Седмичен хороскоп 23-29 март 2020

2020 3 24

Новолуние в Овен на 24 март

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втора седмица на ограничения, с които се срещаме за пръв път. Не сме преживяли война, обсада и недоимък в големи размери. Няма да ни бъде по-лесно, да не се залъгваме, но можем да направим много, за да не бъде по-трудно. Човекът е приспособимо същество и може да се настрои както за много, така и за малко. Подобно на четириногите ни любимци, които сега станаха много ценни спътници в живота.

Началото на седмицата е експлозивно. Съвпадът на Марс и Плутон в понеделник, който влияе отпреди няколко дни, ни показа силата си със земетресението в Загреб. Ако обединим молитвите си за добро, с което да намалим психологическата страна на този силен заряд, можем да се надяваме, че няма да има други подобни земетресения сега в този труден период. Марс и Плутон се срещат през около две години, като за последно това е станало на 26 април 2018 година.

Марс в Козирог е доминиращият участник в стелиума с Юпитер, Плутон и Сатурн. Планетата е в екзалтация, в силата си да се представя с добрите си качества. Марс е войн, боец за истината и правдата, готов да се жертва в защита на по-слабите. Марсовата енергия усилва смелостта, куражът да се изправиш срещу злото. Виждаме и ще видим много примери на истински смели хора, най-вече сред медицинските работници, които са в „окото на урагана“ по силата на дълга си. Стелиумът от планети дава ключът за справяне – обединението на всички ресурси, смелост, дисциплина, и готовност за себеограничение.

Отрицателната страна на съвпада Марс-Плутон е в агресията, която той носи, която в отделни случаи, при ниско ниво на търпимост, ще се излее в насилие към по-слабите, в саморазправа, и мародерство дори.

Сатурн премина във Водолей в неделя, на 22 март. Този преход на планетата на разума и отговорността дава възможност да се направи равносметка и да се извлекат поуки. Китай пренебрегна празниците за новата година и наложи много строга карантина на 23 януари, преди новолунието на 24-ти в 4Водолей. Само месец след изключително строги мерки и голяма дисциплина епидемията бе овладяна и на следващото новолуние на 23 февруари в 4Риби новите случаи бяха минимизирани. Не така се случи в Италия, Испания и други страни, където опасността бе подценена и трагедията сега е в апогея си. Има разбира се утежняващи фактори като голям процент възрастни, предразположеност към белодробни заболявания и други, но най-важният се оказа недооценката на опасността и бавната реакция.

Водолей е знакът на свободата, независимостта, бунтарството, отхвърлянето на ограниченията. Квадратът на двамата управители Сатурн и Уран показва, че за периода на неговото влияние, а това е до края на месец април, някои от свободите ни ще бъдат значително ограничени. И най-тежката е ограничаване свободата на движение. При толкова средства за придвижване и изградени пътища, това е най-тежкото ограничение, което има много последици, и за икономиката, и за здравето на хората. Като животни в зоологическа градина ще бъдем, затворени в бетоновите кутийки на големите градове.

Квадратът на Сатурн и Уран допълнително ще поляризира доброто и злото, което ще се проявява чрез хората около нас, тези по тв- новините и в социалните мрежи. Но да не правим генерални заключения, защото всеки показва това, което е заложено в него от една страна, и от друга, доколко той като съзнателна личност е успял да го развие. Екстремните ситуации изкарват на повърхността това, което е най-силно в човека, хубавото или лошото.

Новолунието е във вторник, в 11 28 часа, в 4Овен. За трети път от началото на годината новолунието попада в 4-я градус, ураново число, съответно на Водолей, Риби, Овен, което носи със себе си неочакваност на ситуациите близост до новолунието, въпреки зоркото следене на наблюдатели и анализатори.

Новолунието в Овен е със сложна астрологична картина. Освен стелиумът в Козирог и квадратът Сатурн-Уран, съвпадът на Слънцето и Луната е до съвпада Хирон-Лилит и заедно са в квадрат към Лунните възли. Това определя първите дни на седмицата като време на много важни решения, които трябва да се вземат от управляващите. Активността в кардиналните знаци показва решимост за справяне, която изисква твърдост и прилагане на сила в някои случаи. Важи в по-голяма сила за страните, които са под влияние на кардинални знаци като нашата, САЩ, Германия, Иран, Китай макар при тях епидемията да затихва, и др.

Луната управлява асцендента на новолунието, което изисква нещата, които се предприемат с новата Луна, да бъдат ориентирани в подкрепа на хората, а не обратното. Сатурн е на върха на 8 дом на новолунието, зоната на задълженията, и общите финанси. Квадратът на Сатурн с Уран предполага нестандартни решения на някои институции, свързани с паричните потоци, които са в ущърб на обикновените хора, и това би довело до голямо недоволство още през тази седмица в сряда и четвъртък.

В астрологичната картина виждаме и позитивни тенденции. Хармонична връзка има между съвпада Слънце-Луна и Сатурн, което носи очаквания за разумност при тези, които са поели ролята „слуги на народа“. Няколко секстила действат, и карат хората да мислят повече и по-добре. Венера прави тригони с Юпитер и Плутон края на седмицата. Бисекстил оформят Венера-Нептун-стелиума в Козирог, което ни подсеща да бъдем повече съпричастни, отреагиращи на болката на другите, да си помагаме с каквото можем в тези трудни времена.

В събота, 28-ми март, Луната в Телец се сближава с Венера и подсилва емпатията на тази красива планетарна конфигурация, бисекстил, внасяйки много надежда и подхранено от събития очакване за излизане от критичната зона.

Дати на някои астрологични събития

Марс в съвпад с Плутон на 23.03.2020 / 7:21

24.03.2020 /11:28/ Новолуние в 4°Овен

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби, четвърта и първа четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

10 коментара so far »

  1. juli каза,

    Писа на март 23, 2020 @ 12:37

    Браво ,изключително точни анализи г-жо Дачева.Благодаря

  2. Катерина Джантова каза,

    Писа на март 23, 2020 @ 13:51

    Муси Здравейте!Стъпвам на тези,толкова красиво поднесени прогнози:”В събота, 28-ми март,Луната в Телец се сближава с Венера и подсилва емпатията на тази красива планетарна конфигурация, бисекстил, внасяйки много надежда и подхранено от събития очакване за излизане от критичната зона”.Оказа се,че това е , и МОЯТ,ден,рожден(28.03.1948г. ,в 1’41ч. в бивша Чехослования-Велки Лух,с асцедент-Стрелец)! ИНТЕРЕСНО,ми е,дали , по някакъв начин ще “ЗАКАЧИ” и моя милост…Имайки в предвид,че от доста ,десетилетия се отказах от такива очаквания…,които остават ,винаги “заключени в надежди и очаквания за излизане от критичната зона” Благодаря

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на март 24, 2020 @ 17:02

    Катерина Джантова,
    сега сме в критична зона всички.
    Прогностиката е добра при вас. Поддържайте позитивна огнена енергия и
    хармонични отношения с близките. Занимавайте се с неща, които ви носят радост.

  4. Мария Мишкова каза,

    Писа на март 24, 2020 @ 17:08

    Муси, много си права. Като гледам статистиката за Италия и Испания, ужасно е. Докато Китай наистина излизат от най-тежкия период на епидемията. “Само месец след изключително строги мерки и голяма дисциплина епидемията бе овладяна и на следващото новолуние на 23 февруари в 4Риби новите случаи бяха минимизирани. Не така се случи в Италия, Испания и други страни, където опасността бе подценена и трагедията сега е в апогея си.”

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на март 24, 2020 @ 18:45

    Към настоящия момент Italy има 69,176 случая и 6,820 нови +743 починали, Spain -39,676/2,800, нови +489,а
    Iran -24,811/ 1,934, +122 нови, по данни на СЗО
    24 март 2020, 15:07
    Китайци посочват грешките на Европа за коронавируса
    К оронавирусът не признава граници и никоя държава няма да остане незасегната, така че не трябва да се колебаете, гласи позицията на китайските учени и лекари. Те имат своите основания за това, тъй като мерките взети в Китай към момента изглеждат ефективни и ситуацията там постепенно се нормализира.

    РИА Новости помоли учени и лекари от Китай да формулират основните препоръки за справяне с пандемията и да посочат допуснатите грешки.

    „Звучи банално, но най-ефективна в началото на епидемията е превенцията, тоест идентифицирането на заразените хора и навременната изолация на всички, които са влезли в контакт с тях”, смята акад. Чонг Наншан, ръководител на експертната комисия на китайския Държавен комитет по здравеопазване. „Но особеността на коронавирусната пневмония е, че още преди първите симптоми, заразеният човек е в състояние да зарази другите. Това е трудно да се предвиди, така че всички контакти трябва да бъдат проверени”.

    202 са заразените с коронавирус у нас

    „Не съм съгласен с подхода на отделни държави, когато те правят тестове само на болни. Така може да бъдат пропуснати латентни случаи на заразата. На всички идващи от чужбина трябва да се правят тестове за нуклеинови киселини и е по-добре да се взимат проби от носа, а не от носоглътката”, добавя Чонг Наншан.

    Той подчертава, че коронавирусната пневмония се характеризира с високо ниво на заразност и смъртност и че няма доказателства оздравелите да получават траен имунитет, така че следващата задача е разработването и производството на ефективни ваксини, а това изисква международно сътрудничество.

    „В Китай бяха използвани немедикаментозни мерки със социален характер, а именно: изолация, медицински надзор, ограничаване на контактите и снабдяване с лични предпазни средства. Това ни позволи да ограничим разпространението на заразата и да обърнем нарастването на заболеваемостта. Така трябва да се действа и в другите страни. И колкото по-рано, толкова по-добре”, счита Лянг Ваннян ръководителят на експертната комисия за реагиране на епидемията към китайския Държавен комитет по въпросите на здравеопазването.

    В Китай над 90% от пациентите с COVID-19 са оздравели

    Ваннян посочва, че в Китай в жилищните квартали е бил наложен строг затворен режим: само един вход с проверка на температурата на всеки, сортиране и дезинфекция на боклука и битовите отпадъци, ограничаване броя на потребителите в супермаркетите и общодостъпна визуална информация за превенцията.

    „Особено внимание трябва да се обърне на транспорта”, смята ръководителят на експертната група по епидемичен контрол на областно ниво в най-силно засегната от коронавируса провинция Хубей.

    „За да намали пътническия поток и натоварването на вагоните, метрото в Пекин дори въведе система от предварителни заявления за сутрешни пътувания – чрез приложение за смартфон. Всички станции в близост до болници или жилищни сгради бяха оборудвани със системи за подаване на кислород. Платформите, тунелите и помещенията за вентилация се почистват и дезинфекцират няколко пъти на ден”.

    „През всичките 17 години след епидемията на острия респираторен синдром (ТОРС) ние считахме това заболяване за единично, систематична научно-изследователска работа по тази тема не беше водена, следователно не бяхме достатъчно подготвени”, признава акад. Джунг Наншан.

    Въпреки това китайските учени бързо идентифицираха причинителя на инфекцията в Ухан. Страната веднага разработи планове за противодействие на епидемията, това е голяма стъпка напред в сравнение с 2003 г.

    Китай иска да засили помощта към България в битката с COVID-19

    „Лекарите трябва да се защитават максимално и едва тогава да се захващат със спасението на други хора”, подчертава Наншан. „В началото на епидемията, поради липса на осведоменост за мерките за защита и липса на медицински съоръжения и оборудване, около три хиляди здравни работници се заразиха. Това подкопа техния ентусиазъм и работоспособност. Но грешките бяха взети под внимание и скоро дори се появи възможността за допълнително изпращане на 50 хиляди лекари в Ухан”.

    Деканът на катедрата по социални изследвания в Уханския университет Хе Сюфън отбелязва, че Китай осъществява три основни форми на организация на хората. Първият е на ниво предприятия и организации на работниците. Там се контролира движението и здравословното състояние на всеки служител.

    Вторият е на ниво микрорайони. Управляващата имотите компания или сдружението на собствениците събират наемателите и ги информират за мерки за индивидуална и колективна защита.

    И накрая, третата е самоорганизацията. Активисти от всяка жилищна сграда наблюдават за общата дисциплина.

    „Интересно е, че по време на епидемия подобни действия не водят до разправии между съседите, а напротив, укрепват духа на взаимопомощ”, смята Хе. „Например, ако всички възрастни в семейството са заразени и хоспитализирани, и децата се върнат у дома след карантината, отговорникът за сградата ще уреди съседите поред да се грижат за непълнолетните”.
    https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/kitajci-posochvat-greshkite-na-evropa-za-koronavirusa-6107337

  6. Наталия М. каза,

    Писа на март 26, 2020 @ 0:47

    “Важи в по-голяма сила за страните, които са под влияние на кардинални знаци като нашата, САЩ, Германия, Иран, Китай макар при тях епидемията да затихва, и др.” Сащ са под знака на Рака нали, адругите? Днес Сащ се оказаха с много заразени над 50 хиляди, приближават Китай.

  7. Елвира каза,

    Писа на март 26, 2020 @ 9:00

    Здравейте,Муси,
    малко извън темата за вируса, но дали ще напишете статия за Сатурн във Водолей, и съответно сатурновите кризи в останалите 3 знака?
    Поздрави

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на март 27, 2020 @ 1:12

    Наталия М.,
    да, за САЩ се приема дата на “раждане” датата на подписване на Декларацията за независимост на 4 юли 1776 година. Германия още Птолемей в Тетрабиблос я поставя под знака на Овена. Но последното значимо събитие за тази страна е обединяването на двете части Източна и Западна, което става на две дати: икономическо на 1 юли 1990 година и политическо на 3 октомври 1990 година и двете са под кардинални знаци – Рак и Везни. За Иран е меродавна датата на обявяването на Ислямската република на 1 4 1979 година. За Китай сщо има две дати, Китайска Република образувана на 1 януари 1912 година, и Народна Република Китай на 1 октомври 1949 година. Да, събитията се развиват бързо. Днес по последни данни Сащ водят с 83,097 заразени 1,198 починали. Китай имат много малка промяна 81,285/3,287 и наистина при тях ситуацията е овладяна, Germany бързо покачват 43,938, нови +6,615, 267, от тях нови +61, а Iran 29,406, нови +2,389/2,234, нови +157 починали. Неприятна статистика ,но това е по данни на СЗО.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на март 27, 2020 @ 1:22

    Елвира,
    едва ли, статии не пиша от няколко години. Но в седмичните хороскопи винаги,когато трябва пиша за сатурновата криза.
    Досега за кардиналние знаци, а сега вече за неподвижните.

  10. Евелина каза,

    Писа на май 1, 2020 @ 21:57

    Наистина кадратът на Сатурн и Уран отлаби в края на април, както писахте Муси. Заповед от днес 1 май 2020 година. Днес, 1 май, след среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места. http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/01/zapoved-rd-01-248-01-05-2020.pdf?fbclid=IwAR239D3k8u8TOoTH2zm8MzlUlKuDHtx-7rBPLUl9PHJ_yhgxwxH5AXlXZBw

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии