вас начин.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

telecЗа родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва и завършва с Венера. Планетният ви управител в следващите дни е много комуникативен. В началото на седмицата Венера е в хармонична връзка с Нептун. От този ангелски контакт ще получат вдъхновение поетичните натури, художниците, музикантите, всички хора с чувствителни сетива. И влюбените. Дните до сряда са благоприятни за любовни обяснения и срещи на свещи. Тригонът на Слънцето и Сатурн дава лек прагматичен отенък на личните дела. Но в края на седмицата Венера в Телец попада в различна компания и показва другата си страна- материалната, като „кръстосва шпаги“ с Юпитер. Така някои идеалистични очаквания могат да не получат отговор, или да бъдете твърде разочаровани от действителността. Периодът около затъмненията не е най-удачното време за годеж и брак, но седмицата и особено неделята са добро време за опознаване, за среща на семействата, за запознаване на „вашите с нашите“.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и неделя.

 

devaЗа родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои социално активна седмица. Вашата предприемчива природа ще има широко поле за изява в следващите дни. Много от това, което сте планирали, ще успеете да изпълните и дори нещо повече. Венера, която се движи през сродния по стихия знак Телец ще насочва мисли и импулси. В началото на седмицата всичко ще бъде в розово. Хората около вас ще са мили, най-близките, ще ви станат още по-близки и мили. Ще ви топлят споделените моменти и възможността да обсъдите някои наболели семейни въпроси. Паралелно развиващият се аспект на Слънцето и строгият Сатурн ще ви приземява с теми около дом, собственост, наследство, кредити и задължения. В сряда имате възможност да направите важна крачка в професионалната сфера, да се представите като компетентен специалист, да привлечете вниманието върху това, което работите. В петък и събота някои хора ще трябва да минат ваш изпитан многократно тест, за да продължат да бъдат в групата на приятелите. В неделя отделете време за усамотяване и пълен релакс.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

kozeЗа родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои забележителна седмица. Двата хармонични аспекта между планетите, които доминират през първата половина на седмицата, са изцяло във ваша подкрепа. Романтичната връзка между Венера и Нептун в женските знаци, ще качат мнозина на крилете на Музата. Този творчески аспект засилва съзидателните възможности, прави ви чувствителни, романтични, но и стремящи се към изява. Сега можете да се радвате на добри отзиви за себе си, да берете плодовете на труда си. Другият аспект – тригонът на управителя Сатурн със Слънцето, е още по-силно влияещ. Той очертава време на получаване на резултат от усилие, който е в състояние да внесе спокойствие и да възстанови душевното ви равновесие. Седмицата, до четвъртък, е добра за консултация с лекар, или друг специалист, от който имате нужда. Петък и събота обаче са неблагоприятни дни. Луната е в Рак и задейства напрегнатият аспект Уран-Плутон в кардиналния кръст. Избягвайте конфликти, спорните въпроси отлагайте за неделя, когато има добри условия за постигане на разбирателство.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

blizЗа родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва относително спокойно. Понеделник е ден на тайните. Ако обърнете достатъчно внимание на сигналите, които ви дават околните, може да научите интересни неща за себе си, или за близките си. Една интрига,която ви касае, може да излезе наяве в следващите дни. От вторник след обяд Луната е във вашия знак, и ще се движи през него в следващите два дни. Лунната подкрепа ви дава някои предимства,като кара околните да ви обръщат по-голямо внимание, да се вслушват в тава, което искате да им кажете. Важни, делови срещи, от които очаквате много, насрочвайте за сряда. Бъдете инициатори и водещи, за да се случат нещата по начина, по който ги виждате. Петък и събота са дни за равносметка, която засяга предимно финансовата сфера, получаването на очаквани доходи, разчистване на проблеми,свързани с общи парични дела с други хора. В неделя излезте на открито, бъдете сред хора, движете се.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

veznЗа родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата е смесица от романтика и прагматизъм. Планетният управител Венера се намира в хармонична връзка с Нептун от понеделник до сряда. Не пропускайте тези редки романтични моменти, споделете ги с любим човек. За повечето от групата обаче сериозните дела ще бъдат приоритет. Слънцето огрява противоположната на рождената зодия зона от зодиака. Партньорството, човекът или хората, с които имате общ бизнес, ще бъдат в центъра на вниманието през тази и следващите три седмици. Периодът е добър за оформяне на документи, за изработване на общи планове и стратегии, за договаряне на стоки и услуги. В петък облаците на вашия емоционален хоризонт се сгъстяват, като напрежението в отношенията с някого може да нарасне в събота, когато отново в кардиналния кръст се поражда буря, породена от Луната в Рак. По възможност отлагайте сериозните разговори за неделя, когато обстановката е значително по-спокойна.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

vodЗа родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои активна в социално отношение седмица. В центъра сте на обстоятелства,които ви правят обединителна фигура. Вашата отдаденост на общите дела сега има подкрепа, получавате висока оценка и благодарности. Организационните ви способности и умението да виждате нещата в развитие далеч напред, ви правят ценни в очите на много хора. Имате почитатели и възможности за сериозни ангажименти. Във вторник може да не бъдете на едно мнение с приятел, или ментор,дори да бъдете разочаровани от неговото/тяхното поведение. В сряда разчитайте на късмета си, но се подгответе добре, ако имате делова среща, за да бъде успехът ви сигурен. Петък и събота не са препоръчителни за пътуване, ако това се налага, бъдете внимателни, спазвайте правилата.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

rakЗа родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои поредната успешна седмица. Слънцето навлезе в Овен и огрява зоната на професионалната реализация в слънчевия ви . Сега е момент за поставяне на високи цели, без страх и предразсъдъци. Бъдете уверени и всеотдайни в работата си, търсете новите възможности и се движете само напред. Понеделник е ден за активна комуникация, проверете си съобщенията, отзовавайте се на покани за срещи и разговори. Съсредоточете се максимално в това, което правите, и то трябва да е най-важното за момента. Така ще получите най-доброто от тригона на Слънцето и Сатурн в огнените знаци – авторитет и зачитане на направеното досега, както и доверие за бъдещи проекти. В сряда и четвъртък обръщайте внимание на знаците на съдбата, помнете сънищата си, следвайте интуицията. В петък и събота отговорността за случващото се пада върху вас,преминавайте бързо през трудни ситуации. В неделя почивайте пълноценно, защото ви очаква още една динамична седмица.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и петък.

 

skorЗа родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с предизвикателство. Ще трябва да загърбите личните си предпочитания и да бъдете изцяло на разположение на някой, който има спешна нужда от помощ. Това може да бъде както на чисто физическо ниво и в материален план, където ще ви се наложи да бъдете пестеливи в изразходването на ресурсите си, да подхождате стратегически с оглед на бъдещи потребности и разходи. Но също така може да се изрази изцяло в емоционален план. Тук вариантите са много, но всичките те имат романтичен привкус. Обяснения в любов правете до сряда, от четвъртък нататък Венера обръща „другата страна на монетата“ и вашите идеалистични очаквания могат да претърпят неуспех. В неделя сте отново във вихъра си, няма място за отпускане и почивка. Правете планове и се гответе за една нова динамична и резултатна седмица.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.
ribiЗа родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои романтична седмица. Хармоничният аспект между планетният управител Нептун и планетата на любовта Венера, ви прави чувствителни и романтични, субект или обект на мили жестове и внимание през първата половина на седмицата. Все още сте в слънчевия период на личната си година, време за изяви, себереклама, изтъкване и привличане на вниманието. Тригонът Слънце-Сатурн свързва в едно усилия и резултати. С не по-малко, но оптимално разпределени усилия, изяви, активности, можете да постигнете високи резултати и да намерите нужното ви удовлетворение, което подхранва самолюбието. Втората половина на седмицата подканя към повече пестеливост, по-малко разходи, по-малко очаквания към другите.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в секстил с Нептун на 24.03.2015/8:25 ч.

Слънце в тригон със Сатурн на 25.03.2015/21:25 ч.

Слънце в квадрат с Луна на 27.03.2015/9:43 ч.

Венера в квадрат с Юпитер на 28.03.2015 /4:11ч.

 

През тази седмица Луната се движи през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

23.03.2015/16:24 – 24.03.2015/15:22

26.03.2015/14:35 – 26.03.2015/21:45

29.03.2015/3:58 – 29.03.2015/7:48

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии